四川省 2023届高三英语冲刺模拟试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 2023届高三英语冲刺模拟试题Word版附解析 2023 届高三 英语 冲刺 模拟 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、备考2023高考英语-成都第七中学-高三冲刺模拟卷考试时间:120分钟 总分:150分注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A篇Castle experiences in BritainSudeley Cas
2、tle, Gloucestershire | Open till Dec 21Sudeley Castle is a castle lying in the Cotswolds near Winchcombe, Gloucestershire, England. It was once home to Queen Katherine Parr, the last wife of King Henry VIII, Queen Anne Boleyn, Lady Jane Grey and Queen Elizabeth I have all lived at or visited Sudeley
3、.Beaumaris Castle Anglesey | Open till June 30The name means “beautiful wetlands” and Edward I set this beautiful castle on the Isle of Anglesey with views across the water to the hills of the mainland. Its a pretty well perfect example of a concentric (同心的) castle.Dover Castle, Kent | Open at year
4、roundHave you ever seen a Roman lighthouse? Theres one here. Want to see and tour the Second World War tunnels (隧道) from which Winston Churchill surveyed the Channel? Here, too. A Norman keep? Yes. The only problem is you need about three days to see it all, so staying in one of the castle cottages
5、really helps.Caerhays Castle, Cornwall |Open till June 15Architect John Nash designed this castle 200 years ago and a century later its famous springtime garden began with plant hunters specimens (样品) from China and now contains, among other things, 600 trees with purple flowers.1. How special is Su
6、deley Castle?A. It lies on an island.B. It needs advance booking.C It has strong royal links.D. It is accessible all year round.2. What can people do at Dover Castle?A. Visit Winston Churchills house.B. Walk through the wartime tunnels.C. Check into the castle cottage for free.D. Learn the history o
7、f the World War .3. Where are people interested in plants most likely to go?A. Caerhays Castle.B. Dover Castle.C. Sudeley Castle.D. Beaumaris Castle.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了英国四座城堡的情况以及特点。【1题详解】细节理解题。根据第一个城堡的介绍“It was once home to Queen Katherine Parr, the last wife of King Henry VII
8、I, Queen Anne Boleyn, Lady Jane Grey and Queen Elizabeth I have all lived at or visited Sudeley.(苏德利曾是英国国王亨利八世的最后一任妻子凯瑟琳帕尔王后、安妮博林王后、简格雷小姐和伊丽莎白一世女王的故居)”可知,苏德利城堡与皇室有紧密的联系。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第三个城堡的介绍“Want to see and tour the Second World War tunnels (隧道) from which Winston Churchill surveyed the Channel
9、? Here, too.(想去看看二战时温斯顿丘吉尔勘测英吉利海峡的地道吗?这里也可以看)”可知,人们在多佛城堡可以穿过战时的隧道。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第四个城堡的介绍“Architect John Nash designed this castle 200 years ago and a century later its famous springtime garden began with plant hunters specimens from China and now contains, among other things, 600 trees with purp
10、le flowers.(这座城堡是建筑师约翰纳什在200年前设计的,一个世纪后,它著名的春天花园就开始使用来自中国的植物标本,现在这里有600棵开着紫色花朵的树)”可知,对植物感兴趣的人最有可能去Caerhays城堡。故选A。B篇When the news came that my mother was hospitalized for a heart attack, I was in Peru on a hiking trip. That evening, before I could board the plane to Italy, I was informed that she had
11、 passed away. Sadness and the feeling of not being there for my mother when she needed me most broke all excuses Id made up to stay away trying to make it as a “travel writer”. There wasnt much I could do to stop that urge to denounce myself.My mother Tundra stayed in her northern Italian world most
12、 of her life, where I always stood out as a freak and the one doing worthless silly things. But my stories from distant places aroused her curiosity and brought her comfort. To her, I was a courageous adventurer, and her words towards my achievements which are in sign if cant now pushed me forward o
13、n that unconventional path.After handling my mothers affairs in Italy, I decided to leave for Penang Island, one of the most visited places in Penang, Malaysia. With all the international travel Id done, in truth Id always treated it more like as top for necessary and urgent breaks, rather than a pr
14、oper destination. Yet then, I missed its atmosphere that made me feel at home somehow.Returning there, I reconnected with backwoods by going on hikes. It was hard to put my feelings into words, but the rainforest held something uniquely comforting. This experience was similar to stepping into an anc
