分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型九师联盟2023届新高考高三核心模拟卷(中) 英语(二) Word版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:841909
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:37.95KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    九师联盟2023届新高考高三核心模拟卷中 英语二 Word版含解析 联盟 2023 新高 考高三 核心 模拟 英语 Word 解析
    资源描述:

    1、2023届新高考高三核心模拟卷(中)英语(二)注意事项:1本卷满分150分,考试时间120分钟。答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题

    2、中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the woman?A.A doctor.B.A nurse.C.A patient.2.What is the woman looking for?A.Some furniture.B.A roommate.C.An apartment.3.What did the woman think of the lecture?A.Interesting.B.Boring.C.Confusing.4.What will the speakers do?A.

    3、Buy gas.B.Repair their car.C.Have a break.5.What does the man like?A.The game.B.The advertisement.C.The pizza.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What are the speakers celebrating?A.Mari

    4、as birthday.B.Marias promotion.C.Marias retirement.7.Where will the party be held?A.In an office.B.In a garden.C.In a conference room.听第7段材料,回答第8、9题。8.What do we know about John?A.He is fired by the company.B.He has to work on weekends.C.He is in need of extra money.9. What is the most probable rela

    5、tionship between the speakers?A.Neighbors.B.Colleagues.C.A couple.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the first step ofthe Pomodoro Technique?A. Thinking about all the stages of the task.B.Writing a clear to-do list on a piece of paper.C.Setting a time limit for each item on the list.11.Where is the woman

    6、most probably?A. In a studio.B.In a factory.C.At a press conference.12. What are the speakers talking about?A.A writing method.B.An amazing tomato.C.A system to manage time.听第9段材料,回答第13至16题。13.For whom is the woman renting a car?A.Her family.B.Her husband.C.Herself.14.How much should the woman pay?A

    7、.$44.B.$132.C.$176.15.When will the woman pick up the car?A.On March 20.B.On March 21.C.On March 25.16.Where will the woman drop off the car?A.By her house.B.At her destination.C.At the renting company.听第10段材料,回答第17至20题。17.How long did the speaker stay in the hotel?A.For 1 day.B.For 3 days.C.For 4 d

    8、ays.18.What does the speaker complain about the hotel?A.The price is too high.B.The service is too bad.C.The swimming pool is dirty.19.What had the hotel promised to the speaker?A. A smoking room.B.Quiet surroundings.C.Russian-speaking staff.20.What does the speaker threaten to do?A.Tell the press.B

    9、.Bring the matters to court.C.Write a bad review.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWeekend Events for KidsFantasy WorkshopTime:Each Saturday 11:30 am12:30 pmAge:9+“My dog ate my homework!” “Monkeys stole my schoolbag!” Have you ever made up such excuses to

    10、get out of the homework you just didnt want to do? This morning, such excuses will become twice as useful as poet Liz Niven shows you how to turn your fantasies into brilliant poetry!Bookworm ClubTime: Each Saturday 10:00 am11:15 amAge:14+Each Saturday, Marina Lewycka gives a special book talk for y

    11、oung people on her best-selling novel Tractors and Caravans. Hear first-hand experiences of the writing life and get your chance to ask the questions youve always wanted on what its like to be an author.Behind LensesTime:Each Sunday 10:00 am11:15 amAge:5+Take breakfast with a rabbit, touch the horn

    12、of a cow, and survive an angry lion in the wilds. . . They are just the start of great adventures with our wildlife photographer and childrens writer Jan Latta! Come along to hear stories of Jans amazing experiences of photographing animals in the wild!Little GutenbergsTime:Each Sunday 11:30 am12:30

    13、 pmAge:5+Learn how to construct a book from start to finish using all the tools of the trade with our printing technician Andrea Nichelson, as well as details on how to include secret pages in your books.Fun and totally hands-on, this workshop gives you the chance to learn something totally differen

    14、t.For more activities, please visit our website. There are more than enough kid-centered events to fill your weekends,with fun!21.Which event is suitable for poem lovers?A.Behind Lenses.C.Bookworm Club.B.Little Gutenbergs.D.Fantasy Workshop.22.Who is the author of Tractors and Caravans?A.Liz Niven.C

    15、.Marina Lewycka.B.Jan Latta.D.Andrea Nichelson.23.What is special about the last event?A. It stresses creativity.C.It focuses on reading.B.It is a hands-on program.D. It is a kid-centered activity.BQueen Elizabeth is known for her devotion to her country, her close relationships with her family and,

