全书综合测评卷(试题word).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全书 综合 测评 试题 word
- 资源描述:
-
1、全书综合测评卷(一)时间:120分钟分值:120分第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACariwest FestivalIt is one of Edmontons most colourful summer festivals! Its three days of fun as Caribbean Canadians share their music, cuisine and carnival culture! Local performers bring you amazin
2、g dances, music and fun. Bring Cariwest atmospheres into your home this year with amazing online events.When: August 7 9Indigenous(本土的)FestivalThe annual Summer Solstice Indigenous Festival (SSIF) in Edmonton has done a wonderful job to make their annual offline festival a number of online events th
3、is year because of COVID-19.The events take place from June 121.SSIF has partnered BMO to provide Education Days for students to learn together about indigenous history. These classes for which only a small fee will be charged include art workshops, book readings and museum tours.Bluegrass FestivalJ
4、ust 45 minutes from the heart of downtown Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties with its agricultural background, and here youll see old-style lamp posts and historical wall paintings with a long history everywhere. Its also the site of Western Canadas largest bluegrass fe
5、stival, which has been a main attraction for more than 25 years and in July every year draws all the big names, including Grammy winners.Cowboy FestivalYou like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it. Heading into its 24th year, Cowboy Festival in Stony Plain in August is a showcase f
6、or the cowboy life. The events include old-fashioned BBQ meals and some other entertainments.1.What is special about SSIF?A.It takes place in two cities.B.It focuses on students.C.It is annually held online.D.It is free of charge.2.What do we know about Stony Plain?A.Its a city with modern appearanc
7、e.B.It has produced many musicians.C.It has deep roots in agriculture.D.It often hosts national festivals.3.Which festival will you be most interested in if youre a poetry lover?A.Cowboy Festival.B.Indigenous Festival.C.Bluegrass Festival.D.Cariwest Festival.答案语篇解读本文是一篇应用文,主题语境为人与社会,主题语境内容为历史、社会与文化。
8、文章介绍了四个节日的时间、地点及各自的内容特点。本文旨在引导学生感知文化差异,增强跨文化意识。1.B细节理解题。由SSIF定位到Indigenous Festival部分。根据SSIF has partnered BMO to provide Education Days for students to learn together about indigenous history.可知,SSIF很关注学生。故选B项。2.C 细节理解题。由Stony Plain定位到Bluegrass Festival部分。根据Just 45 minutes from the heart of downtow
9、n Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties with its agricultural background可知,Stony Plain有很深厚的农业基础。故选C项。3.A 细节理解题。由a poetry lover定位到Cowboy Festival部分。根据You like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it.可知,如果你是诗歌爱好者,就不要错过Cowboy Festival。故选 A项。BWhen you are choosin
10、g a major in the future, will you place a higher value on its future career prospects or on its interest to you? Zhong Fangrong, a left-behind girl from Hunan province who scored 676 points in total on this years college entrance exam, preferred the latter as she applied to study archaeology at Peki
11、ng University.However, there was a heated debate concerning whether she had made a wise decision. Some netizens argued that she wouldnt have a promising future unless she chose a more popular majorfor instance, finance, engineering, business, etc.instead of archaeology. Whats more, considering the f
