分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型江西省赣县第三中学2020-2021学年高一下学期五月月考英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:344982
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:19
  • 大小:133KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西省赣县第三中学2020-2021学年高一下学期五月月考英语试题 WORD版含解析 江西省 赣县 第三中学 2020 2021 学年 一下 学期 五月 月考 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、赣县三中20-2022学年下学期五月考高一英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题l.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Which train will the woman take?A. The 10:50 one. B. The 10:20 one. C. The 10:15 one.2. What does the man suggest the woman do?A. Take

    2、some courses this summer. B. Sign up before the 15th. C. Wait another month.3. How many kilograms of peanuts does the man buy?A. Two. B. Four. C. Five.4. What are the speakers mainly talking about?A. Indoor activities. B. Water pollution. C. The air quality.5. When will the car be ready?A. This afte

    3、rnoon. B. Tomorrow morning. C. Next Monday.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What time does Sophies class start?A. At 8:30 a.m. B. At 4:30 p.m. C. At 5:00 p.m.7. What does

    4、Sophie have to do today?A. Attend a meeting. B. Finish typing the papers. C. Take some pictures.听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the painting classes start?A. On February 16th. B. On February 17th. C. On February 20th.9. How much will a member of the Art Club pay for the painting classes?A. $70. B. $100.

    5、 C. $140.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation take place?A. At a museum. B. In a record store. C. At a booking office.11 On which day will the Japanese music concert be held?A. The 30th. B. The 28th. C. The 15th.12. How does the man pay for the tickets?A. By credit card. B. By check. C.

    6、By cash.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why did the woman stop the man?A. He was speeding. B. He ran a red light. C. He took a wrong turn.14. What is the speed limit of the street?A. 35 miles per hour. B. 30 miles per hour. C. 25 miles per hour.15. What does the woman finally do about the situation?A. She take

    7、s the man to the police station.B. She just warns the man and lets him go.C. She gives the man a ticket.16. What can we learn about the man?A. He is new in the city.B. He failed his job interview.C. He didnt bring his license with him.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long does the drawing course last?A. Fo

    8、r 35 weeks. B. For 25 weeks. C. For 20 weeks.18. When is the painting course?A. On Mondays. B. On Tuesdays. C. On Wednesdays.19 What will the students do at the end of the year?A. Set a timetable. B. See some exhibitions. C. Help set up an exhibition.20. What should the listeners do if they want to

    9、take the courses?A. Return the form. B. Call the speaker. C. Go to the teachers office.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACentral ParkExplore Central Park, one of the largest city parks in the world and one of the most famous symbols of New York. Le

    10、ts have a look at its main sights.Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2). This park is home to man-made lakes, waterfalls, grass and wooded areas. You will also find the Central Park Zoo, among other attractions in th

    11、is greenspace of New York.Besides being the citys primary green lungs, Central Park is also a favorite spot for many New Yorkers. It is perfect for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor sports. Something that we found curious is seeing so many people running with their babies in prams (婴

    12、儿车).On Foot or by BicycleTo get to know some of the wildest parts of Central Park we suggest walking. However, to get a general feel for the whole park, the best thing to do is hire a bicycle and enjoy the scenery.If you decide to hire a bike, you will find lots of bike rental stores around Central

    13、Park that are not very expensive.Open TimeFrom 7 a.m. to 10 p.m. on weekends.From 6 a.m. to 8:30 p.m. on weekdays.PriceEntry to the Park is free. But if you visit some parts like Central Park Zoo, you need to buy a ticket.TransportSubway: Line 5, 6, 7, A, B, C and D.Bus: Line M1, M2, M3, M4 and M10.

