分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型四川省资阳市雁江区伍隍中学2023-2024学年高三英语上学期9月月考试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:949387
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:44.13KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 资阳市 雁江区伍隍 中学 2023 2024 学年 英语 上学 月月 考试题 Word 解析
    资源描述:

    1、伍隍中学2021级高三9月月考英语试题满分:150分 考试用时: 120分钟第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题l.5 分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How will the speaker go back to London?A. By air. B. By train. C. By car.2. When will the speakers meet?A.On Monday. B.O

    2、n Tuesday. C.On Wednesday.3.What will the man do tonight?A. Attend a meeting. B. Stay at home. C. Go to a club.4.What will the weather be like this weekend?A. Snowy. B. Stormy. C. Fine.5.What is wrong with the man?A. His feet hurt.B. His shoes dont fit him.C. He missed a long walk yesterday.第二节 (共15

    3、小题;每小题l.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is the accounting office?A. On the 4th floor. B. On the 5th floor. C. On the 6th floor.7. Where will the woman go first?A.The Thai restaur

    4、ant.B.The accounting office.C.The shipping department.听第7段材料,回答第8、9题。8. When is the mans flight leaving?A. Next Friday. B. Next Saturday. C. Next Sunday.9. How much will the man have to pay for all tickets?A. $ 580. B. $1,160. C. $ 1,740.听第8段材料,回答第10至12题。10. How long will it take Jenny to write her

    5、paper altogether?A. Two weeks. B. Three weeks. C. One week.11. Which part is the most difficult for Jenny?A. Writing the paper. B. Preparing an outline. C. Doing the research.12. What does Stan think Jenny should do?A. Copy his outline.B. Make an outline before writing.C. Use her outline from last s

    6、emester.听第9段材料,回答第13至16题。13 What is the relationship between the speakers?A. Driver and passenger.B. Club owner and customer.C. Interviewer and interviewee.14. What can the guests do on the bus?A. Drive the bus. B. Have cold drinks. C. Cook food.15. What are guests expected to do for parties?A. Get

    7、dressed smartly.B. Bring their VIP cards.C. Book clubs in advance.16. What does the man suggest guests do before a fancy-dress party?A. Control the number of people.B. Inform him of the booking time.C. Avoid wearing jeans and sports shoes.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where does the speaker come from?A. Aus

    8、tralia. B. England. C. America.18. What do English people think of Americans?A. Self-centered. B. Humorous. C. Cool.19. What did the speaker like to do in the afternoon in England?A. Have a cup of tea. B. Watch comedy shows. C. Play with his friends.20. What did the speaker find amazing in England?A

    9、. The TV program. B. The tea shop. C. The old buildings.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMonthly subscription (订阅) educational boxes for students can be a great way to develop an interest in a particular subject. If you want to learn something at home while

    10、 having fun, you can have educational boxes delivered monthly straight to your house.Spangler BoxesThe Spangler boxes feature a range of hands-on scientific experiments designed by Steve Spangler, a former TY host of a popular science education program on News for Kids. Projects focus on STEMscience

    11、, technology, engineering, and math. Examples of projects include exploring lava(岩浆)science, the sound waves, and physical laws.Finders Seekers BoxesAfter receiving a Finders Seekers box, youll explore characters of a new city and culture every month while solving puzzles. Think of Finders Seekers a

    12、s an escape room challenge that takes place in your living room. Clues and online research tools are available to help in case you get stuck solving the mystery. Each puzzle takes approximately two to four hours to complete.Creation BoxesCreation teaches students electronics, digital tips and high-l

    13、evel problem-solving. Each box teaches a lesson and is progressively more challenging. A sampling of the projects includes a mood lamp, an electronic memory game, and a distance detector using an ultrasonic sensor(超声传感器).Kiwi Doodle BoxesKiwi Doodle Boxes are among the most popular boxes on the mark

    14、et. They feature a variety of themes customized to students aged from 8 to 18. Doodle focuses on art and design with projects such as a felt succulent(肉质植物)garden, a faux(人造的)leather sample set, and handmade soap. Doodle projects introduce students to new crafting materials and techniques and al cra

    15、ft supplies are included in the box.1. Which of the following is included in Finders Seekers Boxes?A. Features of cities.B. Online instructions.C. Historical mysteries.D. Escape room challenges.2. Which box will be suitable for students of different ages?A. Creation Boxes.B. Spangler Science Boxes.C

    16、. Kiwi Doodle Boxes.D. Finders Seekers Boxes.3. Where is the text most likely from?A. A research report.B. A scientific journal.C. A magazine for kids.D. An engineering textbook.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍四种“教育盒子”。【1题详解】细节理解题。根据Finders Seekers Boxes下的内容“After receiving a Finders Seekers

    17、box, youll explore characters of a new city and culture every month while solving puzzles.”(收到Finders-Seeders搜索框后,您将每月在解决谜题的同时探索新城市和新文化的人物。)可知,通过Finders Seekers Boxes可以了解城市。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Kiwi Doodle Boxes下的内容“They feature a variety of themes customized to students aged from 8 to 18.”(它们的特点是为8至1