    16、 most importantly, her corgis.Unfortunately, over the weekend she lost the last of her royal corgis, Willow. According to The Daily Mail, the 15-year-old dog had to be put to death after suffering a cancer-related illness. This marks the first time that the 91-year-old Queen is without a corgi in th

    17、e royal household since World War II.In 2015,Monty Roberts, the Queens dog trainer, shared some details with Vanity Fair about her pets. Roberts encouraged Queen Elizabeth to continue breeding(繁殖)corgis, but, in her old age, she didnt want to leave any young dog behind. She did, however, adopt a ful

    18、l-grown Corgi named Whisper in 2017, after its owner, who was a gatekeeper at the palace, died.It was also said that Queen Elizabeth was worried shed trip over the dogs playing at her feet. It was a pretty real fear. Former royal staff Paul Burrell claimed that he was once tripped by nine corgis whi

    19、le walking them down the steps at the palace.Willow was a dog with equally blue blood, although she never found social media stardom. It was a 14th-generation child of Susan, the corgi who was gifted to Elizabeth on her 18th birthday by her father, King George VI.One of Willows most memorable moment

    20、s was posing with James Bond at the 2012 London Olympics. Holly, Queens another corgi, also starred in the video, but she passed away more than a year ago, at the age of 13.This is truly the end of an era, as Queen Elizabeth has owned more than 30 corgis throughout her life. At one point, she had 13

    21、 at once.“She was sad for each loss of her corgis over the years, but she has been particularly upset about Willows death,” a Buckingham Palace source told The Daily Mail. “It is probably because Willow was the last link to her parents and a pastime that goes back to her own childhood.”24.What happe

    22、ned to Willow over the weekend according to The Daily Mail?A. It was killed in a car accident.C.It had an unsuccessful operation.B.It was put to death.D.It was found to have cancer.25.Why did Queen Elizabeth stop breeding corgis according to Monty Roberts?A.She was too weak to take care of the dogs.

    23、B.She became tired of those crazy little dogs.C.She was afraid that shed trip over the dogs.D.She was worried about the dogs after her death.26.What do the underlined words “blue blood” in paragraph 5 probably mean?A.Noble ancestor.C.Cold heart.B.Bad mood.D.Terrible disease.27.What does Willow proba

    24、bly mean for Queen Elizabeth?A.The end of an era.C.A tie with her parents.B.Her control over the country.D.The hardship in her childhood.CChina announced a long-awaited plan to integrate(融合)the southern Pearl River Delta Area (PRDA) as an attempt to create a powerhouse to rival(相匹敌)the US Silicon Va

    25、lley that is home to such well-known companies as Google, Facebook and Apple. The possibilities and challenges of the effort are both equally promising and challenging.The plan is a natural result of the economic and technological development in the area. Chinas opening up to the world more than fou

    26、r decades ago began in the south and PRDA has long been home to many of the countrys leading technological companies, including Huawei and Tencent.“The plan is promising,” said Adam Xu, an analyst at OC &. C Strategy Consultants. “If you really look at history in China, a lot of top-down plans alway

    27、s have very strong bottom-up support. And a lot of economic activities have already happened there. Now they have a big plan to officially recognize, promote and further accelerate.”The key challenge will be execution(执行). The plan has to integrate three different legal systems among Mainland China,

    28、 Hongkong and Macau. That makes PRDA unique compared to the other two major areas in China-the Beijing, Hebei, Tianjin Area and the Yangtze River Delta Area near Shanghai.“We dont know how effectively the top-down plan will guide the many independent growing forces at the local level,” Xu admitted.

    29、“This part will be quite an important challenge. ”China has already taken major steps to overcome some of the physical barriers such as linking Hongkong with Guangzhou and Shenzhen by high-speed railways and its recent opening of the 55-kilometer Hongkong-Zhuhai-Macau bridge. But other barriers, suc

    30、h as the flow of people, information and money, may prove to be a bigger challenge.Xu said, “The biggest challenge and the biggest beauty-if they eventually succeed-will be linking all of these together.”28.What are paragraph 2 and paragraph 3 mainly about?A. The favorable conditions in PRDA.B. The

    31、benefits of top-down plans in China.C.PRDAs advantages over the Silicon Valley.D.The flow of people, information and money.29.Which challenge is unique in the Pearl River Delta Area?A.The physical barriers.C.The government control.B.The cultural differences.D.The different legal systems.30.Which of

