湖北省武昌实验中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省武昌实验中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 湖北省 武昌 实验 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省武昌实验中学2021-2022学年10月月考高一英语试卷第二部分 阅读理解 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、BC和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑.ACEveryones at it, even my neighbors. I thought I might be the only person left in the world who hadnt done an eBay deal. So, I decided to try my hand at online auction
2、(网上拍卖).Buying for BeginnersSign up on www. eBay. co. uk. Most items (e.g. tables, computers and books) ready for auction will come with a picture and a short description; others may be marked with “Buy It Now ” and have a fixed price. You can buy these right away. If the item is being auctioned, you
3、 offer the highest price you are prepared to pay and eBay bids (出价) for you. The bid will be increased little by little until it goes beyond your highest bid, then you are emailed and asked if you would like to bid again. Auctions last up to 10 days and when they finish, you get an email telling you
4、 whether you have won the item.How to PaySellers decide how they would like to be paid and you need to check this before placing a bid as you might not want to post a check or postal orders. The easiest way is through PayPal, an online payment system that takes the money away from your credit card.S
5、elling Made Simple If you plan to sell on eBay, it helps to include a picture of the item. I followed my friends advice and put up the items I wanted to sell for a 10-day auction, starting on a Thursday. This way buyers had two weekends to bid.The big Things in Life Its easy to post a small item, bu
6、t furniture is a big part of eBay and this has to be collectively sent by deliverymen. Check the ways of delivery before you bid.1. What is the passage mainly about?A. How to make payment online.B. Ways of making delivery online.C. How to use an online-auction system.D. Advantages of an online aucti
7、on system.2. After bidding for an item, a buyer _.A. has chances to make higher bidsB. will get what he wants in ten daysC should make payment immediatelyD. may check its picture and description3. The easiest way of making payment mentioned in the passage is _.A. through a local banking systemB. by
8、sending the money to the sellerC. through an online payment systemD. by paying the deliveryman directly【答案】1. C 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。短文介绍了如何使用在线拍卖系统。【1题详解】主旨大意题。根据第一段“So, I decided to try my hand at online auction”(所以,我决定尝试在线拍卖)以及Buying for Beginners(为初学者购买),How to Pay(如何支付),Selling Made Simple(
9、销售变得简单),The big Things in Life(生活中的大物件)可知,短文主要会关于如何使用在线拍卖系统。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文中“If the item is being auctioned, you offer the highest price you are prepared to pay and eBay bids (出价) for you. The bid will be increased little by little until it goes beyond your highest bid, then you are emailed and
10、 asked if you would like to bid again.”(如果物品正在拍卖,您将提供您准备支付的最高价格,易趣将为您出价。出价将一点一点地增加,直到超过你的最高出价,然后你会收到电子邮件,询问你是否愿意再次出价。)由此可知,在竞拍一件物品后,买家有机会出更高的价格。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据文中“The easiest way is through PayPal, an online payment system that takes the money away from your credit card.”(最简单的方法是通过PayPal),这是一个在线支
11、付系统,可以从你的信用卡上取钱。)由此可知,文章中提到的最简单的付款方式是通过在线支付系统。故选C项。BLast week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona. He moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.My earliest memories of my father are a tall, handsome, successful man d
12、evoted to his work and his family, but uncomfortable with his children. As a child I loved him. He seemed unhappy with me unless got straight As and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was. Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think u
13、p things to say, feeling on guard.On the first day of my visit, we went out with one of my fathers friends for lunch at an outdoor cafe. We talked along that afternoon, did some shopping, ate on the street table, and laughed over my sons funny facial expressions Gone was my fathers critical (挑别的) ai
14、r and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?The next day dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood. Although our times together became easier over t
15、he years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, Im at last seeing another side of my father. And in so doing, Im delighted with my new friend. My dad, in his new home in Arizona, is back to me from where he was.4. Why did the author feel bitter about her father as a young a
16、dult?A. He did not love his children.B. He expected too much of her.C. He was too proud of himself.D. He was silent most of the time.5. When the author went out with her father on weekend, she would feel _.A. nervousB. sorryC. tiredD. safe6. What does the author think of her father after her visit t
17、o Tucson?A. More critical.B. More talkative.C. Gentle and friendly.D. Strict and hard-working.7. The underlined words “my new friend” in the last paragraph refer to _.A. the cafe ownerB. the authors sonC. the authors fatherD. the friend of the authors father【答案】4. B 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要
18、讲的是作者的父亲以前对她期望很高,多年后作者去父亲的新家拜访,作者发现父亲变得温和和友好多了,作者喜欢这个“新朋友”。【4题详解】推理判断题。根据第二段“He seemed unhappy with me unless got straight As and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was.(他似乎对我很不高兴,除非我的成绩全是A,如果我的男朋友的父亲没有他那么“成功”,他也不高兴。)”可知,作者的父亲在作者得全A的时候才会高兴,因此作者对年轻时的父亲感到痛苦,因为他对
19、她期望太高了。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.(每当我和他在周末出去的时候,我总是绞尽脑汁想说些什么,感觉很警惕。)”可知,当作者和父亲周末外出时,她会感到紧张,故选A。【6题详解】推理判断题。根据第三段的“We talked along that afternoon, did some shopping, ate on the street table, and laug
