专题9:阅读完型限时保分练(三)- 2021年高考英语完形填空解题技巧及真题演练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题9:阅读完型限时保分练三- 2021年高考英语完形填空解题技巧及真题演练 专题 阅读 限时 保分练 2021 年高 英语 填空 解题 技巧 演练
- 资源描述:
-
1、第九讲:阅读完型限时保分练(三)(限时55分钟).阅读理解AAmerica has some of the worlds best theme parks.Every kid grows up wanting to go to Disney, but there are plenty of other great amusement parks in the US.Hersheypark, PennsylvaniaWhats better than chocolate and theme parks together? Head to Hersheypark to get the best o
2、f both worlds.Youll have a frontrow seat on their chocolate factory tour, as well as ride their 14 roller coasters (过山车) from mild to wild.They even have a zoo.Address: 100 Hersheypark Dr, Hershey, PA 1703Cedar Point, Sandusky, Ohio You cant call yourself a theme park expert without visiting the sec
3、ond oldest park in the country.This is your daddys theme park, and probably your grandpas, but that doesnt mean it is short on thrills.Youll find no shortage of roller coasters; there are sixteen altogether.The coasters are plentiful, and so is the view, giving you a great look over the beautiful La
4、ke Erie.Address: 1 Cedar Point Dr, Sandusky, OH 44870Knoebels, PennsylvaniaIf you happen to be in Pennsylvania, make a visit to this one.Youve got nothing to lose, as this one is free.Thats the way Knoebels has been doing business for nearly a century.They have two roller coasters and over 60 rides
5、in total, so they are free not because there is a lack of attractions.They know theyll get plenty of support through concessions (特许权) and amazing wordofmouth advertising.Address: 391 Knoebels Blvd, Elysburg, PA 17824Universal Studios and Islands of Adventure, FloridaFlorida is the tourist capital o
6、f the country.Universals theme parks match Disney in some aspects.There are twelve exciting roller coasters here.Fly through the air like a super hero or a dragon in the different movie worlds of Jurassic Park, Harry Potter, or Dr.Seuss.Let your imagination run wild!Address: 6 000 Universal Blvd, Or
7、lando, FL 32819语篇解读:本文是应用文,主要介绍了四个美国著名的主题公园。1Which of the following theme parks has the largest number of roller coasters?AHersheypark.BCedar Point.CKnoebels.DUniversal Studios and Islands of Adventure.解析:选B细节理解题。根据文中对四个主题公园的介绍可知,这四个主题公园过山车的数量分别为14个、16个、2个和12个,故选B。2Whats special about Knoebels?AIt i
8、s famous for its long history.BIt requires no admission charges.CIt gives a good view of Lake Erie.DIt offers a chance to taste chocolate.解析:选B细节理解题。根据文中对Knoebels的介绍中的“Youve got nothing to lose, as this one is free.”可知,这个主题公园无需门票,故选B。3What can you do in Universal Studios and Islands of Adventure?AVi
9、sit a popular zoo.BWatch exciting movies.CExperience film scenes.DEnjoy similar things in Disney.解析:选C细节理解题。根据文中对Universal Studios and Islands of Adventure的介绍中的“Fly through the air like a super hero or a dragon in the different movie worlds of Jurassic Park, Harry Potter, or Dr.Seuss.”可知,游客在该主题公园可以体
10、验电影中的场景,故选C。BIn 1995, I decided to help my mother find new and creative artwork for her gift gallery.As a child, I had loved the stories and images of Wonderland, Narnia and Oz.As an adult, I found I had a strong desire for the same sense of wonder in my childhood, and felt there was a need for trul
11、y gifted artists.In 1997, my mothers gift gallery was filled with artwork and I began reflecting on my aim.My dreams became large, and so did my plans.The excitement of making a dream come true was upon me, and each day was full of hope as I achieved my goals.In July of that year, I went into hospit
12、al suddenly.“Nothing serious,” I thought.“Ill be in hospital for several days and soon be free of pain.And best of all, Ill have three weeks off work to work on the plan for the new gallery.” So it was with joy in my heart that I had an operation on July 14, 1997.I would never be the same.I awoke fr
13、om the operation completely paralyzed.I could not move my arms, legs, fingers or toes.I sank into colorless and hopeless shape of despair (绝望), because my dreams of art slowly went far away.And then something wonderful happened.My friend sent me a healing friend, a playful puck (小精灵)More specificall
14、y, it was a doll to make me well.At that moment, I knew healing was mine, and then dreams came true.He made me smile.He made me get over the pain to feel joy again.Six months later, I could walk.More importantly, my dreams came back again.I began communicating with artists and friends, and planning