    32、the following cities are connected by the 55-kilometer bridge?A.Shenzhen,Zhuhai,Macau.C.Zhuhai,Macau,Hongkong.B.Guangzhou,Shenzhen,Macau.D.Guangzhou,Shenzhen,Hongkong.31.What is the best title for the text?A. The Different Legal Systems in Hongkong and MacauB.The Possibilities and Challenges of Inte

    33、grating PRDAC.The Problems Facing Chinas Newly Announced PlansD.The Fast Development in the Pearl River Delta AreaDA new study published in Thursdays edition of Cell reports that mosquitoes sense of smell is more complex than we once thought. And it may explain how they are so good at seeking us out

    34、 in the darkness and lead to new strategies to fight against the potentially deadly diseases caused by their bites.Until Meg Younger, co-author of the study, and her colleagues started studying mosquitoes, its long been known that mosquitoes rely on multiple clues to target humans. First, they will

    35、sense the CO2 in the breath from a distance that can be more than 30 feet. After the CO2, then they begin to sense human body smells. They follow the odors(气味)and,when they get very close, start to detect body heat. Once they land on the skin, they look for a place to bite with their legs.In many pa

    36、rts of the world, their bites may lead to such diseases as dengue, Zika, chikungunya and malaria. The latter disease alone causes over half a million deaths each year around the globe.“But most of what we know about mosquitoes sense of smell comes from the study of the brains of mice and fruit flies

    37、, where the pathways between the brain and smell detectors are fairly simple: Each neuron(神经元)in their smell detectors just responds to a single kind of smell and all the neurons for that smell are connected to the same part of their brains. Of course, there are countless different detectors respond

    38、ing to countless smells,” says Younger. “When we started looking inside mosquito brains, we found that each neuron can detect multiple smells.”“Its a great breakthrough,” says Josefina del Marmol, a scientist at the Harvard Medical School who wasnt involved with the research. “It will change a lot a

    39、bout what we know of how mosquitoes interact with the world and give researchers additional ways to fight the bugs. But theres more work to be done to test, neuron by neuron, which neuron actually responds to which human body smells.”32.What can be learned about mosquitoes from paragraph 2?A. They l

    40、ook for a place to bite with their eyes.B.They can only detect humans within 30 feet.C.They are first attracted by human body smells.D.They are more sensitive to the CO2 in the breath.33. Which disease causes more than 0.5 million deaths each year in the world?A.Malaria.B.Zika.C.Dengue.D.Chikungunya

    41、.34.What is Meg Youngers new discovery?A.The pathways in the brains of mice are fairly simple.B. A neuron in mosquitoes detectors can detect many smells.C.All the neurons for a smell are connected to the same part of the brain.D.The neurons in fruit flies brains just respond to a single kind of smel

    42、l.35.What does Josefina del Marmol say about the new study?A.The process is not very complete.B.The conclusion is not very reliable.C.More specific tests have to be done.D.The research method is too complex.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Tips to Learn Any Foreign

    43、LanguageKnow your motivationIt might sound obvious. But if you dont have a good reason to learn a language, you are less likely to stay motivated in the long run. But wanting to impress Chinese-speakers with your English isnt the best reason.36.No matter what your motivation is, once youve decided o

    44、n a language, its vital to commit.37The key to learning as quickly as a child may be simply to take on certain childlike attitudes: a desire to play in the language and a willingness to make mistakes. It means being ready to put yourself in potentially embarrassing situations.38 . But its the only w

    45、ay to develop and improve your foreign language.Have fun with itThink of some fun ways to practise your new language: make a radio play with a friend, draw a comic picture, write a poem or simply practise by listening and copying songs.39_,chances are that you are going to give up eventually!We have

    46、 one more language-learning tip before we go. Remember that the best possible outcome of speaking a language is communicating with others. Being able to have a simple conversation is a huge reward in itself. Reaching milestones like that early on will make it easier to stay motivated and keep practi

    47、sing. And dont worry about your current speaking ability!40_,if you begin any interaction with “I have just started to learn this language and Id like to practise with you.”A.Act like a kidB.This can be scaryC.Leave your comfort zoneD. Trying to know English culture is a better oneE. If you cant fin

    48、d a way to have fun with a new languageF.Most people will be patient, encouraging and happy to helpG. Youre learning a language to be able to use when you go abroad第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。In Philippines, many parents have to go to foreign cou

