江苏省泗洪县洪翔中学2019-2020学年高一英语下学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 泗洪县 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省泗洪县洪翔中学2019-2020学年高一英语下学期第一次月考试题(含解析)满分:150分 时间:120分钟第I卷(选择题,共100分)第一部分 听力(共两节 , 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分 , 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题 , 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项 , 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后 , 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is the woman going first?A. The cinema. B. The bank. C. The museum.2. How
2、much does the woman weigh now?A. 110 pounds. B. 120 pounds. C. 130pounds.3. When will the woman go to see Dr. White?A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday.4. How will the woman go to Johns home?A. By bus. B. On foot. C. By car.5. What will the woman probably do?A. Go somewhere else.B. Go to th
3、e front of the line.C. Wait in line for two hours.第二节(共15小题;每小题1.5分 , 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题 , 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项 , 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前 , 你将有时间阅读各个小题 , 每小题5秒钟;听完后 , 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话 , 回答第6和第7两个小题。6. What is the mans problem?A. He bought a broken DVD.B. He couldnt play
4、 the DVD.C. He bought the wrong DVD.7. What does the man want to do?A. Get his money back. B. Exchange the DVD. C. Copy the film.听下面一段对话 , 回答第8和第9两个小题。8. When did Terry Fox start the Marathon of Hope?A. In 1977. B. In 1980. C. In 1982.9. Why did Terry Fox start the Marathon of Hope?A. To raise money
5、 for cancer research.B. To encourage more people to run.C. To encourage a healthy lifestyle.听下面一段对话 , 回答第10至第12三个小题。10. How long is the mans lunch break now?A. Two hours. B. One hour. C. Half an hour.11. What does the man have more opportunities to do than he did before?A. Learn new skills. B. Go ou
6、t with workmates. C. Exercise in the gym.12. Why does the man still work here?A. He can work on his own. B. He can travel a lot. C. The pay is much better.听下面一段对话 , 回答第13至第16四个小题。13. Which program did the man watch tonight?A. A talk show. B. A football game. C. Some news.14. How many students got hu
7、rt in the accident?A. Two. B. Eighteen. C. Twenty. 来源:学&科&网Z&X&X&K15. Who was badly injured?A. The teacher. B. The bus driver. C. The truck driver.16. What caused the accident?A. Poor weather. B. Drunk driving. C. Speeding.听下面一段独白 , 回答第17至第20四个小题。17. When do the people in the group usually answer th
8、e phone?A. After four rings. B. After three rings. C. After two rings.18. What was the groups score for friendliness as a whole?A. 6 out of 10. B. 7 out of 10. C. 8 out of 10.19. What was suggested to improve friendliness on the phone?A. Asking the caller s name.B. Removing the hold music.C. Using s
9、ome good phrases.20. To whom is the speaker probably speaking?A. Customers. B. Employees. C. Interviewers.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)请阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA painting of a famous artist could cost several million dollars in the market. This is why many artwor
10、ks even those that are housed inside highly guarded museums go missing. Here is a list of some of the most famous paintings that were lost, stolen or destroyed.Vincent Van Goghs Poppy FlowersThis artwork was housed at the Mohammed Mahmoud Khalil Museum in Cairo. It was first lost in 1977, but was re
11、covered 10 years after. The second time this same Vincent Van Gogh painting was stolen was in August of 2010. The painting is estimated(估价) to be worth something between $50 and $55 million.Pablo Picassos Le Pigeon Aux PetitsStolen on May 20,2010, this painting by Spanish painter Pablo Picasso is wo
12、rth $28 million. It was stolen at the Museed Art Moderne de la Ville de Paris, along with five other artworks. However, the thieves threw the painting away in a trashcan when they were caught. But that container was emptied before the authorities got there. It was feared that the painting was alread
13、y destroyed.Paul Cezannes View of Auvers Sur OiseLost on December 31,1990, this artwork that used to be on exhibition at the Ashmolean Museum in Oxford was stolen the night before the citys Millennium celebration. The thieves planned the robbery in time with the fireworks exhibition during peak of t
14、he celebrations. This artwork is estimated to be worth $5 million.Covert Flincks Landscape with an ObeliskStolen on March 18,1990, this artwork was at the Isabella Steward Gardner Museum in Boston. This painting by Covert Flinck was previously believed to be a Rembrandt creation. A huge cash reward