15、ient, purer world that made one consider human nature and problems. Besides, the sound of strange insects was almost like a language, whispering to me that I should let go of the past, and only focus on current life. Like an oil leak, that suffering fell out of me and into every footprint left.18 mo
16、nths passing, I look back on the time spent in the natural world and timeless environment, knowing Ive pulled through.4. What does the underlined word “denounce” mean in the first paragraph?A. Blame.B. Support.C. Doubt.D. Encourage.5. Whats the attitude of the authors mother to his travel?A. Worried
17、.B. Favorable.C. DisapprovingD. Excited.6. What did Penang Island mean to the author in the past?A. A special second home.B. A hard-to-reach destination.C. A distant tourist attraction.D. A much-needed resting place.7. What does the author intend to tell in the text?A. Hiking builds up his confidenc
18、e.B. Penang is a good place to restart.C. Nature helps him overcome sorrow.D. Its important to live in the moment.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述作者通过亲近自然、在自然中度过时光终于走出了失去母亲以及没能在母亲最需要时陪伴她的痛苦。【4题详解】词句猜测题。根据第一段的“Sadness and the feeling of not being there for my mother when she needed me mo
19、st broke all excuses Id made up to stay away trying to make it as a “travel writer”. There wasnt much I could do to stop that urge to denounce myself.(悲伤和在母亲最需要我的时候没有陪伴在她身边的感觉打破了我为成为一名“旅行作家”而编造的所有借口。我无法阻止denounce自己的冲动)”可知,作者没能在母亲最需要的时候陪在她身边,由此可知,作者会责备自己的去秘鲁旅行的冲动。因此猜测划线词意为“责备”,与blame同义。故选A。【5题详解】推理判断
20、题。根据第第二段的“To her, I was a courageous adventurer, and her words towards my achievements which are in sign if cant now pushed me forward on that unconventional path.(对她来说,我是一个勇敢的冒险家,而她对我的成就的赞美尽管现在还没有实现推动着我走上了那条非常规的道路)”推知,母亲对作者的旅行持支持态度。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“After handling my mothers affairs in Italy,
21、I decided to leave for Penang Island, one of the most visited places in Penang, Malaysia. With all the international travel Id done, in truth Id always treated it more like as top for necessary and urgent breaks, rather than a proper destination. (在意大利处理完母亲的事务后,我决定前往马来西亚槟城市游客最多的地方之一的槟城岛。对于我所做的所有国际旅行
22、,事实上,我总是把它当作必要和紧急休息的首选,而不是一个合适的目的地)”可知,作者把槟榔岛看作是一个必要的休息点。故选D。【7题详解】推理判断题。通读全文,并结合最后一段的“18 months passing, I look back on the time spent in the natural world and timeless environment, knowing Ive pulled through.(18个月过去了,回首在自然世界和永恒环境中度过的时光,我知道我已经度过了难关)”可知,作者通过在自然中度过时光终于走出了失去母亲以及没能在母亲最需要时陪伴她的痛苦。由此推知,作者
23、通过本文想告诉我们自然帮助她克服了悲伤。故选C。C篇Do you ever talk to yourself? Although its not always a conscious habit, most of us practice self-talk on a daily basis.Research shows that self-talk can increase productivity, motivation and confidence, and even help manage feelings. “There is solid evidence that self-talk
24、 strategies improve learning and performance,” according to sport psychologist Antonis Hatzigeorgiadis, who studies the phenomenon of self-talk.He explains that there are generally three reasons why we practice self-talk: to instruct, to motivate or to evaluate. Instructional self-talk happens when
25、we need to guide ourselves through a specific task, such as learning a new skill. Motivational self-talk usually is used when we want to prepare ourselves for something challenging; it can help to increase confidence. Evaluative self-talk mostly is related to past events or actions.Hatzigeorgiadis s
26、tresses that if we want to use such self-talk to good advantage, it needs to be short, precise and, most of all, consistent. Of course, self-talk also can be ineffective and even detrimental if its not done right.“It is a matter of personal preference or what works for each person; but generally, it
27、 is advised that self-talk be positively rather than negatively phrased and focus on what you should do rather than on what you should avoid,” Hatzigeorgiadis says. So, for example, it would be better to say “stay cool” instead of “dont get upset”. Although both instructions convey the same meaning,