    49、ntries to make a living. Therefore, it is quite 41 for parents and children to live apart.When my mother was born, my grandfather was the only earner in the family, 42 to support his wife and six children. But by the time my mother, their youngest daughter, was a(n)43_,my grandparents had saved enou

    50、gh money to send her to a nursing school.Nursing was not my mothers dream job at the time. As a teenager, she loved to draw and_44 becoming an artist. But my grandparents 45 needed the income that nursing could provide for the family.After years of 46 and gaining hands-on medical experience, my moth

    51、er accepted an offer to work in the US. Like many other people working overseas, my mother sent most of her_47_back to her family.Four years later, she returned home to give birth to her first baby:48. But about four weeks after I was born, she had to return to the US. And I was left in the_49_ of o

    52、ne of her sisters and her husband. I grew so_50 to them that Id call them “Mommy” and “Daddy”. I saw their children as my brother and sister.My aunt would send my mother some 51 of me talking or singing as a baby. My mom said shed cry every time she listened to them. And when she took her yearly tri

    53、p back home to see me, she was met with a baby that cried because she didnt_52 her.My mom always tries to skip this part of our _53_. But when she does not,the_54_ in her eyes fades and I can hear a tightness in her throat as she tries to speak. Then I will give her a hug and feel a 55 tie between u

    54、s.41. A. unacceptableB. impossibleC. goodD. common42. A. strugglingB. startingC. promisingD. refusing43. A. adultB. babyC. teenagerD. mother44. A. gave upB. dreamed ofC. appealed toD. laughed at45. A. unlikelyB. illegallyC. gratefullyD. desperately46. A. thinkingB. waitingC. trainingD. postponing47.

    55、 A. childrenB. belongingsC. profitD. pay48. A. herB. meC. himD. you49. A. interestB. roomC. careD. awareness50. A. closeB. honestC, kindD. blind51. A. recordingsB. picturesC. videosD. clothes52. A. forgiveB. missC. recognizeD. hate53. A. bookB. movieC. tripD. story54. A. sadnessB. lightC. worryD. em

    56、barrassment55. A. strongerB. longerC. cheaperD. funnier第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Once you start looking into supermarkets in China, 56 is hard to miss the wave of trendy urban shops aimed _57 customers who are looking for healthy food.Chen Li and her husband have become

    57、 very_58_(concern) about the safety of their food since they became parents._59_(follow) it around as it changed locations, they went to a farmer market every week. Then they tried growing their own food.Recently, something has changed it all: A new shop opened up across the street from the apartmen

    58、t building in_60 they lived. Its called World Good Food Market.61_(bright) lit and clean, it offers 62 unbelievable variety of organic food. Compared with the farmer market, the 63_(different) in price for shopping at World Good Food is significant:30%50% 64_(high).“The quality is better,” said Anth

    59、ea. “Im a strong believer of organic food. As long as it65 (grow) by farmers in a safe way, Im fine with that.”第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)你校将于下周举办题为I have a dream的英语演讲比赛,请你准备一篇演讲稿。内容包括:1你的梦想;2实现梦想的措施。注意:1写作词数应为80左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。I have a dream第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。“Jor

    60、di, wake up!” my father calls in the hallway.I quickly get up and pull on the uniform for our team. All my life, Ive watched my parents compete. But I will participate in the human pyramid building for the first time today!When we get there, the town square is already crowded. While we wait for our

    61、turn to compete, my friend Tomeu comes to stand with me. He and his family are also part of our team. Tomeu has competed before.“What if Im not ready for this, Tomeu?” I ask.“We are never ready, Jordi. None of us who compete in the human pyramid building knows for sure how it will go,” he says and g

    62、estures toward the pyramid going up in front of us. “Just like those people, you must have faith in those below who lift you up, and you must trust yourself.”I nod my head to show that I understand. I will do my best to follow his advice.Soon, it is our turn. I gather with my team in the center of t

    63、he square and turn my attention to the task at hand.We must first make the base for our pyramid. My father and three of the strongest men stand in a circle facing each other as they hold tightly to each others arms. Four more strong men step behind, each holding his arms around the chest of a man an

    64、d giving him a bear hug. Then as many as fifty more men and women crowd behind them and begin pushing on their backs to keep them tightly together. Four smaller men climb onto the backs of the original base group and stand on their shoulders. They then grab onto each others arms and hold firmly, cre

