专题 28 英美文化阅读理解专项:骑马运动 苏格兰高原运动-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 28 英美文化阅读理解专项:骑马运动 苏格兰高原运动- 2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累
- 资源描述:
-
1、68. Horse Sports 骑马运动Here in the UK the sport of horse racing is often referred to as the “sport of kings”. However, after Zara Phillips stunning victory in the World Equestrian Games in Aachen, Germany, perhaps equestrian events should be called the “sport of princesses.” Thats because the new thre
2、e-day event world champion, Zara Phillips, is Queen Elizabeths niece and 11th in line to the throne.With her horse, Toytown, she won the three-day event competition in Germany, adding the world title to the European crown she won last year.The three-day event tests competitors horsemanship in three
3、different disciplines: dressage, in which the rider must manoeuvre the horse through a sequence of movements in an enclosed arena; cross-country which is a timed race over obstacles such as fences, ponds and ditches; and finally show-jumping which tests the technical jumping skills of horse and ride
4、r.Zara is following in the footsteps of her mother, Princess Anne, and father, Captain Mark Phillips, both of whom represented Great Britain in equestrian events. However, neither of her parents managed to achieve world champion status.Naturally, she was delighted to win the title, telling the BBC,
5、“Its incredible; its beyond my wildest dreams.” However, the joy of victory was lowered with sadness as she presented her victory to her friend Sherelle Duke, another equestrian rider who was killed when her horse fell, crushing her while competing a week before the World Championships.Zara has now
6、set her sights firmly on the 2008 Beijing Olympics, especially since an injury to her horse prevented her from qualifying for the 2004 Olympics in Athens.She told us, “Obviously winning the Olympics has been a massive dream but you have to get everything right leading up to it, and have the horse po
7、wer, so its still a long way away. (300 words )Helper:Equestrianikwestrin骑手 three-day event三日赛程 champion冠军 in line to the throne皇位继承人 European crown欧洲桂冠 horsemanship马术 dressagedres驯马技术 manoeuvremnu:v驱使 enclosed arena封闭的竞赛场地cross country越野 obstacle障碍物 ditches壕沟status地位 incredible难以置信的 crushing挤压, 压伤
8、Brief Introduction:在英国赛马运动通常被称作“国王的运动”。但在扎拉菲利浦斯轰动性地在德国亚琛举办的世界骑手比赛中获胜之后,或许这项运动应该被称为“公主的运动”了。这是因为这位新的三日赛程世界冠军,扎拉菲利浦斯,是伊丽莎白女王的外甥女,更是第11代皇位继承人。和她的爱马“玩具城”一起,扎拉菲利浦斯赢得了德国三日赛程的冠军,继去年折得欧洲桂冠之后又摘下这一世界冠军头衔。三日赛程从三个专业领域考验参赛者的马术。驯马技术:骑手要在一片封闭的竞赛场地熟练驾驭赛马做出一系列的动作;越野:限时障碍赛,穿越篱笆、池塘、壕沟等;最后是骑马越障表演,考验骑手和赛马的跳跃技巧。扎拉追随她的母亲安
9、妮公主和父亲马克菲利浦斯上尉的脚步,父母两人都代表英国参加过骑手比赛,但并未获得世界冠军头衔。赢得冠军扎拉自然很高兴,她告诉英国广播公司:“这简直难以置信;我做梦都没想到过。”尽管如此,胜利的喜悦中也夹杂着些许悲伤。就在赛前一星期,扎拉的好友、另一位骑手Sherelle Duke因被跌倒的赛马压伤而身亡。在由于赛马受伤而错过2004雅典奥运会之后,扎拉现在将目光投向了2008年北京奥运会。她告诉我们:“赢得奥运冠军当然是我最大的梦想,但是要想实现它你必须做好一切准备,还得依靠爱马的力量,所以我还有很长的路要走。” Exercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. From
10、 the text we know _?A. Horse racing is known as “sport of princesses” in the UK.B. Zara Phillips is the Queens sisters daughter-in-law.C. Zara had wanted to win the champion in memory of a friend who had died in an accident.D. It was the second time that Zara had won the world title since last year.
11、2. Did Zara take part in the 2004 Olympics in Athens? Why?A. Yes, but she didnt achieve the champion.B. No, because her horse got injured before the Games.C. Yes, but her horse got injured in the match.D. No, because she got ill before the Games.3. Whats the meaning of the underlined word “obstacle”
12、 in the 4th paragraph?A. a difficult situation that is difficult to escape fromB. something that makes it difficult for you to achieve your aimC. an object which blocks your wayD. a problem or something that causes trouble4. According to the text which of the following statements is NOT correct?A. B
13、oth Zara and her parents have ridden in international competitions.B. There will be horse sports in the 2008 Beijing Olympics.C. Sometimes horse racing can be dangerous.D. Women are better at horse riding than men.5. What is the general idea of the passage?A. Zara Phillips, the princess of the UK, w
14、on the champion in the World Equestrian Games.B. Zara Phillips, the princess of the UK, is coming to China.C. How does Zara Phillips gain victory?D. Horse racing has become “sport of princesses”.Keys and Explanations:1-5 CBCDA1. 选C。细节理解题。由第六段可知,扎拉的一位好友在事故中丧生,赛后扎拉说要把胜利献给她,故C项正确。赛马运动在英国通常被称作“国王的运动”,故A
15、项错误;第二段提到扎拉菲利浦斯是伊丽莎白女王的外甥女,故B项错误;第三段虽然提到去年扎拉也得过冠军,但那是欧洲冠军,不是世界冠军,故D项也不正确。故选C。2. 选B。细节理解题。由第七段可知,扎拉没有参加2004年雅典奥运会,是因为她的爱马受伤的缘故。故选B。3. 选C。词义理解题。“obstacle”是障碍物的意思,由后面所举的例子:篱笆、池塘、壕沟可知这里是指的是阻挡道路的物体。故选C。4. 选D。推理判断题。第五段提到扎拉的父母都代表英国参加过骑手比赛,但并未获得世界冠军头衔,故A项正确;第七段提到扎拉将目光投向了2008年北京奥运会,说明2008年北京奥运会有骑马运动,故B项正确;由扎
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827038.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
