分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型全书综合测评卷(试题word).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:912173
  • 上传时间:2025-12-18
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:78.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    全书 综合 测评 试题 word
    资源描述:

    1、全书综合测评卷(一)时间:120分钟分值:120分第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACariwest FestivalIt is one of Edmontons most colourful summer festivals! Its three days of fun as Caribbean Canadians share their music, cuisine and carnival culture! Local performers bring you amazin

    2、g dances, music and fun. Bring Cariwest atmospheres into your home this year with amazing online events.When: August 7 9Indigenous(本土的)FestivalThe annual Summer Solstice Indigenous Festival (SSIF) in Edmonton has done a wonderful job to make their annual offline festival a number of online events th

    3、is year because of COVID-19.The events take place from June 121.SSIF has partnered BMO to provide Education Days for students to learn together about indigenous history. These classes for which only a small fee will be charged include art workshops, book readings and museum tours.Bluegrass FestivalJ

    4、ust 45 minutes from the heart of downtown Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties with its agricultural background, and here youll see old-style lamp posts and historical wall paintings with a long history everywhere. Its also the site of Western Canadas largest bluegrass fe

    5、stival, which has been a main attraction for more than 25 years and in July every year draws all the big names, including Grammy winners.Cowboy FestivalYou like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it. Heading into its 24th year, Cowboy Festival in Stony Plain in August is a showcase f

    6、or the cowboy life. The events include old-fashioned BBQ meals and some other entertainments.1.What is special about SSIF?A.It takes place in two cities.B.It focuses on students.C.It is annually held online.D.It is free of charge.2.What do we know about Stony Plain?A.Its a city with modern appearanc

    7、e.B.It has produced many musicians.C.It has deep roots in agriculture.D.It often hosts national festivals.3.Which festival will you be most interested in if youre a poetry lover?A.Cowboy Festival.B.Indigenous Festival.C.Bluegrass Festival.D.Cariwest Festival.答案语篇解读本文是一篇应用文,主题语境为人与社会,主题语境内容为历史、社会与文化。

    8、文章介绍了四个节日的时间、地点及各自的内容特点。本文旨在引导学生感知文化差异,增强跨文化意识。1.B细节理解题。由SSIF定位到Indigenous Festival部分。根据SSIF has partnered BMO to provide Education Days for students to learn together about indigenous history.可知,SSIF很关注学生。故选B项。2.C 细节理解题。由Stony Plain定位到Bluegrass Festival部分。根据Just 45 minutes from the heart of downtow

    9、n Edmonton is the town of Stony Plain that works hard to keep ties with its agricultural background可知,Stony Plain有很深厚的农业基础。故选C项。3.A 细节理解题。由a poetry lover定位到Cowboy Festival部分。根据You like poetry, music, art and cowboys? Then you cant miss it.可知,如果你是诗歌爱好者,就不要错过Cowboy Festival。故选 A项。BWhen you are choosin

    10、g a major in the future, will you place a higher value on its future career prospects or on its interest to you? Zhong Fangrong, a left-behind girl from Hunan province who scored 676 points in total on this years college entrance exam, preferred the latter as she applied to study archaeology at Peki

    11、ng University.However, there was a heated debate concerning whether she had made a wise decision. Some netizens argued that she wouldnt have a promising future unless she chose a more popular majorfor instance, finance, engineering, business, etc.instead of archaeology. Whats more, considering the f

    12、inancial burden on her family, she had better think twice before making her final decision.The girl later responded that she had been inspired to pursue archeology by Fan Jinshi, former president of Dunhuang Academy, and that she had developed a passion for history and cultural relics. She also adde

    13、d that she cared little about fame and fortune.Zhong has increased my confidence because of her attitude towards life. Firstly, she knows clearly what she is really interested in and is determined to devote herself to it. Secondly, Zhong has been able to stick to her pursuit despite the criticism fr

    14、om society.Zhongs pursuit reminds me of a lady who walks on the country road and lives in poetryLi Ziqi. They both try their best to be who they want to be, which is rare and admirable nowadays.Just ask yourself: Do you have the courage not to follow the pattern that the majority of people repeat? A

    15、ctually, applying for an unpopular major may help you to avoid fierce competition. And the pursuit of a popular major is no guarantee for a brilliant future.Following the example of Zhong, I will be more willing to follow my dreams in the years to come.4.What made Zhong decide to major in archaeolog

    16、y?A.Her courage to take an adventure.B.Her optimistic attitude towards life.C.Her stubborn belief in popular majors.D.Her love for history and cultural relics.5.Some netizens opposed Zhongs choice because they thought .A.she preferred finance to archaeologyB.she wouldnt have a promising futureC.she

    17、placed a high value on her future careerD.she cared much about fame and fortune6.What inspires the author to follow his or her dream in the future?A.Li Ziqis living in poetry.B.Netizens heated argument.C.Fan Jinshis encouragement.D.Zhongs sticking to her pursuit.7.Which of the following is the best

    18、title for the text?A.You Can Be Who You Want to BeB.Archaeology Is Becoming PopularC.A Left-Behind Girl Scored 676 PointsD.A Heated Debate Arose Among Netizens答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与社会,主题语境内容为未来规划。文章主要介绍了女孩钟芳蓉高考成绩为676分,她申请了北京大学考古专业,这一决定引起了人们的激烈争论。而她本人表示是出于对历史和文物的热爱,决定主修考古学。钟芳蓉的决定也鼓励了作者在未来追寻自己的梦想。4.D

    19、细节理解题。根据第三段的“she had been inspired to pursue archeology by Fan Jinshi, former president of Dunhuang Academy, and that she had developed a passion for history and cultural relics”可知,是钟芳蓉对历史和文物的热爱,让她决定主修考古学。故选D项。5.B 细节理解题。根据第二段中“Some netizens argued that she wouldnt have a promising future unless she

    20、chose a more popular major”可知,一些网民反对钟芳蓉的选择,因为他们认为她的选择没有前途。故选B项。6.D 细节理解题。根据第四段的“Zhong has increased my confidence because of her attitude towards life.”以及最后一段“Following the example of Zhong, I will be more willing to follow my dreams in the years to come.”可知,钟芳蓉对爱好的坚持激励着作者在未来追寻自己的梦想。故选D项。7.A 主旨要义题。文

    21、章主要说明了女孩钟芳蓉高考成绩为676分,她申请了北京大学考古专业。钟芳蓉的决定鼓励了作者在未来追寻自己的梦想。因此,A选项“你可以成为你想成为的人”最适合作为文章标题。CA PhD student in Michigan defended her paper while wearing a skirt made of rejection letters she received while studying. Caitlin Kirby printed out 17 of her rejection letters from scholarships, academic journals,

    22、and conferencesthen folded each one into a fan. She connected them in rows, and by the end she designed the item into a skirt and wore it.She said that the idea behind her unique clothing item came out of a desire to normalize rejection and take pride in overcoming it.“The whole process of revisitin

    23、g those old letters and making that skirt sort of reminded me that you have to apply to a lot of things to succeed,”she said. “A natural part of the process is to get rejected along the way.”Caitlins adviser, Julie Libarkin, a professor of earth and environmental science at Michigan State University

