四川省雅安中学2022-2023学年高一英语下学期3月月考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 雅安 中学 2022 2023 学年 英语 下学 月月 考试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、雅安中学2022-2023学年下期高2022级高一月考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who won first place in the English spelling competition?A. Tom.B. Ella.C. Alice.【答案】C【解析】【原文】2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What hai
2、r does Lily have now?A. Short black hair.B. Short golden hair.C. Long black hair【答案】B【解析】【原文】3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Mike probably poor at?A. Taking exams.B. Singing songs.C. Playing the piano.【答案】A【解析】【原文】M: You seem to admire Mike a great deal. Why?W: Well, hes really talented. He plays the p
3、iano very well, and he can sing beautifully, too.M: Thats true, but he often gets quite low grades in exams.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the movie begin?A. At 4:00.B. At 4:15.C. At 4:25.【答案】C【解析】【原文】5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the weather probably like now?A. Rainy.B. Sunny.C. Cloudy.【答案】B【解析】【原文】第
4、二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. When did the mans son want to go to the concert?A. On March 19th.B. On March 20th.C. On March 21st.7. How much will the mans son p
5、ay for a ticket?A. $15.B. $25.C. $35.【答案】6. C 7. C【解析】【原文】M: My sons just tried to book some tickets for the Black Key concert on March 21st but theres a problem with your website.W: Im sorry about that. There are only the most expensive tickets left for that date, Im afraid.M: What about the 20th?
6、Have you got any for $25?W: Sorry, those are all sold out but there are some on the 19th. Or there are $35 ones on the 20th.M: Yes those would be best. The 19th is no good because hell go to school the next day.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the mans main problem?A. Headaches.B. Sleep
7、lessness.C. Pressure of wok.9. On which day did the man begin to take the medicine?A. Monday.B. Tuesday.C. Wednesday.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What color does the woman like?A. Green.B. Blue.C. Yellow.11. Where is the womans uncle now?A. In Los Angeles.B. In New Yor
8、k.C. In Chicago.12. What will the woman do?A. Ask her uncle for help.B. Go to buy the paint.C. Help paint the rooms.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How does the man usually go to school?A By bike.B. By car.C. On foot.14. What does the man like to do in his free ti
9、me?A. Do some reading.B. Do the cleaning.C. Do the gardening.15. What does the man often eat for lunch?A. Biscuits.B. Spaghetti.C. Potato chips.16. What snack does the man usually have during his break?A. A chocolate bar.B. An ice cream.C. A yogurt.【答案】13. B 14. A 15. C 16. A【解析】【原文】听下面一段独白,回答以下小题。【
10、此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is on the right along the hall?A. The kitchen.B. The dining room.C. The toilet.18. Where is Johns room?A. Next to Alex and Toms.B. Opposite to Alex and Toms.C. Next to Kevins.19. When can John use the bathroom?A. From 6:30 to 7:00.B. From 7:00 to 7:20.C. From 7:20 to 7:30.2
11、0. For what will John pay for the speaker?A. Cleaning his room.B. Washing the dishes.C. Washing his clothes.【答案】17. B 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】OK, John, so let me show you around. This is the hall, of course. On the left is the kitchen.on the right is dining room, and then along here, if you follow
12、me, on the right is the living room. OK, thats the downstairs. Oh, I nearly forgot, there is a toilet here just at the bottom of the stairs. So lets go upstairs now.on the left is our room thats my husband Kevin and me and opposite is Alex and Toms room. Its quite big. This is your room, along here
13、next to Alex and Toms room.So breakfast is at 7:30, and we always have dinner at 6:30. Please dont be late. The bathroom is quite busy in the mornings it will be free for you to use at 7, and try to finish by twenty past. I wont clean your room, so youll have to keep your own area tidy, but Ill wash
14、 your dishes. You can do your washing on Sundays. If youd rather not do it yourself, I can do it, but its an extra $10 a week. Heres your key. OK, I think thats everything.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFantastic Fall Festivals You Wont Want to MissS