12、inancial burden on her family, she had better think twice before making her final decision.The girl later responded that she had been inspired to pursue archeology by Fan Jinshi, former president of Dunhuang Academy, and that she had developed a passion for history and cultural relics. She also adde
13、d that she cared little about fame and fortune.Zhong has increased my confidence because of her attitude towards life. Firstly, she knows clearly what she is really interested in and is determined to devote herself to it. Secondly, Zhong has been able to stick to her pursuit despite the criticism fr
14、om society.Zhongs pursuit reminds me of a lady who walks on the country road and lives in poetryLi Ziqi. They both try their best to be who they want to be, which is rare and admirable nowadays.Just ask yourself: Do you have the courage not to follow the pattern that the majority of people repeat? A
15、ctually, applying for an unpopular major may help you to avoid fierce competition. And the pursuit of a popular major is no guarantee for a brilliant future.Following the example of Zhong, I will be more willing to follow my dreams in the years to come.4.What made Zhong decide to major in archaeolog
16、y?A.Her courage to take an adventure.B.Her optimistic attitude towards life.C.Her stubborn belief in popular majors.D.Her love for history and cultural relics.5.Some netizens opposed Zhongs choice because they thought .A.she preferred finance to archaeologyB.she wouldnt have a promising futureC.she
17、placed a high value on her future careerD.she cared much about fame and fortune6.What inspires the author to follow his or her dream in the future?A.Li Ziqis living in poetry.B.Netizens heated argument.C.Fan Jinshis encouragement.D.Zhongs sticking to her pursuit.7.Which of the following is the best
18、title for the text?A.You Can Be Who You Want to BeB.Archaeology Is Becoming PopularC.A Left-Behind Girl Scored 676 PointsD.A Heated Debate Arose Among Netizens答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与社会,主题语境内容为未来规划。文章主要介绍了女孩钟芳蓉高考成绩为676分,她申请了北京大学考古专业,这一决定引起了人们的激烈争论。而她本人表示是出于对历史和文物的热爱,决定主修考古学。钟芳蓉的决定也鼓励了作者在未来追寻自己的梦想。4.D
19、细节理解题。根据第三段的“she had been inspired to pursue archeology by Fan Jinshi, former president of Dunhuang Academy, and that she had developed a passion for history and cultural relics”可知,是钟芳蓉对历史和文物的热爱,让她决定主修考古学。故选D项。5.B 细节理解题。根据第二段中“Some netizens argued that she wouldnt have a promising future unless she
20、chose a more popular major”可知,一些网民反对钟芳蓉的选择,因为他们认为她的选择没有前途。故选B项。6.D 细节理解题。根据第四段的“Zhong has increased my confidence because of her attitude towards life.”以及最后一段“Following the example of Zhong, I will be more willing to follow my dreams in the years to come.”可知,钟芳蓉对爱好的坚持激励着作者在未来追寻自己的梦想。故选D项。7.A 主旨要义题。文
21、章主要说明了女孩钟芳蓉高考成绩为676分,她申请了北京大学考古专业。钟芳蓉的决定鼓励了作者在未来追寻自己的梦想。因此,A选项“你可以成为你想成为的人”最适合作为文章标题。CA PhD student in Michigan defended her paper while wearing a skirt made of rejection letters she received while studying. Caitlin Kirby printed out 17 of her rejection letters from scholarships, academic journals,
22、and conferencesthen folded each one into a fan. She connected them in rows, and by the end she designed the item into a skirt and wore it.She said that the idea behind her unique clothing item came out of a desire to normalize rejection and take pride in overcoming it.“The whole process of revisitin
23、g those old letters and making that skirt sort of reminded me that you have to apply to a lot of things to succeed,”she said. “A natural part of the process is to get rejected along the way.”Caitlins adviser, Julie Libarkin, a professor of earth and environmental science at Michigan State University