    24、, also encourages the acceptance of failure in her students. Libarkin believes its important for students to get into the habit of applying for things, and to get used to the feeling of being rejected, so she encourages them to chase after any opportunity that comes their way. If a student doesnt ge

    25、t the grant or the spot in the academic journal, thats okay. Theyll still learn something in the process.As for Caitlin? Her rejections over the years have led to great things: Since her doctorate, shes won a scholarship to do further research on urban agriculture in Germany.Currently, shes a post-d

    26、octoral researcher at the University of Nebraska-Lincoln. As for what the future holds?“Im prepared to receive a few more rejection letters along the way,”she joked heartily. “Maybe Ill make a longer skirt.”8.What can we learn about Caitlin Kirbys rejection letters?A.She received 17 rejection letter

    27、s in total.B.29 of her rejection letters were from journals.C.The rejection letters were connected into a fan.D.She made some rejection letters into a skirt.9.What is Julie Libarkins attitude towards Caitlins action? A.Favorable.B.Ambiguous.C.Skeptical.D.Opposed.10.Which of the following words can b

    28、est describe Caitlin?A.Creative and considerate.B.Caring and determined.C.Optimistic and humorous.D.Generous and intelligent.11.Which of the following may Caitlin agree with?A.Hard work pays off.B.Education is the entrance to success.C.Self-respect earns more respect.D.One needs to normalize failure

    29、s.答案语篇解读本文是一篇记叙文,主题语境为人与自我,主题语境内容为正确的人生态度。文章主要介绍了Caitlin Kirby将收到的拒绝信做成了一件裙子,希望告诉人们,失败是很正常的。8.D 细节理解题。根据题干中的Caitlin Kirbys rejection letters可定位于第一段。根据She connected them in rows, and by the end she designed the item into a skirt and wore it.可知,Caitlin Kirby将收到的拒绝信做成了一件裙子。故选D项。9.A 推理判断题。根据题干中Julie Lib

    30、arkin可定位于第三段。根据Caitlins adviser, Julie Libarkin, a professor of earth and environmental science at Michigan State University, also encourages the acceptance of failure in her students可推断,Julie Libarkin对Caitlin的行为是赞成的。故选A项。技巧点拨人物的情感态度往往可通过形容词、副词、动词或句子进行判断,因此在解决此类问题时要善于抓住关键词句进行分析和判断。10.C 推理判断题。根据第一段第一

    31、句和最后一段中“Im prepared to receive a few more rejection letters along the way,”she joked heartily. “Maybe Ill make a longer skirt.”可推断,Caitlin Kirby乐观且幽默。故选C项。11.D推理判断题。根据文章第二段尤其是normalize rejection可知,她认为我们需要将失败正常化。故选D项。DA strong coffee after a poor nights sleep is the kick-start many people need in the

    32、 morning but new research suggests that it might be best to have a bite to eat first.A study has found that drinking coffee first can have a negative effect on blood sugar controla risk factor for diabetes(糖尿病)and heart disease.“We know that nearly half of us will wake in the morning and, before doi

    33、ng anything else, drink coffeesubjectively the more tired we feel, the stronger the coffee,” said Professor James Betts, at the University of Bath in the UK.For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and women to take part in three different overnight experiments, with

    34、 at least a week between them.In one, the participants had a normal nights sleep, roughly from 11 p.m. to 7 a.m., and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep, where the researchers woke them every hour for five minutes by sendi

    35、ng them text messages to which they had to respondand upon waking were given the same sugary drink.On another night, participants experienced the same sleep interruption, but this time were first given a strong black coffee 30 minutes before consuming the sugary drink.They found that one night of in

    36、terrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin (胰岛素)responses when compared to the normal nights sleepalthough previous research suggested that losing many hours of sleep or many nights of poor sleep could have a negative effect. However, strong black coffee consumed before

    37、breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%suggesting that relying on coffee after a bad night to stop feeling sleepy could limit your bodys ability to tolerate the sugar in your breakfast.12.What does the underlined word “kick-start” in paragraph 1 refer to?A.A kind of sport

    38、.B.A kind of power.C.A kind of medicine.D.A kind of belief.13.What was unchanged in the three experiments?A.The duration of sleep.B.The blood sugar response.C.The sugary drink.D.The intake of coffee.14.What increased the participants blood sugar response most before breakfast?A.A normal sugary drink

    39、.B.A normal nights sleep.C.An interrupted nights sleep.D.A cup of strong black coffee.15.How did researchers draw the conclusion?A.By comparing the results.B.By listing some examples.C.By surveying the participants.D.By referring to some documents.答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与社会,主题语境内容为科学与技术。文章讲述了一项研究发现,早上

    40、醒来后先喝咖啡会对血糖控制产生负面影响,这可能引发糖尿病和心脏病。12.B推测词义题。根据上文“A strong coffee after a poor nights sleep”(一夜没睡好之后,喝一杯浓咖啡)可推知,kick-start指的是在晚上没有睡好之后“一种提神的力量”。故选B项。13.C 细节理解题。根据文章第五段的“In one,.and were asked to consume a sugary drink on waking in the morning. They then experienced an interrupted nights sleep.and upon

    41、 waking were given the same sugary drink.”和第六段的“On another night,.before consuming the sugary drink.”可知,在三个试验中没有改变的是参与者都喝了含糖饮料。故选C项。14.D 细节理解题。根据文章最后一段中“However, strong black coffee consumed before breakfast actually increased the blood sugar response by around 50%”可知,早餐前,一杯浓黑咖啡增加了参与者的血糖反应。故选D项。15.A

    42、 推理判断题。根据文章第四段“For their study, researchers at the University of Bath got 29 healthy men and women to take part in three different overnight experiments, with at least a week between them.”和文章最后一段的“They found that one night of interrupted sleep did not worsen the participants blood sugar and insulin

    43、 responses when compared to the normal nights sleep”可知,研究者是通过对比试验结果得出结论的。故选A项。长难句They then experienced an interrupted nights sleep, where the researchers woke them every hour for five minutes by sending them text messages to which they had to respondand upon waking were given the same sugary drink.然

    44、后,他们经历了一个晚上的被打扰的睡眠,研究人员每小时通过给他们发不得不回复的短信来叫醒他们五分钟一醒来他们也会得到同样的含糖饮料。本句为主从复合句,句子的主干为:They experienced an interrupted nights sleep and were given the same sugary drink.句中where引导的定语从句修饰先行词sleep,在定语从句中to which they had to respond为定语从句,修饰先行词messages。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多

    45、余选项。How to Choose Your Purpose-Filled CareerWhen you think about choosing a career, you often do it in the following two ways.16. If you like writing or doing crafts, you might consider these things. This is not a bad way to go, of course, but you cant always make money doing things you like (like v

    46、ideo games or drinking beer). And sometimes things you like are better as hobbies.Think about a well-paid job that you can do and doesnt sound so bad. Maybe a doctor, an engineer or a lawyer? Or maybe thats out of your educational reach, so you choose office or retail worker.17 but often they are no

    47、t something youre really passionate about. Its kind of like just doing something because its there.However, theres another way that is perhaps better:18. For example, taking care of children, because you really want to help children get a great start in life, or blossom into who they want to be or g