    18、8岁的学生定制了各种主题。)可知,Kiwi Doodle Boxes适合不同年龄的学生。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据第一段“Monthly subscription (订阅) educational boxes for students can be a great way to develop an interest in a particular subject.”(每月为学生订阅教育盒子是培养学生对某一特定学科兴趣的好方法。)可知,文章最可能来源于儿童杂志。故选C项。BWhen John Todd was a child, he loved to explore the woo

    19、ds around his house, observing how nature solved problems. A dirty stream, for example, often became clear after flowing through plants and along rocks where tiny creatures lived. When he got older, John started to wonder if this process could be used to clean up the messes people were making.After

    20、studying agriculture, medicine, and fisheries in college, John went back to observing nature and asking questions. Why can certain plants trap harmful bacteria (细菌)? Which kinds of fish can eat cancer-causing chemicals? With the right combination of animals and plants, he figured, maybe he could cle

    21、an up waste the way nature did. He decided to build what he would later call an eco-machine.The task John set for himself was to remove harmful substances from some sludge (污泥). First, he constructed a series of clear fiberglass tanks connected to each other. Then he went around to local ponds and s

    22、treams and brought back some plants and animals. He placed them in the tanks and waited. Little by little, these different kinds of life got used to one another and formed their own ecosystem. After a few weeks, John added the sludge.He was amazed at the results. The plants and animals in the eco-ma

    23、chine took the sludge as food and began to eat it! Within weeks, it had all been digested, and all that was left was pure water.Over the years, John has taken on many big jobs. He developed a greenhouse like facility that treated sewage (污水) from 1,600 homes in South Burlington. He also designed an

    24、eco-machine to clean canal water in Fuzhou, a city in southeast China.“Ecological design” is the name John gives to what he does. “Life on Earth is kind of a box of spare parts for the inventor,” he says. “You put organisms in new relationships and observe whats happening. Then you let these new sys

    25、tems develop their own ways to self-repair.”4. What can we learn about John from the first two paragraphs?A. He was fond of traveling.B. He enjoyed being alone.C. He had an inquiring mind.D. He longed to be a doctor.5. Why did John put the sludge into the tanks?A. To feed the animals.B. To build an

    26、ecosystem.C. To protect the plants.D. To test the eco-machine.6. What is the authors purpose in mentioning Fuzhou?A. To review Johns research plans.B. To show an application of Johns idea.C. To compare Johns different jobs.D. To erase doubts about Johns invention.7 What is the basis for Johns work?A

    27、. Nature can repair itself.B. Organisms need water to survive.C. Life on Earth is diverse.D. Most tiny creatures live in groups.【答案】4. C 5. D 6. B 7. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了John Todd从小就很爱思考且好学,他建造了一个生态机器,利用自然可以自我修复的原理来净化污水。【4题详解】细节理解题。根据第一段“When John Todd was a child, he loved to explore the woods ar

    28、ound his house, observing how nature solved problems. A dirty stream, for example, often became clear after flowing through plants and along rocks where tiny creatures lived. When he got older, John started to wonder if this process could be used to clean up the messes people were making. (当约翰托德还是个孩

    29、子的时候,他喜欢探索房子周围的树林,观察大自然是如何解决问题的。例如,一条肮脏的小溪流经植物和微小生物居住的岩石后,往往会变得清澈。长大后,约翰开始思考这个过程是否可以用来清理人们制造的混乱)”以及第二段“After studying agriculture, medicine, and fisheries in college, John went back to observing nature and asking questions. Why can certain plants trap harmful bacteria (细菌)? Which kinds of fish can e

    30、at cancer-causing chemicals? (在大学学习了农业、医学和渔业之后,约翰又回到了观察自然和提出问题的生活中。为什么某些植物能捕获有害细菌?哪些鱼类会食用致癌化学物质?)”可知,约翰聪颖好学、好奇心很强。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段“After a few weeks, John added the sludge. (几个星期后,约翰把污泥加了进去)”以及倒数第三段“He was amazed at the results. The plants and animals in the eco-machine took the sludge as food

    31、and began to eat it! Within weeks, it had all been digested, and all that was left was pure water. (他对结果感到惊讶。生态机器里的动植物把污泥当成了食物,开始吃了起来!几周之内,它就被消化了,只剩下纯净水)”可知,约翰把污泥放进罐子里是为了测试生态机器。故选D。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Over the years, John has taken on many big jobs. He developed a greenhouse like facility that treat

    32、ed sewage (污水) from 1,600 homes in South Burlington. He also designed an eco-machine to clean canal water in Fuzhou, a city in southeast China. (这些年来,约翰承担了许多重大工作。他开发了一个类似温室的设施,可以处理来自南伯灵顿1600户家庭的污水。他还设计了一种生态机器来清洁中国东南部城市福州的运河水)”可推知,作者提到福州的目的是展示约翰想法的应用。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“You put organisms in new re

    33、lationships and observe whats happening. Then you let these new systems develop their own ways to self-repair. (你把生物体放在新的关系中,观察会发生什么。然后让这些新系统自行发展自我修复的方式)”可知,约翰工作的基础是自然可以自我修复。故选A。【点睛】CThere are several changes in the procedure for employees who wish to apply for vacant positions within the company. T

