分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型专题05 阅读理解之旅游与交通-五年(2018—2022)高考英语真题精选分类训练.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:829190
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:159.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题05 阅读理解之旅游与交通-五年20182022高考英语真题精选分类训练 专题 05 阅读 理解 旅游 交通 2018 2022 高考 英语 精选 分类 训练
    资源描述:

    1、 05 旅游与交通Passage1(2022全国甲卷之A篇)主题语境语篇类型文章词数核心词汇休闲娱乐事物介绍299music entertainmentTheatres and EntertainmentSt Davids HallSt Davids Hall is the award winning National Concert Hall of Wales standing at the very heart of Cardiffs entertainment centre. With an impressive 2,000-seat concert hall, St Davids Ha

    2、ll is home to the annual Welsh Proms Cardiff. It presents live entertainment, including pop, rock, folk, jazz, musicals, dance, world music, films and classical music.The Hayes, Cardiff CF10 1AHwww.stdavidshallcardiff.co.ukThe Glee Club Every weekend this is “Wales” premier comedy club where having

    3、a great time is the order for both audiences and comedy stars alike. It is hard to name a comedy star who hasnt been on the stage here. If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here.Mermaid Quay, Cardiff Bay, Cardiff CF10 5BZwww.glee.co.uk/cardiffSh

    4、erman CymruSherman Cymrus theatre in the Cathays area of Cardiff reopened in February 2012. This special building is a place in which theatre is made and where children, artists, writers and anyone else have the opportunity (机会) to do creative things. Sherman Cymru is excited to present a packed pro

    5、gramme of the very best theatre, dance, family shows and music from Wales and the rest of the world.Senghennydd Road, Cardiff CF24 4YEwww.shermancymru.co.ukNew TheatreThe New Theatre has been the home of quality drama, musicals, dance and childrens shows for more than 100 years. Presenting the best

    6、of the West End along with the pick of the UKs touring shows, the New Theatre is Cardiffs oldest surviving traditional theatre. Be sure to pay a visit as part of your stay in the city.Park Place, Cardiff CF10 3LNwww.newtheatrecardiff.co.uk21. Where is the Welsh Proms Cardiff hosted?A. At the New The

    7、atre.B. At the Glee Club.C. At Sherman Cymru.D. At St Davids Hall.22. What can people do at the Glee Club?A. Watch musicals.B. Enjoy comedies.C. See family shows.D. Do creative things.23. Which website can you visit to learn about Cardiffs oldest surviving theatre?A. www.newtheatrecardiff.co.ukB. ww

    8、w.shermancymru.co.ukC. www.glee.co.uk/cardiffD. www.stdavidshallcardiff.co.uk【答案解析】【答案】21. D 22. B 23. A【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了Cardiff当地的一些剧院和娱乐场所。【21题详解】细节理解题。根据文章“St Davids Hall”部分中的“St Davids Hall is home to the annual Welsh Proms Cardiff (St Davids Hall是Cardiff一年一度的Welsh Proms的举办地)”可知,Cardiff的Welsh

    9、 Proms活动在St Davids Hall举办。故选D。【22题详解】细节理解题。根据文章“The Glee Club”部分中的“If you are looking for the best comedies on tour and brilliant live music, you should start here (如果你正在寻找巡演中最好的喜剧和精彩的现场音乐,你应该从这里开始)”可知,人们可以在The Glee Club享受喜剧。故选B。【23题详解】细节理解题。根据文章“New Theatre”部分中的“The New Theatre has been the home of

    10、 quality drama, musicians, dance and childrens shows for more than 100 years (100多年来,New Theatre一直是优质戏剧、音乐家、舞蹈和儿童节目的发源地)”以及其下面的网站“www.newtheatrecardiff.co.uk”可知,可以在www.newtheatrecardiff.co.uk网站找到Cardiff存在最久的剧院。故选A。【词汇积累】entertainment n.娱乐;款待 impressive adj.给人印象深刻的 annual adj.一年一度的; comedy n.喜剧 live

    11、music 现场音乐 creative adj.创造(性)的;有创造力的 【长难句析】1. This special building is a place in which theatre is made and where children, artists, writers and anyone else have the opportunity to do creative things. 【分析】本句含有一个in which和 where 引导的定语从句,先行词为a place;have the opportunity to do sth为固定短语,意为:有机会做某事。【翻译】这座特

