专题 05 阅读表达【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)解析版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 考题猜想
- 资源描述:
-
1、专题05阅读表达(一)(2022-2023上北京丰台七年级统考期末)The Monkey CityThere are many cities in the world. Some people like to visit cities. They like to see what is special in them. One city in Thailand has monkeys. There are over 1000 monkeys in this city. The monkeys are everywhere. They are even on cars and trains. A
2、 big group of monkeys live by an old building. Many people come to see this building and the monkeys!This is a very busy city and a lot of traffic (交通) is a problem for the monkeys. Another problem is that monkeys can get sick (生病的). When one monkey is sick, other monkeys can get sick, too. Besides
3、(此外), some monkeys fight with each other. Then, they can get injured (受伤的).The monkeys are very important for this city because they help to bring (带来) visitors. The city has to find a way to take care of them. There is a hospital for the monkeys in the city. When the sick and injured monkeys are be
4、tter, they go back to the street.Every year the city has a large meal for the monkeys. The monkeys walk all over the food. They take food from each other. Many visitors come to watch the large meal. It is to say thank you to the monkeys for bringing people to the city.1How many monkeys are there in
5、the monkey city? _2Are there any problems for the monkeys in the city? _3Why are the monkeys important for this city? _4How does the city take care of the monkeys? What do you think of it? _【答案】1There are over 1000 monkeys. 2Yes, there are. A lot of traffic and that monkeys can get sick are both pro
6、blems for the monkeys in the city.3Because they help to bring visitors. 4There is a hospital for the monkeys in the city. I think its good.【导语】本文主要介绍了泰国的猴子城.1根据“There are over 1000 monkeys in this city.”可知,这个城市有1000多只猴子.故填There are over 1000 monkeys.2根据“a lot of traffic (交通) is a problem for the mon
7、keys”和“Another problem is that monkeys can get sick (生病的).”可知,在这个城市,交通拥挤和生病对猴子来说都是问题.故填Yes, there are. A lot of traffic and that monkeys can get sick are both problems for the monkeys in the city.3根据“The monkeys are very important for this city because they help to bring (带来) visitors.”可知,猴子对这个城市很重要
8、,因为它们有助于给这个城市带来游客.故填Because they help to bring visitors.4根据“The city has to find a way to take care of them. There is a hospital for the monkeys in the city.”可知,这个城市有一间猴子医院,用于照顾生病和受伤的猴子.我觉得这是好事,可以专门医治猴子.故填There is a hospital for the monkeys in the city. I think its good.(二) (2022-2023上北京海淀七年级统考期末)So
9、phie, a 13-year-old girl, hoped to brighten the lives of patients (病人). She started her “Sophies Care Bags” after seeing her grandfather in the hospital. “She saw him suffering (忍受) a lot of pain, getting tired and lying on the bed,” Sophies mom explained. “Every day her grandpa needed to have treat
10、ment for nearly two hours. Sophie is such a kind girl that she wanted to do something to help him and other patients.”Sophie studied care bag ideas from the Internet. And her parents helped to bring her idea to life. They went shopping for comforting items, like blankets, pillows, cozy socks, bowls
11、and candies. Later, Sophie also put playing cards and chess sets into the bags. “As words spread, we received a lot of donations (捐赠) from neighbors, friends and family. So Sophie was able to put a little bit more in there and had more money to do it again,” her mom said. Sophie made ten care bags f
12、or her first set and the first bag went to her beloved grandpa. “Her grandpa felt proud of the work she was doing,” recalled Sophies mom. Sophies Care Bags serves as an example of what we can do to help others. She is going to carry on what she has started, “We just want to keep it going and make a
13、difference in peoples lives.”1When did Sophie start her “Sophies Care Bags”?_2Who helped to bring Sophies idea to life?_3How did her grandpa feel about the work she was doing?_4What is Sophie like? Why do you think so?_【答案】1After seeing her grandfather in the hospital. 2Her parents. 3He felt proud./
14、Proud. 4She is kind/warm-hearted/helpful. Because she makes/made care bags to help patients.【导语】本文是一篇记叙文.文章主要讲述了善良的Sophie,去医院见到生病的爷爷后,做了“索菲护理包”的故事.1根据“She started her Sophies Care Bags after seeing her grandfather in the hospital.”可知,在医院见到爷爷后,她着手做了她的“索菲护理包”.故填After seeing her grandfather in the hosp
15、ital.2根据“And her parents helped to bring her idea to life.”可知,她的父母帮助她实现了她的想法.故填Her parents.3根据“Her grandpa felt proud of the work she was doing, recalled Sophies mom.”可知,她的爷爷为她正在做的工作感到骄傲.故填He felt proud./Proud.4根据“Sophie is such a kind girl that she wanted to do something to help him and other patie
16、nts.”可知,索菲是一个善良的女孩,她想做点什么来帮助他和其他病人,即Sophie是一个善良的,热心的,乐于助人的人,第二问为开放性作答,结合实际,言之有理即可.参考答案为She is kind/warm-hearted/helpful. Because she makes/made care bags to help patients.(三)(2022-2023上北京延庆七年级统考期末) Better TogetherGloria loves the sea. She started to dive when she was little. Now she works on a dive