    34、hese changes make it much easier for in-house employees to fill vacancies that occur. First, the most important difference is that employees will now be notified of all available positions before the positions are advertised for the general public. Accordingly, all in-house candidates will be interv

    35、iewed before we see any outside candidates, and we will offer the job to outside candidates only if no current employees are able to fill the position. Second, under the new procedure, in-house employees can be hired even if they dont meet all job requirements. Under our old policy, in-house employe

    36、es had to meet all job qualifications in order to obtain the vacant position. Now, however, employees who have proven themselves dedicated to the company will be hired for a vacant position even if they are lacking in some minor qualifications; training will be provided. A third change involves reco

    37、mmendations. From now on, employees do not need to be recommended for an in-house position before they apply. Instead, employees may apply as soon as they are aware of the vacancy. The remaining procedures and policies (those regarding increase in pay, interview procedure, and hiring approval) remai

    38、n the same.8. What can we infer from the second change?A. It becomes difficult for the company to find qualified employees.B. The employees loyalty is highly valued by the company.C. The company has lowered the requirements for some positions.D. More and more training will be offered by the company.

    39、9. According to the new hiring procedures and policies, which of the following is NO longer needed?A. A job application.B. An interview.C. A recommendation letter.D. A hiring approval.10. What might be the impact of the changes made within the company?A. More outside applicants will be attracted.B.

    40、Higher salaries will be offered to the employees.C. The procedures of vacancy application will be simplified.D. In-house employees will have a better chance to fill the vacancy.11. Where do we most probably find this text?A. On a poster about the company.B. In a hiring advertisement.C. In an inter-d

    41、epartment email.D. In a personal notebook.【答案】8. B 9. C 10. D 11. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章向申请公司空缺职位的员工介绍了程序的几处变化。【8题详解】推理判断题。根据第三段“Now, however, employees who have proven themselves dedicated to the company will be hired for a vacant position even if they are lacking in some minor qualifications; trainin

    42、g will be provided.(然而,现在,那些证明自己对公司忠心耿耿的员工将被聘为空缺职位,即使他们缺乏一些小资格;培训将会被提供。)”可知,那些可以证明自己对公司忠心的员工,即使缺乏一些小的资格,也会获得培训资格,由此可推断出,公司高度重视员工的忠诚度。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第四段“From now on, employees do not need to be recommended for an in-house position before they apply. (从现在起,员工在申请之前无需被推荐担任内部职位。)”可知,根据新的招聘流程和政策,员工申请之

    43、前不需要推荐信。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第一段“These changes make it much easier for in-house employees to fill vacancies that occur.(这些变化使内部员工更容易填补出现的空缺。)”以及文章内容可知,内部员工将会有更好的机会填补出现的空缺。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据第一段“There are several changes in the procedure for employees who wish to apply for vacant positions within the

    44、 company. (对于希望申请公司空缺职位的员工,程序有几处变化。)”以及文章内容可知,文章是面对想要申请公司空缺职位的员工的,推测文章可能出自跨部门的电子邮件中。故选C项。DLONDONThe U.K. recorded its highest-ever temperatures Tuesday with readings of over 104 degrees Fahrenheit, as a heat wave scorched the nation and caused fires around the capital. During the day, at least 34 pl

    45、aces across the country broke the previous record. Several blazes broke out across Londonincluding a large fire in a residential area. London Mayor Sadiq Khan said on Twitter that the fire brigade was under “immense pressure,” and warned citizens to stay safe. Tuesday has been the second successive

    46、day of extremely hot weather in the nation. The U.K. government has declared a national emergency, while the national meteorological (气象的) service, the Met Office, started its first-ever “red extreme heat warning” across England. Nationwide, schools and summer camps have closed, hospitals have cance

    47、led routine visits and transport has been disrupted, with many railways and the London subway system urging customers to stay at home. The heat warped (使变形) runways at U.K. airports on Monday, forcing Luton Airport to stop all flights until early evening. The Met office has warned against melting as

    48、phalt (沥青) on roads and has advised citizens not to travel. “In this country were used to treating a hot spell as a chance to go and play in the sun,” said Penny Endersby, chief executive at the Met Office, in a press release. “This is not that sort of weather.”Scientists have warned that climate ch

    49、ange is likely to make weather of this severity more common. Dr. Friederike Otto, a climate scientist at Imperial College London, said, “It would have been almost impossible to see temperatures of 40 degrees in London without climate change.”12. What do we know about the heat in U.K. according to th

    50、e passage?A. No more than 34 places broke the previous temperature record.B. Tuesday was the first day of extremely hot weather in the country.C. The highest temperature readings was over 104 degrees Celsius.D. Some fires broke out in London because of the burning weather.13. Why has the Met office

    51、advised citizens not to travel?A. Because the heat damaged runways at U.K. airports.B. Because of the first-ever red extreme heat warning.C. Because the fire brigade was under big pressure.D. Because the awful heat has melted asphalt on roads.14. What can we learn from what Dr. Friederike Otto said?