15、of $5 million will be given to the person who can provide information leading to the recovery of the painting.1. In which of the following cities was Le Pigeon Aux Petits stolen?A. Cairo.B. Paris.C. Oxford.D. Boston.2. Who was mistakenly thought to create Landscape with an Obelisk?A. Pablo Picasso.B
16、. Paul Cezanne.C. Covert Flinck.D. Rembrandt.3. What can we infer about the four artworks mentioned in the text?A. They are given an approximate price.B. They are stolen when on exhibition.C. Some of them are lost nearly 30 years.D. Some of them have been found so far.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。本
17、文主要介绍了在博物馆被盗或被毁的四副绘画作品:梵高的罌粟花、毕加索的鸽子与豌豆、保罗的奥维尔风景以及各瓦特弗林克的方尖塔风景。【1题详解】细节理解题。根据文章小标题“Pablo Picassos Le Pigeon Aux Petits(毕加索鸽子与豌豆)”下的“It was stolen at the MuseedArt Modern de la Ville de Paris, along with five other artworks.(这幅画和其他五件艺术品一起在巴黎市政厅现代艺术博物馆被盗)”可知,鸽子与豌豆在巴黎与其他五件艺术品一起被盗。因此,鸽子与豌豆被盗的城市是:B项“Pari
18、s(巴黎)”符合题意。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据文章小标题“Covert Flincks Landscape with an Obelisk (各瓦特弗林克的方尖塔风景) ”下的“This painting by Covert Flinck was previously believed to be a Rembrandt creation.(这幅由各瓦特弗林克创作的油画曾被认为是伦勃朗的作品)”可知,弗林克的这幅画以前被认为是伦勃朗的作品。因此,被错误地认为创作了方尖塔风景的是:D项“Rembrandt(伦勃朗)”符合题意。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据文章第四段“Los
19、t on December 31,1990, this artwork that used to be on exhibition at the Ashmolean Museum in Oxford was stolen the night before the citys Millennium celebration.( 1990年12月31日,这件曾在牛津阿什莫伦博物馆展出的艺术品在该市千年庆典的前一晚失窃)”以及最后一段“Stolen on March 18,1990, this artwork was at the Isabella Steward Gardner Museum in
20、Boston.(这幅画于1990年3月18日失窃,收藏在波士顿的伊莎贝拉斯图尔特加德纳博物馆)”可知,保罗的奥维尔风景以及各瓦特弗林克的方尖塔风景这两幅作品的失窃时间都是1990年,至今有三十年了。因此,对于文中提到的四件艺术品,我们能推断出:C项“Some of them are lost nearly 30 years(其中一些已经失去了将近30年)”符合题意。故选C项。BI became a magician by accident. When I was nine years old, I learned how to make a coin disappear. I read The
21、 Lord of the Rings and risked coming into the adult section of the library to search for a book of spells (魔法) nine being that curious age at which youre old enough to work through more than 1,200 pages of mysterious fantasy literature but young enough to still hold out hope that you might find a bo
22、ok of real, actual magic in the library. The book I found instead taught basic sleight-of-hand technique, and I devoted the next months to practice.Initially, the magic wasnt any good. At first it wasnt even magic; it was just a trick-a bad trick. I spent hours each day in the bathroom running throu
23、gh the secret moves in front of the mirror. I dropped the coin over and over, a thousand times in a day, and after two weeks of this my mom got a carpet sample from the store and placed it under the mirror to eliminate the sound of the coin falling again and again.I had heard my dad work through pas
24、sages of new music on the piano, so I knew how to practice slowly, deliberately, going for precision rather than speed. And then I tried the illusion (幻觉) in the mirror and an unbelievable scene took place. It did not look like a magic trick. It looked like a miracle. I knew that I had got what I wa
25、nted.One day I made the performance on the playground. We had been playing football and were standing by the backstop in the field behind the school. A dozen people were watching. I showed the coin to everyone. Then it disappeared. The kids screamed. They yelled, laughed, scrambled away. Everyone we
26、nt crazy. This was great.4. What did the author enter the adult section of the library to do?A. Find a book of magic.B. Kill his time.C. Read The Lord of the Rings.D. Learn knowledge of literature.5. What does the underlined word “eliminate” in Paragraph 2 mean?A. Deliver.B. Enlarge.C. Remove.D. Tra
27、ck.6. What contributed to the authors success?A. His mother s help.B. The secret of quick moves.C. His hard practice over and over.D. The inspiration from his father7. How would the author feel about the outcome of his performance on the playground?A. Its disappointing.B. Its wonderful.C. Its humoro
28、us.D. Its unexpected.【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析】本文是一篇记叙文。文章主要叙述了作者为了成为一个魔术师,不仅读了许多有关魔术的书,也从没停止过魔术练习,最终获得了成功。【4题详解】细节理解题。根据第一段“I read The Lord of the Rings and risked coming into the adult section of the library to search for a book of spells (魔法) nine being that curious age at which youre old enough