20、hed over my sons funny facial expressions Gone was my fathers critical (挑别的) air and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around?(那天下午,我们聊天、购物、在街边的桌子上吃饭,看着儿子滑稽的面部表情哈哈大笑。父亲挑剔的样子和严格的规矩都消失了。我认识的这个人是我的父亲,他在我身边显得那么友好和有趣,他是谁?)”可知,在她去过Tucson后,作
21、者认为她的父亲温柔而友好,故选C。【7题详解】词句猜测题。根据最后一段的“After so many years, Im at last seeing another side of my father. (这么多年后,我终于看到了父亲的另一面。)”可知,作者终于看到了父亲的另一面,因此这时的父亲对于作者来说是新的朋友,因此划线词“my new friend ”指的是作者的父亲,故选C。CThe flag, the most common symbol of a nation in the modem world, is also one of the most ancient. With a
22、 clear symbolic meaning, the flag in the traditional form is still used today to mark buildings, ships and other vehicles related to a country.The national flag as we know it today is in no primitive (原始的) artifact. itis, rather, the product of thousands of years development. Historians believe that
23、 it had two major ancestors, of which the earlier served to show wind direction.Early human beings used very fragile houses and boats. Often strong winds would tear roofs from houses or cause high waves that endangered travelers. Peoples food supplies were similarly vulnerable. Even after they had l
24、earned how to plant grains, they still needed help from nature to ensure good harvests. Therefore they feared and depended on the power of the wind, which could bring warmth from one direction and cold from another.Using simple piece of cloth tied to the top of post to tell the direction of the wind
25、 was more dependable than earlier methods, such as watching the rising of smoke from a fire. The connection of the flag with heavenly power was therefore reasonable. Early human societies began to fix long pieces of cloth to the tops of totems (图腾) before carrying them into battle. They believed tha
26、t the power of the wind would be added to the good wishes of the gods and ancestors represented by the totems themselves.These flags developed very slowly into modem flags. The first known flag of a nation or a ruler was unmarked: The king of China around 1000 B. C. was known to have a white flag ca
27、rried ahead of him. This practice might have been learned from Egyptians even further in the past, but it was from China that it spread over trade routes through India, then across Arab lands, and finally to Europe, where it met up with the other ancestor of the national flag8. The best title for th
28、e passage would be _.A. Development of the National FlagB. Power of the National FlagC. Types of FlagsD. Uses of Flags9. The earliest flags were connected with heavenly power because _.A. they could tell wind directionB. they could bring good luck to fightersC. they were handed down by the ancestors
29、D. they were believed to stand for natural forces10. What does the author know of the first national flag?A. He knows when it was sent to Europe.B. He believes it was made in Egypt.C. He thinks it came from China.D. He doubts where it started.11. What will the author most probably talk about next?A.
30、 The role of China in the spread of the national flag.B. The second ancestor of the national flag.C. The use of modern flags in Europe.D. The importance of modern flags.【答案】8. A 9. D 10. D 11. B【解析】【分析】本文是说明文。讲述了国旗的出现的原因分析,古代人认为旗帜是自然力量的象征,分析了人类旗帜的发展历程。【8题详解】主旨大意题。根据文章第一段“The flag, the most common sy
31、mbol of a nation in the modem world, is also one of the most ancient. With a clear symbolic meaning, the flag in the traditional form is still used today to mark buildings, ships and other vehicles related to a country.”(国旗是现代社会最常见的国家象征,也是最古老的国家之一。旗子具有明确的象征意义,传统形式的旗子至今仍被用来标记与国家有关的建筑物、船只和其他车辆。)可知,本文是
32、关于国旗的由来的解释,在下面的段落中详细介绍了国旗的发展历程。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第四段“The connection of the flag with heavenly power was therefore reasonable. Early human societies began to fix long pieces of cloth to the tops of totems (图腾) before carrying them into battle. They believed that the power of the wind would be added t
33、o the good wishes of the gods and ancestors represented by the totems themselves.”(因此,将这面旗帜与神圣力量联系起来是合理的。早期人类社会开始在图腾的顶部固定长布片,然后将它们带到战场上。他们相信,风的力量会加上图腾本身所代表的神和祖先的美好愿望。)说明早期的旗帜与神力联系在一起是因为人们认为风代表着自然的力量。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段第二句“The first known flag of a nation or a ruler was unmarked.”(一个国家或统治者的第一面已知旗
34、帜是没有标记的。)说明他也不知道第一面国旗的具体的情况,故选D。【11题详解】推理判断题。根据文章第二段“Historians believe that it had two major ancestors, of which the earlier served to show wind direction.”(历史学家认为它有两个主要的祖先,其中较早的一个用来显示风向。)说明历史学家认为国旗有两个原因,本文只讲述了一个原因,那么接下来最有可能讲述的是另外一个原因,故选B。DSince 1989, Dave Thomas, who died at the age of 69, was one
35、 of the most recognizable faces on TV. He appeared in more than 800 commercials for the hamburger chain named for his daughter. “As long as it works”, he said in 1991, “Ill continue to do those commercials.”Even though he was successful, Thomas remained troubled by his childhood. “He still wont let
36、anyone see his feet, which are out of shape because he never had proper fitting shoes,” Wendy said in 1993. Born to a single mother, he was adopted as a baby by Rex and Auleva Thomas of Kalamazoo in Michigan. After Auleva died when he was 5, Thomas spent years on the road as Rex traveled around seek
37、ing construction work. “He fed me,” Thomas said, “and if I got out of line, hed beat me.”Moving out on his own at 15, Thomas worked, first as a waiter, in many restaurants. But he had something much better in mind. “I thought if I owned a restaurant,” he said, “I could eat for free.” A 1956 meeting
38、with Harland Sanders led Thomas to a career as the manager of a Kentucky Chicken restaurant that made him a millionaire in 1968.In 1969, after breaking with Sanders, Thomas started the first Wendys Old Fashioned Hamburgers, in Columbus, Ohio, which set itself apart by serving made-to-order burgers.