24、, also encourages the acceptance of failure in her students. Libarkin believes its important for students to get into the habit of applying for things, and to get used to the feeling of being rejected, so she encourages them to chase after any opportunity that comes their way. If a student doesnt ge
25、t the grant or the spot in the academic journal, thats okay. Theyll still learn something in the process.As for Caitlin? Her rejections over the years have led to great things: Since her doctorate, shes won a scholarship to do further research on urban agriculture in Germany.Currently, shes a post-d
26、octoral researcher at the University of Nebraska-Lincoln. As for what the future holds?“Im prepared to receive a few more rejection letters along the way,”she joked heartily. “Maybe Ill make a longer skirt.”8.What can we learn about Caitlin Kirbys rejection letters?A.She received 17 rejection letter
27、s in total.B.29 of her rejection letters were from journals.C.The rejection letters were connected into a fan.D.She made some rejection letters into a skirt.9.What is Julie Libarkins attitude towards Caitlins action? A.Favorable.B.Ambiguous.C.Skeptical.D.Opposed.10.Which of the following words can b
28、est describe Caitlin?A.Creative and considerate.B.Caring and determined.C.Optimistic and humorous.D.Generous and intelligent.11.Which of the following may Caitlin agree with?A.Hard work pays off.B.Education is the entrance to success.C.Self-respect earns more respect.D.One needs to normalize failure
29、s.答案语篇解读本文是一篇记叙文,主题语境为人与自我,主题语境内容为正确的人生态度。文章主要介绍了Caitlin Kirby将收到的拒绝信做成了一件裙子,希望告诉人们,失败是很正常的。8.D 细节理解题。根据题干中的Caitlin Kirbys rejection letters可定位于第一段。根据She connected them in rows, and by the end she designed the item into a skirt and wore it.可知,Caitlin Kirby将收到的拒绝信做成了一件裙子。故选D项。9.A 推理判断题。根据题干中Julie Lib
30、arkin可定位于第三段。根据Caitlins adviser, Julie Libarkin, a professor of earth and environmental science at Michigan State University, also encourages the acceptance of failure in her students可推断,Julie Libarkin对Caitlin的行为是赞成的。故选A项。技巧点拨人物的情感态度往往可通过形容词、副词、动词或句子进行判断,因此在解决此类问题时要善于抓住关键词句进行分析和判断。10.C 推理判断题。根据第一段第一
31、句和最后一段中“Im prepared to receive a few more rejection letters along the way,”she joked heartily. “Maybe Ill make a longer skirt.”可推断,Caitlin Kirby乐观且幽默。故选C项。11.D推理判断题。根据文章第二段尤其是normalize rejection可知,她认为我们需要将失败正常化。故选D项。DA strong coffee after a poor nights sleep is the kick-start many people need in the
32、 morning but new research suggests that it might be best to have a bite to eat first.A study has found that drinking coffee first can have a negative effect on blood sugar controla risk factor for diabetes(糖尿病)and heart disease.“We know that nearly half of us will wake in the morning and, before doi
33、ng anything else, drink coffeesubjectively the more tired we feel, the stronger the coffee,” said Professor James Betts, at the University of Bath in the UK.For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and women to take part in three different overnight experiments, with
34、 at least a week between them.In one, the participants had a normal nights sleep, roughly from 11 p.m. to 7 a.m., and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep, where the researchers woke them every hour for five minutes by sendi
35、ng them text messages to which they had to respondand upon waking were given the same sugary drink.On another night, participants experienced the same sleep interruption, but this time were first given a strong black coffee 30 minutes before consuming the sugary drink.They found that one night of in