    12、殊的建筑是剧院的所在地,孩子们、艺术家、作家和任何人都有机会在这里做创造性的事情。Passage2(2022全国新高考2卷之A篇)主题语境语篇类型文章词数核心词汇团体游事物介绍241groupChildrens Discovery MuseumGeneral Information about Group PlayPricingGroup Play $7/personScholarshipsWe offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participa

    13、tion in a post-visit survey is required. Scholarships are for Group Play admission fees and/or transportation. Transportation invoices (发票) must be received within 60 days of your visit to guarantee the scholarship. Group SizeWe require one chaperone (监护人) per ten children. Failure to provide enough

    14、 chaperones will result in an extra charge of $50 per absent adult. Group Play is for groups of 10 or more with a limit of 35 people. For groups of 35 or more, please call to discuss options. HoursThe Museum is open daily from 9:30 am to 4:30 pm. Group Play may be scheduled during any day or time th

    15、e Museum is open. Registration PolicyRegistration must be made at least two weeks in advance. Register online or fill out a Group Play Registration Form with multiple date and start time options. Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two busin

    16、ess days. GuidelinesTeachers and chaperones should model good behavior for the group and remain with students at all times. Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. Children should play nicely with each other and exhibits. Use your indoor voice when at the Museum. 1. What d

    17、oes a group need to do if they are offered a scholarship?A. Prepay the admission fees. B. Use the Museums transportation. C. Take a survey after the visit. D. Schedule their visit on weekdays. 2. How many chaperones are needed for a group of 30 children to visit the Museum?A. One. B. Two. C. Three.

    18、D. Four. 3. What are children prohibited from doing at the Museum?A. Using the computer. B. Talking with each other. C. Touching the exhibits. D. Exploring the place alone. 【答案解析】【答案】1. C 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文,文章提供了关于儿童博物馆团体游的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Scholarship标题下“We offer scholarships to low-income scho

    19、ols and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. (我们会视情况而定,为低收入学校和青年组织提供奖学金,并需要其参与访问后调查问卷)”可知,如果一个团体获得了奖学金,需要在参加一个访后的调查问卷,与选项C“Take a survey after the visit. (接受参观后的问卷调查)”属于同义替换,故选C。【2题详解】细节理解题。根据“Group Size”标题下“We require one chaperone (监护人) pe

    20、r ten children. (我们要求每十个孩子有一个监护人)”可知,10个孩子需要1个监护人,那么30个孩子则需要3个监护人。故选C。3题详解】细节理解题。根据“Guidelines”标题下“Children are not allowed unaccompanied in all areas of the Museum. (无人陪伴的儿童不得进入博物馆的所有区域)”可知,儿童必须在监护人陪伴下才能进入博物馆,即儿童不能单独进入博物馆进行探索。与选项D “Exploring the place alone. (独自探索博物馆)”属于同义替换,故选D。【词汇积累】 scholarships

    21、 n.奖学金 availability n. 利用率 guarantee v.确保,保证 chaperone n.监护人 in advance 提前 registration n.登记,注册,挂号 confirmation n.确认,确定【长难句析】Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two business days.【分析】Once在此处为连词,引导的是时间状语从句;the registration form 意为:注册表。【译文】报名表

    22、格一经收到及处理,我们将于两个工作天内以电邮确认。Passage3(2021全国新高考1卷) 主题语境语篇类型文章词数核心词汇旅馆介绍事物介绍308hostelRome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, youll often get to stay in a central location (

    23、位置) with security and comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its c

    24、lose to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out

    25、with other travelers during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesnt charge city tax; it has both air conditioning and a heater

    26、 for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city w

    27、hen you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.21. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A. Comfort.B. Security.C. Price.D. Location.22. Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A

    28、. Yellow Hostel.B. Hostel Alessandro Palace.C. Youth Station Hostel.D. Hotel and Hostel Des Artistes.23. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A. It gets noisy at night.B. Its staff is too talkative.C. It charges for Wi-Fi.D. Its inconveniently located.【答案解析】【答案】21. C 22. B 23. C

    29、【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。【21题】细节理解题。通过文章第一段“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ).”(对旅行者来说,罗马可能很昂贵,这就是许多人选择住旅社的原因)可知选择住旅社的旅行者可能最关心的是价格。故选C。【22题】细节理解题。根据Hostel Alessandro Palace部分“If you love social hostels, this is the best hostel for you i