29、 to work through more than 1, 200 pages of mysterious fantasy literature but young enough to still hold out hope that you might find a book of real, actual magic in the library.(我读了指环王,冒着风险来到图书馆的成人区去寻找一本咒语书9岁是一个奇怪的年龄,在这个年龄,你已经足够大了,可以阅读1200多页神秘的幻想文学,但也还足够年轻,仍然怀抱着希望,希望能在书中找到一本真正的、真正的魔法书图书馆)”可知,作者去图书馆是
30、为了找一本魔术的书,故选A项。【5题详解】词句猜测题。根据第二段“I dropped the coin over and over, a thousand times in a day, and after two weeks of this my mom got a carpet sample from the store and placed it under the mirror to eliminate the sound of the coin falling again and again.(我一天一次又一次地扔硬币,一天一千次,两周后,我妈妈从商店里拿了一块地毯样品,将其放在镜子
31、下,以eliminate硬币一次又一次掉下来的声音)”可知,妈妈拿来地毯样品垫在镜子下是为了消除硬币掉下来发出的声音,所以eliminate意为“消除”。结合选项可知,remove(消除,移除)正确。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据第三段“I had heard my dad work through passages of new music on the piano, so I knew how to practice slowly, deliberately, going for precision rather than speed. And then I tried the i
32、llusion(幻觉)in the mirror and an unbelievable scene took place. It did not look like a magic trick. It looked like a miracle. I knew that I had got what I wanted.(我听到过爸爸在钢琴上练习新乐曲,所以我知道练习方法慢慢地,有意识地,追求精确而不是速度。有一天我试着对着镜子进行错觉表演,然后不可思议的一幕发生了。这看起来不像是一个魔术把戏,像是个奇迹)”可知,作者是在观察到父亲练习钢琴经历的启发下,领悟到了练习的真谛,最终取得了成功。故选
33、D项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“They yelled, laughed, scrambled away. Everyone went crazy. This was great.(他们大喊大叫,大笑着,乱成一团。大家都疯狂了。太棒了)”可知,作者在操场上表演完硬币消失之后,其他同学欢呼、大叫并且都不知道是如何做到的,每个人都很疯狂。由此可推知,作者认为这次经历是非常棒的。故选B项。CWhether rich or poor, parents who have books in the home increase the level of education their chi
34、ldren will attain, according to a 20-year study led by Mariah Evans.For years, educators have thought the strongest predictor(预示物) of attaining high levels of education was having parents who were highly educated. But, the study showed that the difference between being raised in a bookless home comp
35、ared to being raised in a home with a 500-book library has as great an effect on the level of education a child will attain as the difference between having parents who are barely literate (有文化的) and having parents who have a university education.Being a sociologist, Evans was particularly intereste
36、d to find that children of lesser-educated parents benefit the most from having books in the home. What kinds of investments should we make to help these kids get ahead? The results of this study indicate that getting some books into their homes is an inexpensive way that we can help these children
37、succeed. Evans said, Even a little bit goes a long way. Having as few as 20 books in the home still has a significant impact on motivating a child to a higher level of education, and the more books you add, the greater benefit the children get.”The researchers were struck by the strong effect having
38、 books in the home had on childrens educational attainment even above and beyond such factors as education level of the parents, the fathers occupation or the economic level of the country.Having books in the home is twice as important as the fathers education level, and more important than whether
39、a child was brought up in a developing country or a developed country. Surprisingly, the difference in educational attainment for children born in developed country and children born in developing country was just 2 years, less than two-thirds of the effect that having 500 or more books in the home
40、had on children.8. In the past educators held a point of view that _ .A. children whose parents are highly educated would attain high levels of educationB. children who were born in poor families studied harder than those in rich familiesC. children whose family had a library would possibly attain h
41、igh levels of educationD. Parents level of education had nothing to do with their children s levels of education9. What does the underlined word “motivating” in Paragraph 3 mean?A. Preventing somebody from achieving something.B. Helping somebody to finish something.C. Making somebody pretend to do s
42、omething.D. Making somebody want to do something.10. Which of the following has the most important effect on the level of education a child will gain?A. The economic level of the country.B. The fathers occupation.C. Education levels of parents.D. Having books in the home.11. Which is the following i
43、s NOT TRUE?A. Getting books into homes is good investment parents can make.B. Children who get a higher level of education must have many books in their homes.C. Reading books is good for the development of children.D. Books in home have a great effect on childrens education levels.【答案】8. A 9. D 10.