    65、ating a strong second level. I can see that my fathers face is red as he works hard to be strong for the person on his shoulders. Our pyramid is growing taller and taller and eventually it is my turn to climb to the top of the pyramid and stand on my mothers shoulders.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式在答题卡的相应位

    66、置作答。Climbing up the first two levels is easy.“Focus. Balance,” My mother whispers to me. 2023届新高考高三核心模拟卷(中)英语(二)参考答案听力部分录音稿(Text 1)M:Good morning, I have an appointment with Doctor Clark at 8:30.W:Follow me to Room A please. Let me take your temperature and blood pressure first.(Text 2)W:Do you let

    67、only unfurnished apartments?M:Yes, none of our apartments are furnished.W:Oh,what a pity! But thanks anyway.(Text 3)W:I thought Mr. Hart touched on a lot of fascinating points in the lecture on drug abuse.M:Did you notice that several people walked out halfway through the lecture?(Text 4)W:Oh,were r

    68、unning low on gas.M: Ill pull over at the next service station. Do you have any money? All I have is my credit card.(Text 5)M:This is turning out to be a great game! Its pretty exciting, isnt it?W:Yeah. Im glad for the commercial, though. Im getting hungry. Do you want to order pizza?(Text 6)M: If t

    69、he rain doesnt stop within the next two hours, we should consider postponing Marias retirement party.W:I think its too late to postpone it. The food and flowers are set to arrive in an hour, so wed better come up with an alternative to holding it in the garden.M:Why dont we have them set up in the c

    70、onference room instead? Its a shame to move it indoors, but what other choices do we have?W:OK. Ill go to my office and call everyone to let them know that were moving the party to the conference room.(Text 7)W:You look tired today. Have you been working over time?M:Yeah,Ive been working extra hours

    71、 every day this week.W:Wow. The manager just asked me to work this weekend, too.M:The company is laying off employees, so now we have to do extra work.W:I saw John packing up his things in the office. Sounds tough.M: At least we still have a job. I cant wait till pay day. I need the extra money.W: I

    72、 should get back to work. Ill see you at lunch break.(Text 8)W:Today were speaking to Peter, who is going to tell us about the Pomodoro Technique, a system to help manage your time. It was named after a tomato-shaped timer. And this tomato has helped Peter become an A-grade student. So, Peter, tell

    73、us about the Pomodoro Technique.M: Its about getting maximum productivity from your available time.W: Is it difficult to follow?M:No. Its actually very simple. Take writing an essay as an example. You need to think about all the stages of the task and then write a clear to-do list on a piece of pape

    74、r. When you are ready to start you set the timer to 25 minutes and you start working on the first item on the list. When the timer goes off you must take a short break of between 3 to 5 minutes. Then you go on with the next item.W: OK. I get it. I think Ill give it a try. Thanks so much for coming i

    75、n, Peter.M:Youre welcome. Thanks for inviting me.(Text 9)M:Good morning, Kiwi Motorhomes. How can I help you?W:Good morning, Id like to rent a car, please.M:Sure. Is it just for yourself?W:No, my husband and two children.M:And how long would you like to hire the vehicle for?W:Just four days from tom

    76、orrow morning. We want to go up to the Blue Mountains.M:OK, weve got either a Toyota or a Nissan available but nothing else Im afraid at such short notice.W:Thats OK. Which is cheaper?M:The Nissan. Thats just $44 a day.W:OK,well take that one.M:Can I have your name, please?W:Mrs.Dumas,D-U-M-A-S.M:OK

    77、,I take it. And youll pick the car up from here?W:Yes. As early as possible.M:We open at nine. Right, tomorrows March 21. And do you know where youll be dropping it off?W:Well bring it back here and, in the afternoon, if thats all right.(Text 10)M:Hello. My name is Sokolov. I have been trying to spe

    78、ak to the hotel owner for a couple of days now with no success. I have to say, this is truly disappointing for a five-star hotel, especially with the amount of money we spent during our stay with you. My family and I stayed at the Hotel Chandelier from May 25 to 27 and the whole experience was just

    79、absolutely awful. None of your waiters could speak Russian, even though I have an email from you assuring us that there would be a minimum of two Russian-speaking staff on every shift. You had noisy kids activities and competitions by the pool non-stop. It made it really difficult to relax. When exp

    80、ressing our concerns to the manager, Mr. Lewis, not only was he unable to provide us with a space where we could relax and read our books, but he also told us that smoking was not allowed in the hotel, although again, we checked this before our stay and you told us that smoking outdoors was permitte