    30、n Rome.”(如果你喜欢社交旅馆,这是罗马最适合你的旅馆)可知如果你喜欢社交旅馆,Hostel Alessandro Palace是罗马最适合你的旅馆。故选B。【23题】细节理解题。根据Hotel and Hostel Des Artistes部分“However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.”(但是,你需要支付每天2欧元的Wi-Fi)可知Hotel and Hostel Des Artistes的缺点是Wi-Fi收费。故选C。【词汇积累】 pricey adj.高价的,过分昂贵的 location n.位置 security n. 安

    31、全 recommendation n.提议;推荐hang out 闲逛【长难句析】The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. 【分析】本句含有when 和if分别引导的时间状语从句和条件状语从句;其中providing和offering为现在分词,做状语。【译文】工作人员很友好,乐于助人,当你到达时,他们会给你一张城市地图,如果你需要的话,他们还会提供建议。Passage4(202

    32、0年新课标I卷)主题语境语篇类型文章词数核心词汇火车信息事物介绍219trainTrain InformationAll customers travelling on TransLink services must be in possession of a valid ticket before boarding. For ticket information,please ask at your local station or call 13 12 30.While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as s

    33、cheduled,there can be no guarantee of connections between trains or between train services and bus services.Lost property(失物招领)Call Lost Property on 13 16 17 during business hours for items lost on Queensland Rail services.The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is loc

    34、ated(位于)at Roma Street station.Public holidaysOn public holidays, generally a Sunday timetable operates. On certain major event days,i.e.Australia Day, Anzac Day, sporting and cultural days, special additional services may operate.Christmas Day services operate to a Christmas Day timetable,Before tr

    35、avel please visit translink. com. au or call TransLink on 13 12 30 anytime.Customers using mobility devicesMany stations have wheelchair access from the car park or entrance to the station platforms.For assistance, please Queensland Rail on 13 16 17.Guardian trains (outbound)DepartOriginDestinationA

    36、rrive6:42pmAltandiVarsity Lakes7:37pm7:29pmCentralVarsity Lakes8:52pm8:57pmFortitude ValleyVarsity Lakes9:52pm11:02pmRoma StreetVarsity Lakes12:22am 21. What would you do get ticker information?A. Call 13 16 17.B. Visit translink .com.au.C. Ask at the local station.D. Check the train schedule.22. At

    37、 which station can you find the lost property office?A. Altandi.B. Roma Street.C. Varsity Lakes.D. Fortitude Valley.23. Which train would you take if you go from Central to Varsity Lakes?A. 6:42 pm.B. 7:29 pm.C. 8:57 pm.D. 11:02 pm.【答案解析】【答案】21. C 22. B 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假期安排以及

    38、列车出发时间等信息。【21题详解】细节理解题。根据第一段中For ticket information, please ask your local station or call 13 12 30.可知查询车票信息,请向您当地的车站询问或拨打131230。由此可知,你可以询问当地车站或拨打131230来获得车票信息。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Lost property部分中The lost property office is open Monday to Friday 7:30am to 5:00pm and is located at Roma Street station.

    39、可知失物招领处周一至周五早上7:30到下午5:00营业,位于罗马街车站。由此可知,在Roma Street你可以找到失物招领办公室。故选B。【23题详解】细节理解题。根据Guardian trans部分中信息,可知从起始地Central出发,开往目的地Varsity Lakes的火车是下午7:29开车。由此可知,如果你要从Central去往Varsity Lakes,你应当乘坐下午7:29的火车。故选B。【词汇积累】board v.登机 property n.所有物,财产【长难句析】All customers travelling on TransLink services must be i

    40、n possession of a valid ticket before boarding. 【分析】本句中的travelling和boarding为现在分词,分别做定语和状语;in possession of为固定短语,意为:拥有。【翻译】所有乘坐“中转”服务的旅客必须在登机前持有有效车票。 Passage5(2020年新课标II卷)主题语境语篇类型文章词数核心词汇景点介绍事物介绍292museumThe Lake District Attractions GuideDalemain Mansion & Historic GardensHistory, Culture & Landscap

    41、e(景观). Discover and enjoy 4 centuries of history, 5 acres of celebrated and award-winning gardens with parkland walk. Owned by the Hasell family since 1679, home to the International Marmalade Festival. Gifts and antiques, plant sales, museums & Mediaeval Hall Tearoom.Open:29 Mar-29 Oct,Sun to Thurs

    42、.Tearoom,Gardens & Gift Shop:10:30-17:00(16:00 in Oct).House:11:15-16:00(15:00 in Oct)Town: Pooley Bridge & PenrithAbbot Hall art Gallery & MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city gallery. The impressive permanent collectio

