分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题04 阅读填空(5选5)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(广州专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828746
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:230.54KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题04 阅读填空5选5-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题广州专用 专题 04 阅读 填空 冲刺 2022 年中 英语 必考 题型 终极 押题 广州 专用
    资源描述:

    1、2022年中考英语必考题型终极押题(广州专用)-阅读填空(5选5)【1】(2021福建厦门一中二模)China is called the Kingdom of Fans. Fans are everywhere in our daily life. _1_ It is said that fans were first used to cool the air during the Shang Dynasty. _2_ Some of them were round, while others were square.Folding paper fans first became popul

    2、ar during the Song Dynasty. There were usually beautiful pictures on the fans. _3_ Many people, including Su Dongpo, a poet of the Song Dynasty, a scholar (学者) of the Song Dynasty, even painted and wrote poems on fans. _4_ Many rich and important people liked holding fans._5_ During the 2008 Beijing

    3、 Olympic Games, folding fans were given to leaders and officials from other countries, as well as audience (观众), they were also experiencing Chinese culture.AToday, fans are popular gifts.BThis made the fans into art works.CBut how much do you know about them?DAt that time, they were made of feather

    4、s, bamboo or silk.ESome were mountains and rivers, others were flowers and animals.【2】(2022广东广州一模)阅读短文及选项,选出可以填入空白处的最佳选项。Blogs are online diaries. They are a type of website which is very easy to change. _6_Everyone can write comments on blogs. _7_ People also add links to their own blogs in their c

    5、omments, so its a good way to find new, interesting information. _8_Most bloggers are just normal people. They write because they have something to tell the world. They dont get paid to write, but the best bloggers can still make money. For example, some bloggers also write books. _9_Blogs have many

    6、 advantages. They are a good way to find out about very technical subjects like science and technology. They are also very up-to-date. _10_However, not all blogs are as good as others. Some people dont know anything about a subject but they still write about it! However, if you are careful and you f

    7、ollow blogs that lots of other people follow, youll probably find it very useful.AThe writers are often experts and their ideas can be very creative.BOften the conversations in the comments are the most interesting part of a blog.CNew stories appear at the top but you can still see older stories at

    8、the bottom of the page.DIf you write comments on other peoples blogs, youll meet some great people, too.EPeople buy these books because they know the bloggers and like their work.【3】(2021广东广州二模)You may have grown up living with brothers or sisters, or this may be your first time sharing your living

    9、space with someone else. Having a roommate surely has its challenges. _11_ Follow these tips to make sure you and your roommates keep things pleasant and supportive throughout the year.Be clear from the beginningMaybe you hate it when someone interrupts you when you are sleeping every morning. _12_

    10、Let your roommates know about your preferences. Communicating what you need is one of the best ways to avoid problems before they become problems.Respect your roommates possessionsThis may seem simple, but its probably one of the biggest reasons why roommates experience conflicts. Dont you think hel

    11、l mind if you borrow his soccer shoes for a while? For all you know, you just step over an uncrossable line. _13_Be open to new thingsYour roommates may be from someplace youve never heard of. _14_ Be open to new ideas and experiences, especially as it relates to what your roommates bring into your

    12、life.Be friendly, without expecting to be best friends_15_ It may happen, but expecting it gets both of you into trouble. You should be friendly to your roommates but also make sure you have your own social circles.AMaybe you need moments to be silent after you wake up.BThey may have a lifestyle tha

    13、t is completely different from your own.CHowever, it can also be a great and unforgettable part of your school experience.DDont borrow, use, or take anything without getting your roommates permission first.EDont go into your roommate relationship thinking that you are going to be best friends.【4】(20

    14、22河南驻马店一模)When youre trying to sleep, your body loves to be cold rather than hot. Sometimes, a cold sleeping environment can help you get to sleep. But sometimes your sleeping area is too cold because of a cold night outside, and you have difficulty finding the right balance between too hot and too

    15、cold. _16_Do some exercise before bed. This will warm up your body temperature when you prepare for bed. _17_For example, stand with your legs hip-distance apart. Breathe in deeply and raise your arms up. Continue to raise and lower your arms, breathing deeply with each movement, for 10-12 breaths._