    81、d. Please get back to me as soon as possible or I will take these matters to my legal team.参考答案15 BCAAA 610 CCABA 1115 ACACB 1620 CBBCB【答案与解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个周末创意活动。21D 推理判断题。根据 Fantasy Workshop一节中“This morning, such excuses will become twice as useful as poet Liz Niven shows you how to turn your

    82、fantasies into brilliant poetry!”可推断,该项目适合“小诗人”。22C 细节理解题。根据Bookworm Club一节中“Each Saturday,Marina Lewycka gives a special book talk for young people on her best-selling novel Tractors and Carazans.” 可知答案。23B 细节理解题。前三个活动分别是诗歌创作、小说阅读及听摄影师分享野外摄影的经历,只有最后一个活动需要孩子们自己动手操作。【答案与解析】本文是一篇“旧”闻报道。在伊丽莎白女王九十一岁那年,她

    83、的宠物狗Willow死了。由于年事已高,她再也不打算繁殖这种宠物狗了。24B 细节理解题。根据第二段“the 15-year-old dog had to be put to death after suffering a cancer-related illness”可知,Willow被实施了安乐死。25D细节理解题。根据第三段“Roberts encouraged Queen Elizabeth to continue breeding(繁殖) corgis, but, in her old age, she didnt want to leave any young dog behind

    84、.”可知,女王担心自己死后小狗没人照顾。26A 词义猜测题。根据画线词前 equally 及空后“It was a 14th-generation child of Susan, the corgi who was gifted to Elizabeth on her 18th birthday by her father, King George VI”可推断,作者是在拿小狗和伊丽莎白的身世作对比:一个是国王给的礼物的后代,一个是国王的亲生女。她们都有一个很高贵的祖宗。27C 细节理解题。根据最后一段“It is probably because Willow was the last li

    85、nk to her parents and a pastime that goes back to her own childhood.”可知答案。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了深港澳大湾区融合所面临的机遇与挑战。28A 段落大意题。根据第二段“The plan is a natural result of the economic and technological development in the area”、第三段“The plan is promising,”及细节可知,这两段主要介绍了深港澳大湾区融合的有利条件。29D 细节理解题。根据第四段“The plan h

    86、as to integrate three different legal systems among Mainland China, Hongkong and Macau. That makes PRDA unique compared to the other two major areas in China. .”可知答案。30C 细节理解题。根据第六段“its recent opening of the 55-kilometer Hongkong-Zhuhai-Macau bridge”可知答案。31B 标题判断题。通读全文、尤其是第一段“The possibilities and c

    87、hallenges of the effort are both equally promising and challenging.”可知,本文主要介绍了深港澳区域融合所面临的机遇与挑战。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Meg Younger 及其研究团队对蚊子嗅觉的新发现。32D 推理判断题。根据第二段“First,they will sense the CO2 in the breath from a distance that can be more than 30 feet.”可推断,蚊子对空气中的二氧化碳浓度的变化非常敏感。33A 细节理解题。根据第三段“their

    88、bites may lead to such diseases as dengue, Zika, chikungunya and malaria The latter disease alone causes over half a million deaths each year around the globe.”可知答案。34B 细节理解题。根据第四段“When we started looking inside mosquito brains, we found that each neuron can detect multiple smells.”可知,蚊子的嗅觉神经元与老鼠及果蝇

    89、的嗅觉神经元不同:蚊子的单个神经元可以感受到多种气味的刺激。35C 细节理解题。根据最后一段“But theres more work to be done to test, neuron by neuron, which neuron actually responds to which human body smells.”可知,Josefina del Marmol认为接下来要做的是更加具体地测试各个神经元对人体哪些气味有反应。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章介绍了几个学习外语的好主意。36D 根据小标题可知,本节讲的是学习外语的正确动机很重要。空前谈的是不正确的动机,故D项“试图通

    90、过学习英语去了解英国文化则是更好的(动机)”符合。37A 根据本小节的细节,特别是“The key to learning as quickly as a child may be simply to take on certain childlike attitudes.”可知,A项“像小孩一样学习”符合。38B 根据空前的关键词embarrassing可以快速锁定选项B“这听起来挺吓人的”。39E 根据本节小标题 Have fun with it 及空后“chances are that you are going to give up eventually!”可知,E项“如果你找不到学习