15、eymour Apple FestivalAdmission to the Seymour Apple Festival is free and so is the entertainment! More than 15,000 people from all over the region come out to take part in the activities, ranging from drawings, vendor booths, food, apple contests, bike-decorating contests, and more.Humansville Fall
16、FestivalThe Humansville Fall Festival may be hosted by a small town, but that doesnt mean its lacking big fun. Perfect for all ages, this fall festival is celebrating its 70th year and will provide three full days of fun. This years festival will feature live music from fantastic local musicians, wh
17、ich will definitely make it different from the ones in other years. Youll also find fun carnival rides, talented artisans selling their goods, and an amazing parade to wrap up the event on Saturday.Southside Fall FestivalThe Southside Fall Festival is perfect for family celebrations, with an alcohol
18、-free environment and free admission. Enjoy a colorful parade and float contest, delicious food vendors, live music, karaoke, and more.Fall Into Arts FestivalMake sure to bring the kids along for this festival that celebrates all things creative. The Fall Into Arts Festival features a host of kid-fr
19、iendly activities like a lego build, sand art, bubble stations, chalk the sidewalk, a jump house, and more. Parents will have plenty to do as well, with an excellent variety of artists, festival food, a mini film festival, and much more.21. Which festivals are free of charge?A. Southside Fall Festiv
20、al and Fall Into Arts FestivalB. Seymour Apple Festival and Southside Fall FestivalC. Humansville Fall Festival and Fall Into Arts FestivalD. Seymour Apple Festival and Humansville Fall Festival.22. What makes Humansville Fall Festival special this year?A. Fun activities on Saturday.B. The duration
21、of the festival.C. The area of the hosting town.D. Musicians live performance.23. Fall Into Arts Festival is specially welcomed by_.A. movie loversB. modern artistsC. visitors of all agesD. families with kids【答案】21. B 22. D 23. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几个秋季的节日。【21题详解】细节理解题。根据Seymour Apple Festival部分
22、的“Admission to the Seymour Apple Festival is free and so is the entertainment(西摩苹果节免费入场,娱乐活动也是免费的)” 可知,西摩苹果节的门票是免费的,娱乐也是免费的。再根据Southside Fall Festival部分“The Southside Fall Festival is perfect for family celebrations, with an alcohol-free environment and free admission.( 南区秋季节非常适合家庭庆祝活动,提供无酒精环境和免费入场券
23、)”可知,此节日也是免费入场,故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Humansville Fall Festival部分的“This years festival will feature live music from fantastic local musicians, which will definitely make it different from the ones in other years.(今年的音乐节将以出色的当地音乐家的现场音乐为特色,这肯定会使它与其他年份的音乐节有所不同)”可知,今年的音乐节将以当地优秀音乐家的现场音乐为特色,使它有别于往年,故选D项。【23题
24、详解】细节理解题。根据文章最后一段“Make sure to bring the kids along for this festival that celebrates all things creative. The Fall Into Arts Festival features a host of kid-friendly activities like a lego build, sand art, bubble stations, chalk the sidewalk, a jump house, and more. Parents will have plenty to do a
25、s well, with an excellent variety of artists, festival food, a mini film festival, and much more(一定要带上孩子们一起参加这个庆祝所有创造性事物的节日。秋季艺术节以一系列儿童友好活动为特色,如乐高积木、沙子艺术、泡泡站、人行道上的粉笔、跳楼等等。家长们也将有很多事情要做,有各种各样的艺术家、节日食物、迷你电影节等等)”可知,秋季艺术节既有许多孩子喜爱的活动,也有为父母准备的活动,故特别受到有孩子的家庭的欢迎。故选D项。BFranco Bergamino is like a surprise “hid
26、den recipe” among young people in southwest Chinas Chongqing Municipality, where the 62-year-old Italian chef runs a dessert house called Mimosa. The dessert house serves wine jelly with green pepper cheese, jasmine mousse and peach-Oolong cakefusion (融合) desserts that combine Italian specialties wi
27、th local Chinese ingredients. Bergamino used to run two dessert houses in his hometown of Turin, both having a history of 90 years. In 2016, he settled in Chongqing and set up a dessert workshop. “I especially like Chongqing, where the food and culture are completely different from my hometown. Life
28、 here is like the other side of the coin,” he said. With the help of his local English-speaking friends, he overcame the language barrier and even learned some Chongqing dialects (方言). More importantly, he has got used to the Chinese table culture of “sharing food together”. Bergamino said, back in
29、Turin, frequent customers to his shop would buy the same desserts and they would be disappointed if they were sold out. The situation in Chongqing, however, is very different. Customers expect different desserts each month, and they would be disappointed if the dessert menu stayed the same, he said.
