备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 1 Face values 外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit Face values 外研版选择性必修第三册 备考 20
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Face values一、阅读理解A2024湖南名校第二次联考When Aly Stosz was in kindergarten, she easily towered head-and-shoulders over the rest of her class. As she continued through elementary school, her growth never slowed. When she was in high school, she began to grow slowly. Years later in 2013, Aly reached 6 f
2、eet 9 inches tall with a womens 16 shoe size.Normal activities like shopping for clothes and shoes can be stressful for Aly because she struggles to find anything that fits properly on her. Most items that are sold as dresses end up becoming shirts for her, and its a miracle if a store ever has a pa
3、ir of pants long enough for her legs. But, through all of these struggles, Aly has learned to embrace the body shes been given and to walk with confidence.Loving her height wasnt always an easy thing to do. As a young girl, Aly was teased for her height and called monster. This caused a lot of pain
4、and struggle as she grew up and wrestled with how different she was from everyone around her. Ultimately, she realized that most people were searching for ways to stand out and be different, and here she was born with her own unique look!These days, Aly is strong and confident. She focuses on holdin
5、g her head up high. She also makes sure to surround herself with people who celebrate her strength and beauty. Alys boyfriend, Sean Webb, is 6 feet 4 inches tall and says they definitely get a lot of attention when they go out together and that its all good attention.Many women struggle for years to
6、 own the body theyve been given and walk with the confidence. There should be nothing standing in the way of allowing yourself to feel beautiful each and every day.因为长得非常高,Aly在日常生活中面临着购买衣物的压力,也常因身高被嘲笑,她经历了很多痛苦和挣扎,但是最终她逐渐接受自己独特的身体,变得自信自爱。1.What was special about Aly in kindergarten?A. She was overwei
7、ght.B. She was shy and silent.C. She wore too large shoes.D. She was taller than her classmates.解析D细节理解题。由第一段中的When Aly Stosz was in kindergarten, she easily towered head-and-shoulders over the rest of her class可知,Aly比她的同学高得多,故选D项。2.Why does Aly feel stressed when shopping for clothes?A. The clothes
8、 are too expensive for her.B. Its difficult to find clothes fit for her.C. The items are too strange for her.D. Others always watches her in a strange way.解析B细节理解题。由第二段中的Normal activities like shopping for clothes and shoes can be stressful for Aly because she struggles to find anything that fits pr
9、operly on her可知,本题选B项。3.How did Aly become self-confident?A. She accepted who she was.B. She wrestled with herself.C. She got on well with others.D. She made a tall boyfriend.解析A细节理解题。由第二段中的But, through all of these struggles, Aly has learned to embrace the body shes been given and to walk with conf
10、idence和第三段中的Ultimately, she realized that most people were searching for ways to stand out and be different, and here she was born with her own unique look!可知,Aly逐渐接受了自己的身体,接受了自己独特的外貌,因此变得自信起来,故选A项。4.What can we learn about Aly?A. She prefers people who accept who she really is.B. She is stronger th
11、an her boyfriend.C. She is an indifferent person.D. She believes everyone prefers to be different.解析A推理判断题。由第四段中的She also makes sure to surround herself with people who celebrate her strength and beauty可知,Aly确保让欣赏其力量与美的人围绕在她的身边,也就是说她喜欢能接受真正的她的人,故选A项。B2024广东佛山开学考For me, a large part of growing from a
12、 girl into a woman was developing a hatred for my body. When I was a kid, I didnt think about my body all that much. My attitudes towards my body changed around middle school when people were talking about staying in shape and going on diets. And thus I started to internalize the harmful standard th
13、at we have to look good all the time.Looks are given far too much importance in our society. Women are supposed to look perfect all the time. Were supposed to idolize (崇拜) celebrities who have far more time and money to spend on their appearance than the average person. Its simply not attainable.I l
14、ove the idea of body positivity. I firmly believe that everyone should try to love themselves as much as possible. However, its almost impossible to love every part of your body all the time. Personally, I could never achieve that. Its a good idea to promote body positivity in theory, but it also al
15、lows us to beat ourselves up because we dont love ourselves all the time.Body neutrality (中立) is a much more attainable goal. Body neutrality promotes the idea that your body is simply your body instead of thinking something is good or bad. This mentality is easier to achieve, and it doesnt force yo
16、u to try to love things you dont love. We dont need to love every part of our body its just a body.Another way to view your body is to be thankful for everything that it does for you rather than how it looks. For example, I am grateful that my body allows me to go skiing because I love skiing. This
17、shift in mentality can be helpful because it focuses on your bodys ability to do things you love, instead of your appearance.Ultimately, the ideal mentality is loving every part of your body all the time. However, the more realistic alternative is accepting your body for what it is and what it does
18、for you. Love can come after, but neutrality is a good place to start.作者大概在中学时改变了对外表的态度,建议我们爱自己身体的每一部分,接纳自己的身体和它带给我们的一切。1.Why did the author change her attitude towards appearance around middle school?A. Because she was influenced by others.B. Because she began to dislike her body.C. Because she tho
19、ught it important to stay in shape.D. Because she failed to meet her schools standards.解析A细节理解题。由第一段中的My attitudes towards my body changed around middle school when people were talking about staying in shape and going on diets. And thus I started to internalize the harmful standard that we have to l
20、ook good all the time可知,当别人开始谈论保持身材和节食的时候,作者对自己身体的态度发生改变,由此可知作者是受了别人的影响,故选A。2.What is the authors attitude towards body positivity?A. Supportive.B. Doubtful.C. Prejudiced.D. Indifferent.解析B推理判断题。由第三段I love the idea of body positivity. I firmly believe that everyone should try to love themselves as m
21、uch as possible. However, its almost impossible to love every part of your body all the time. Personally, I could never achieve that. Its a good idea to promote body positivity in theory, but it also allows us to beat ourselves up because we dont love ourselves all the time可推知,作者对身体积极性的态度是怀疑的,故选B。3.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960687.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
多媒体技术与中学音乐课程整合的教学研究.pdf