    91、外语的乐趣”符合。40F 根据空前“And dont worry about your current speaking ability!”及空后“if you begin any interaction with I have just started to learn this language and Id like to practice with you.”可知,F项“大部分人都会很有耐心并乐于提供帮助”符合。【答案与解析】本文是一篇记叙文。作者在文中讲述了母亲离乡背井在国外漂泊的心酸故事。41D 在菲律宾,父母去国外打工是司空见惯的事。因此,骨肉分离是很普遍的(common)现象。

    92、42A 根据空后“to support his wife and six children”可推断,外祖父一个人要养活七张嘴一定很艰难(struggling)。43C 根据空后“Nursing was not my mothers dream job at the time As a teenager, she loved to draw”可知,这里指的是母亲还是少女(teenager)的时候。44B 母亲并不想当护士。她梦想(dreamed of)成为艺术家。45D 但是家里非常(desperately)需要护士工作带来的稳定收入。46.C经过几年的培训(training)与实践,母亲获得了

    93、去美国工作的机会。47D 和大部分在海外打工的菲律宾人一样,母亲把大部分的工资(pay)都寄回了家。48B 四年后,“我”(me)出生了。49C“我”刚出生四周,母亲只好把“我”留给她姐姐一家照看(care)。50A“我”和姨妈姨父的关系非常亲密(close)。“我”直接喊他们爸爸妈妈。51.A根据空后“.every time she listened to them.”可知,姨妈寄的是录音(recordings)。52.C更令人心酸的是,母亲回来探亲时,“我”居然不认(recognize)她是母亲。53D 因为太伤感,母亲在讲“我”的成长故事(story)时,总是尽量跳过这一节。54B 实在

    94、需要讲的时候,她的眼神就会失去光彩(light)。55A 那时,“我”就会紧紧地抱住母亲。那一刻“我”也会感到“我”们母女间的联结更加紧密(stronger)。【答案与解析】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了正在中国城市中流行的有机食品热。56it 考查代词。分析句子结构可知,it在此处作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语 to miss the wave of trendy urban shops。57at 考查介词。aim at意为“瞄准,针对”,为固定短语。58concerned 考查非谓语动词。bebecome concerned about 意为“担心”,为固定搭配。59Foll

    95、owing 考查非谓语动词。根据句意可知,此处用非谓语动词作状语,表示伴随动作“紧盯着那个流动的小集市”。60which 考查定语从句。分析该句成分可知,该句是由“介词十关系代词”引导的定语从句,先行词为 the apartment building,故用关系代词which。61Brightly 考查词形转换。分析该句成分可知,所填词在此处修饰lit作状语,故用所给形容词的副词形式 Brightly。62an 考查冠词。a variety of意为“各种各样的”,为固定搭配。又因为空后的 unbelievable 为元音音素开头的单词,故用冠词an。63difference 考查词形转换。根据

    96、空前的冠词the可知,所填词为名词,又因为该句谓语动词为is,故用所给形容词的单数名词 difference。64higher 考查形容词的比较级。根据句首“Compared with the farmer market,”可知,此处应用high的比较级 higher。65is grown 考查动词的时态和语态。本句叙述的是一般性的事实,故用一般现在时。又根据空后的 by farmers可知,此处用被动语态。第一节One possible version:I have a dreamHello, my dear teachers and fellow students,I am very ha

    97、ppy to stand here to talk about my dream. I am sure that everyone has his or her dream. Our dreams are like a lighthouse, without which we might get lost in our lives.My dream is to be a teacher and devote myself to the education in the countryside. From now on, I will try my best to read as many bo

    98、oks as I can in order to broaden my horizons. Though difficult it might be, I will never give up until my dream comes true.Thats all. Thanks!第二节One possible version:Climbing up the first two levels is easy. But as I go higher, the pyramid feels less steady. By the time I reach the fifth level, the p

    99、yramid below me shakes a bit. My heart begins a crazy dance in my chest. My hands become sweaty and my knees start shaking for I am very high off the ground. I take a deep breath to calm myself and tell myself that I cannot be the one to ruin our pyramid and that I cannot let my team down.“Focus. Ba

    100、lance,” My mother whispers to me. I try to place my feet into her belt very carefully and climb onto her shoulders. With focus and trust, I slowly straighten my knees and waves my hand to the judges. Far below, I can hear the crowd cheering louder and louder. With faith in each other and with focus on the task, our team has built our pyramid and I have become a real pyramid builder today!【公众号:一枚试卷君】

