备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 5 On the road 外研版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit On the road 外研版必修第二册 备考 2024 高考 英语 一轮 复习 课时 第一 部分 教材 外研版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 5 On the road一、阅读理解A2023重庆二测Going against the tide of flocking(蜂拥) to well-known yet generally jam-packed tourist destinations on vacation, a growing number of holidaymakers in China tend to spend their leisure time at lesser-known resorts to seek unique, relaxing holiday experiences. Reverse t
2、ourism has emerged as a new trend among young holidaymakers in China.Also, some vacationers chose less-travelled places to save on the cost of trips to popular destinations, which often require pricey tickets, meals and hotel stays. Tourism used to be about sightseeing. Now it is about experiences,
3、said Dai Bin, president of the China Tourism Academy. He said popular tourist spots are always packed and often raise their prices during holidays. As people become more mature travellers, they are increasingly unwilling to follow the herd. Some of them are simply looking to take a rest somewhere qu
4、iet for a couple of days, which is a good way to vacation.In addition, lesser-known attractions are not as commercial and standardized as developed ones and are able to offer more genuine experiences and natural encounters, according to social media posts. And unlike popular destinations, some under
5、-explored places with little online exposure can offer more surprises. Besides, as precautionary measures continue, travelling has an unpredictable quality. A traveller has no way of knowing what lies ahead before departure, be it a perfect holiday or one interrupted by a sudden outbreak.The rise of
6、 reverse tourism is not a bad thing, said an opinion piece in ZhengzhouDaily. It means that vacationers now have more options, which brings more possibilities to the tourism market, the article explains. More importantly, the trend is set to force popular destinations to improve themselves instead o
7、f resting on their achievements.本文主要介绍了逆向旅行的现象和造成此现象的原因。【词语积累】go against违背tend to往往会,倾向于emerge v.出现packed adj.异常拥挤的,挤满人的interrupt v.打扰1. What is the feature of reverse tourism according to the passage?A. Popular destinations often raise their prices during holidays.B. Less-travelled places offer rel
8、axing holiday experiences.C. Popular destinations are not welcomed by people nowadays.D. Less-travelled places are increasingly valued among young people.解析D细节理解题。由第一段的内容可知,在中国,越来越多的度假者倾向于把闲暇时间花在不太知名的度假胜地,以寻求独特、轻松的度假体验,这与人们在度假时蜂拥前往知名但普遍拥挤的旅游目的地的潮流相反。逆向旅游已成为中国年轻度假者中的一种新趋势。由此可知,逆向旅游的特点是游客较少的地方越来越受到年轻人
9、的重视,故选D。2. What does the underlined expression follow the herd in paragraph 2 mean?A. Do just what most people do.B. Be particular about vacations.C. Behave like the best visitors.D. Seek unique travel experiences.解析A词义猜测题。由第二段最后一句Some of them are simply looking. to vacation可知,他们中的一些人只是想找个安静的地方休息几天,
10、这是一个很好的度假方式。由此可知,画线短语所在句的意思是随着人们变为更成熟的旅行者,他们越来越不愿意随波逐流。画线短语的意思应是跟随大多数人的做法,故选A。3. Why do people choose lesser-known attractions according to social media posts?A. To create surprises on their own.B. To explore original beauty.C. To promote the local tourism.D. To escape the uncertainty in life.解析B细节理
11、解题。由第三段的In addition, lesser-known attractions.according to social media posts可知,据一些社交媒体的帖子所说,不太知名的景点不像发达景点那样商业化和标准化,能够提供更多真实的体验和自然的邂逅。由此可知,本题选B。4. What is the text mainly about?A. The promising future of Chinese tourism.B. The challenges popular tourist spots are facing.C. The way to explore lesser-
12、known attractions.D. The reason why people prefer reverse tourism.解析D主旨大意题。浏览全文可知,文章介绍了逆向旅行的现象,并重点分析了造成此现象的原因,D项与此相符。BBorn in 1902, Harry Beck was an English engineering draftsman(制图员) who brought about a small revolution in the early 1930s when he created a completely new map of the London Undergro
13、und.Before Becks design, early maps were usually drawn to a geographically accurate scale(比例). Map designers simply placed the subway lines on standard maps of the city streets. These maps clearly showed the subway lines that reached the areas outside the centre of London, but they made it difficult
14、 to make out the busy lines that joined directly under central London.In the 1930s, Beck came up with a solution that would not take the geographical accuracy into account. He created a map that was a scaled-down linear diagram of the subway lines. More a basic outline of the lines than a true-to-li
15、fe map, it didnt tell travelers about how far it actually was between two points. Becks map had a clean structure with coloured lines. His idea was to create the plainest guide to show travellers how to get from one station to another.Its not clear what inspired him to start the project; he wasnt as
16、ked to do it, but likely developed his design in his free time, while between jobs. It was more a presentation of his being inventive, in seeing a problem and coming up with an answer to it, than a response to public demand.His design was then presented to the London Passenger Transport Board, whose
17、 members refused to accept it, feeling that not showing relative distances between stations was silly and unreasonable. Still, after a time, in order to increase subway ridership and therefore earn more money, the Board decided to print a limited number of copies. Gradually, Becks map became a huge
18、success. For most of his life, Beck continued to make small improvements to the diagram, but he kept its basic designs and ideas. His clear diagrammatic method of mapping has been generally accepted and followed in the field of information design not only in London but also around the world. 为了解决早期地
19、铁线路图中存在的问题,Harry Beck绘制了更为实用的伦敦地铁线路图。【词语积累】make out辨认清楚,分清linear adj.直线的,线状的true-to-life adj.逼真的plain adj.简单的;清楚的,明显的ridership n.客流量diagrammatic adj.图(式)的,图表的,图解的【长难句解读】His design was then presented to the London Passenger Transport Board,whose members refused to accept it,feeling (that not showing
20、relative distances between whose引导的定语从句,其中现在分词短语作状语,分词短语中包含一个stations was silly and unreasonable).that引导的宾语从句译文:随后,他的设计被提交给了伦敦客运委员会,但该委员会的成员拒绝接受他的设计,他们认为不显示车站之间的相对距离愚蠢而且不合理。1. What is the disadvantage of early subway maps?A. They were not to scale.B. They were hard to draw.C. They were not user-frie
21、ndly.D. They were seldom updated.解析C推理判断题。由第二段中的but they made it difficult to make out the busy lines that joined directly under central London可知,早期的地铁线路图使用起来不方便,故选C。2. Which aspect of a subway map did Beck focus on?A. Its simplicity.B. Its vivid details.C. Its completeness.D. Its geographical accur
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960720.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