44、 D 11. B【解析】【分析】本文属于说明文。文章分析了影响孩子教育水平的因素,告诉我们家里有书对于孩子的影响甚至要超过父母亲接受过高等教育对孩子的影响。【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句中的For years, educators have thought the strongest predictor(预示物) of attaining high levels of education was having parents who were highly educated.可知教育家们认为父母亲接受教育的水平对于孩子的教育水平有很大的影响。故A项正确。【9题详解】词义猜测题。文章第
45、2、3段都是在说明家中有书对孩子学业方面积极的影响。本句Having as few as 20 books in the home still has a significant impact onmotivating a child to a higher level of education说明家里有书可以激励着孩子获得更高层次的教育水平。画线词语motivating激励人的,故D项Making somebody want to do something.”符合。故选D。【10题详解】推理判断题。根据文章第四段The researchers were struck by the stron
46、g effect having books in the home had on childrens educational attainment even above and beyond such factors as education level of the parents, the fathers occupation or the economic level of the country.可知研究人员发现家里有书对于孩子的影响甚至要超过父母亲接受过高等教育或经济条件对孩子的影响。故D项正确。【11题详解】推理判断题。本文首先告诉我们父母亲的教育水平对孩子的教育水平有很大的影响,
47、接着又告诉我们家里有书对于孩子的影响甚至要超过父母接受过高等教育对孩子的影响。但是得到更高水平教育的的孩子家里并不是一定要有很多书。根据句意可知选B。【点睛】词意猜测是考生必须掌握的一项重要阅读技能,因此,意义猜测题是高考阅读理解的必考题型。这类题包括猜测单词、短语、句子的意思和判断指代内容。解题技巧1.文中找线索或信息词。2.根据熟悉的词及词义判断新单词的意思。3.根据上下文判断新词汇在特定句中确切的意思。很多情况下都根据技巧1.文中找线索或信息词。以本文第2题为例:要求猜测“motivating”的含义,文章2、3段一直在说明家中有书对孩子学业方面积极的影响。本句Having as few
48、 as 20 books in the home still has a significant impact onmotivating a child to a higher level of education说明家里有书可以激励着孩子获得更高层次的教育水平。故该词意为A项“Makingsomebodydeterminedtodosomething”。DLooking for a fun Earth Day activity? You may want to try plogging, or picking up litter while jogging. Strange as it ma
49、y sound, the new “sport” is becoming popular with runners worldwide? many of whom are posting photos of themselves and friends holding bags of trash on social media.Plogging is the idea of Erik Alstrom. In 2016 , after moving to Stockholm in northern Sweden, Alstrom showed concern over the amount of
50、 trash on the road during his daily bike ride to work. Thus, he began plogging during his daily runs.Other joggers soon joined Alstrom, and the activity became so popular that official “plogging” events started all across Sweden. As plogging became popular on social media, the new “sport” began to s
51、pread beyond Sweden, first to other European countries and then worldwide.The official online “Plogga group now includes members from over 40 countries, all the way from United States cities like Ohio to Thailand and Ecuador. Many school running clubs are also getting in on the action to encourage p
52、eople, staging competitions that reward the runners with the heaviest trash bags.As it turns out, plogging is not only good for the environment but also a healthy way to exercise. According to Swedish fitness app Lifesun, an average person burns about 288 calories while plogging for half an hour. Th
53、is is about 50 calories more than he/she would burn when just jogging. Additionally, the constant squatting (蹲) to pick up litter increases the ploggers flexibility, while lugging (费力地拖) around the increasingly heavy garbage bags helps strengthen his/her arm muscles.On this Earth Day, be sure to put