    16、18_ A cup of warm water will increase your body temperature and give you a sense of warmth. You can also have a cup of hot water with lemon and honey to keep you warm._19_ Having a warm shower or bath can warm up your body and keep your body temperature up when its time for bed. This can help you ge

    17、t a comfortable sleep.Put on wool socks. _20_ Your feet are often the first body part that starts to feel cold. Get several pairs of wool socks and keep them by your bed. You may reach for them in the night, in case you cant get warm.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。ADrink a cup of hot wa

    18、ter.BHave a warm shower or bath.CTry some simple exercise to warm yourself up.DWool is a great material for keeping warm.EWith some small changes, you should be warm enough to get to sleep.【5】(2022河南安阳一模)There are many people who have trouble falling asleep. They cant fall asleep easily or always wa

    19、ke up several times during the night. So, here is some advice on getting a better nights sleep.Have regular sleep habits. _21_ Try not to break this habit even on weekends when you may stay up late. If you get enough sleep, you will wake up naturally without an alarm._22_ Dont play computer games ha

    20、lf an hour before you decide to sleep. Studies show that playing computer games is bad for the quality (质量) of your sleep. Read a book or listen to some light music to prepare your body for sleeping.Have a nice bedroom. _23_ Make sure that you have turned off all the lights that might come into your

    21、 room, and that the temperature is comfortable._24_ Exercising will help you to fall asleep more easily. So walk out for 45 minutes every day and you will sleep better at night. But dont do it just before you go to bed.Eat properly. _25_ A full stomach may make it much harder for you to sleep.Just t

    22、ry them. Youll find a good way for your good sleep.根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。AExercise often.BTurn off your computer.CEat only a little for supper.DGo to bed at the same time every night.EA clean environment helps people to be happy and relaxed.【6】(2022河南 辉县市苏门初级中学一模)The year is 20

    23、25, and its 7:45 on a rainy Monday morning, and you are in your car and on your way to work. You turn left, and then you turn right. _26_ When the light turns green and there are no other cars at the crossing, you continue on your way. Ten minutes later, you arrive at work and you stop reading the m

    24、orning paper. _27_ Your car replies “Youre welcome!” This possible future may sound unreal, but in fact many car companies are already testing robotic cars, or “driverless cars” on the roads today._28_ By 2025 companies such as VOLVO, GM, Nissan and BMW plan to sell driverless cars. Driverless cars

    25、are not really “driverless”the “drivers” are the computers that use radar, computer maps and other modern technology. They offer many advantages. Perhaps the most important of these is fewer deaths caused by road accidents. _29_ In addition, people will spend less time stuck in traffic jams and ther

    26、e will be no need for people to have a driving license. One of the major disadvantages of the technology, however, is the cost. _30_ $5,000 to $10,000 may be added to the price of a new car. At some time in your life, you will probably be sitting in a driverless car on your way to work or on your wa

    27、y to school. The future is almost here. Are you ready for it?根号材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整AThen you get out of your car and you say, “Thank you!”BA few minutes later, you stop at a traffic light.CIn the 1980s, Germany and the United States tested the first driverless cars.DThe technolo

    28、gy is not free.EFor example, in 1968 more than 53,000 people lost their lives in car accidents in the USA【7】(2022河南安阳模拟预测)Seeing people in your family fight can be really terrible. Whether the fight is about you or not, you might feel sad, angry or even ashamed (难为情的) when your family members shout

    29、at each other. _31_ Here are some ideas.Keep your cool. _32_ If you are very angry, you can try to take a deep breath or count to 10. Before you talk with your family members, you can also make some physical movements. For example, you can hit a baseball a few times or beat your pillow (枕头) heavily.

    30、Call a family meeting. See if theres a good time that works for everyone in your family to get together. _33_ If you are a young boy or girl, try asking your parents to call a family meeting.Listen to everyone. _34_ That way, everyone can say whats going on. Sometimes, letting everyone talk is not e

    31、asy especially when their words make you mad. However, if you let everyone talk, theyll listen to what you will say, too. _35_ Instead of blaming (责备) your family members or calling them out, try to speak out your feelings as peacefully as possible. For example, instead of saying “You shout at me to

    32、o much”, you could say, “I feel afraid when you shout at me.”根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。AUse “I” to express your feelings.BIts not easy to keep calm during a fight.CGive everyone in the family a chance to speak.DDo you want to know how to end a family fight?EThen you can meet togeth