17、team. The team works underwater to look for ships that sank (下沉) a long time ago. Each person on the team has a job. Glorias job is to take photos of the ships. Today, the team is looking for an old ship. It sank more than 100 years ago. First, they study the map. Then the team captain takes them to
18、 the place. The divers get ready. Before diving, Gloria puts on her diving suit and checks her camera. The divers jump in. They swim down to the deep part of the sea. It is very dark. A diver turns on a flashlight (手电筒). Then they see the ship! Gloria takes photos. A diver measures the ship. Someone
19、 else watches out for sharks. After an hour, they swim back to the boat. Gloria feels happy because they found out some important things about the ship. Gloria loves her work with the team. She cant wait for their next job!1Does Gloria work on a dive team now? _2What is Glorias job in the team?_3Wha
20、t does Gloria do before diving? _4Why does a diver turn on a flashlight?_5What do you think of Glorias work? Why?_【答案】1Yes, she does. 2Her job is to take photos of the ships. 3Before diving, Gloria puts on her diving suit and checks her camera. 4Because it is very dark at the deep part of the sea. 5
21、I think Glorias work is very meaningful. Because they found out some important things about the ship.【导语】本文主要讲述了Gloria加入了一个潜水队伍,他们的任务是在水下寻找沉没已久的船只.1根据文中“Now she works on a dive team.”可知,Gloria现在是在一个潜水队工作.故填Yes, she does.2根据文中“Glorias job is to take photos of the ships.”可知,Gloria的工作是为船只拍照.故填Her job i
22、s to take photos of the ships.3根据文中“Before diving, Gloria puts on her diving suit and checks her camera.”可知,在潜水前,Gloria要穿上潜水服,检查她的相机.故填Before diving, Gloria puts on her diving suit and checks her camera.4根据文中“The divers jump in. They swim down to the deep part of the sea. It is very dark. A diver tu
23、rns on a flashlight (手电筒).”可知,潜水员打开手电筒是因为海底深处很黑.故填Because it is very dark at the deep part of the sea.5开放性作答,结合自己的想法言之有理即可.参考答案为I think Glorias work is very meaningful. Because they found out some important things about the ship.(四)(2022-2023上北京朝阳七年级统考期末)Most Chinese like drinking tea. As the hometo
24、wn of tea, China has a deep tea culture (文化). Chinese tea has a history of more than (多于) 4000 years. There are many kinds of tea in China. There are six major (主要的) kinds: green tea, black tea, oolong tea, yellow tea, white tea and dark tea. Among them, green tea is the most famous with the longest
25、 (最长的) history. How people drink tea shows Chinese tea culture. Making and drinking tea is usually in a tea set. A tea set is usually made up of a tea pot and some teacups. Different tea sets should be used for different tea. Also, people use different kinds of water for a tea set different tea. Dri
26、nking tea does a lot of good to peoples health. Thats why many people like drinking tea. A cup of tea can make you relaxed. And its said that green tea can help prevent (预防) illness. Nowadays, people all over the world like drinking tea. And Chinese always welcome their guests with tea.1Does Chinese
27、 tea have a history of more than 4000 years?_2How many major kinds of tea are there in China?_3What kind of tea has the longest history?_4Why do many people like drinking tea?_5Do you like drinking tea? Why or why not?_【答案】1Yes, it does. 2Six. 3Green tea. 4Because drinking tea does a lot of good to
28、peoples health. 5Yes. Because a cup of tea can make me relaxed.【导语】本文主要介绍了中国的茶文化.1根据“Chinese tea has a history of more than (多于) 4000 years.”可知,中国茶有4000多年的历史.故填Yes, it does.2根据“There are six major (主要的) kinds: green tea, black tea, oolong tea, yellow tea, white tea and dark tea.”可知,中国有很多种茶,主要有六种.故填S
29、ix.3根据“Among them, green tea is the most famous with the longest (最长的) history.”可知,绿茶的历史最悠久.故填Green tea.4根据“Drinking tea does a lot of good to peoples health. Thats why many people like drinking tea.”可知,喝茶对人们的健康有很多好处.故填Because drinking tea does a lot of good to peoples health.5开放性试题,观点正确就可.我喜欢喝茶.因为一
30、杯茶可以让我放松.故填Yes. Because a cup of tea can make me relaxed.(五)(2022-2023上山东淄博七年级统考期末) Saturday, June 16th In the morning, we went camping in Green Natural Park. We were happy because it was a sunny day. We wanted to have a wonderful two-day holiday. On the way, we kept singing and talking.Then we went
31、 to have lunch by the lake. However, when we finished our lunch at one oclock, it began to rain. Unluckily, nobody brought an umbrella. We ran but we could find no place to hide (躲避).Twenty minutes passed and it was still raining. We were far away from our campsite (野营地). It was even worse that our