    48、etting into government or social work to improve the conditions of the community you live in or becoming a scientist to help ease the environmental crisis or find a cure for a terrible disease. 19 and if you choose one of them for that purpose, you will feel a sense of purpose each day.There are end

    49、less ways to do that. The point isnt how you serve the world, but just serving the world in some way will help you feel filled with purpose.20.A.These are all great choicesB.Think about what you like to doC.You can identify your purpose and work out how to get thereD.Each of these is just one of man

    50、y possibilities filled with purposeE.Try to do something to serve a community or make the world betterF.The sooner you complete the training requirements, the sooner you will make a livingG.If you choose a purposeful and enjoyable job, youre always further along than most people答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人

    51、与自我,主题语境内容为个人职业倾向和未来规划。文章介绍如何选择对你富有意义的职业。16.B上文When you think about choosing a career, you often do it in the following two ways(当你考虑择业时,你通常会用以下两种方式来选择)说明接下来将会分别介绍两种选择职业的方法。下文If you like writing or doing crafts, you might consider these things(如果你喜欢写作或做工艺品,你可以考虑这些事情)说明可以把自己喜欢做的事当成职业。B项Think about wh

    52、at you like to do(想想你喜欢做什么)符合语境。17.A上文Maybe a doctor, an engineer or a lawyer? Or maybe thats out of your educational reach, so you choose office or retail worker?介绍了一些可能的职业选择。结合下文but often they are not something youre really passionate about(但它们往往不是你真正感兴趣的事情)可知A项These are all great choices(这些都是很好的选

    53、择)符合语境。18.E根据上文However, theres another way that is perhaps better(然而,还有另一种可能更好的方法),可知接下来要讲另一种选择职业的办法。下文列举了一些更有意义的选择。E项Try to do something to serve a community or make the world better(努力做点事情来服务社区或者让世界变得更好)承上启下,符合语境。19.D下文说明选择有意义的职业的好处。D项Each of these is just one of many possibilities filled with pur

    54、pose(这其中的每一种都只是众多充满意义的可能性中的一种)符合语境。20.G 上文说明选择有意义的工作带给你好处。G项If you choose a purposeful and enjoyable job, youre always further along than most people进一步说明选择一份有意义的工作带给你的好处,符合语境。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)Last Saturday was supposed to be the best day ever. My friend Ollies cousin Jef

    55、f was in town and we were going to have a21 beach day. Id been 22 the beach all week, which is why I was upset when Ollies grandma, Abuela, made the big 23. “The weather report says this storm is going to get even stormier, so well have to 24 around home today.”“But what about our25 to show Jeff the

    56、 ocean?” said Ollie. “Im sorry,” Abuela26. “Today will be an inside day.” We decided to play games. We turned on the computer, got all27 to play, and then the computer turned off. “The lights28! The wind must have 29 down a power line,” said Abuela. No power30 no computer and no TV. The best outside

    57、 day just turned into the 31inside day! Perhaps we could only 32 we were doing fun stuff.After a while, Abuela placed a bunch of pens and paper and a hat on the coffee table. “Why dont you each write down three33 and put them into the hat? Youll end up with enough activities to 34 the afternoon.”We

    58、werent 35 jumping up and down about the suggestion, but it was better than nothing. So we 36 Abuelas hat idea. “OK,” Jeff said, reading the first idea out loud. “Come up with a name for a new band.” We wrote about 20 super-silly band names, then 37 a winner: the Radically Rockin River Rats. 38, we e

    59、njoyed the activities.Anyway, if you are bored, I39 trying Abuelas rainy-day hat idea. It doesnt exactly 40an incredible time at the beach, but it does help you feel a lot less bad for yourself when youre stuck inside. 21.A.fantasticB.significantC.commonD.valuable22.A.breaking away fromB.looking for

    60、ward to C.getting close toD.living up to23.A.optionB.appealC.scheduleD.announcement24.A.stickB.moveC.wanderD.look25.A.effortB.desireC.planD.challenge26.A.screamedB.whisperedC.sighedD.warned27.A.setB.installedC.checkedD.linked28.A.set outB.went outC.put outD.got out29.A.droppedB.brokeC.shutD.knocked3

    61、0.A.offeredB.meantC.allowedD.showed31.A.busiestB.longestC.fullestD.worst 32.A.realizeB.trustC.dreamD.observe33.A.ideasB.reasonsC.decisionsD.courses34.A.completeB.missC.fillD.play35.A.currentlyB.exactlyC.eventuallyD.simply36.A.discussedB.sharedC.rejectedD.tried37.A.awardedB.picked C.revealedD.predict

    62、ed38.A.SurprisinglyB.FortunatelyC.ObviouslyD.Constantly39.A.permitB.recommendC.imagineD.abandon40.A.provideB.guarantee C.replaceD.stress答案语篇解读本文为记叙文。主题语境为人与自我,主题语境内容为家庭生活。文章讲述了作者和朋友因为暴风雨不得不宅在家里,又碰上停电,没想到奶奶的妙招让一个糟糕的日子变成快乐的一天。21.A考查形容词。根据下文我对去海边的期待以及我的沮丧可知,原本我们是要度过美妙的一天。fantastic美妙的;significant重要的;com

    63、mon普通的;valuable有价值的。22.B考查动词短语。根据下文我感到沮丧可知,我是非常盼望这次海滩之旅的。break away from从中逃脱;look forward to盼望,期待;get close to靠近;live up to不辜负。23.D考查名词。根据下文引号中的内容可知,奶奶宣布了一则消息。option选择;appeal呼吁,申诉;schedule日程安排;announcement通知,消息。24.A考查动词短语。天气预报说这场暴风雨还会更猛烈,所以我们今天只能在家里待着了。stick around不走开,待在原地。25.C考查名词。根据上文可知,去海边是他们的计划。

    64、effort努力;desire欲望,要求;plan计划;challenge挑战。26.C考查动词。表达遗憾的心情,一般为叹息。scream尖叫;whisper小声说;sigh叹息;warn警告。27.A考查动词短语。我们打开电脑,一切准备就绪,正准备玩电脑就关机了。get set to do sth.准备好做某事。28.B考查动词短语。根据语境可知,此处表示“灯灭了! 一定是风刮倒了电线”。go out(火或灯光)熄灭。29.D考查动词短语。knock down推倒,拆毁。power line意为“输电线”。30.B考查动词。没有电意味着不能玩电脑,不能看电视。offer提供;mean意味着;

    65、allow允许;show展示。31.D考查形容词。根据上文语境可知,这里与best相对应,应填worst。32.C考查动词。根据上文可知,我们不能去海边度过美妙的一天,我们只能想象我们在做有趣的事。故选C。33.A考查名词。根据下文可知,是各自写下三个想法。idea想法;reason理由;decision决定;course课程。34.C考查动词。根据上下文语境,这里应该为打发这个下午。complete完成;miss想念,错过;fill耗去,打发,消磨;play玩耍。35.B考查副词。我们对这个建议并不是很赞同,但总比没有好。not exactly意为“一点也不;不完全”。36.D考查动词。根据