    33、er and talk about the family fight.【8】(2022福建南平一模)You must know the word “fast”, but do you know “FAST”, Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope(500米口径球面射电望远镜)? Its a great invention of the world. _36_ China finished building and testing the worlds largest and most sensitive radio tele

    34、scope on January 11th, 2020, putting it into formal operation after a three-year test with several good results. The telescope will gradually open to astronomers around the universe. _37_ Nan Rendong first came up with the idea of building this new super huge radio telescope in 1994. It took him abo

    35、ut eleven years to find the best place to build it. Since FAST began to be built, Nan Rendong had devoted(致力)all to it. _38_ After spending 22 years on it, in 2017, he finally took a rest forever, 72 years old.At the moment of the great dream coming true, all people are missing the greatest astronom

    36、er._39_ He left his spirit in our world. He paid hard work, took all his time and devoted all his efforts.Since November, 2018, there was a planet named “Nan Rendong”. _40_ He changed into a star being with us forever.ANan is the father of FAST.BIt lies in Guizhou Province, China.CLooking up to the

    37、sky, there is a star shining.DIt took not only time and efforts but also his life.EAnd its also a powerful tool for people to find the secrets of the universe.【9】(2021广东广州市为明学校二模)Climate change could make food less healthAs levels of carbon dioxideCO2 in the atmosphere have been rising in recent yea

    38、rs, the Earth has been warming. _41_ That warming is one sign of climate change. And it has the possibility to influence food in many ways. Rising temperatures and the changes in rainfall that it will bring should make an effect on how much and where crops grow. Facts now show that rising levels of

    39、CO2 also can influence how healthy a crop will be. Some of those facts were reported last year in Annual Review of Public Health. Indeed, it showed that several studies have come to this conclusion._42_ He was part of a team that has studied the possible effects of climate change on foods health. In

    40、 one 2014 study, his group looked at six major food crops: wheat, rice, field peas, soybeans, corn and sorghum(高粱). They provided plants with different amounts of CO2. Some got levels of between 363 and 386 parts per million (ppm). _43_ Such levels are expected to develop within the next 50 years or

    41、 so.After harvesting the plants the researchers measured their levels of vitamins minerals and other healthy chemicals. And plants grown with more CO2, were less healthy. For example, wheat and rice had lower protein levels. They also had less zinc(锌) and iron, as did the peas and soybeans. Some two

    42、 billion people worldwide already dont get enough of these healthy chemicals. _44_ If crop levels of such healthy chemicals fall, people may face an even greater risk of falling ill. People who replace sugars for protein face a greater risk of high blood pressure and heart disease, U.S. studies have

    43、 shown.Scientists dont yet know why CO2 influences levels of these healthy chemicals. But the new findings suggest scientists may want to try growing new types of crops that are less influenced by CO2. _45_AOther plants were given more of that greenhouse gas as they grew546 to 586 ppm.BSamuel Myers

    44、is an environmental health scientist at Harvard University in Cambridge, Mass.CIn that way people will still get the most benefits from their greens and grains.DThats because as a greenhouse gas, CO2 keeps in heat in Earths atmosphere.EMost people depend on cereal crops, such as wheat and rice, to m

    45、eet their needs for both zinc and iron.【10】(2021广东广州市越秀区育才实验学校二模)阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项。A new report from a university says 80% of the worlds teens dont get enough exercise every day. The report was based on a research done with about 2 million students aged 11 to 17 around the world. _46_ In Chin

    46、a, for example, only 20% of the boys are active enough, compared to 11% of the girls.Why dont teens go out for exercise? One main reason is that they always have technology products in their hands or around them. _47_ Many teens find it very hard to pull themselves away from these devices (设备). _48_

    47、 It advises kids to get at least an hour of exercise every day. This could include running, biking, playing sports, or many other outdoor activities._49_ Besides, doing sports helps kids to make friends. Mark, a sports fan, started to play football when he was six years old. He used to be shy and we

    48、ak, but now he has become taller and stronger. He gets to know the importance of communicating with his teammates and how to learn from mistakes and failure. And he has made lots of friends with the same interest. They often have football training on the playground. _50_AThey have more to talk about

    49、 and enjoy the happiness after training.BThe report says that young people need to do less in the digital world but more the real world.CMore and more research shows that exercise not only helps the body, but also helps the brain.DAccording to the report, activity standards are different in differen