    52、A. Londoners are used to play outside in the sun.B. Climate has changed and caused burning weather.C. This kind of climate is less likely to happen again.D. This weather is not suitable to outdoors activities.15. What does the underlined word “scorched” mean in the first paragraph?A. Flooded.B. Blew

    53、.C. Burned.D. Warmed.【答案】12. D 13. D 14. B 15. C【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章报道了英国伦敦周二创下有史以来最高气温一事,并讲述了其不利影响。【12题详解】细节理解题。由第一段中“LONDONThe U.K. recorded its highest-ever temperatures Tuesday with readings of over 104 degrees Fahrenheit(英国伦敦周二创下有史以来最高气温,读数超过104华氏度)”和第二段中的“Several blazes broke out across Londoni

    54、ncluding a large fire in a residential area. (伦敦发生了几起火灾,包括一个住宅区的大火)”可知,由于英国天气炎热,伦敦发生了一些火灾。故选D项。【13题详解】细节理解题。由第五段中的“The Met office has warned against melting asphalt (沥青) on roads and has advised citizens not to travel. (英国气象局警告不要在融化的沥青道路上行进,并建议市民不要出行)”可知,因为酷热融化了道路上的沥青,所以英国气象局建议市民不要出行。故选D项。【14题详解】细节理

    55、解题。由最后一段Dr. Friederike Otto说的话“It would have been almost impossible to see temperatures of 40 degrees in London without climate change. (如果没有气候变化,伦敦的气温几乎不可能达到40度)”可知,是因为气候发生了变化,才导致了炎热的天气。故选B项。【15题详解】词句猜测题。由第一段中的“LONDONThe U.K. recorded its highest-ever temperatures Tuesday with readings of over 104

    56、degrees Fahrenheit, as a heat wave scorched the nation and caused fires around the capital. (英国伦敦周二创下有史以来最高气温,读数超过104华氏度,一股热浪scorched整个国家,并在首都周围引发火灾)”和第二段中的“Several blazes broke out across Londonincluding a large fire in a residential area. (伦敦发生了几起火灾,包括一个住宅区的大火)”可知,由于英国天气炎热,伦敦发生了一些火灾,所以是热浪烧焦了整个国家,s

    57、corched在此处意为“燃烧、烧焦(Burned)”。故选C项。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How Can Teens Volunteer in the Communities?Encouraging teens to volunteer in the community has lasting rewards, including increased self-confidence and a sense of belonging._16_ Community ServiceTe

    58、ens can volunteer at museums, parks and stations. They can also visit the elderly in nursing homes to provide companionship to people who might not have been visited by family or friends in a while. Organizations differ on their standards for teen volunteers._17_ Environmental Cleanup_18_They can ju

    59、st get into their neighborhood and help clean it up. Teens can help beautify their neighborhood by picking up trash, planting flowers or starting a community garden. Teens can also start recycling projects, and encourage their neighbors to participate in efforts to clean up the environment and live

    60、a more sustainable lifestyle. TutoringTeens who want to help in their communities can volunteer by tutoring others. They can participate in peer tutoring at their school, or offer their services at a local library._19_Language tutoring provided by companies usually charge a great deal for their serv

    61、ices, so immigrants of the community will be especially grateful to receive free tutoring._20_It also helps teens expand their mind, look good on college and job applications, and find potential career paths.A. Many communities offer service programs.B. Teens dont have to join formal organizations.C

    62、. Here are common ways for teens to help the communities.D. So check with them first to find out different requirements.E. Volunteering allows teens to have a positive influence on others.F. They can persuade the immigrants to join in some volunteering activities.G. Teens can also reach out to immig

    63、rants whose first language isnt English.【答案】16. C 17. D 18. B 19. G 20. E【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要列举了一些青少年帮助社区的常见方法。【16题详解】根据上文“Encouraging teens to volunteer in the community has lasting rewards, including increased self-confidence and a sense of belonging.(鼓励青少年在社区做志愿者会有持久的回报,包括增强自信心和归属感)”结合后文列举了一些青少年帮

    64、助社区的方法。故C选项“这里有一些青少年帮助社区的常见方法”符合语境,有承上启下的作用。故选C。【17题详解】根据上文“Teens can volunteer at museums, parks and stations. They can also visit the elderly in nursing homes to provide companionship to people who might not have been visited by family or friends in a while. Organizations differ on their standards

    65、 for teen volunteers.(青少年可以在博物馆、公园和车站做志愿者。他们还可以拜访养老院的老人,为那些可能有一段时间没有家人或朋友拜访的人提供陪伴。各组织对青少年志愿者的标准各不相同)”可知,上文提到了各组织对青少年志愿者的标准各不相同,本句为本段最后一句,应说明所以先和他们核实一下,找出不同的要求。故D选项“所以先和他们核实一下,找出不同的要求”符合语境,故选D。【18题详解】根据后文“They can just get into their neighborhood and help clean it up. Teens can help beautify their ne

