江苏输容市天王中学2022年中考英语专项复习阅读理解学案无答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 输容市 天王 中学 2022 年中 英语 专项 复习 阅读 理解 学案无 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解【课前导学】 一、预习导航1.你知道英语中考中各类题型所占的比例吗?阅读类的题型所占分值是多少?2.阅读理解中常见的题目类型有哪些? 1)Find detailed information? 2)Give the main idea? Find the topic sentence?3)Guess the meaning of the word?4)Choose the best title?【课堂学习】 任务一:下列阅读理解的题目属于哪种类型?A.主旨大意 B.细节理解 C.推理判断 D.词义猜测1._的测试题干:The right order which tells the sto
2、ry is _. Choose the right order of . Which of the following is true/ not true?2._的测试题干: The wordin paragraph refers to _. The underlined word“”means_. Which of the following word can take the place of.?3._的测试题干: We can infer from the passage that _. From the passage, we can tell_. The passage shows
3、that _. When he said, “”, he meant_.4 ._的测试题干: whats the main idea of the story _.From the passage we know that_.The writer wants to tell us _.Which of the following is the best title?任务二:A. 细节理解型 looking for the details (一)On 26 May 1928,at a meeting in Amsterdam. A year later in Baracelona, a city
4、 of Spain, allthe teams agreed that Uruguay(乌拉圭) would hold the first World Cup the next year.1. Uruguay held the first World Cup in_. A.1928 B. 1929 C. 1930 D.1931(二)Dear EstelleI hope youre well and not working too hard! I have been preparing for my exams now forthe last two weeks. Thats why I hav
5、ent written for such a long time. 2.Susan havent written to Estelle for a long time because she is _A. writing to a girl B. preparing for examsC. busy doing a project D. choosing a school(三)1. Read 50 books. But choose them from ten different fields 2. Help a person. Look for a classmate, an elderly
6、 person, in fact anyone who could benefit from your help. You will find you benefit too.3. Punish an article. Whether it appears in a newspaper, your school magazine or in your own blog, an article will be something to look back on in pride in later years.4. Find a part-time job. Try and do the job
7、for at least a month 3. Which of the following statement is true according to the passage? _A. You will read fifty books of the same field.B. Do a part time job for less than a month.C. Try to punish an article to make you famous.D. You can benefit a lot by helping others.(B) 词义猜测型 guessing the mean
8、ing1. Many male family members smoke at home, teenagers imitate adult behavior and become new smokers A. 指责 B.忍受 C. 支持 D.模仿 2. She had been an able-bodied, healthy woman until the accident that caused her to be paralyzed.A. Destroyed B. deaf C. seriously ill D. unable to walk3. When mind and heart w
9、ork together, success is inevitable.A. be possible to achieve B. be easy to rememberC. be difficult to forget D. be impossible to achieve 4. Most women in Ghana(加纳) the educated and uneducated, the city and rural, the young and old work to earn an income. A. 家里人 B. 农村人 C. 外国人 D. 有能力的人5. They tell us
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019_2020学年高中语文第五单元散而不乱气脉中贯文与可画筼筜谷偃竹记课件新人教版选修中国古代诗歌散文欣赏20200429373.ppt