    66、上下文语境可知我们接受了奶奶的建议。discuss讨论;share分享;reject拒绝;try尝试。37.B考查动词。我们写了大约20个超级愚蠢的乐队名,然后选出一个获胜者。award授予,奖励;pick选择,挑选;reveal揭示;predict预测。38.A考查副词。根据上文可知一开始我们对这些活动没抱多大希望,但后来令人吃惊的是(surprisingly),我们玩得很开心。fortunately幸运地;obviously显而易见地;constantly不断地。39.B考查动词。根据上文可知作者很喜欢这项活动,所以要推荐(recommend)给大家。permit允许;imagine想象;

    67、abandon抛弃,遗弃。40.C考查动词。此处表示它不能替代(replace)美妙的海滩时光,但当你困在家里时,它确实会让你感觉不那么糟糕。provide提供;guarantee保证;stress强调。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)For Nigel Portman, a love of travelling began with whats called a “gap year”. In common with many other British teenagers, he chose41(take) a year out before settling down to

    68、 study for his degree. After doing various42(job) to raise some money, he left home to gain some experience of life in different cultures, visiting America and Asia. The more adventurous a young person is, the43(great)challenge they are likely to set44(them) for the gap year, and for some, like Nige

    69、l, it can result in a thirst for adventure. Now that his university course45(come) to an end, Nigel is just about to go on a three-year trip that will take him right around the world. Whats more, he plans to make the whole journey46(use) the means of transport which are powered by natural energy. In

    70、 other words, hell be relying47(main) on bicycles and his own legs,and when theres an ocean to cross, he wont be taking a short cut(捷径)48flyinghell be joining the crew of a sailing ship, instead. As well as doing some mountain climbing along49way, Nigel hopes to pass on to the people he meets the en

    71、vironmental message50lies behind the whole idea. 答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了Nigel Portman对旅行的热爱以及他近期的旅行计划。41.to take本题考查固定搭配。choose to do sth.选择做某事,故答案为to take。42.jobs本题考查名词的数。根据various(各种各样的)可知后面用名词复数,故答案为jobs。43.greater本题考查固定句式。“the+比较级.,the+比较级.”意为“越,就越”。 44.themselves本题考查代词。此处意为:年轻人越喜欢冒险,他们自己就越有可能为间隔年设

    72、定更大的挑战。由此可知此处用反身代词,故答案为themselves。45.has come本题考查动词的时态。根据语境可知应用现在完成时态,句子主语是course,为第三人称单数形式,故答案为has come。46.using本题考查非谓语动词。此处作方式状语,动词use与句子主语he构成主动关系,故使用现在分词。 47.mainly本题考查副词。修饰动词需用副词,故答案为mainly。48.by/through本题考查固定搭配。by/through doing sth. 意为“通过做某事”。49.the本题考查固定搭配。along the way意为“沿途,一路上”。50.that/whic

    73、h本题考查定语从句。此处message是先行词,指物,关系词在从句中作主语,故答案为which/that。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)I found a wallet a couple of weeks ago in the car, where I was renting. The wallet had credit cards but quite a bit of cash inside. The gentleman it was belonged to happened to be celebrating his birthday

    74、 that same day. I were able to mail him his wallet. A few weeks later I received this, “Jamie, I cant tell you how fortunately I felt when I received my wallet sending by you. It is rare that someone can return a wallet, let alone return with 100% of its contents. Ill be thankful for you forever.” T

    75、ears filled my eye when I finished reading a note.答案I found a wallet a couple of weeks ago in the car, wherewhich I was renting. The wallet had credit cards butand quite a bit of cash inside. The gentleman it was belonged to happened to be celebrating his birthday that same day. I werewas able to ma

    76、il him his wallet. A few weeks later I received this, “Jamie, I cant tell you how fortunatelyfortunate I felt when I received my wallet sendingsent by you. It is rare that someone can return a wallet, let alone return it with 100% of its contents. Ill be thankful forto you forever.” Tears filled my

    77、eyeeyes when I finished reading athe note.解析考查定语从句。此处为非限制性定语从句,先行词为the car,指物,从句中renting后缺宾语,故使用关系代词which。考查连词。本句在谈钱包里的东西:信用卡和很多现金,属于并列关系,故把but改为and。考查动词的语态。belong to属于,不能用于被动语态,故去掉was。考查主谓一致。本句的主语为I,时态为一般过去时,故谓语动词应用were。考查形容词。 felt在这里是系动词,其后应用形容词作表语,故把fortunately改为fortunate。考查非谓语动词。wallet是被作者寄给对方的,

    78、故应用过去分词sent作后置定语。考查代词。根据句意,这里指不仅将钱包还给失主,更重要的是连同钱包里的东西一件不漏地归还,return“退还”为及物动词,所以,这里应有it指代前面的wallet。考查固定搭配。be thankful to sb. 对某人表示感激;be thankful for sth. 因某事表示感激。考查名词的数。根据句意,这里指作者双眼噙满泪水,应使用复数,故把eye改为eyes。考查冠词。根据上下文,这里的note指的是前面失主写给作者的信,表示特指,故把a改为the。第二节书面表达(满分25分)假设你是红星中学高三学生李华。你校英国留学生Jim暂时留在英国不能回校,但

    79、是他邮寄来的摄影作品“桃花 (peach blossom)”在你校“春天(Spring)”摄影展获得一等奖,请你给他写一封邮件,内容包括:1.祝贺获奖;2.介绍展出情况。注意:1.词数100左右;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim, Yours,Li Hua答案写作提示1.本文有祝贺函的特点且兼顾介绍的特点;2.主要采用第三人称,时态以一般过去时和一般现在时为主;3.首段点题,表达对对方获奖的祝贺,引出正文内容;第2段简要描述对方的摄影作品;第3段介绍摄影展情况;第4段对对方无法参加摄影展表示遗憾,提出补救措施并附上摄影展照片。One possible version:Dea

    80、r Jim,How are you getting along in the UK these days? I am writing to tell you some good news:your photograph “peach blossom” has won first prize in the photography exhibition “Spring”! Congratulations!It was your creative composition and the vivid color that made your photograph stand out. Moreover

    81、, the bird on the branch was especially impressive because it demonstrated the energetic spring in your hometown and revealed a sense of vigor and hope.All the photographs are now on display in the school gallery, each capturing a unique aspect of spring:some present vibrant scenes;some stress new h

    82、ope and life and others celebrate true human emotion. What a success!It is really unfortunate that you cant come to appreciate all the exquisite photographs in person. To remedy this, Ill attach three pictures to show what the exhibition is like.All the best. Yours, Li Hua全书综合测评卷(二)时间:120分钟分值:120分第二

    83、部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ARemember to study for knowledge and not to study for getting good grades! This helped me a lot, and might help you too.Keep your study area organized and comfortable.This helps you to concentrate better when you study by reduci

    84、ng unwanted distractions. Keeping all the required books, pens, and other instruments within reach helps you to stay focused on studying. You dont have to look around for any book you need.Discover ways to enhance your concentration.Concentration is unquestionably the most important attribute necess

    85、ary to enjoy studying. Staying focused on what you are reading helps you to understand and absorb it. Therefore, it is absolutely essential for you to find out all the essentials that enhance your concentration.To enjoy studying, prepare in advance for tests.If you intend to truly enjoy studying, yo