    66、ighborhood by picking up trash, planting flowers or starting a community garden. Teens can also start recycling projects, and encourage their neighbors to participate in efforts to clean up the environment and live a more sustainable lifestyle.(他们可以进入他们的社区,帮助清理。青少年可以通过捡垃圾、种花或开辟社区花园来帮助美化他们的社区。青少年也可以开

    67、始回收项目,并鼓励他们的邻居参与到清洁环境的努力中来,过上更可持续的生活方式)”可知,后文提到了通过进入社区和开始回收项目来帮助清理,说明不必加入太正式的组织,故B选项“青少年不必参加正式的组织”符合语境,故选B。【19题详解】根据上文“Teens who want to help in their communities can volunteer by tutoring others. They can participate in peer tutoring at their school, or offer their services at a local library.(想要在社

    68、区中提供帮助的青少年可以通过辅导他人来做志愿者。他们可以参加学校的同伴辅导,或者在当地图书馆提供服务)”以及后文Language tutoring provided by companies usually charge a great deal for their services, so immigrants of the community will be especially grateful to receive free tutoring.(公司提供的语言辅导通常收费很高,所以社区的移民会特别感激得到免费的辅导)”可知,本句是在说明志愿者可以为移民提供语言辅导,故G选项“青少年也可

    69、以向母语不是英语的移民伸出援手”符合语境,故选G。【20题详解】根据上文“Language tutoring provided by companies usually charge a great deal for their services, so immigrants of the community will be especially grateful to receive free tutoring.(公司提供的语言辅导通常收费很高,所以社区的移民会特别感激得到免费的辅导)”以及后文“It also helps teens expand their mind, look good

    70、 on college and job applications, and find potential career paths.(它还能帮助青少年拓展思维,在大学和工作申请中表现得更好,并找到潜在的职业道路)”可知,本句是在说明志愿活动对青少年的好处,故E选项“志愿活动可以让青少年对他人产生积极的影响”符合语境,故选E。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Ive had some pretty serious issues with some pe

    71、ople in my community recently. As a result. I stopped away from them and did my best to _21_ them. But the emotions that I felt from those events continued to _22_ me and it began destroying the relationships in other parts of my life. I ended up making the _23_ with people I really cared about. Yes

    72、terday, I was _24_ to attend a conference of community because of a major work event. 1 was _25_ about this event for days and it was pretty _26_ when I first saw the people I _27_ with at the conference. _28_ all of this, the strangest yet most _29_ thing happened to me: there were no _30_ or drama

    73、 with anyone. Some of the people didnt even know who I was and it was _31_ that a lot of people have moved on from the events. There wasnt anything to worry about anymore. No one was holding _32_ against me. I looked at them during the _33_ and apologized in my head and _34_ them. After doing this,

    74、I felt _35_ in myself. Through my recent practice in compassion, I _36_ that when you forgive others, you _37_yourself as well. This important _38_ on forgiveness helps me to _39_ things from a bigger view. I know people still _40_ me during that time. I wish them the best life that they can have. A

    75、nd then, I move on.21. A. understandB. comfortC. forgetD. entertain22. A. disturbB. frightenC. inspireD. amaze23. A. competitionB. breakC. decisionD. difference24. A. promisedB. allowedC. persuadedD. forced25. A. anxiousB. crazyC. happyD. sorry26. A. excitingB. depressingC. confusingD. embarrassing2

    76、7. A. quarreledB. competedC. chattedD. combined28. A. Because ofB. In favor ofC. In spite ofD. In case of29. A. incredibleB. wonderfulC. importantD. popular30. A. instructionsB. doubleC. bargainsD. argument31. A. necessaryB. impossibleC. clearD. strange32. A. sorrowB. surpriseC. angerD. silence33. A

    77、. convenienceB. conferenceC. performanceD. experiments34 A. forgaveB. complainedC. recalledD. reminded35. A. prideB. peaceC. gratitudeD. sympathy36. A. realizeB. suggestC. insistD. explain37. A. riskB. freeC. ignoreD. believe38. A. shiftB. experienceC. lessonD. lecture39. A. serveB. gainC. payD. see

    78、40. A. cheered forB. cared aboutC. depended onD. looked after【答案】21 C 22. A 23. B 24. D 25. A 26. D 27. A 28. C 29. B 30. D 31. C 32. C 33. B 34. A 35. B 36. A 37. B 38. C 39. D 40. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。讲述了作者最近和社区里的一些人发生了一些非常严重的问题,导致他们关系破裂。由于一个社区会议,作者选择原谅他们,由此他自己也得到解放,内心感到平静。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:因此我远离他们,

    79、尽我所能忘记他们。A. understand理解;B. comfort安慰;C. forget忘记;D. entertain款待。根据上文“I stopped away from them”可知,作者远离他们,尽可能忘记他们。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:但我从这些事件中感受到的情绪继续困扰着我,它开始破坏我生活中其他部分的关系。A. disturb打扰;使烦恼;B. frighten使害怕;C. inspire鼓舞;D. amaze使惊讶。根据句中“But”可知,本句与上文构成转折关系。根据下文“it began destroying the relationships in