28、 you should use positive words rather than negative ones. In this way you can avoid ill results.Another thing that can make a difference when practicing self-talk is the way you address yourself. According to the research published in Journal of Personality and Social Psychology, using “you” rather
29、than “I” when talking to yourself tends to be more effective. The researchers explain that when you think of yourself as another person, it allows you to give more objective and useful feedback(反馈).8. What does the author say about self-talk?A. It is a daily habit for everyone.B. It can make people
30、feel better.C. It may help strengthen memory.D. It is always an unconscious behavior.9. What can be concluded from Hatzigeorgiadis explanation?A. Self-talk occurs in different situations.B. Self-talk usually makes one brave.C. Selftalk arises with various feelings.D. Self-talk is closely linked with
31、 a certain task.10. What does the underlined word “detrimental” in paragraph 4 probably mean?A. Confusing.B. Useless.C. Harmful.D. Unbearable.11. What do the last two paragraphs focus on?A. How to vary self-talk.B. What to do with self-talk.C. How to benefit from self-talk.D. What to express in self
32、-talk.【答案】8. B 9. A 10. C 11. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章探讨了人们自言自语的原因和什么样的自言自语才更有效。【8题详解】细节理解题。由文章第二段“Research shows that self-talk can increase productivity, motivation and confidence, and even help manage feelings.(研究表明,自言自语可以提高工作效率、动力和信心,甚至有助于管理情绪。)”可知,自言自语可以让人们感觉更好。故选B项。【9题详解】推理判断题。由文章第三段“He explains t
33、hat there are generally three reasons why we practice self-talk: to instruct, to motivate or to evaluate. Instructional self-talk happens when we need to guide ourselves through a specific task, such as learning a new skill. Motivational self-talk usually is used when we want to prepare ourselves fo
34、r something challenging; it can help to increase confidence. Evaluative self-talk mostly is related to past events or actions.(他解释说,我们练习自我对话通常有三个原因:指导、激励或评价。当我们需要指导自己完成一项特定的任务时,例如学习一项新技能时,就会发生教学式的自我对话。动机性自我对话通常用于当我们想要为一些具有挑战性的事情做准备的时候,它可以帮助我们增加自信。评价性自我对话主要与过去的事件或行为有关。当我们需要指导自己完成一项特定任务时,比如学习一项新技能,就会进
35、行自我指导。当我们想为挑战做好准备时,通常会使用动机式自言自语)”可知,自言自语会在不同的情况下发生。故选A项。【10题详解】词句猜测题。根据第四段划线词上文“Of course, self-talk also can be ineffective (当然,自言自语也可能是无效的)”及下文“if its not done right(如果使用不当)”可推知,自言自语有时候没有效果,如果使用不当甚至有害。由此推知,划线词detrimental与harmful(有害的)意思相同。故选C项。【11题详解】主旨大意题。由文章倒数第二段“but generally, it is advised that
36、 self-talk be positively rather than negatively phrased and focus on what you should do rather than on what you should avoid(但一般来说,建议自言自语应该是积极的,而不是消极的,关注你应该做什么,而不是应该避免什么)”以及最后一段“ According to the research published in Journal of Personality and Social Psychology, using “you” rather than “I” when tal
37、king to yourself tends to be more effective. (根据发表在个性与社会心理学杂志上的研究,与自己交谈时用“你”而不是“我”往往更有效。)”可知,最后两段主要在给读者一些建议让读者更好从自言自语中获益。故选C项。D篇Do you need a human to create a beautiful perfume? Thats the question being asked as artificial intelligence(AI) starts to enter the perfume industry. Companies are increas
38、ingly turning to technology in order to create more best-selling, unique perfumes that can be produced in just minutes.Last year, Swiss-based perfume developer Givaudan launched Carto, an AI-powered tool to help perfumers. Using a touch screen, the perfumers can choose one from 1,500 ingredients and
39、 put it in a bottle without touching them and pull together different perfumes using data from the brands vast library of perfume formulas. A small robot immediately processes the fragrances into perfumes, making it easier for perfumers to test their new perfumes.One benefit of Carto is that with it
40、, perfume samples are created instantly, giving them a competitive advantage. “We can adjust the perfume almost live with the customer,” says Cal ice Becker, vice president perfumer and director of the Givaudan Perfumery School. “It is a big plus not just because we gain time but theres more closene
41、ss when we connect in front of the tool.”German perfume house Symrise has gone one step further and teamed up with IBM Research to create an AI system called Philyra, which actually studies the perfume formulas and customer data to produce new perfumes. Like Carto, Philyra cant actually smell anythi