36、terrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin (胰岛素)responses when compared to the normal nights sleepalthough previous research suggested that losing many hours of sleep or many nights of poor sleep could have a negative effect. However, strong black coffee consumed before
37、breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%suggesting that relying on coffee after a bad night to stop feeling sleepy could limit your bodys ability to tolerate the sugar in your breakfast.12.What does the underlined word “kick-start” in paragraph 1 refer to?A.A kind of sport
38、.B.A kind of power.C.A kind of medicine.D.A kind of belief.13.What was unchanged in the three experiments?A.The duration of sleep.B.The blood sugar response.C.The sugary drink.D.The intake of coffee.14.What increased the participants blood sugar response most before breakfast?A.A normal sugary drink
39、.B.A normal nights sleep.C.An interrupted nights sleep.D.A cup of strong black coffee.15.How did researchers draw the conclusion?A.By comparing the results.B.By listing some examples.C.By surveying the participants.D.By referring to some documents.答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与社会,主题语境内容为科学与技术。文章讲述了一项研究发现,早上
40、醒来后先喝咖啡会对血糖控制产生负面影响,这可能引发糖尿病和心脏病。12.B推测词义题。根据上文“A strong coffee after a poor nights sleep”(一夜没睡好之后,喝一杯浓咖啡)可推知,kick-start指的是在晚上没有睡好之后“一种提神的力量”。故选B项。13.C 细节理解题。根据文章第五段的“In one,.and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep.and upon
41、 waking were given the same sugary drink.”和第六段的“On another night,.before consuming the sugary drink.”可知,在三个试验中没有改变的是参与者都喝了含糖饮料。故选C项。14.D 细节理解题。根据文章最后一段中“However, strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%”可知,早餐前,一杯浓黑咖啡增加了参与者的血糖反应。故选D项。15.A
42、 推理判断题。根据文章第四段“For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and women to take part in three different overnight experiments, with at least a week between them.”和文章最后一段的“They found that one night of interrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin
43、 responses when compared to the normal nights sleep”可知,研究者是通过对比试验结果得出结论的。故选A项。长难句They then experienced an interrupted nights sleep, where the researchers woke them every hour for five minutes by sending them text messages to which they had to respondand upon waking were given the same sugary drink.然
44、后,他们经历了一个晚上的被打扰的睡眠,研究人员每小时通过给他们发不得不回复的短信来叫醒他们五分钟一醒来他们也会得到同样的含糖饮料。本句为主从复合句,句子的主干为:They experienced an interrupted nights sleep and were given the same sugary drink.句中where引导的定语从句修饰先行词sleep,在定语从句中to which they had to respond为定语从句,修饰先行词messages。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多
45、余选项。How to Choose Your Purpose-Filled CareerWhen you think about choosing a career, you often do it in the following two ways.16. If you like writing or doing crafts, you might consider these things. This is not a bad way to go, of course, but you cant always make money doing things you like (like v
46、ideo games or drinking beer). And sometimes things you like are better as hobbies.Think about a well-paid job that you can do and doesnt sound so bad. Maybe a doctor, an engineer or a lawyer? Or maybe thats out of your educational reach, so you choose office or retail worker.17 but often they are no
47、t something youre really passionate about. Its kind of like just doing something because its there.However, theres another way that is perhaps better:18. For example, taking care of children, because you really want to help children get a great start in life, or blossom into who they want to be or g