    86、u must make it a habit to prepare well in advance for all your tests. You cannot enjoy studying when you are preparing on the last day prior to your test. This will make studying a painful experience for you.Ensure that your study area is free from disturbances.Ensure that outside noise and disturba

    87、nces do not affect your study. Your study table must be located in a silent area free from all external disturbances.Mark all important dates on a wall calendar.Remember to take short breaks.Taking short breaks during study helps you in retaining more of what you have studied. Hence, short breaks ar

    88、e helpful during a long study session.Manage your time in a wise way.Stay positive.Staying positive is necessary to enjoy studying. Think of all the benefits you can obtain from scoring high grades. This will motivate you to strive harder in your study.Be prepared; remove fear of exams.1.What helps

    89、you to stay focused according to the text?A.Enjoying studying.B.Preparing well in advance for your tests.C.Taking short breaks during study.D.Keeping unnecessary distractions away.2.If you want to keep what you have learned in your memory as much as possible, what should you try to avoid?A.A long st

    90、udy session without taking short breaks.B.The essentials that enhance your concentration.C.The painful experiences of taking exams.D.Preparation for your test on the last day.3.What could be the best title of this text?A.How to score the best gradesB.How to get rid of disturbancesC.How to improve yo

    91、ur ability to studyD.How to make the best of your time答案语篇解读本文是一篇应用文,主题语境为人与自我,主题语境内容为生活与学习。文章主要介绍了一些帮助学生提高学习能力的方法。1.D细节理解题。根据stay focused定位到“Keep your study area organized and comfortable.”部分。根据This helps you to concentrate better when you study by reducing unwanted distractions.可知,通过远离不必要的干扰可以集中注意

    92、力。故选D项。技巧点拨应用类文体一般考查学生的跳读能力。做此类试题时要特别注意题干中的关键词,通过跳读迅速在原文中定位回答问题所需的信息,从而快速获得答案。2.A细节理解题。根据题干中“keep. in your memory”定位到“Remember to take short breaks.”部分。根据Taking short breaks during study helps you in retaining more of what you have studied.可知,想要记住更多学过的内容,就应该避免没有短暂休息的长时间学习。故选A项。3.C 主旨要义题。根据第一段Remembe

    93、r to study for knowledge and not to study for getting good grades! This helped me a lot, and might help you too.及下文内容可知,文章主要介绍了一些帮助学生提高学习能力的方法。故选C项。BI remember doing the household chores to help my mother when I was nine. I hated changing the vacuum cleaner (真空吸尘器) bag and picking up things the mach

    94、ine did not suck up. Twenty years later, in 1978, with this lifelong dislike of the way the machine worked, I decided to make a bagless one.Easier said than done, of course. I didnt realize that I would spend the next five years perfecting my design, a process that resulted in 5,127 different protot

    95、ypes (样机). By the time I made my 15th prototype, my third child was born. By 2,627, my wife and I were really counting our pennies. By 3,727, my wife was giving art lessons for some extra cash, and we were getting further and further into debt. These were tough times, but each failure brought me clo

    96、ser to solving the problem.In the early 1980s, I started trying to get licensing agreements for my technology. The reality was very different, however. The major vacuum makers had built a business model based on the profits from bags and filters (滤器). No one would license my idea, not because it was

    97、 a bad one, but because it was bad for business. But soon after, the companies that I had talked with started making machines like mine. I had to fight legal battles on both sides of the Atlantic to protect the patents on my vacuum cleaner. I was still in financial difficulties until 1993, when my b

    98、ank manager personally persuaded a bank to lend me $1 million. Then I was able to go into production. Within two years, the Dyson vacuum cleaner became a best-seller in Britain.Today, I still embrace risk and the potential for failure as part of the process. Nothing beats the excitement of invention

    99、.4.What drove the author to make a bagless vacuum cleaner?A.His willingness to help Mom.B.His curiosity about machines.C.His trouble in doing family chores.D.His discontent with existing cleaners.5.What does paragraph 2 mainly tell us?A.The help from the authors wife.B.The financial problems of the

    100、family.C.The tough process of the new invention.D.The procedures of making a bagless cleaner.6.Why did the companies refuse to license the authors technology?A.They thought they might suffer loss.B.They considered it not good enough.C.They faced legal problems themselves.D.They had begun making such

    101、 machines.7.What lesson may the author learn from the experience?A.Think twice before acting.B.Failure is the mother of success.C.Actions speak louder than words.D.A good beginning makes a good ending.答案语篇解读本文是一篇记叙文,主题语境为人与自我,主题语境内容为创新与创业意识。文章主要通过讲述作者发明无袋吸尘器的经历,揭示了“失败为成功之母”的道理。4.D细节理解题。根据第一段的“Twenty

    102、 years later, in 1978, with this lifelong dislike of the way the machine worked, I decided to make a bagless one”可知,对于当时的吸尘器的反感导致了作者研制一种无袋吸尘器。故选D项。5.C主旨要义题。第二段为总分总结构,首句内容“Easier said than done, of course.”和尾句内容“These were tough times, but each failure brought me closer to solving the problem.”点明本段主旨

    103、要义,即作者发明无袋吸尘器过程中遇到的一些困难。故选C项。6.A细节理解题。根据第三段的“No one would license my idea, not because it was a bad one, but because it was bad for business”可知,这些公司害怕亏损。故选A项。7.B推理判断题。由第二段最后一句和文章末尾可知,作者的发明经历使他明白了失败是成功之母。故选B项。CThe mountains where I live are full of turnings and narrow roads.I was driving down one of

    104、those roads last spring. Days of on and off rain had made the ground muddy. Suddenly, I saw that the weakened soil had released a tree on the hill by the road.It was now lying on the middle of the road, blocking the way. I hit the brakes and slowly drove around it. Then I stopped. I knew it was only

    105、 a matter of time before someone driving faster than I would crash into that tree.I got out of my car and tried to remove the tree but it was much too big and heavy. I didnt know what to do but I was lucky that day. Thirty seconds later a white truck appeared and pulled over. Out stepped a bearded y

    106、oung man. “You need a chainsaw (电锯)?” he asked. I said, “Yes!” And he pulled one out of the back of his truck. For the next few minutes, he cut the tree into pieces while I carried them across the road and put them down on the side of the road. “You never know when you will need a chainsaw,” I joked

    107、 while my new friend smiled and put the chainsaw back in the truck. I waved goodbye and watched him drive off before heading back to my own car.As I drove away, I took pride in what I had done and I thought it was coincidental for us to meet in just the right spot at just the right time. With some e

    108、xcitement, I knew that I was able to help prevent an accident and said a joyful “Thank you!” in my heart to the new friend as the rain finally stopped and the sun came out of the clouds. In this life you never know when you will need help. So, open your heart and help make this world become more bea

    109、utiful.8.Why did the author decide to remove the tree?A.He had to stop and wait.B.He would be late for work.C.He wanted to prevent traffic accidents.D.He thought the tree had completely blocked the road.9.What happened when the author had difficulty in removing the tree?A.His best friend appeared in

    110、 time.B.A man with a chainsaw appeared.C.His friend came to help him.D.A truck crashed into it.10.How did the author feel about his experience?A.Exhausted and upset.B.Disappointed and annoyed.C.Miserable and surprised.D.Delighted and proud. 11.What is the authors main purpose in writing this text?A.