30、 From 2016 to 2022, Bergamino felt a huge change in the taste of Chinese customers. “In the past, Chinese guests always said that my desserts were too sweet. Now more and more people have accepted the authentic Italian tastes. Mimosas consumers are mainly between 25 and 35 a group that is more willi
31、ng to try overseas tastes partly due to Chinas continued opening to the outside world,” he said. “I hope I can live to 95 and still work,” he said, so that he can, besides bringing authentic Italian desserts to more customers having a sweet tooth, let more people feel the fusion of Chinese and Itali
32、an cultures in his desserts.24. How does Bergamino like his life in Chongqing?A. Its aimless.B. Its hard to adapt to.C. Its stressful.D. Its completely new.25. What do we know about Mimosa?A. It has a secret recipe.B. It has a history of 90 years.C. Its more popular with young people.D. Its a window
33、 of western table culture.26. Which of the following best describes Bergaminos business?A. Challenging but promisingB. Booming but uncreativeC. Old-fashioned but profitableD. Well-managed but unpopular27. Whats Bergaminos expectation in his future dessert career?A. To add more Italian elements.B. To
34、 promote cultural combination.C. To set up more dessert houses.D. To expand the age group of consumers.【答案】24. D 25. C 26. A 27. B【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述来自意大利的Franco Bergamino在重庆开了一家甜品店,经历最初的低潮期后,他的事业有了好的转机,受到了人们,尤其是年轻人的欢迎。他希望在未来能过通过食品融合中意文化。【24题详解】细节理解题。根据第三段的句子“I especially like Chongqing, where the
35、food and culture are completely different from my hometown. Life here is like the other side of the coin,” he said.(“我特别喜欢重庆,那里的食物和文化与我的家乡完全不同。这里的生活就像硬币的另一面,”他说)”可知,Bergamino认为他在重庆的生活是全新的,饮食和文化都与自己的家乡完全不同。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“Mimosas consumers are mainly between 25 and 35 a group that is more
36、willing to try overseas tastes partly due to Chinas continued opening to the outside world(Mimosa的消费者主要在25岁到35岁之间,这一群体更愿意尝试海外口味,部分原因是中国持续对外开放)”可知,Mimosa更受年轻人欢迎。故选C项。【26题详解】推理判断题。根据倒数第三段的“The situation in Chongqing, however, is very different. Customers expect different desserts each month, and they
37、would be disappointed if the dessert menu stayed the same, he said.(然而,重庆的情况却大不相同。他说,顾客希望每个月都有不同的甜点,如果甜点菜单保持不变,他们会失望的)”可知,他的事业具有挑战性,因为顾客要求不断的创新;根据倒数第二段的“In the past, Chinese guests always said that my desserts were too sweet. Now more and more people have accepted the authentic Italian tastes. Mimos
38、as consumers are mainly between 25 and 35 a group that is more willing to try overseas tastes partly due to Chinas continued opening to the outside world(过去,中国客人总是说我做的甜点太甜了。现在越来越多的人接受了正宗的意大利口味。Mimosa的消费者主要在25岁到35岁之间,这一群体更愿意尝试海外口味,部分原因是中国持续对外开放)”可知,他的事业充满希望,因为越来越多接受了正宗的意大利口味,且Mimosa受到很多年轻人的欢迎。综上,故选A项
39、。【27题详解】细节理解题。根据最后一段“I hope I can live to 95 and still work,” he said, so that he can, besides bringing authentic Italian desserts to more customers having a sweet tooth, let more people feel the fusion of Chinese and Italian cultures in his desserts.(他说:我希望我能活到95岁,还能工作。这样,他不仅可以把正宗的意大利甜点带给更多爱吃甜食的顾客,
40、还可以让更多人在他的甜点中感受到中意文化的融合)”可知,Bergamino对他未来的甜点事业的期望是促进中意文化的融合。故选B项。CEvery autumn and winter, a large number of migratory birds look for shelter in the area around Fan Yuntings home village of Daxinzhuang in Kaifeng, Henan province. It is always the busiest time of the year for the 66-year-old farmer.B