48、etting into government or social work to improve the conditions of the community you live in or becoming a scientist to help ease the environmental crisis or find a cure for a terrible disease. 19 and if you choose one of them for that purpose, you will feel a sense of purpose each day.There are end
49、less ways to do that. The point isnt how you serve the world, but just serving the world in some way will help you feel filled with purpose.20.A.These are all great choicesB.Think about what you like to doC.You can identify your purpose and work out how to get thereD.Each of these is just one of man
50、y possibilities filled with purposeE.Try to do something to serve a community or make the world betterF.The sooner you complete the training requirements, the sooner you will make a livingG.If you choose a purposeful and enjoyable job, youre always further along than most people答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人
51、与自我,主题语境内容为个人职业倾向和未来规划。文章介绍如何选择对你富有意义的职业。16.B上文When you think about choosing a career, you often do it in the following two ways(当你考虑择业时,你通常会用以下两种方式来选择)说明接下来将会分别介绍两种选择职业的方法。下文If you like writing or doing crafts, you might consider these things(如果你喜欢写作或做工艺品,你可以考虑这些事情)说明可以把自己喜欢做的事当成职业。B项Think about wh
52、at you like to do(想想你喜欢做什么)符合语境。17.A上文Maybe a doctor, an engineer or a lawyer? Or maybe thats out of your educational reach, so you choose office or retail worker?介绍了一些可能的职业选择。结合下文but often they are not something youre really passionate about(但它们往往不是你真正感兴趣的事情)可知A项These are all great choices(这些都是很好的选
53、择)符合语境。18.E根据上文However, theres another way that is perhaps better(然而,还有另一种可能更好的方法),可知接下来要讲另一种选择职业的办法。下文列举了一些更有意义的选择。E项Try to do something to serve a community or make the world better(努力做点事情来服务社区或者让世界变得更好)承上启下,符合语境。19.D下文说明选择有意义的职业的好处。D项Each of these is just one of many possibilities filled with pur
54、pose(这其中的每一种都只是众多充满意义的可能性中的一种)符合语境。20.G 上文说明选择有意义的工作带给你好处。G项If you choose a purposeful and enjoyable job, youre always further along than most people进一步说明选择一份有意义的工作带给你的好处,符合语境。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)Last Saturday was supposed to be the best day ever. My friend Ollies cousin Jef
55、f was in town and we were going to have a21 beach day. Id been 22 the beach all week, which is why I was upset when Ollies grandma, Abuela, made the big 23. “The weather report says this storm is going to get even stormier, so well have to 24 around home today.”“But what about our25 to show Jeff the
56、 ocean?” said Ollie. “Im sorry,” Abuela26. “Today will be an inside day.” We decided to play games. We turned on the computer, got all27 to play, and then the computer turned off. “The lights28! The wind must have 29 down a power line,” said Abuela. No power30 no computer and no TV. The best outside
57、 day just turned into the 31inside day! Perhaps we could only 32 we were doing fun stuff.After a while, Abuela placed a bunch of pens and paper and a hat on the coffee table. “Why dont you each write down three33 and put them into the hat? Youll end up with enough activities to 34 the afternoon.”We
58、werent 35 jumping up and down about the suggestion, but it was better than nothing. So we 36 Abuelas hat idea. “OK,” Jeff said, reading the first idea out loud. “Come up with a name for a new band.” We wrote about 20 super-silly band names, then 37 a winner: the Radically Rockin River Rats. 38, we e