    50、t countries and they are also different between boys and girls.EThey spend too much time on smartphones, computers and TVs in their free time.参考答案:1C2D3E4B5A【解析】本文讲扇子在我们的日常生活中无处不在,详细地介绍了扇子的历史和发展情况。1根据“Fans are everywhere in our daily life.”可知开头提到了扇子在生活中很常用,结合下文对扇子历史的介绍,可推出问对扇子了解多少,选项C“但你对它们了解多少呢?”符合

    51、语境。故选C。2根据“Some of them were round, while others were square.”可知提到了扇子的形状,结合选项可推出此处要介绍扇子的制作材料,选项D“当时,它们是用羽毛、竹子或丝绸制成的。”符合语境。故选D。3根据“There were usually beautiful pictures on the fans.”可知此处介绍扇子上的画里都有什么,选项E“一些是山和河,另一些是花和动物。”符合语境。故选E。4根据“Many people, including Su Dongpo, a poet of the Song Dynasty, a scho

    52、lar of the Song Dynasty, even painted and wrote poems on fans.”可知文人在扇子上题诗作画,这使扇子成为艺术品,选项B“这使得扇子变成了艺术品。”符合语境。故选B。5根据“During the 2008 Beijing Olympic Games, folding fans were given to leaders and officials from other countries, as well as audience”可知扇子被作为礼物送出,选项A“今天,扇子是很受欢迎的礼物。”符合语境。故选A。6C7D8B9E10A【解析

    53、】本文是一篇说明文,主要介绍了博客的页面特点、评论功能、博主写博客的原因以及博客的一些优缺点。6由此空的上一句“They are a type of website which is very easy to change.”可知博客是一种可以很容易改变的网站,说明博客的内容也是经常变化的,有新旧故事的更替。选项C“新故事出现在页面顶部,但在页面底部仍然可以看到旧故事”符合语境。故选C。7由此空的上一句“Everyone can write comments on blogs.”可知每个人都可以在博客上进行评论,说明接下来可能会提到如何去进行评论。选项D“如果你在别人的博客上评论,你也会遇到一

    54、些很棒的人”符合语境。故选D。8由此空的上一句“People also add links to their own blogs in their comments, so its a good way to find new, interesting information.”可知人们也会在评论中添加自己博客的链接,所以这是一个寻找新的有趣信息的好方法。接下来可能会提到某些相关的有趣信息。选项B“评论中的对话内容通常是博客中最有趣的部分”符合语境。故选B。9由空格上两句“They dont get paid to write, but the best bloggers can still

    55、make money. For example, some bloggers also write books.”可知虽然有些博主写博文没有收入,但最好的博主们可以赚到钱。比如,有些博主也写书。接下来可能会说明他们是通过博客卖书赚钱的。选项E“人们喜欢这些书是因为他们了解这些博主也喜欢他们的作品”符合语境。故选E。10由空格上两句“They are a good way to find out about very technical subjects like science and technology. They are also very up-to-date.”可知博客是了解像科技等

    56、这类技术性学科的一个很好的渠道,而且这些信息都是最新的。说明接下来可能会说明撰写这些信息是什么样的人。选项A“作者通常是专家,并且他们的想法可能非常有创意”符合语境。故选A。11C12A13D14B15E【解析】本文主要讲述了第一次和室友在一起生活时,会面临众多挑战,遵守四条建议会让你轻松应对。11根据“Having a roommate surely has its challenges”以及下文所给出的建议可知,此处介绍与室友分享生活空间的情况,选项C“然而,它也可以成为你学校生活中一个伟大而难忘的部分。”符合语境。故选C。12根据“Maybe you hate it when someo

    57、ne interrupts you when you are sleeping every morning”可知,早上睡觉的时候不想遭到别人的打扰,说明需要一些安静,选项A“也许你需要在醒来后安静片刻。”符合语境。故选A。13根据第二个黑色标题“Respect your roommates possessions”可知,选项D的内容就是在阐述要尊重室友的财产,与标题内容相呼应,选项D“在没有得到室友的许可之前,不要借用、使用或拿走任何东西。”符合语境。故选D。14根据“Your roommates may be from someplace youve never heard of. ”可知,

    58、室友来自不同的地方,可以判断出他们可能会有不同的生活风格,选项B“他们的生活方式可能与你完全不同。”符合语境。故选B。15根据第四个黑色标题“Be friendly, without expecting to be best friends”可知,此处讲述与室友的相处关系,选项E“不要想着你们会成为最好的朋友。”符合语境。故选E。16E17C18A19B20D【解析】本文针对如何暖和地睡觉给出建议。16根据后文内容可知,本文针对如何暖和地睡觉给出建议,此处引出下文,选项E“做一些小的改变,你就能暖和地睡觉了”符合语境,故选E。17根据“Do some exercise before bed.”