54、 on your running shoes, carry a trash bag or two, and go plogging. Or better still, start a plogging team at school, or around your neighborhood, and make every day Earth Day!12. Why did Erik Alstrom decide to pick up litter while running?A. He wanted to clear out a path to ride his bike.B. He was f
55、ond of exercising on his way to work.C. He dreamed to become popular across Sweden.D. He was concerned about the trash on the road.13. How do school running clubs support the new “sport”?A. They post photos of official events online.B. They explain what plogging means on stage.C. They hold competiti
56、ons to attract people to plog.D. They compete with one another for members.14. Why is Swedish fitness app Lifesun mentioned in paragraph 5?A. To say that plogging is environment-friendly.B. To show that plogging is of benefit to health.C. To offer the approaches to exercising properly.D. To tell jog
57、gers to carry heavy bags to work out.15. What is the best title for the text?A. Plogging: A Fun Activity for Earth Day and Every DayB. Running Is Really Helpful to Environmental ProtectionC. Plogging: A Strange But New “Sport” for RunnersD. What We Should Do to Reduce the Amount of Litter【答案】12. D 1
58、3. C 14. B 15. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了“拾荒慢跑”这一“新”运动正在世界各地的跑步者中流行起来,介绍了这一运动的发起者和在世界范围内的流行情况。事实证明,拾荒慢跑不仅对环境有好处,而且是一种健康的锻炼方式。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“In 2016, after moving to Stockholm in northern Sweden, Alstrom showed concern over the amount of trash on the road during his daily bike ride to work. (2016年,搬到瑞
59、典北部的斯德哥尔摩后,Alstrom对每天骑自行车上班路上的垃圾数量表示了担忧)”可知,Alstrom决定在跑步时捡垃圾是因为他担心这些路上的垃圾。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第四段中“Many school running clubs are also getting in on the action to encourage people, staging competitions that reward the runners with the heaviest trash bags. (许多学校的跑步俱乐部也加入到鼓励人们的行动中来,举办比赛奖励垃圾袋最重的跑步者)”可知,
60、学校跑步俱乐部通过举办比赛来吸引人们拾荒慢跑,以此来支持这项新的“运动”。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“According to Swedish fitness app Lifesun, an average person burns about 288 calories while plogging for half an hour. This is about 50 calories more than he/she would burn when just jogging. (瑞典健身应用Lifesun的数据显示,平均每个人在拾荒慢跑半小时的过程中会消耗288卡路
61、里的热量。这比他/她慢跑时多燃烧50卡路里)”可知,第5段提到瑞典健身应用Lifesun是为了表明拾荒慢跑对健康有益。故选B项。【15题详解】标题判断题。根据第一段第一句“Looking for a fun Earth Day activity? You may want to try plogging, or picking up litter while jogging. (寻找一个有趣的地球日活动?你可以尝试拾荒慢跑时捡垃圾)”结合文章主要内容为说明“拾荒慢跑”这一“新运动”正在世界各地的跑步者中流行起来,介绍了这一运动的发起者和在世界范围内的流行情况。事实证明,拾荒慢跑不仅对环境有好处
62、,而且是一种健康的锻炼方式,所以A项“Plogging: A Fun Activity for Earth Day and Every Day(拾荒慢跑:世界地球日和每一日的有趣活动)”符合主旨,适合作为本文的标题,故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Five steps to better handwritingSome kids love handwriting, but others hate when its time to put their pen to paper. Maybe th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343077.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语复习北师大版必修五unit 15 Writing A Letter of Application课件 (共18张PPT).ppt