    111、To show his love to the world.B.To thank the young man for his help.C.To share his unforgettable experience.D.To call on readers to be ready to help others.答案语篇解读本文是一篇记叙文,主题语境为人与自我,主题语境内容为优秀品行。作者在路上遇到一棵倒在路中间的树,为了防止发生交通事故,他和别人一起将挡路的大树移走,给后来的车辆带来了安全。8.C推理判断题。根据第一段的I knew it was only a matter of time b

    112、efore someone driving faster than I would crash into that tree可推断出,作者移走这棵倒在路中间的树是为了防止发生交通事故。故选C项。9.B细节理解题。根据第二段可知,在作者发现自己难以移动这棵树之后不久,一个带着电锯,开着卡车的年轻人出现了。故选B项。10.D推理判断题。根据第三段的As I drove away, I took pride in what I had done和With some excitement, I knew that I was able to help prevent an accident可推断出作者

    113、的内心是高兴和自豪的。故选D项。11.D推理判断题。根据最后一段的In this life you never know when you will need help. So, open your heart and help make this world become more beautiful可知作者的写作目的是用自己的经历号召读者多多帮助身边有需要的人。故选D项。DOne day when some government officials were rebuilding a barn, they found a mouse hole in a corner and used sm

    114、oke to force the mice inside the hole to come out. A while later they really saw mice running out, one after another. Then, everyone thought that all the mice had escaped. But just as they began to clean up, they saw two mice squeezing out at the mouth of the hole. With some efforts, the mice finall

    115、y got out. However, it was strange that after they came out of the hole, they did not run away immediately. Instead, one chased after the other near the mouth of the hole. It seemed that one was trying to bite the tail of the other.Everyone was puzzled, so they stepped nearer to take a look. They re

    116、alized that one of the mice was blind and could not see anything, and the other was trying to allow the blind mouse to bite on its tail so that it could pull the blind one with it to escape.After seeing what happened, everyone was speechless and lost in thought. During the meal time, the group of pe

    117、ople sat down in a circle and started to talk about what happened to the two mice.One serious American official said, “I think the relationship between those two mice was that of king and guard.” The others thought for a while and said, “That was why!”A clever Frenchman said, “I think the relationsh

    118、ip between those two mice was that of husband and wife.” Again the others thought for a while, and all felt it made sense.A Japanese said, “I think the relationship between those two mice was that of mother and son.” Once again the others thought for a while, and felt this was more reasonable. So th

    119、ey expressed agreement.At that moment, one Chinese asked, “Why did those two mice have to have a certain relationship?”Suddenly, the group looked at the Chinese and remained speechless. The American official, the Frenchman and the Japanese who had spoken earlier all lowered their head.In fact, true

    120、love is not built on friendship, loyalty or blood relationship. It is built on no relationship. 12.Neither of the two mice ran away immediately because .A.one was biting the otherB.the mouth of the hole was too smallC.they were not afraid of smokeD.one was trying to help the blind one13.Why did the

    121、three men lower their head according to the passage?A.They did not dare to answer.B.They had mistaken the relationship of the mice.C.They regretted driving a poor blind mouse away.D.They did not express a better viewpoint.14.It is clear that .A.all the mice came out of the hole easilyB.each of the f

    122、our people understood the relationship differentlyC.the people wanted to kill the mice with smokeD.the people knew one of the mice was blind at first sight15.The underlined sentence “it made sense” probably means .A.it was reasonableB.it was strangeC.it was funnyD.it was sweet答案语篇解读本文是一篇记叙文,主题语境为人与社

    123、会,主题语境内容为社会交往。一天,一些政府官员正在重建谷仓,他们发现墙角有一个老鼠洞,于是众人用烟熏,使里面的老鼠出来,但是他们发现其中一只老鼠瞎了,什么也看不见,而另一只让瞎老鼠咬它的尾巴,这样它就可以拉着瞎老鼠逃跑。它们之间存在什么关系?这个故事告诉我们:真爱不是建立在友谊、忠诚和血缘关系上的,即它不建立在任何关系之上。12.D细节理解题。根据第二段可知,两只老鼠都没有立刻逃跑,因为其中一只试图帮助那只失明的老鼠。故选D项。13.D推理判断题。根据中国人说的话和最后一段可推知,他们之所以低下头是因为他们觉得自己刚才表达的观点不好。故选D项。14.B细节理解题。根据文中提到的美国人、法国人、

    124、日本人和中国人说的话可知,他们对这种关系的理解都不一样。故选B项。15.A推测句意题。根据语境和第六段中Once again the others thought for a while, and felt this was more reasonable可推知,it made sense的意思是“它是有道理的”。故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Level Up Your Self-ControlBy definition, self-control is the ability

    125、 to do something that benefits your long-term goals, instead of something that might satisfy your immediate desires.16we end up sacrificing the well-being of our future selves all too easily. 17?Angela Duckworth, professor of psychology at the University of Pennsylvania, says allocating resources be

    126、tween your present self and future self is an ongoing struggle. For example, exhibiting self-control over spending time on video games and social media, two of the most common temptations(诱惑)of the current era, means battling against age-old mechanisms in your brain. If youre willing to look deeply

    127、into your tendencies and weak points, you can recognize the handful of problems that you need to work on.18. To improve self-control at work, Duckworth first recommends taking a future-oriented approach to your day, such as planning breaks and the time for checking emails in advance. The problem of

    128、looking at your cell phone too often, say, can be solved by putting it on mute or, better yet, sticking it in your bag until lunch.19.Finally, Duckworth advises laying a foundation of self-control.20because of too little sleep the night before, or an insufficient meal in the morning. By practicing h

    129、ealthier living away from the workplace, you can gather the strength and stamina(毅力)to help you control your worst urges when it matters most.A.One place to start would be the officeB.What problems do you need to work onC.Weve all experienced unproductive workdaysD.But for many of us, short-term sat

    130、isfactions are irresistibleE.Why is exercising proper self-control so tricky for some, and how to do betterF.If you can resist resigning you may achieve moreG.Removing the temptation from sight is key to ensuring youre faithful to your mission答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境为人与自我,主题语境内容为丰富自我和完善自我。文章主要介绍了自制力和如何提高

    131、我们的自制力。16.D 空格前说自制力是做一些对你长期目标有利的事情的能力,而不是满足当前的欲望,空格后说我们实在太容易牺牲我们未来的幸福,故D项“但是对于我们中的很多人来说,短期的满足是无法抵抗的”符合语境。17.E第三段提到allocating resources between your present self and future self is an ongoing struggle(在你现在的自己和未来的自己之间进行资源分配是一个持续存在的难题),下文提到了提高自制力的方法,故选项E“为什么运用合适的自制力对某些人来说是非常棘手的,并且如何能做得更好”符合语境。18.A空格后一句

    132、是具体表达在工作环境如何提高自制力。选项A“开始的地方会是办公室”和空格后一句描述的工作环境相呼应。故选A项。19.G空格前一句提到太频繁地看你的手机这个问题可以通过把它放在你包里解决。选项G“把诱惑从眼前移开是确保你忠诚于你的使命的关键”符合语境。20.C空格后because of too little sleep the night before, or an insufficient meal in the morning(因为前一天晚上睡眠太少,或者早餐的不足)是对工作事倍功半的原因的说明。选项C“我们大家都经历过没有成果的工作日”符合语境。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第