    59、可知,本段介绍睡觉前做些运动,选项C“试着做一些简单的运动来热身”符合语境,故选C。18根据“A cup of warm water will increase your body temperature and give you a sense of warmth.”可知,本段介绍热水的好处,选项A“喝一杯热水”符合语境,故选A。19根据“Having a warm shower or bath can warm up your body and keep your body temperature up when its time for bed.”可知,此处介绍洗个热水澡,选项B“洗个热

    60、水澡或泡个热水澡”符合语境,故选B。20根据“Put on wool socks.”可知,此处建议穿上羊毛袜子,选项D“羊毛是很好的保暖材料”符合语境,故选D。21D22B23E24A25C【解析】本文主要介绍了帮助睡得好的一些建议。21根据“Have regular sleep habits.”可知,本段介绍要有规律的睡眠习惯,选项D“每天晚上在同一时间睡觉”符合语境,故选D。22根据“Dont play computer games half an hour before you decide to sleep.”可知,此处建议睡觉前半小时不要玩电脑游戏,选项B“关掉你的电脑”符合语境,故

    61、选B。23根据“Have a nice bedroom.”可知,本段介绍睡觉的环境,选项E“一个干净的环境有助于人们快乐和放松”符合语境,故选E。24根据“Exercising will help you to fall asleep more easily.”可知,本段提及锻炼的重要性,选项A“经常锻炼”符合语境,故选A。25根据“Eat properly.”可知,本段内容与饮食有关,选项C“晚饭只吃一点点”符合语境,故选C。26B27A28C29E30D【解析】本文讲述了在未来,无人驾驶汽车是一个趋势,并且介绍了无人驾驶汽车的优势。26根据“When the light turns gre

    62、en and there are no other cars at the crossing, you continue on your way.”可知,“你”已经走到了有交通灯的地方,选项B“几分钟后,你在红绿灯前停了下来”符合语境,故选B。27根据“Your car replies Youre welcome!”可知,回答“不客气”,应该说“谢谢”,选项A“然后你下车说:谢谢!”符合语境,故选A。28根据“By 2025 companies such as VOLVO, GM, Nissan and BMW plan to sell driverless cars. Driverless

    63、cars are not really “driverless”the “drivers” are the computers that use radar, computer maps and other modern technology.”可知,介绍了几家生产商在2025年前的生产计划,故此处应介绍“无人驾驶汽车的由来或生产过程”,选项C“上世纪80年代,德国和美国测试了首批无人驾驶汽车”符合语境,故选C。29根据“Perhaps the most important of these is fewer deaths caused by road accidents.”可知,此处应是与“

    64、交通事故”有关的内容,选项E“例如,1968年在美国有53000多人在车祸中丧生”符合语境,故选E。30根据“One of the major disadvantages of the technology, however, is the cost.”和“$5,000 to $10,000 may be added to the price of a new car.”可知,此处谈论未来乘坐无人驾驶汽车的费用问题,选项D“这项技术不是免费的”符合语境,故选D。31D32B33E34C35A【解析】本文就“如何结束家庭争斗”给出了几点建议。31根据“Here are some ideas.”可

    65、知下文给出了结束家庭争斗的方法,选项D“你想知道如何结束家庭争斗吗?”符合语境。故选D。32根据“Keep your cool.”可知要保持冷静,选项B“争斗时要保持冷静不容易。”符合语境。故选B。33根据“Call a family meeting.”可知这段介绍要召开家庭会议,选项E“然后你们可以聚在一起讨论家庭矛盾。”符合语境。故选E。34根据“Listen to everyone.”可知要倾听每个人的想法,选项C“给家里的每个人一个发言的机会。”符合语境。故选C。35根据“For example, instead of saying You shout at me too much,