    80、 other parts of my life”可知,作者从这些事件中感受到的情绪继续困扰着他。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:我最终和我真正关心的人闹僵了。A. competition比赛;B. break休息;破裂;C. decision决定;D. difference差异。根据上文“it began destroying the relationships in other parts of my life”可知,作者和那些人关系破裂了。make the break with sb. 意为“与某人决裂”,break符合句意。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:昨天

    81、,因为一个重大的工作事件,我被迫参加了一个社区会议。A. promised承诺;B. allowed允许;C. persuaded说服;D. forced迫使。根据上文“As a result. I stopped away from them and did my best to _1_ them.”可知,作者远离他们,尽可能忘记他们。所以,这次参加社区会议是被迫的。force符合句意。故选D。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:我为这件事焦虑了好几天,当我在会议上第一次看到与我争吵的人时,我感到非常尴尬。A. anxious焦虑的;B. crazy疯狂的;C. happy高兴的;D.

    82、sorry抱歉的。根据上文“I ended up making the _3_ with people I really cared about.”可知,作者最终和他真正关心的人闹僵了,所以会为参加会议这件事焦虑。故选A。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. exciting令人兴奋的;B. depressing令人沮丧的;C. confusing令人困惑的;D. embarrassing令人尴尬的。根据上文“I ended up making the _3_ with people I really cared about.”可知,作者最终和这些人闹僵了,所以在会议上看到与他争

    83、吵的人时,他感到非常尴尬。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. quarreled争吵;B. competed竞赛;C. chatted聊天;D. combined结合。根据上文“making the _3_ with”可知,作者因为争吵与这些人关系破裂了。故选A。【28题详解】考查介词短语辨析。句意:尽管如此,最奇怪但最美妙的事情还是发生在了我身上:没有与任何人发生争吵或激动。A. Because of由于;B. In favor of赞成;C. In spite of尽管;D. In case of万一。根据上文“作者在会议上看到与他争吵的人时,他感到非常尴尬”以及下文

    84、“the strangest yet most _9_ thing happened to me: there were no _10_ or drama with anyone.”可知,上下文是转折关系。故选C。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:同上。A. incredible难以置信的;B. wonderful美妙的;C. important重要的;D. popular流行的。根据下文“there were no _10_ or drama with anyone.”可知,没有与任何人发生争吵或激动,所以这是很美妙的事情。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. in

    85、structions指示;命令;B. double两倍;C. bargains便宜货;交易;D. argument争论。根据句中“or drama”可知,空格处所填词语义与drama(激动)接近,故argument符合句意,表示“没有争吵或激动”。故选D。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:有些人甚至不知道我是谁,很明显,很多人已经从这些事件中走了出来。A. necessary必要的;B. impossible命不可能的;C. clear清楚的;D. strange奇怪的。根据上文“Some of the people didnt even know who I was”可知,有些人甚至不

    86、知道作者是谁。显然,很多人已经从这些事件中走了出来。故选C。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:没有人对我生气。A. sorrow痛苦;B. surprise惊讶;C. anger生气;D. silence沉默。根据上文“a lot of people have moved on from the events”可知,很多人已经从这些事件中走了出来。所以没有人对作者生气。故选C。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我在会议上看着他们,在脑海中道歉并原谅他们。A. convenience便利;B. conference会议;C. performance表演;D. experiments试验。

    87、根据上文“it was pretty _6_ when I first saw the people I _7_ with at the conference”可知,作者是在会议上看着他们。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. forgave原谅;B. complained抱怨;C. recalled回忆;D. reminded提醒。根据下文“I _16_ that when you forgive others, you _17_yourself as well.”可知,作者在脑海中原谅他们。故选A。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:做完这件事后,我感到内心平静。A.

    88、 pride自豪;B. peace宁静;和平;C. gratitude感激;D. sympathy同情。根据下文“when you forgive others, you _17_yourself as well”可知,原谅他人自己也会得到解放,所以内心会感到平静。故选B。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:通过我最近的同情做法,我意识到当你原谅他人时,你也会解放自己。A. realize意识到;B. suggest建议;C. insist坚持;D. explain解释。根据常识可知,“当你原谅他人时,你也会解放自己”是作者这次作法的感悟,故这是他意识到的内容。故选A。【37题详解】考查动词

    89、词义辨析。句意:同上。A. risk冒险;B. free使解脱;C. ignore忽视;D. believe相信。根据上文“After doing this, I felt _15_ in myself.”可知,作者原谅他人后,内心感到平静,所以这是解脱了自己。故选B。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:这个关于宽恕的重要一课帮助我从更大的角度看待问题。A. shift转换;B. experience经历;C. lesson教训;课;D. lecture讲座。根据上下文可知,这是作者得到的关于宽恕的重要一课,是他学到的教训,故lesson合适。故选C。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:同

    90、上。A. serve服务;B. gain获得;C. pay支付;D. see看待。根据下文“from a bigger view”可知,作者从更大的角度看待问题。故选D。【40题详解】考查动词短语辨析。句意:我知道那段时间人们仍然关心我。A. cheered for为喝彩;B. cared about在乎;C. depended on依靠;D. looked after照顾。根据上文“I ended up making the _3_ with people I really cared about.”可知,那段时间人们仍然关心他。cared about与上文呼应。故选B。第二节(共10小题;