    133、一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)32-year-old Neena works at a busy train station. She had no idea that a day in 2015 would become one of the most21days she would experience.While going about her duties, she22 a young woman standing on the very23 of the platformand she wasnt24. “There was no25 with anyone. She

    134、 was staring at the tracks.”26, Neena decided to go and talk to the girl.As she27 her, Neena turned her radio down and28 her high visibility(高能见度) jacket because she didnt want to make the girl any more29 or to draw her attention. “Hello, my names Neena, how are you?” Neena said to the girl, but she

    135、 didnt get a(n)30. The girl continued to ignore Neena, making no31 contact and maintaining her gaze on the32. Noticing her nicely done makeup, Neena33 on it but still got no reply.34 she was about to jump, Neena said, “I just want you to know that you can35 me and that Im only here to help you. I wa

    136、nt to know that youre alright.”“At that moment she just burst into tears,”36 Neena. “She said to me, Im not okay.” In between sobs, Neena managed to37that she had lost her father, “she wasnt dealing with it very well”. Then Neena38her before she finally left the station.Neena doesnt know the girls n

    137、ame that day, but she knows her actions possibly39to saving her life. “People just want to know that you care. It can make such a difference. I think thats so40.” 21.A.unbelievableB.memorableC.difficultD.joyful22.A.spottedB.observedC.watchedD.overlooked23.A.centerB.cornerC.edgeD.side24.A.talkingB.li

    138、steningC.walkingD.moving25.A.relationshipB.argumentC.contentD.interaction26.A.SurprisedB.DepressedC.ConcernedD.Disappointed27.A.closedB.approachedC.talked aboutD.cared about28.A.took offB.took onC.put onD.put away29.A.angryB.upsetC.cautiousD.scared30.A.feedbackB.actionC.responseD.chance31.A.faceB.bo

    139、dyC.eyeD.mouth32.A.trainB.platformC.jacketD.tracks33.A.concentratedB.commentedC.insistedD.mentioned34.A.AnnoyedB.TerrifiedC.PuzzledD.Worried35.A.trustB.tellC.believeD.ask36.A.recalledB.criedC.relievedD.smiled37.A.look intoB.make outC.pick upD.calm down38.A.accompaniedB.watchedC.inspectedD.followed39

    140、.A.turnedB.devotedC.contributedD.got40.A.uniqueB.easyC.considerateD.powerful答案语篇解读本文为记叙文。主题语境为人与自我,主题语境内容为优秀品行和社会责任。文章讲述了主人公 Neena 挽救一位想要轻生的女孩的故事。21.B考查形容词。根据下文内容可知,在这一天,Neena 挽救了一个女孩的生命, 因此这一天非常难忘(memorable)。unbelievable 难以置信的;difficult困难的;joyful愉快的。22.A考查动词。根据下文Neena decided to go and talk to the

    141、girl可知,Neena 注意到这位女孩。spot看见,发现,注意到;observe观察;watch观看;overlook忽略,俯瞰。23.C考查名词。根据下文She was staring at the tracks可推断,这位女士站在站台边(edge)上。center 中心;corner 角落;side旁边。24.D考查动词。根据下文She was staring at the tracks可知, 她一直盯着车轨, 没有移动。25.D考查名词。根据下文She was staring at the tracks可知,这位女士不与任何人交流(interaction),她盯着车轨。26.C考查形

    142、容词。上文提到这个女孩盯着车轨, 不动也不与人交谈, 因此推断, 这让 Neena 感到担心(concerned)。surprised吃惊的;depressed沮丧的;disappointed失望的。27.B考查动词和动词短语。 根据上文Neena decided to go and talk to the girl.可知,Neena走近女孩想要和她交谈。approach靠近,接近。28.A考查动词短语。根据下文or to draw her attention可知,Neena不想引起女孩的注意,因此脱下了她高能见度的夹克。 take off 脱下,起飞。29.B考查形容词。结合上文可知,女孩站

    143、在站台边上,不动也不说话,Neena想要靠近她,不想引起她的注意,不想再让她感到不安(upset),所以关小了对讲机,脱下了高能见度的外套。30.C考查名词。由下文Neena.on it but still got no reply.可推断Neena和女孩说话,但是没有得到回应(response)。feedback反馈;action行动;chance机会。31.C考查名词。根据上文She was staring at the tracks.和下文maintaining her gaze on the可推断,女孩和Neena没有眼神(eye)接触。32.D考查名词。根据上文She was sta

    144、ring at the tracks.可知,女孩忽视Neena,依旧盯着车轨。track轨道。33.B考查动词。根据上文Noticing her nicely done makeup可推断,Neena评论了女孩精致的妆容,但是仍旧没有得到女孩的回应。comment表达意见。34.D考查形容词。根据下文she was about to jump可推断,Neena担心女孩跳下去。annoyed烦恼的;terrified害怕的;puzzled困惑的;worried担心的。35.A考查动词。根据下文Im only here to help you可推断,Neena告诉女孩可以信任(trust)自己。3

    145、6.A考查动词。根据At that moment可推断,Neena在回忆当时的情景。recall回忆起,回想起;cry哭喊;relieve解除;smile微笑。37.B考查动词短语。“女孩失去了父亲”是Neena在女孩的呜咽声中努力弄明白的。look into调查;make out理解,明白;pick up 拾起;calm down 平静下来。38.A考查动词。根据下文to saving her life可知,Neena挽救了这个女孩,因此推断她一直陪着这个女孩直到她安全离开车站。accompany陪伴;watch观看;inspect检查;follow跟随。39.C考查动词短语。根据下文to

    146、saving her life可知,Neena知道她的行为可能有助于挽救这个女孩。contribute to是的原因之一。40.D考查形容词。根据上文It can make such a difference.可知,作者认为它是重要的,因此推断是强大的(powerful)。unique独一无二的;easy容易的;considerate体贴的。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)Paper-cutting is a folk culture with so long a history. When the Chinese New Year is coming, it is a cus

    147、tom for northern people41(post)the paper-cutting on windows. Gradually, it develops into an art form, one of the most popular42(tradition)decorative arts. It is recorded that there were decorations43(make)by gold and silver foil(箔纸),leather and silk products44the Shang Dynasty. We can say that paper

    148、-cutting came from these art forms.In some villages, paper-cutting is45(usual)made by the females. Nowadays, probably because of the available material and the decoration effect, paper-cutting is deeply loved by46public. People still maintain a tradition of posting paper-cutting on windows and doors

    149、 during47(festival). And it has already developed into a unique art form. You can also see paper-cutting in brand advertisements, fashion designs and stamp designs. In the early days, people made images of both humans48other subjects to bury together with bodies in the tombs or to burn on the funera

    150、ls. In 105 AD, Cai Lun improved the paper making technique and a large amount of paper was produced, 49laid the foundation for the spread of paper-cutting. Beautiful patterns50(create)and gradually, the patterns were widely used in other fields later.答案语篇解读本文为说明文。文章介绍了中国的剪纸从民间文化到艺术形式的变化。41.to post考查

    151、非谓语动词。Its a custom for sb. to do sth. 对于某人来说做某事是一种风俗,句中it作形式主语,不定式短语为真正的主语。42.traditional考查形容词。句中修饰名词arts需用tradition的形容词形式。43.made考查非谓语动词。decorations与动词make构成被动关系,且设空处表示“完成”,故使用过去分词made作后置定语。其中注意介词by的提示作用。44.in考查固定搭配。表示“在朝代”需用介词in。45.usually考查副词。修饰动词made需用usual的副词形式。46.the考查固定搭配。the public意为“公众”。47.