    43、n includes Turners and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.Open: Mon to Sat and Summer Sundays. 10:30 -17:00 Sumner.10:30 -16:00 Winter.Town: KendalTullie House Museum & Art GalleryDiscover, explore and enjoy award-winning Tullie House, where his

    44、toric collections, contemporary art and family fun are brought together in one impressive museum and art gallery. There are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun, so theres something for everyone!Open: High Season 1 Apr 31 Oct: Mon to Sat 10:00 17:00, Sun 11:00 17:00.Low

    45、 Season 1 Nov 31 Mar: Mon to Sat 10:00 16:30, Sun 12:00 16:30.Town: CarlisleDove Cottage & The wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths inspirational home. Take a tour of his Lakeland cottage, walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the Museum. Visit the sho

    46、p and relax in the caf. Exhibitions, events and family activities throughout the year.Open: Daily, 09:30 17:30 (last admission 17:00).Town: Grasmere21. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A. 09:30-17:30.B. 10:30-16:00.C. 11:15-16:00.D. 12:00-16:3022. What

    47、 can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Ronneys works.B. Have some interactive fun.C. Attend a famous festival.D. Learn the history of a family23. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. Penrith.B. Kendal.C. Carlisle.D. Grasmere.【答案解析】【答案】21. C 22. A

    48、 23. D【解析】本文是应用文。是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。21.细节理解题。根据题干中的Dalemain Mansion& Historic Gardens 可知定位在第一部分,根据段中的House:11:15-16:00可知,在7月周日的参观时间是11:15-16:00。C. 11:15-16:00.符合以上说法,故选C项。22.细节理解题。根据题干中的Abbot Hall Art Gallery& Museum可知答案定位在第二部分,根据其中的The impressive permanent collection includes Turners and

    49、 Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St Ives.(令人印象深刻的永久性收藏包括特纳和罗姆尼,临时展览计划有卡纳莱托和来自圣艾夫斯的艺术家)可知,在这个博物馆可以欣赏到Romneys的作品。A. Enjoy Romneys works.(欣赏Romneys的作品)符合以上说法,故选A项。23.细节理解题。根据题干中的explore Wordsworths life可知答案定位在最后一部分第一句,以及最后一行Town: Grasmere可知,如果想了解Wordswo

    50、rths的生活,可以去Grasmere。D. Grasmere.符合以上说法,故选D项。【词汇积累】 antique n.古古玩 permanent adj.永久的,永恒的contemporary adj.当代的,现代的 impressive adj.给人印象深刻的,令人钦佩的 inspirational adj.启发灵感的,鼓舞人心的【长难句析】Discover, explore and enjoy award-winning Tullie House, where historic collections, contemporary art and family fun are broug

    51、ht together in one impressive museum and art gallery. 【分析】本句含有一个 where 引导的定语从句,先行词为Tullie House;整个句子的主句为Discover, explore and enjoy award-winning Tullie House。【译文】发现,探索和享受屡获殊荣的Tullie House,历史收藏,当代艺术和家庭乐趣汇集在一个令人印象深刻的博物馆和艺术画廊。Passage6(2020年新课标III)主题语境语篇类型文章词数核心词汇景点介绍事物介绍246journeyJourney Back in Time

    52、with ScholarsClassical Provence(13days)Journey through the beautiful countryside of Provence,France,with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. Our tour also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flowers, ti

    53、le-roofed(瓦屋顶)villages and tasty meals enrich this wonderful experience.Southern Spain(15days)Spain has lovely white towns and the scent(芳香)of oranges,but it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks,Romans and Arabs. As we travel south from Madrid with Prof. Rona

    54、ld Messier to historic Toledo,Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.Chinas Sacred Landscapes(21days)Discover the China of “past ages,” its walled cities,temples and mountain scenery with Prof. Robert Thorp. Highlights(精彩之处)include Chinas most sacred peaks

    55、at Mount Tai and Hangzbous rolling hills,waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional museum in Shanghai.Tunisia(17days)Join Prof. Pedar Foss on our in-depth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of Dougga,the undergro

    56、und Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata,uique for underground cities. Our journey takes us to picturesque Berber villages and lovely beaches.21. What can visitors see in both Classical Provence and Southern Spain?A. Historical monuments.B.