41、raving bitterly cold winds and occasional heavy snow, he often patrols(巡逻)more than 10 kilometers a day by bike along the banks of the Yellow River. Fan has been doing this unpaid work for more than 20 years. To date, he has helped over 500 wild birds that have been trapped, injured or even poisoned
42、, and prevented illegal(非法的) hunting more than 200 times. His devotion has seen him wear out five bikes.His love for birds dates back to his childhood. As a small boy, he often fed wild birds with whatever food he could get. In early adulthood, he not only kept the habit, but also sold crops for mon
43、ey to treat any injured or sick birds he came across. He even sometimes bought meat to feed wild eagles.At then, when few people were aware of the need to protect birds, his actions won him the nickname “Idiot”. However, he just smiled when he was called the name and continued his protection work wi
44、thout complaint.Later, the officials invited him to work as a volunteer for wildlife protection. He accepted it with pleasure. Since then, from October to March, when many migratory birds arrive to overwinter, Fan usually gets up at about 5 am to patrol the shores of the Yellow River near his villag
45、e.The freezing temperatures are not the only challenge he has had to face. In 2001, he even argued with hunters. “I tried to persuade a group to stop hunting. But they refused and together they started to beat me,” he recalled.Fans strong will has brought him many honorary titles. He became a model
46、worker of China in 2020. In 2021, he was selected as one of the countrys top 100 model volunteers in the field of environmental protection.28. What makes every autumn and winter the busiest time for Fan Yunting?A. Protecting migratory birds.B. Doing a lot of paid work.C. Hunting migratory birds.D. B
47、uilding shelters for migratory birds.29. What attracts Fan Yunting to protect birds all the time?A. His neighbors encouragement.B. Receiving many honorary titles.C. His deep love for birds.D. The officials invitation30. What does the underlined word “Idiot” in Paragraph 4 mean?A. A hero.B. A fool.C.
48、 A guide.D. A fan.31. Which of the following best describes Fun Yuntings job?A. Boring.B. Dangerous.C. Meaningful.D. Relaxing.【答案】28. A 29. C 30. B 31. C【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章报道了农民出身的范运亭为了保护候鸟,无偿志愿服务二十多年的事迹。【28题详解】推理判断题。根据第一段的“Every autumn and winter, a large number of migratory birds look for shelter
49、in the area around Fan Yuntings home village of Daxinzhuang in Kaifeng, Henan province. It is always the busiest time of the year for the 66-year-old farmer. (每年秋冬,大批候鸟都会在范云亭的家乡河南开封大辛庄附近寻找庇护。对于这位66岁的农民来说,这总是一年中最繁忙的时候。)”和第二段中的“Braving bitterly cold winds and occasional heavy snow, he often patrols mo
50、re than 10 kilometers a day by bike along the banks of the Yellow River. Fan has been doing this unpaid work for more than 20 years. (冒着刺骨的寒风和偶尔的大雪,他经常每天骑着自行车沿着黄河岸边巡逻10多公里。范运亭从事这项无偿工作已经20多年了。)”可知,每年秋冬成为范运亭最忙的时间,是因为有大批候鸟在范运亭家乡这边寻找庇护所,而范运亭要保护这些候鸟不受伤害。故选A项。【29题详解】细节理解题。根据第三段的“His love for birds dates b
51、ack to his childhood. As a small boy, he often fed wild birds with whatever food he could get. In early adulthood, he not only kept the habit, but also sold crops for money to treat any injured or sick birds he came across. He even sometimes bought meat to feed wild eagles. (他对鸟类的喜爱可以追溯到童年时期。小时候,他经常