42、ng. Claire Viola, vice president of digital strategy fragrance at Symrise, is the first to agree it hasnt been without weakness. If s machine-learning and sometimes the results are wrongs she says. “You have to qualify every new material, so it understands the difference between different perfumes,
43、for example.”Margaux Caron, global beauty analyst for colour cosmetics and perfumes at believes artificial intelligence is a powerful tool to create perfumes. “Technology and science are sometimes pictured and considered cold, but the perfume category is displaying a warm, emotional, human approach
44、to it. The partnership between AI and perfumers is anchored in this philosophy,” she said.12. What is the advantage of Carto?A. It can be used to test perfumes.B. It can tell perfume ingredients apart.C. It frees perfumers totally from the task.D. It helps tailor perfumes to customers needs.13. What
45、 can we infer from Claire Violas words?A. Philyra needs to be improved.B. Philyra has a sharp sense of smell.C. Philyras study result is accurate.D. Philyras good with new materials.14. Whats Margaux Carons attitude towards using AI?A. Supportive.B. Objective.C. Concerned.D. Skeptical.15. Why does t
46、he author write the text?A. To introduce new perfume brands.B. To explain how to make perfumes by AI.C. To discuss AFS strengths and weaknesses.D. To show application of AI in making perfumes.【答案】12. D 13. A 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了总部位于瑞士的香水开发商Givaudan推出了一款名为Carto的人工智能工具,以帮助香水制造商制作香水,介绍了其制
47、作流程、优势以及人们对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据第三段中“We can adjust the perfume almost live with the customer,” says Cal ice Becker, vice president perfumer and director of the Givaudan Perfumery School. “It is a big plus not just because we gain time but theres more closeness when we connect in front of the tool.”(G
48、ivaudan香水学校副校长兼主任Cal ice Becker说:“我们可以根据顾客的喜好调整香水。这是一个很大的优势,不仅因为我们赢得了时间,而且当我们在工具前联系时,会有更多的亲密感”)”可知,Carto的优势是它可以帮助定制香水以满足顾客的需求。故选D。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Claire Viola, vice president of digital strategy fragrance at Symrise, is the first to agree it hasnt been without weakness. If s machine-learning a
49、nd sometimes the results are wrongs she says. “You have to qualify every new material, so it understands the difference between different perfumes, for example.”(Symrise公司数字战略香水部副总裁Claire Viola是第一个同意它并非没有弱点的人。她说,如果是机器学习,有时结果是错误的。“你必须对每一个新材料进行鉴定,例如,让它了解不同香水之间的区别)”可推知,Claire Viola认为Philyra需要改进。故选A。【14
50、题详解】推理判断题。根据最后一段“Margaux Caron, global beauty analyst for colour cosmetics and perfumes at believes artificial intelligence is a powerful tool to create perfumes. “Technology and science are sometimes pictured and considered cold, but the perfume category is displaying a warm, emotional, human appro
51、ach to it. The partnership between AI and perfumers is anchored in this philosophy,” she said.(彩妆和香水全球美容分析师Margaux Caron认为,人工智能是制造香水的强大工具。“技术和科学有时被描绘成冷漠的形象,但香水类展现了温暖、感性和人性化的一面。 人工智能和香水制造商之间的合作就植根于这一理念。”)”可推知,Margaux Caron对使用人工智能持支持态度。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第一段中“Thats the question being asked as artifici
52、al intelligence(AI) starts to enter the perfume industry. Companies are increasingly turning to technology in order to create more best-selling, unique perfumes that can be produced in just minutes.(随着人工智能开始进入香水行业,人们开始提出这个问题。为了在几分钟内制造出更畅销、更独特的香水,越来越多的公司开始依靠科技)”以及第二段中“Last year, Swiss-based perfume d
53、eveloper Givaudan launched Carto, an AI-powered tool to help perfumers. (去年,总部位于瑞士的香水开发商奇华顿Givaudan推出了一款名为Carto的人工智能工具,以帮助香水制造商)”结合文章主要说明了总部位于瑞士的香水开发商Givaudan推出了一款名为Carto的人工智能工具,以帮助香水制造商制作香水,介绍了其制作流程、优势以及人们对此的看法。可推知,作者写文章的目的是展示人工智能在制造香水中的应用。故选D。第二节 (其5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中
54、有两项为多余选项。With schools closing and big events cancelled in Europe, your child probably has questions and concerns about COVID-19. That can be tough to talk about, but kids need to feel safe. _16_ Herere some tips from a family medicine physician on how to talk to children about COVID-19.First of all,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
上海市崇明区2021届高三生物下学期4月第二次模拟考试(二模)试题(PDF).pdf