59、njoyed the activities.Anyway, if you are bored, I39 trying Abuelas rainy-day hat idea. It doesnt exactly 40an incredible time at the beach, but it does help you feel a lot less bad for yourself when youre stuck inside. 21.A.fantasticB.significantC.commonD.valuable22.A.breaking away fromB.looking for
60、ward to C.getting close toD.living up to23.A.optionB.appealC.scheduleD.announcement24.A.stickB.moveC.wanderD.look25.A.effortB.desireC.planD.challenge26.A.screamedB.whisperedC.sighedD.warned27.A.setB.installedC.checkedD.linked28.A.set outB.went outC.put outD.got out29.A.droppedB.brokeC.shutD.knocked3
61、0.A.offeredB.meantC.allowedD.showed31.A.busiestB.longestC.fullestD.worst 32.A.realizeB.trustC.dreamD.observe33.A.ideasB.reasonsC.decisionsD.courses34.A.completeB.missC.fillD.play35.A.currentlyB.exactlyC.eventuallyD.simply36.A.discussedB.sharedC.rejectedD.tried37.A.awardedB.picked C.revealedD.predict
62、ed38.A.SurprisinglyB.FortunatelyC.ObviouslyD.Constantly39.A.permitB.recommendC.imagineD.abandon40.A.provideB.guarantee C.replaceD.stress答案语篇解读本文为记叙文。主题语境为人与自我,主题语境内容为家庭生活。文章讲述了作者和朋友因为暴风雨不得不宅在家里,又碰上停电,没想到奶奶的妙招让一个糟糕的日子变成快乐的一天。21.A考查形容词。根据下文我对去海边的期待以及我的沮丧可知,原本我们是要度过美妙的一天。fantastic美妙的;significant重要的;com
63、mon普通的;valuable有价值的。22.B考查动词短语。根据下文我感到沮丧可知,我是非常盼望这次海滩之旅的。break away from从中逃脱;look forward to盼望,期待;get close to靠近;live up to不辜负。23.D考查名词。根据下文引号中的内容可知,奶奶宣布了一则消息。option选择;appeal呼吁,申诉;schedule日程安排;announcement通知,消息。24.A考查动词短语。天气预报说这场暴风雨还会更猛烈,所以我们今天只能在家里待着了。stick around不走开,待在原地。25.C考查名词。根据上文可知,去海边是他们的计划。
64、effort努力;desire欲望,要求;plan计划;challenge挑战。26.C考查动词。表达遗憾的心情,一般为叹息。scream尖叫;whisper小声说;sigh叹息;warn警告。27.A考查动词短语。我们打开电脑,一切准备就绪,正准备玩电脑就关机了。get set to do sth.准备好做某事。28.B考查动词短语。根据语境可知,此处表示“灯灭了! 一定是风刮倒了电线”。go out(火或灯光)熄灭。29.D考查动词短语。knock down推倒,拆毁。power line意为“输电线”。30.B考查动词。没有电意味着不能玩电脑,不能看电视。offer提供;mean意味着;
65、allow允许;show展示。31.D考查形容词。根据上文语境可知,这里与best相对应,应填worst。32.C考查动词。根据上文可知,我们不能去海边度过美妙的一天,我们只能想象我们在做有趣的事。故选C。33.A考查名词。根据下文可知,是各自写下三个想法。idea想法;reason理由;decision决定;course课程。34.C考查动词。根据上下文语境,这里应该为打发这个下午。complete完成;miss想念,错过;fill耗去,打发,消磨;play玩耍。35.B考查副词。我们对这个建议并不是很赞同,但总比没有好。not exactly意为“一点也不;不完全”。36.D考查动词。根据
66、上下文语境可知我们接受了奶奶的建议。discuss讨论;share分享;reject拒绝;try尝试。37.B考查动词。我们写了大约20个超级愚蠢的乐队名,然后选出一个获胜者。award授予,奖励;pick选择,挑选;reveal揭示;predict预测。38.A考查副词。根据上文可知一开始我们对这些活动没抱多大希望,但后来令人吃惊的是(surprisingly),我们玩得很开心。fortunately幸运地;obviously显而易见地;constantly不断地。39.B考查动词。根据上文可知作者很喜欢这项活动,所以要推荐(recommend)给大家。permit允许;imagine想象;
67、abandon抛弃,遗弃。40.C考查动词。此处表示它不能替代(replace)美妙的海滩时光,但当你困在家里时,它确实会让你感觉不那么糟糕。provide提供;guarantee保证;stress强调。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)For Nigel Portman, a love of travelling began with whats called a “gap year”. In common with many other British teenagers, he chose41(take) a year out before settling down to
68、 study for his degree. After doing various42(job) to raise some money, he left home to gain some experience of life in different cultures, visiting America and Asia. The more adventurous a young person is, the43(great)challenge they are likely to set44(them) for the gap year, and for some, like Nige
69、l, it can result in a thirst for adventure. Now that his university course45(come) to an end, Nigel is just about to go on a three-year trip that will take him right around the world. Whats more, he plans to make the whole journey46(use) the means of transport which are powered by natural energy. In
70、 other words, hell be relying47(main) on bicycles and his own legs,and when theres an ocean to cross, he wont be taking a short cut(捷径)48flyinghell be joining the crew of a sailing ship, instead. As well as doing some mountain climbing along49way, Nigel hopes to pass on to the people he meets the en