52、用他能得到的任何食物喂野鸟。成年早期,他不仅保持了这个习惯,还卖庄稼换钱来治疗他遇到的任何受伤或生病的鸟。他有时甚至会买肉喂野生鹰。)”可知,范运亭从小就喜欢鸟,正是对鸟的喜爱让他从事这份工作二十余年。故选C项。【30题详解】词义猜测题。根据第四段中的“At then, when few people were aware of the need to protect birds. However, he just smiled when he was called the name and continued his protection work without complaint. (当
53、时,当很少有人意识到保护鸟类的必要性时。然而,当他被叫到这个名字时,他只是微笑着,毫无怨言地继续他的保护工作。)”可知,很少有人意识到保护鸟类的必要性,在他们看来这是一个不值得做的工作,但范运亭不仅给鸟喂食,还卖庄稼赚钱来治疗受伤或生病的鸟,所以他们觉得他是个“傻瓜”,所以划线单词“idiot”的意思是“蠢人;笨蛋”。故选B项。【31题详解】推理判断题。根据第二段中的“To date, he has helped over 500 wild birds that have been trapped, injured or even poisoned, and prevented illegal
54、 hunting more than 200 times. His devotion has seen him wear out five bikes. (迄今为止,他已经帮助了被困、受伤甚至中毒的500多只野生鸟,并阻止了200多次非法狩猎。)”和最后一段中的“Fans strong will has brought him many honorary titles. He became a model worker of China in 2020. In 2021, he was selected as one of the countrys top 100 model voluntee
55、rs in the field of environmental protection.(范坚强的意志使他获得了许多荣誉称号。他在2020年成为中国劳动模范。2021年,他入选全国环保领域100名模范志愿者。)”可知,他保护鸟类的工作得到了官方的认可,是非常有意义的。故选C项。DTomatoes are common in daily life. Cathie Martin, British scientist, has been working on developing purple tomatoes for years. Though the color is unusual, now
56、this special kind of tomatoes has very high levels of antioxidants(抗氧化剂).Antioxidants, also known as AOS, are found naturally in plants like blueberries and red cabbage. Scientists believe AOS may help prevent heart disease and help fight against diseases like diabetes. But tomatoes naturally only h
57、ave a small amount of AOS in them. Martin wanted to see if she could create tomatoes with lots of AOS by changing the DNA of a tomato plant.A plant developed from specially created DNA is known as a GMO. Martin added two genes(基因)from a plant called snapdragon. Soon her plants were producing small p
58、urple tomatoes with lots of AOS. Even better, the tomatoes remained fresh almost twice as long as normal tomatoes. Martin and other scientists further tested the tomatoes on mice that were likely to get cancer. The mice that were fed the purple tomatoes lived about 30% longer than those fed normal t
59、omatoes. Though thats good news, experiments on mice dont always predict what effects on humans will be like. We need to see more experiments about it.GMOs were first allowed in America in the late 1990s. But GMO products werent popular with customers. Many people were scared by the idea that the fo
60、ods werent natural or safe. Therere still questions about the effects of GMO crops on the environment. However, scientists deny these claims.Even so, many people have concerns about them. Because of these concerns, most GMO products created over the last 20 years have focused on helping farmers rath
61、er than attracting customers.Anyway, on September 7, 2022, the US approved the purple tomatoes, which is the first time it has approved a GMO plant designed to target human health.32. What makes purple tomatoes really special?A. Their medical value.B. Their delicious flavor.C. Their proper size.D. T
62、heir pleasant color.33. Whats the authors attitude to the test on the mice?A. Favorable.B. Doubtful.C. Concerned.D. Opposed.34. What does the underlined word “so” in Paragraph 5 refer to?A. The environment affects GMO foods.B. The customers do not like GMO foods.C. GMO products are used to help farm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-949771.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