    91、每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Singing is one of those universal actions that everyone can do for fun, regardless of how they sound. According to recent studies _41_(conduct) at Goethe University Frankfurt, snging can be actually helpful to your immune system. The study focused _42_ a

    92、 group of people who sang in a professional choir and discovered that the amount of proteins in the blood that function as antibodies(抗体) was _43_(obvious) higher after singing, so people involved in music could be less likely _44_(get) sick.Singing actually is the perfect physical exercise for peop

    93、le who are injured, disabled or elderly. Not only _45_(do) singing help increase your lung capacity, but it helps stimulate circulation. This can lead to better results when people hit the gym thanks to the persons increased aerobic(有氧的) capacity and newfound physical or mental strength.The simple t

    94、ruth is that singing makes you happy. It releases endorphins(内啡肽), a chemical _46_ reduces pain and makes you feel _47_(happy) and less stressed. People who sing, especially in choirs and on the stage are known to have better social skills and be loss lonely. _48_(stand) on the stage and performing

    95、can be tough, _49_ when you do it in a group, it can help improve your sense of self as well as increase your _50_(confident).【答案】41. conducted 42. on#upon 43. obviously 44. to get 45. does 46. which#that 47. happier 48. Standing 49. but 50. confidence【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了唱歌可以给人带来非常多的益处,并进行了具体说明。【

    96、41题详解】考查非谓语。句意:根据法兰克福歌德大学最近进行的研究,唱歌实际上可以帮助你的免疫系统。分析句子可知,“(conduct) at Goethe University Frankfurt”在句中为后置定语,修饰名词“studies”,动词“conduct”与名词“studies”为动宾关系,所以此处用过去分词conducted,表示被动,故填conducted。【42题详解】考查介词。句意:这项研究集中在一组在专业合唱团唱歌的人身上,发现唱歌后血液中作为抗体的蛋白质含量明显更高,所以参与音乐的人不太可能生病。短语:focus on/upon“集中于,关注”,为固定结构,结合句中英语提示

    97、和句意,故填on/upon。【43题详解】考查副词。句意:这项研究集中在一组在专业合唱团唱歌的人身上,发现唱歌后血液中作为抗体的蛋白质含量明显更高,所以参与音乐的人不太可能生病。空处在句中为状语,修饰形容词“higher”,所以此处用副词obviously,故填obviously。【44题详解】考查固定短语。句意:这项研究集中在一组在专业合唱团唱歌的人身上,发现唱歌后血液中作为抗体的蛋白质含量明显更高,所以参与音乐的人不太可能生病。固定短语:be likely to do“可能做某事”,结合句中英语提示,故填to get。【45题详解】考查主谓一致。句意:唱歌不仅有助于增加肺活量,还有助于刺激

    98、血液循环。本句是由not only置于句首引起的部分倒装句,空处应用助动词,其主语“singing”,为第三人称单数,结合“helps”可知,时态为一般现在时,因此空处用单三,故填does。【46题详解】考查定语从句。句意:它会释放内啡肽,这是一种减少疼痛的化学物质,让你感觉更快乐,并减少压力。分析句子可知,空处及其后的内容为定语从句,先行词为“a chemical”,在从句中作主语,所以空处用关系代词which/that,故填which/that。【47题详解】考查形容词比较级。句意同上。根据句中“and less stressed”可知,空处用比较级happier,作表语,与“less s

    99、tressed”并列,故填happier。【48题详解】考查非谓语。句意:站在舞台上表演可能会很艰难,但当你在一群人中间表演时,它可以帮助你提高自我意识,增加你的自信。根据句中“and performing”可知,空处用动名词standing,与“performing”并列,作句子的主语,处于句首,所以首字母大写。故填Standing。【49题详解】考查连词。句意:站在舞台上表演可能会很艰难,但当你在一群人中间表演时,它可以帮助你提高自我意识,增加你的自信。分析句子可知,结合句中“(stand) on the stage and performing can be tough”及“ it ca

    100、n help improve your sense of self as well as increase”可知,前半句讲述站在舞台表演有困难,后半句提到了唱歌的好处,所以空处及后文与前文为转折关系,故填but。【50题详解】考查名词。句意:站在舞台上表演可能会很艰难,但当你在一群人中间表演时,它可以帮助你提高自我意识,增加你的自信。空处在句中为宾语,结合空前“your”可知,此处用名词confidence,为不可数名词。故填confidence。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误

    101、仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。How are you doing these days? Hear that you are going back to Britain next week, Im writing to express my sincere gratitude to you for your teaching and the assistanc

    102、e was given to me during the previous year.So far you had taught us English for about one year. I still remember the time when we made tastily turkey and had a party last Thanksgiving Day. It was during that time that you chatted with us and shared so much interesting things about your country with

    103、us. Thus I learned a lot about your countrys food, culture and history and the beautiful small town when you were born. Which is the most important is that weve become good friends since then. Though I feel a little sorry that you are leaving soon, I am pleasing to know you can be reunited your fami