    14、Nearby placesMetropolitan Museum of Art (447 m)Guggenheim Museum (564 m)American Museum of Natural History (688 m)Whitney Museum of American Art (1 km)The Frick Collection (1.3 km)1. What can we learn about the Central Park from the text?A. It is home to lakes and waterfalls.B. It is perfect for doi

    15、ng outdoor sports.C. It is the largest city park in the world.D. It is the most famous symbol of New York.2. Which one of the following things is free?A. Hiring a bicycle.B. Entrance to Central Park.C. Visiting Central Park Zoo.D. Going to the Metropolitan Museum of Art.3. Where can we find this tex

    16、t?A. In a science report.B. In a geography book.C. In a fashion magazine.D. In a travel guide.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文对纽约的中央公园做了介绍,同时提到了其开放时间、抵达方式、价格和其附近的地点。【1题详解】细节理解题。结合文章的第二段第二句:This park is home to man-made lakes, waterfalls, grass and wooded areas.可知,选项A是把概念广义化了;第三段第二句:It is perfect

    17、 for sunbathing, going for walks, or doing any outdoor sports.可得出,选项B和文意一致;结合第二段第一句:Central Park is New Yorks largest city park and one of the biggest in the world, with an area of 843 acres (about 3.4km2).可看出选项C不符合文章意义。由第一段第一句:Explore Central Park, one of the largest city parks in the world and one

    18、 of the most famous symbols of New York.可知,中央公园是纽约最著名的标志之一。所以,选项D错误。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据题干关键词:free,定位文章第七段第一句:Entry to the Park is free.即可看出,选项B为正确答案。故选B项。【3题详解】推理判断题。结合文章的大意,是介绍了纽约的中央公园和其相关的细节,所以,可以得出其来自旅行指南。选项A:科学报告;选项B:地理书;选项C:时尚杂志;选项D:旅行指南。故选D项。BCan dogs and cats get along well in the same home?

    19、People who are thinking about getting a dog as a friend for their cat are worried that they will fight. A recent research has found that if the cat is taken back home before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable tha

    20、t the two pets will get alongswimmingly. In two-thirds of the homes cats and dogs have a good relationship.However, it wasnt all sweetness and light. There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression(侵略,好斗) and fighting were found in 10% of the homes. One re

    21、ason for this is probably that some of their body languages are just different. For example, when a cat turns its head away it means aggression, while a dog doing the same means submission(顺从).In homes with cats and dogs living peacefully, researchers found a surprising behavior. They are learning h

    22、ow to talk each others language. It is a surprise that cats can learn how to talk “Dog”, and dogs can learn how to talk “Cat”.Whats interesting is that both cats and dogs have appeared to become smarter. They can learn to read each others body languages, suggesting that the two may have more in comm

    23、on than was expected. Once familiar with each others body language, cats and dogs can play together, and enjoy sleeping together on the sofa.The importance of this research on cats and dogs may go beyond pets to people who dont get along well, including neighbors, colleagues at work, and even countr

    24、ies. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.4. The underlined word “swimmingly” in Paragraph 1 is closest in meaning to _.A earlyB. mostlyC. quicklyD. smoothly5. Some cats and dogs may fight when _.A. they are cold to each otherB. they look away from each otherC. t

    25、hey misunderstand each others body languagesD. they are introduced at an early age6. It is suggested in Paragraph 4 that cats and dogs _.A. have common interestsB. are less different than thoughtC. have a common body languageD. are not so smart as expected7. What can we human beings learn from cats

    26、and dogs?A. We should learn to get along well with othersB. We should know more about animals.C. We should live in peace with animals.D. We should learn more body languages.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。科学研究表明猫和狗在一定的情况下是能够和平相处的。如果先收养猫,并且猫不到6个月,狗不到一年,这个时候他们就能顺利地和平相处。通过观察他们不能和平相处的原因是他们之间误解了彼

    27、此的身势语而造成的。但有趣的是猫和狗能相互学习彼此的身势语,这样他们就能和平相处。人类从中也能学到如何相处。【4题详解】猜测词意题。根据横线后一句“In two-thirds of the homes cats and dogs have a good relationship.”可知如果先收养猫,并且猫不到6个月,狗不到一年,也就是说猫狗被收养的时候,如果它们的年龄很小,就能顺利的和平相处。2/3被采访的家庭的猫狗的情况也表明这样的结果。所以“swimmingly”表示“顺利地”,与D项语义一致。故选择D项。【5题详解】推理判断题。根据第二段二三句“while aggression and