71、vironmental message50lies behind the whole idea. 答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了Nigel Portman对旅行的热爱以及他近期的旅行计划。41.to take本题考查固定搭配。choose to do sth.选择做某事,故答案为to take。42.jobs本题考查名词的数。根据various(各种各样的)可知后面用名词复数,故答案为jobs。43.greater本题考查固定句式。“the+比较级.,the+比较级.”意为“越,就越”。 44.themselves本题考查代词。此处意为:年轻人越喜欢冒险,他们自己就越有可能为间隔年设
72、定更大的挑战。由此可知此处用反身代词,故答案为themselves。45.has come本题考查动词的时态。根据语境可知应用现在完成时态,句子主语是course,为第三人称单数形式,故答案为has come。46.using本题考查非谓语动词。此处作方式状语,动词use与句子主语he构成主动关系,故使用现在分词。 47.mainly本题考查副词。修饰动词需用副词,故答案为mainly。48.by/through本题考查固定搭配。by/through doing sth. 意为“通过做某事”。49.the本题考查固定搭配。along the way意为“沿途,一路上”。50.that/whic
73、h本题考查定语从句。此处message是先行词,指物,关系词在从句中作主语,故答案为which/that。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)I found a wallet a couple of weeks ago in the car, where I was renting. The wallet had credit cards but quite a bit of cash inside. The gentleman it was belonged to happened to be celebrating his birthday
74、 that same day. I were able to mail him his wallet. A few weeks later I received this, “Jamie, I cant tell you how fortunately I felt when I received my wallet sending by you. It is rare that someone can return a wallet, let alone return with 100% of its contents. Ill be thankful for you forever.” T
75、ears filled my eye when I finished reading a note.答案I found a wallet a couple of weeks ago in the car, wherewhich I was renting. The wallet had credit cards butand quite a bit of cash inside. The gentleman it was belonged to happened to be celebrating his birthday that same day. I werewas able to ma
76、il him his wallet. A few weeks later I received this, “Jamie, I cant tell you how fortunatelyfortunate I felt when I received my wallet sendingsent by you. It is rare that someone can return a wallet, let alone return it with 100% of its contents. Ill be thankful forto you forever.” Tears filled my
77、eyeeyes when I finished reading athe note.解析考查定语从句。此处为非限制性定语从句,先行词为the car,指物,从句中renting后缺宾语,故使用关系代词which。考查连词。本句在谈钱包里的东西:信用卡和很多现金,属于并列关系,故把but改为and。考查动词的语态。belong to属于,不能用于被动语态,故去掉was。考查主谓一致。本句的主语为I,时态为一般过去时,故谓语动词应用were。考查形容词。 felt在这里是系动词,其后应用形容词作表语,故把fortunately改为fortunate。考查非谓语动词。wallet是被作者寄给对方的,
78、故应用过去分词sent作后置定语。考查代词。根据句意,这里指不仅将钱包还给失主,更重要的是连同钱包里的东西一件不漏地归还,return“退还”为及物动词,所以,这里应有it指代前面的wallet。考查固定搭配。be thankful to sb. 对某人表示感激;be thankful for sth. 因某事表示感激。考查名词的数。根据句意,这里指作者双眼噙满泪水,应使用复数,故把eye改为eyes。考查冠词。根据上下文,这里的note指的是前面失主写给作者的信,表示特指,故把a改为the。第二节书面表达(满分25分)假设你是红星中学高三学生李华。你校英国留学生Jim暂时留在英国不能回校,但
79、是他邮寄来的摄影作品“桃花 (peach blossom)”在你校“春天(Spring)”摄影展获得一等奖,请你给他写一封邮件,内容包括:1.祝贺获奖;2.介绍展出情况。注意:1.词数100左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim, Yours,Li Hua答案写作提示1.本文有祝贺函的特点且兼顾介绍的特点;2.主要采用第三人称,时态以一般过去时和一般现在时为主;3.首段点题,表达对对方获奖的祝贺,引出正文内容;第2段简要描述对方的摄影作品;第3段介绍摄影展情况;第4段对对方无法参加摄影展表示遗憾,提出补救措施并附上摄影展照片。One possible version:Dea
80、r Jim,How are you getting along in the UK these days? I am writing to tell you some good news:your photograph “peach blossom” has won first prize in the photography exhibition “Spring”! Congratulations!It was your creative composition and the vivid color that made your photograph stand out. Moreover
81、, the bird on the branch was especially impressive because it demonstrated the energetic spring in your hometown and revealed a sense of vigor and hope.All the photographs are now on display in the school gallery, each capturing a unique aspect of spring:some present vibrant scenes;some stress new h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