    104、ly soon. I really hope we can keep in touches often.【答案】1.HearHearing2.删除was3.hadhave4.tastilytasty5.muchmany6.whenwhere7.WhichWhat8.pleasingpleased9.在your前加with10.touchestouch【解析】【导语】这是一篇应用文。这是一封书信,作者表达了对对方的教导和帮助的感谢以及希望能经常保持联系。【详解】1.考查非谓语动词。句意:听说您下周就要回英国了,我写信是为了向您表示衷心的感谢,感谢您在过去一年中对我的教导和帮助。分析句子结构可知h

    105、ear与逻辑主语I构成主动关系,故用现在分词作状语。故Hear改为Hearing。2.考查非谓语动词。句意:听说您下周就要回英国了,我写信是为了向您表示衷心的感谢,感谢您在过去一年中对我的教导和帮助。分析句子结构可知given在句中作后置定语,修饰名词assistance,用过去分词表示被动关系。故删除was。3.考查时态。句意:到目前为止,你教我们英语已经有一年了。根据So far可知为现在完成时,主语为you,主动用have。故had改为have。4.考查形容词。句意:我还记得去年感恩节我们做了美味的火鸡,还开了一个派对。修饰名词turkey应用形容词tasty,作定语。故tastily改

    106、为tasty。5.考查形容词。句意:就是在那段时间里,你和我们聊天,和我们分享了很多关于你们国家的有趣的事情。修饰复数名词things应用形容词many。故much改为many。6.考查定语从句。句意:因此,我学到了很多关于你们国家的食物,文化和历史,以及你出生的那个美丽的小镇。定语从句修饰先行词town,在从句中作地点状语,故用where引导。故when改为where。7.考查主语从句。句意:最重要的是,从那时起我们就成了好朋友。引导主语从句,从句缺少主语,且表示“重要的是”应用what引导;which表示“哪一个”不符合语境。故Which改为What。8.考查形容词。句意:虽然我对你即将离

    107、开感到有点遗憾,但我很高兴知道你很快就能和家人团聚了。作表语,修饰人,应用-ed结尾形容词pleased;pleasing用于修饰物,表示“令人高兴的”。故pleasing改为pleased。9.考查介词。句意:虽然我对你即将离开感到有点遗憾,但我很高兴知道你很快就能和家人团聚了。表示“和团聚”短语为be reunited with。故在your前加with。10.考查固定短语。句意:我真的希望我们能经常保持联系。表示“保持联系”短语为keep in touch。故touches改为touch。第二节 书面表达(满分25分)52. 假如你是李华,你的外国朋友Jack参加完成都大运会,打算为他妈

    108、妈准备几件富有中国特色的礼物,特向你来咨询。请你回复一封邮件,内容包括:1.推荐礼物 (如:吉祥物mascot 、旗袍cheongsam、中国结Chinese knot、剪纸paper cuts、 瓷器porcelain、中国书法作品Chinese calligraphy works.)2.说明推荐礼物的原因3.表达祝福和欢迎他携家人来中国亲自体验中国文化的魅力参考词汇:世界大学生运动会 FISU World University Games注意:1.词数100左右 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】Dear Jack,Im glad to hear that you are co

    109、ming back home after the FISU World University Games held in Chengdu, Sichuan province. And you want to bring a few gifts for your mother that symbolize the Chinese culture.In my opinion, you can buy the following two presents. First of all, cheongsam, a very beautiful traditional dress for Chinese

    110、women, can show the real beauty of a woman, thus I am sure that your mother will like it very much. Whats more, the Chinese knot, which is pretty decoration popular with Chinese, is usually hung in the sitting room of our home. It stands for unity and good luck. Meanwhile, Im convinced that it will

    111、bring good luck and happiness to your family.Have a good vacation and remember me to your mother.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假如你是李华,你的外国朋友Jack参加完成都大运会,打算为他妈妈准备几件富有中国特色的礼物,特向你来咨询。请你回复一封邮件。【详解】1.词汇积累回家:come back homego back home举行:holdhost高兴的:gladdelighted同时:meanwhileat the same time2.句式拓展同义句转换原句:

    112、First of all, cheongsam, a very beautiful traditional dress for Chinese women, can show the real beauty of a woman, thus I am sure that your mother will like it very much.拓展句:First of all, cheongsam, which is a very beautiful traditional dress for Chinese women, can show the real beauty of a woman,

    113、thus I am sure that your mother will like it very much.【点睛】高分句型1 Im glad to hear that you are coming back home after the FISU World University Games held in Chengdu, Sichuan province. (运用了that引导宾语从句)高分句型2 Whats more, the Chinese knot, which is pretty decoration popular with Chinese, is usually hung in the sitting room of our home. (运用了which引导非限制性定语从句)听力答案:1-5 BCBCA 6-10 CBACB 11-15 ABCBA 16-20 BCAAC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省资阳市雁江区伍隍中学2023-2024学年高三英语上学期9月月考试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-949387.html
    相关资源 更多
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1