39、With 6,000 restaurants worldwide, the chain now makes $ 6 billion a year in sales. Although troubled by his own experience with adoption, Thomas, married since 1954 to Lorraine, 66, and with four grown kids besides Wendy, felt it could offer a future for other children. He started the Dave Thomas Fo
40、undation for Adoption in 1992.In 1993, Thomas, who had left school at 15, graduated from Coconut Creek High School in Florida. He even took Lorraine to the graduation dance party. The kids voted him Most Likely to Succeed.“The Dave you saw on TV was the real Dave,” says friend Pat Williams. “He wasn
41、t a great actor or a great speaker .He was just Joe Everybody.”12. What is the article mainly about?A. The life of Dave Thomas.B. The dream of Dave Thomas.C. The schooling of Dave Thomas.D. The growth of Dave Thomass business.13. What do we know about his childhood?A. He lived a poor life.B. He had
42、caring parents.C. He stayed in one place.D. He didnt go to school.14. Choose the right time order of the following events in Thomass life.a. graduated from high schoolb. started his own businessc. became a millionaired. started a foundatione. met Harland SandersA. e, b, c, d, aB. a, e, c, b, dC. e,
43、c, b, d, aD. a, e, b, c, d15. “He was just Joe Everybody” (in the last paragraph) means_.A. Dave was famousB. Dave was shyC. Dave was showyD. Dave was ordinary【答案】12. A 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇人物传记,介绍了快餐传奇戴夫托马斯的生平。【12题详解】A考查主旨大意题。根据第二段第一句“Even though he was successful, Thomas remained troubled
44、 by his childhood.”;第三段最后一句“A 1956 meeting with Harland Sanders led Thomas to a career as the manager of a Kentucky Chicken restaurant that made him a millionaire in 1968.”;第四段第一句“In 1969, after breaking with Sanders, Thomas started the first Wendys Old Fashioned Hamburgers,”;第五段第一句“In 1993, Thomas,
45、 who had left school at 15, graduated from Coconut Creek High School in Florida.”可见这是以时间为线索介绍了快餐传奇戴夫托马斯的生平。故选A。【13题详解】A 考查推理判断题。根据第二段第二句“He still wont let anyone see his feet, which are out of shape because he never had proper fitting shoes,”他仍然不会让任何人看他那曾经因为从没有穿过合脚的鞋子而变形的脚。可知戴夫小时候家里穷,都没有合适的鞋穿,故选A。【1
46、4题详解】C考查细节理解题。按时间的先后查找:根据第三段 A 1956 meeting with Harland Sanders led Thomas to a career as the manager of a Kentucky Chicken restaurant 找到e;根据第三段“that made him a millionaire in 1968.”找到c;第四段第一句“In 1969, after breaking with Sanders, Thomas started the first Wendys Old Fashioned Hamburgers,”找到b;根据第四段“
47、He started the Dave Thomas Foundation for Adoption in 1992.”找到d;第五段“In 1993, Thomas, who had left school at 15, graduated from Coconut Creek High School in Florida”找到a。可知道正确排序:ecbda,故选C。15题详解】D 考查词句猜测题。根据最后一段“The Dave you saw on TV was the real Dave,” says friend Pat Williams. “He wasnt a great acto
48、r or a great speaker .”你在电视上看到的戴夫就是真正的戴夫。他不是演员,也不是演说家。可知他就是一个真实的普通人。故选D。第二节 (共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Rabbits are easy to raise. The long-eared animals are clean and quiet. They do not need a lot of room. And you do not
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344729.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