    66、you could say, I feel afraid when you shout at me. ”可知表达感受是用“I”而不用“You”,选项A“用我来表达你的感受。”符合语境。故选A。36B37E38D39A40C【解析】本文是一篇说明文,介绍了中国天眼FAST的价值意义以及南仁东为此做出的贡献。36根据“Its a great invention of the world”可知,在介绍中国天眼FAST的相关信息。选项B“它位于中国的贵州省”符合情景,故选B。37根据“The telescope will gradually open to astronomers around the

    67、 universe”可知,讲述的是中国天眼FAST的价值意义。选项E“并且它也是人们发现宇宙秘密的有力工具。”符合情景,故选E。38根据后文“After spending 22 years on it, in 2017, he finally took a rest forever, 72 years old.”可知,南仁东为中国天眼FAST的建立不仅消耗了时间和精力,还有他的生命。选项D“这不仅消耗时间和努力,还有他的生命。”符合情景,故选D。39根据“He left his spirit in our world. He paid hard work, took all his time

    68、and devoted all his efforts”可知,论述中国天眼FAST建立人的相关信息。选项A“南仁东是中国天眼FAST之父”符合情景,故选A。40根据“there was a planet named.He changed into a star.”可知,南仁东变成一颗星星陪着我们,给予每一个勇敢追梦人指引。选项C“仰望天空,有一颗星星闪耀。”符合情景,故选C。41D42B43A44E45C【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了气候变化可能会影响食物。41根据“As levels of carbon dioxideCO2 in the atmosphere have been ri

    69、sing in recent years, the Earth has been warming.”可知,CO2会导致地球温度升高,选项D“那是因为作为一种温室气体,二氧化碳在地球大气层中保持热量”符合语境,故选D。42根据“He was part of a team that has studied the possible effects of climate change on foods health. ”可知,空出应是介绍某个人,选项B“塞缪尔迈尔斯(Samuel Myers)是马萨诸塞州剑桥市哈佛大学的一名环境健康科学家”符合语境,故选B。43根据“Some got levels

    70、of between 363 and 386 parts per million (ppm).”可知,实验中,一些植物会被提供达到363和386 ppm的二氧化碳,选项A“其他植物在生长过程中被提供更多的温室气体546到586 ppm”符合语境,故选A。44根据“If crop levels of such healthy chemicals fall, people may face an even greater risk of falling ill. ”可知,如果庄稼的有益物质减少,人们会生病,前文应是介绍人们需要有益物质来保持健康,选项E“大多数人依赖谷类作物,如小麦和水稻,以满足他

    71、们对锌和铁的需求”符合语境,故选E。45根据“ But the new findings suggest scientists may want to try growing new types of crops that are less influenced by CO2.”可知,人们正在寻找受CO2影响较少的庄稼,选项C“这样,人们仍然可以从绿色食品和谷物中获得最大的好处”符合语境,故选C。46D47E48B49C50A【解析】本文主要分析了如今青少年运动量不足的原因,并举例说明了运动的好处。46根据“The report was based on a research done wit

    72、h about 2 million students aged 11 to 17 around the world.”可知,此处说的是报告的研究对象,空处会进一步描述报告的内容,选项D“根据该报告,不同国家的活动标准不同,男孩和女孩的活动标准也不同”符合语境。故选D。47根据“One main reason is that they always have technology products in their hands or around them.”可知,此处分析了青少年运动少的原因,即:在电子产品上花费太多时间,选项E“他们在空闲时间花太多时间在手机、电脑和电视上”符合语境。故选E。

    73、48根据“It advises kids to get at least an hour of exercise every day.”可知,此处针对青少年运动少的现状,提出了具体建议,选项B“报告中说,年轻人在需要更少得沉浸于数字世界,更多得接触现实世界”符合语境。故选B。49根据“Besides, doing sports helps kids to make friends.”可知,此处说明了运动的好处,选项C“越来越多的研究表明,锻炼不仅对身体有益,而且对大脑也有好处”符合语境。故选C。50根据“They often have football training on the playground.”可知,此处描述了足球训练给Mark带来的好处,选项A“他们有更多的话要说,并且享受训练后的快乐”符合语境。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题04 阅读填空(5选5)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(广州专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828746.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1