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:九师联盟2023届新高考高三核心模拟卷(中) 英语(二) Word版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-841909.html
    相关资源 更多
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:3.1 天体运动(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:3.1 天体运动(教科版必修2).ppt
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:2章末总结(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:2章末总结(教科版必修2).ppt
  • 学年人教版必修一Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero grammar练习.docx学年人教版必修一Unit 5 Nelson Mandelaa modern hero grammar练习.docx
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:2.1 圆周运动(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:2.1 圆周运动(教科版必修2).ppt
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:2-3、4 圆周运动的实例分析 圆周运动与人类文明(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:2-3、4 圆周运动的实例分析 圆周运动与人类文明(教科版必修2).ppt
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:1章末总结(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:1章末总结(教科版必修2).ppt
  • 学年人教版必修一Unit 1 Friendship language points教案(2).docx学年人教版必修一Unit 1 Friendship language points教案(2).docx
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:1.4 斜抛运动(选学)(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:1.4 斜抛运动(选学)(教科版必修2).ppt
  • 2013-2014学年高一物理配套课件:1.2 运动的合成与分解(教科版必修2).ppt2013-2014学年高一物理配套课件:1.2 运动的合成与分解(教科版必修2).ppt
  • 学年人教版八年级生物下册第八单元第三章第一节《评价自己的健康情况》基础练习(word版有答案解析).docx学年人教版八年级生物下册第八单元第三章第一节《评价自己的健康情况》基础练习(word版有答案解析).docx
  • 2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第4章 第1节 功(39张PPT).ppt2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第4章 第1节 功(39张PPT).ppt
  • 学年人教版八年级生物下册第八单元第三章第一节《评价自己的健康情况》基础练习(word版有答案解析).docx学年人教版八年级生物下册第八单元第三章第一节《评价自己的健康情况》基础练习(word版有答案解析).docx
  • 2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第3章 第3节 飞向太空(42张PPT).ppt2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第3章 第3节 飞向太空(42张PPT).ppt
  • 2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第3章 第1节 万有引力定律(37张PPT).ppt2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第3章 第1节 万有引力定律(37张PPT).ppt
  • 2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第1章 第2节 运动的合成与分解(45张PPT).ppt2013-2014学年高一物理粤教版必修二同步课件 第1章 第2节 运动的合成与分解(45张PPT).ppt
  • 学年人教版九年级化学上册第5单元 课题2 如何正确书写化学方程式同步测试.docx学年人教版九年级化学上册第5单元 课题2 如何正确书写化学方程式同步测试.docx
  • 2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:7-21动能和动能定理.ppt2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:7-21动能和动能定理.ppt
  • 2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:6-14专题3 人造卫星的运动.ppt2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:6-14专题3 人造卫星的运动.ppt
  • 2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-8向心力.ppt2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-8向心力.ppt
  • 学年人教版九年级化学上册第5单元 课题1 质量守恒定律 同步测试.docx学年人教版九年级化学上册第5单元 课题1 质量守恒定律 同步测试.docx
  • 2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-6圆周运动.ppt2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-6圆周运动.ppt
  • 2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-4专题2 平抛运动规律的应用.ppt2013-2014学年高一物理人教版必修二40分钟课时作业:5-4专题2 平抛运动规律的应用.ppt
  • 2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第四单元9-2 世界多极化:不可逆转.ppt2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第四单元9-2 世界多极化:不可逆转.ppt
  • 学年人教版九年级化学上册第4单元 课题3 水的组成 同步测试.docx学年人教版九年级化学上册第4单元 课题3 水的组成 同步测试.docx
  • 2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第一单元2-3 民主管理:共创幸福生活.ppt2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第一单元2-3 民主管理:共创幸福生活.ppt
  • 2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第一单元2-1 民主选举:投出理性一票.ppt2013-2014学年高一新人教版政治必修二课件 第一单元2-1 民主选举:投出理性一票.ppt
  • 学年人教版九年级化学上册第4单元 课题2 水的净化 同步测试.docx学年人教版九年级化学上册第4单元 课题2 水的净化 同步测试.docx
  • 2013-2014学年高一数学配套多媒体教学优质课件:第二章 解析几何初步2.ppt2013-2014学年高一数学配套多媒体教学优质课件:第二章 解析几何初步2.ppt
  • 2013-2014学年高一数学配套多媒体教学优质课件:第一章 立体几何初步1.ppt2013-2014学年高一数学配套多媒体教学优质课件:第一章 立体几何初步1.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1