    57、 Fields of flowers.C. Van Goghs paintings.D. Greek buildings.22. Which country is Prof. Thorp most knowledgeable about?A. France.B. Spain.C. China.D. Tunisia.23. Which of the following highlight the Tunisian tour?A. White towns.B. Underground cities.C. Tile-roofed villages.D. Rolling hills.【答案解析】【答案

    58、】21. A 22. C 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个国家中,那些可以让人们回顾过去的著名景点。21.细节理解题。根据第一部分的We will visit some of the best-preserved Roman monuments in the world. (我们将参观一些世界上保存最完好的罗马建筑遗迹)和第二部分的we explore historical monuments and architecture.(我们探索历史遗迹和建筑)可知,在Classical Provence 和Southern Spain游客们可以参观历史遗迹。A. Historic

    59、al monuments(历史遗迹)符合以上说法,故选A项。22.推理判断题。根据第三部分的Chinas Sacred Landscapes (21days)(中华神山 21天)和Discover the China of past ages, its walled cities, temples and mountain scenery with Prof Robert Thorp. Highlights include Chinas most sacred peaks at Mount Tai and Hangzhous rolling hills, waterways and peace

    60、ful temples (和Robert教授一起发现中国的过去,有墙的城市、寺庙和山景。精彩之处包括中国最神圣的泰山之巅,杭州起伏的群山、运河和宁静的寺庙)可知,去中国的神山之行总共有27天,而且Thorp对中国的名山非常了解。由此推测Thorp在这四个国家里最了解中国。C. China(中国)符合以上说法,故选C项。23.细节理解题。根据第四部分的Tour highlights include the Roman city of Dougga, the underground Mumidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the rem

    61、ote areas around Taraounine and Matmata, unique for underground cities.(突尼斯的旅游亮点包括罗马城市Dougga,地下城市Mumidian,它是Bulla Regia的首府,Roman Sbeitla以及在Taraounine和Matmata附近的区域,它们是独特的地下城市)可知,突尼斯的旅游亮点是地下城市。B. Underground cities(地下城市)符合以上说法,故选B项。【词汇积累】best-preserved 保存完好的 picturesqueadj.(地方)古雅的,风景如画的explore histori

    62、cal monuments and architecture探索历史遗迹和建筑【长难句析】Spain has lovely white towns and the scent(芳香)of oranges,but it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks,Romans and Arabs.【分析】本句含有一个but并列句,其中 scent意为:芳香,treasury意思为 n.财政部;大量珍品,宝藏【翻译】西班牙有美丽的白色城镇和橘子的香味,但它也是一个古代遗迹的宝库,包括希腊

    63、人、罗马人和阿拉伯人留下的城市。Passage7(2018年新课标I卷)主题语境语篇类型文章词数核心词汇旅游路线事物说明272tourWashington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration: 3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will

    64、provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability and the cherry blossoms disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Was

    65、hington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, D.C. Duration: 3 hoursMorning or Afternoon, this bike tour is the perf

    66、ect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling

    67、between the sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles)Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National M

    68、all. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.21. Which tour do you need to book in advance?A. Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.B.

    69、Washington Capital Monuments Bicycle Tour.C. Capital City Bike Tour in Washington, D.C.D. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.22. What will you do on the Capital City Bike Tour?A. Meet famous people.B. Go to a national park.C. Visit well-known museums.D. Enjoy interesting stories.23. Whic

    70、h of the following does the bicycle tour at night provide?A. City maps.B. Cameras.C. Meals.D. Safety lights.【答案解析】【文章大意】本文是一篇广告应用文。文章介绍了骑自行车到Washington, D.C.旅游的四种路线的相关行程及注意事项。21. A 【解析】细节理解题。根据文章Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.中的Reserve your spot before availability可知,这个骑行项目需要提前预约。故选A。22

    71、.D 【解析】细节理解题。根据文章Capital City Bike Tour in Washington, D.C.中的Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks.可知,在这个活动中,你可以享受有趣的故事。故选D。23.D 【解析】细节理解题。根据文章Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour中的All riders are equipped

    72、with reflective vests and safety lights.可知,所有骑行者都要装备反光背心和安全手电筒。故选D。【词汇积累】 fantastic adj.极好的,非常棒的 blossom n.(树木的)花;开花,花期v.开花;繁盛 availability n.可用性,可得性;空闲【长难句析】Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. 【分析】本句是复合句,where they blossom是定语从句,修饰the trees and the famous monuments。【译文】导游将为您讲解这些树木的历史,以及它们开花的著名古迹。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题05 阅读理解之旅游与交通-五年(2018—2022)高考英语真题精选分类训练.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829190.html
    相关资源 更多
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx
  • 人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1