    28、fighting were observed in 10% of the homes. One reason for this is probably that some of their body signals were just opposite.”可知猫和狗发出的信号是相反的,所以它们之间的打斗主要是由于误解。故C项正确。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段第一句“In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. They are learning ho

    29、w to talk each others language.”可知猫狗是可以平相处的,它们之间的差别比我们认为的要更小一些。B正确。【7题详解】推理判断题。根据最后一句“If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.”可知如果猫狗都能够和平相处,人们也有和平相处的可能性。也就是说人们从猫狗的身上学会了和平相处。故A项正确。CIf you go into the forest with friends, stay with them. If you dont, you may get lost

    30、. If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Dont try to find your friendslet them find you. You can help them find you by staying in one place. There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle three times. Stop. Then

    31、shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give y

    32、ou two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.If you dont think that you will get help before night comes, try to make a little house with branches(树枝). Make yourself a bed with leaves and grass.When you need some water, you have to leave your little

    33、 branch house to look for it. Dont just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk in order to go back again easily. When you are lost, the most important thing to do is to stay in one place.8. If you get lost in the forest, you should _.A. try to find your friends in no timeB. sta

    34、y in one place and give signalsC. walk around the forestD. shout as loudly as possible9. Which signal is a call for help?A. Crying twice.B. Shouting here and there.C. Whistling everywhere in the forest.D. Shouting or whistling three times together.10. When you hear two shouts or two whistles, you kn

    35、ow that _.A. someone needs your helpB. something terrible will happenC. people will come to help youD. someone is afraid of an animal11. Whats the meaning of the last paragraph?A. Use branches to make a bed.B. Drop branches to look for water.C. Pick off branches to build another house.D. Leave branc

    36、hes to help you find your way back.【答案】8. B 9. D 10. C 11. D【解析】【分析】本文为说明文,文章主要介绍了在森林里迷路后该怎么办。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are.( 如果你迷路了,这是你应该做的。坐下来,待在原地)”以及最后一句“Any signal given three times is a call for help.(任何信号发出三次就是呼救)”可知,迷路了要呆在原处,并

    37、发出求救信号,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第一段中“You can shout or whistle three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.(你可以喊三次或吹三次口哨。 停止。然后再喊或吹三次口哨。任何信号发出三次就是呼救)”可知,三次喊叫和口哨声是求救的信号,故选D。【10题详解】细节理解题。根据第二段中“They will let you know that they have heard your sig

    38、nal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.(他们会让你知道他们听到了你的信号。他们会对你喊两声或吹两声口哨。当一个信号发出两次时,它是对呼救的回应)”可知,当听到两声喊叫或口哨表明有人要来救你了,故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段“When you need some water, you have to leave your little branch house to look for i

    39、t. Dont just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk in order to go back again easily. When you are lost, the most important thing to do is to stay in one place.(当你需要水的时候,你就得离开你的小树枝屋去找水。不要一走了之。在你走路的时候,把小树枝摘下来,这样你就可以轻松地往回走。当你迷失的时候,最重要的就是待在一个地方)”可知,最后一段的意思是留下树枝作记号帮助你找到回去的路。故选D。DRa

    40、nge anxiety(里程焦虑), the fear of running out of power before being able to recharge an electric vehicle, may be a thing of the past, according to a team of Penn State engineers who are looking at lithium iron phosphate batteries(磷酸铁锂电池) that have a range of 250 miles with the ability to charge in 10 m

    41、inutes. “We developed a pretty clever battery for mass-market electric vehicles,” said Chao-Yang Wang, a professor and director of the Electrochemical Engine Center at Penn State. “There is no more range anxiety and this battery is affordable”. The researchers also say that the battery should be goo

    42、d for 2 million miles in its lifetime.They report today in Nature Energy that the key to long-life and rapid recharging is the batterys ability to quickly heat up to 140 degrees Fahrenheit, for charge and discharge, and then cool down when the battery is not working.The battery uses a self-heating a

    43、pproach previously developed in Wangs center. The self-heating battery uses a thin nickel foil(镍箔) with one end attached to the negative terminal and the other extending outside the cell to create a third terminal. Once electrons flow it rapidly heats up the nickel foil through resistance heating an