15、with business partners.Together with my family and friends, I have formed what I feel is the beginning of a bright and blessed institution.It took five years to create Duirwaigh Gallery.The dream of Duirwaigh Gallery has moved from hope to despair and returned again.语篇解读:本文是记叙文。作者想创建一个艺术馆,但一场疾病使得她身体
16、瘫痪,不得不放弃梦想。后来一位朋友送的小玩偶让她重新鼓起勇气,振作起来,并实现了自己的梦想。4When did the author get the idea of establishing Duirwaigh Gallery?AWhen she was still a child.BWhen she helped with her mothers gift gallery.CWhen her mothers gift gallery was completed.DWhen she worked with some truly gifted artists.解析:选C细节理解题。根据第二段的第
17、一句可知,作者帮助母亲建立了礼物艺术馆后萌发了建立自己的艺术馆的想法。5How did the author feel initially when she went into hospital?ALighthearted.BWorried.CPuzzled. DDepressed.解析:选A细节理解题。根据第三段可知,作者刚入院时,并没有意识到自己病情的严重性,认为正好可以借这个时间段来规则自己的梦想,心情很轻松。6What does the author mean by saying “I would never be the same” in Paragraph 3?AShe suffe
18、red great pain when she was in hospital.BShe was greatly affected by the operation.CShe had to live alone in her own apartment.DShe lost interest in collecting artwork.解析:选B细节理解题。根据上下文可知,手术后作者身体瘫痪,处于绝望的状态,手术给作者造成了巨大的影响。7Whats the authors purpose in writing the text?ATo inform. BTo advertise.CTo pers
19、uade. DTo inspire.解析:选D写作意图题。从作者讲述的创建艺术馆的经历可知,她从最初的满怀希望,到后来因生病接受手术而放弃,到最后又重新振作,实现了自己的梦想,作者是想通过这个故事来激励读者不要放弃梦想。CA growing number of smaller companies are adopting a fourday workweek.Now the results of a recent trial at Microsoft suggest it could work even for the biggest businesses.The company introd
20、uced a program this summer in Japan called the “Work Life Choice Challenge”, which shut down its offices every Friday in August and gave all employees an extra day off each week.The results were promising: While the amount of time spent at work was cut greatly, productivity measured by sales per emp
21、loyee went up by almost 40% compared to the same period the previous year, the company said in a statement.In addition to reducing working hours, managers urged staff to cut down on the time they spent in meetings and responding to emails.They suggested that meetings should last no longer than 30 mi
22、nutes.Employees were also encouraged to cut down on meetings altogether by using an online messaging app.The effects were widespread.More than 90% of Microsofts 2,280 employees in Japan later said they were influenced by the new measures.By shutting down earlier each week, the company was also able
23、to save on other resources, such as electricity.The attempt is timely.Japan has been suffering from the culture of overwork.The problem is so severe that the country has even coined (创造) a term for it: karoshi, which means death by overwork from stresscaused illnesses or severe depression.Some typic
24、al cases have caused businesses to start looking for solutions.Some companies have begun offering employees more flexibility, and the government has started a campaign called “Premium (津贴) Friday”, which encourages workers to leave early every last Friday of the month.Microsoft, for its part, says i
25、t will conduct another experiment in Japan soon.It plans to ask employees to come up with new measures to improve worklife balance and efficiency, and will also ask other companies to join them in following the practice.语篇解读:本文是说明文。很多小型公司开始采用四天工作制,大大提高了工作效率。而微软最近的试验结果显示,大企业也能以此提高员工的工作效率。8Which of th
26、e following was a benefit from Microsofts trial?ALess work for managers.BMore products being sold.CFewer employees being needed.DSmaller companies being on board.解析:选B细节理解题。根据第二段的最后一句可知,微软的四天工作制试验提高了产品的销售量。9What was suggested during the“Work Life Choice Challenge”?AImproving communications at work.B
27、Leaving the office earlier on Friday.CCommunicating mostly face to face.DReplying to each email immediately.解析:选A推理判断题。根据第三段的最后一句可知,员工被鼓励使用在线消息应用程序来减少会议的数量。即建议员工改进工作时的沟通方式。10What is Paragraph 5 mainly about?AHow Premium Friday works in Japan.BHow diseases are spread by karoshi in Japan.CWhy Japan we
28、lcomes the fourday workweek.DWhy the Japanese create the culture of overwork.解析:选C段落大意题。第五段主要介绍了日本因为“过劳死”的普遍现象引发公司实施更加人性化的工作时间的情况。该段旨在说明日本为什么欢迎并实施四天工作制。11What is Microsofts attitude to its recent experiment?ADoubtful. BCritical.CCurious. DConfident.解析:选D推理判断题。根据最后一段可知,微软公司在最近试验的基础上计划实施新的实验并积极号召其他公司跟
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-836220.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语文微课写作——访谈录优质课公开课微课课件.pptx