32、small compass (指南针) showed that we went to the wrong way. We lost our way!We had to make a quick decision because it was raining heavily. Chris said we could put up a tent to hide in, so Mary and Tom helped to put up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we couldnt make the
33、 fire because everything was wet. We waited inside the tent. Although we were wet and cold, we talked and laughed a lot. At about five oclock, it stopped raining. We decided to stop the camping trip and went back home because all of us were very tired.This camping trip may not be successful but we k
34、now each other better. And the most important thing is team spirit (合作精神).1When did the writer camp? _2Where did the writer camp?_3Why couldnt the writer and his friends make the fire? _4How long did it rain?_5What does the writer learn from the camping trip?_【答案】1On June 16th. 2In Green Natural Par
35、k. 3Because everything was wet. 4For (about) four hours. 5Team spirit.【导语】本文介绍了一篇记述野营经历的日记,天有不测风雨,把作者的美好计划搅乱了.在野外无处避雨的几个小时里经受了雨的洗礼和磨练,也让作者尝到了团结合作、战胜困难的喜悦.1根据“Saturday, June 16th”可知,作者的露营时间是6月16日.故填On June 16th.2根据“In the morning, we went camping in Green Natural Park.”可知,作者去格林自然公园露营.故填In Green Natur
36、al Park.3根据“But we couldnt make the fire because everything was wet.”可知,作者不能点燃火,因为所有东西都是湿的.故填Because everything was wet.4根据“However, when we finished our lunch at one oclock, it began to rain.”及“At about five oclock, it stopped raining.”可知,雨下了四个小时.故填For (about) four hours.5根据“And the most important
37、thing is team spirit (合作精神).”可知,作者学到的最重要的东西是“合作精神”.故填Team spirit.(六)(2022-2023上北京房山七年级统考期末)Colorful ClubsThere are many after-school clubs in our school. Students can learn many things and have fun there. Joining a club can make your life colorful. We are glad to tell you about some after-school clu
38、bs and you can choose your favourite one to join.Chess ClubYou can join Chess Club on Monday afternoon. You can learn to think. You can meet some people having the same interests and its easy for you to make friends with them. I think you can get on well with others.Skateboarding ClubSkateboarding i
39、s one of the hottest sports in our school. It is a great sport and its also an activity for fun.You learn to ride a skateboard there. You can play skateboard on clean ground. Would you like to have a try? Bring a skateboard and join us every Wednesday!Cooking ClubCooking Club is really cool. The cla
40、ssroom is on the first floor of the dining hall.You can learn how to cook and eat the right food. You can try different food and have a healthy eating habit. It will help you have more fun in your life.English ClubEnglish Club is really useful for you. There are many activities in the cluBYou can wa
41、tch English films with the members. You can also read a lot of English books. You can even borrow them and take them home to read in your free time. In the club, you can talk with foreign (外国的) teachers. All the teacher would like to help you with your English.1Can students learn many things in afte
42、r-school clubs?_2When can you join Chess Club? _3Where is the classroom of the Cooking Club? _4Which club do you want to join? Why? _【答案】1Yes, they can. 2On Monday afternoon. 3On the first floor of the dining hall. 4I want to join the English Club because I want to improve my English.【导语】本文是一篇说明文,主要
43、介绍了学校里各种各样的课外俱乐部.1根据“Students can learn many things and have fun there.”可知,学生能在课外俱乐部学到很多东西.故填Yes, they can.2根据“You can join Chess Club on Monday afternoon.”可知,可以在周一下午加入国际象棋俱乐部.故填On Monday afternoon.3根据“The classroom is on the first floor of the dining hall.”可知,烹饪俱乐部的教室在餐厅的一楼.故填On the first floor of
44、the dining hall.4开放性作答,结合实际,言之有理即可.参考答案为I want to join the English Club because I want to improve my English.(七)(2022-2023上四川资阳七年级统考期末)Mike Nelson is 20. He is a tennis player from England. He gets up at 5:30 every morning, he goes running (跑步) for an hour, and then he has breakfast. For breakfast,
45、he has some bread, fruit, chicken and milk.After breakfast, he goes swimming for 3 hours. Then he has lunch at 1:00. After lunch, he goes to play tennis for 6 hours. He finishes playing tennis at 8:00 in the evening. Then he goes home and has dinner with his family. After dinner, he reads books or w
46、atches TV. He goes to bed at 10:30.Mike wants to go to the next Olympic Games, so he does a lot of sports every day. He wants to get a gold medal (金牌).1Is Mike Nelson a basketball player? (No more than 3 words.)_2What sport does Mike do after breakfast in the morning? (No more than 3 words.)_3How lo
47、ng does Mike play tennis a day? (No more than 3 words.)_4When does Mike go to bed? (No more than 2 words.)_5Whats Mikes dream (梦想) about the next Olympic Games? (No more than 7 words.)_【答案】1No, he isnt./No. 2He goes swimming./Swimming. 3For six hours./Six hours. 4At 10:30. 5He wants to get a gold me
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-826959.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