    152、festivals考查名词的数。festival为可数名词,在本句中表泛指,故此处使用复数形式。48.and考查连词。both.and.不仅而且。49.which考查定语从句。此处引导非限制性定语从句,指代前面整句话的内容,并在从句中作主语,故用关系代词which。50.were created考查动词的时态和语态。句子主语Beautiful patterns与create构成被动关系,结合下文的were widely used可确定答案。长难句In 105 AD, Cai Lun improved the paper making technique and a large amount o

    153、f paper was produced, which laid the foundation for the spread of paper-cutting.公元105年,蔡伦改良了造纸技术,大量的纸张被生产出来,这为剪纸(艺术)的传播奠定了基础。句中连词and连接两个并列分句,关系代词which引导定语从句,指代前面并列句所述内容,在从句中作主语。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)Its three months since I hear from you last time. Now I want to tell you impress

    154、ive story happen in my first lesson. On hearing the bell, the students ran into the classroom as quick as they could. And Li Ming stood outside the classroom, crying silently. He told me that his mother was ill and that he had to buy some medicine for him. At the same time, he apologized to me for h

    155、is lateness. I praised to him for his deeds and asked the students to sing a song naming Mother together. That I experienced that day has become one of the most unforgettable memory.答案Its three months since I hearheard from you last time. Now I want to tell you an impressive story happenhappening in

    156、 my first lesson. On hearing the bell, the students ran into the classroom as quickquickly as they could. AndBut Li Ming stood outside the classroom, crying silently. He told me that his mother was ill and that he had to buy some medicine for himher. At the same time, he apologized to me for his lat

    157、eness. I praised to him for his deeds and asked the students to sing a song namingnamed Mother together. ThatWhat I experienced that day has become one of the most unforgettable memorymemories.解析考查动词的时态。在“Its+时间段+since.”句型中,since引导的从句应使用一般过去时。考查冠词。句中story为可数名词单数形式,表示泛指,impressive以元音音素开头,故在其前面加不定冠词an

    158、。考查非谓语动词。happen与story构成主动关系,故使用现在分词作后置定语。考查副词。修饰动词ran应使用quick的副词形式quickly。考查连词。上文提到学生们都快速跑进了教室,下文提到李明站在教室外面,上下文构成转折关系,故使用连词but。考查代词。此处指代上文中的his mother,故使用代词her。考查动词的用法。praise“表扬,赞扬”为及物动词,其后直接跟宾语。praise sb. for sth.意为“因某事表扬某人”,故删除to。考查非谓语动词。动词name与名词song构成被动关系,故使用过去分词作后置定语。考查主语从句。引导主语从句且在主语从句中作动词expe

    159、rienced的宾语,要使用连接代词what。that引导名词性从句时在从句中不作句子成分,也没有任何意义。考查名词。根据one of可判断后面应使用memory的复数形式。第二节书面表达(满分25分)假设你是红星中学高三学生李华。你的英国好友Jim从微信朋友圈看到你参加了学校的红十字急救社团(Red Cross First Aid Club),写信向你了解情况。请给他回信,内容包括:1.社团简介;2.社团开展的活动;3.你的收获。注意:1.词数不少于100;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim, Yours,Li Hua答案写作提示1.本文为书信回信,要注意书信类格式以及回信

    160、特点;2.主要采用第三人称,时态以一般现在时和现在完成时为主;3.首段点题,说明对方想要了解的问题,引出正文内容;第2段对红十字急救社团进行简要介绍,并介绍社团开展的活动;第3段说明在红十字急救社团中得到的收获;第4段询问对方参加的社团,促进双方信件来往。One possible version:Dear Jim,How is everything going? Since you asked about the Red Cross First Aid Club that Im in, let me tell you something about it.The club was founde

    161、d last year to promote health education among students. So far, it has attracted over 100 students who are interested in health-related issues and willing to lend a hand during emergencies. The members meet every week to take courses or take part in voluntary services. Recently, we have just receive

    162、d CPR training and learnt how to use the AED device, which is now available in most public places in China. In fact, the pictures you saw in my WeChat moments were taken when I was performing CPR on a dummy.I have gained a lot from the club. It has taught me some life-saving skills. Moreover, it pro

    163、vides me with a chance to see the medical professionals work up close, whose profound knowledge impresses me a lot. On top of that, I learnt that life can be fragile so we should respect it and cherish every day.What clubs are you in? Write to me and tell me anything that you find interesting in your clubs! I look forward to hearing from you soon.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:全书综合测评卷(试题word).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-912173.html
    相关资源 更多
  • 2012高一物理课件 第四章 机械能和能源 (粤教版必修2).ppt2012高一物理课件 第四章 机械能和能源 (粤教版必修2).ppt
  • 2012高一物理课件 7.10 能量守恒定律与能源 (人教版必修2).ppt2012高一物理课件 7.10 能量守恒定律与能源 (人教版必修2).ppt
  • 奇数和偶数(专项复习)六年级下册数学第一轮总复习人教版.docx奇数和偶数(专项复习)六年级下册数学第一轮总复习人教版.docx
  • 2012高一物理课件 6.4 超重与失重 24(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.4 超重与失重 24(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.4 超重与失重 23(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.4 超重与失重 23(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.4 超重与失重 20(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.4 超重与失重 20(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.4 超重与失重 19(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.4 超重与失重 19(鲁科版必修1).ppt
  • 奇偶性与不等式讲义-2022届高三数学二轮复习 WORD版含答案.docx奇偶性与不等式讲义-2022届高三数学二轮复习 WORD版含答案.docx
  • 2012高一物理课件 6.4 超重与失重 13(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.4 超重与失重 13(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 7(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 7(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 6(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 6(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 5(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 5(鲁科版必修1).ppt
  • 夺油争上产 安全系心中.docx夺油争上产 安全系心中.docx
  • 2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 4(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 4(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 1(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.3 牛顿第三定律 1(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 9(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 9(鲁科版必修1).ppt
  • 夺分锦囊06 2023年中考历史结论汇总 -【临考夺分手册】2023年中考历史考前冲刺锦囊.docx夺分锦囊06 2023年中考历史结论汇总 -【临考夺分手册】2023年中考历史考前冲刺锦囊.docx
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 7(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 7(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 6(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 6(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 4(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 4(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 3(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 3(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 25(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 25(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 19(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 19(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 18(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 18(鲁科版必修1).ppt
  • 夸将军.docx夸将军.docx
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 17(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 17(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 16(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 16(鲁科版必修1).ppt
  • 2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 14(鲁科版必修1).ppt2012高一物理课件 6.2 牛顿第二定律 14(鲁科版必修1).ppt
  • 头部机械性伤害的应急处理.docx头部机械性伤害的应急处理.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1