    44、d warm the inside of the battery. Once the batterys internal temperature is 140 degrees F, the switch opens and the battery is ready for rapid charge or discharge. “This battery has slenderized weight, volume and cost,” said Wang. “I am very happy that we finally found a battery that will benefit th

    45、e mainstream consumer mass market.” According to Wang, these smaller batteries can produce a large amount of power upon heating40 kilowatt hours and 300 kilowatts of power. An electric vehicle with this battery could go from zero to 60 miles per hour in 3 seconds and would drive like a Porsche, he s

    46、aid. “This is how we are going to change the environment and not contribute to just the luxury cars,” said Wang. “Let everyone afford electric vehicles.”12. Which can best describe the battery in the text?A. Cheap and heavy.B. Costly but beneficial.C. Expensive but small-sized.D. Affordable and effi

    47、cient.13. Why can the battery be used for long and charged so fast?A. It is environmentally friendly.B. It heats up and cools down rapidly.C. It helps speed up the car instantly.D. It charges when it doesnt work.14. What does Paragraph 4 mainly talk about?A. How the battery works.B. Advantages of th

    48、e battery.C. How the battery is produced.D. Applications of the battery.15. The underlined word “slenderized” in Paragraph 5 can probably be replaced by_.A. promotedB. gatheredC. combinedD. reduced【答案】12. D 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了一款新的价格实惠而续航能力强的电池,这种电池采用“自热”原理,重量轻,体积小,成本低。在开发者看来,他们

    49、为大众电动汽车开发了一种非常聪明的电池。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段内容“There is no more range anxiety and this battery is affordable. The researchers also say that the battery should be good for 2 million miles in its lifetime.(“不再有里程焦虑,而且这款电池价格实惠。”研究人员还表示,电池在其使用寿命内应该可以续航200万英里。)”可知,这款电池价格实惠,续航能力强,选项D“Affordable and efficient.

    50、(负担得起的和有效的。)”可用来描述其特点。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段内容“They report today in Nature Energy that the key to long-life and rapid recharging is the batterys ability to quickly heat up to 140 degrees Fahrenheit, for charge and discharge, and then cool down when the battery is not working.(他们今天在自然能源杂志上报道说,长寿命和

    51、快速充电的关键是电池能够快速加热到华氏140度,进行充放电,然后在电池不工作时冷却。)”可知,电池使用时间长,充电速度快的关键在于电池能够快速加热和冷却。故选B项。【14题详解】主旨大意题。通过阅读文章第四段内容可知,该段中心句为首句“The battery uses a self-heating approach previously developed in Wangs center.(这种电池使用了一种自热方法,这种方法是王的研究中心以前开发的。)”,后文则对该电池的“自热”原理进行了详细解释。由此可知,该段主要讲了该电池的工作原理。故选A项。【15题详解】词义猜测题。分析可知,划线单词

    52、所在句“This battery has slenderized weight, volume and cost(这种电池的重量、体积和成本都降低了)”讲述了新型电池的“更新特点”,后文“these smaller batteries can produce a large amount of power upon heating40 kilowatt hours and 300 kilowatts of power.(这些较小的电池可以在加热时产生大量的电力40千瓦时和300千瓦的电力)”则对该“更新”进行了进一步解释,由此可推知,“slenderized weight”应是与“smalle

    53、r”相呼应,理解为“新型电池更小”,即,缩减了体重,由此可知,“slenderized”应是与选项D“reduced(减少)”含义相同。故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Choose the Best Mothers Day GiftLets face it, shopping for that perfect gift on Mothers Day can be very painful. _16_Thats why they are spending tons of money

    54、 on dinners and clothes. Instead of buying an expensive gift that your mom probably wont ever use, take a look at the tips to help you pick out the right gift.Remember all the little things.Mothers Day is a very special day. _17_You should try to buy gifts that attach importance to all the little th

    55、ings she loves. For example, choose gifts that are centered around her favorite foods, childhood memories, hobbies, etc. This will not only show that you care, but your gift will also be meaningful.Think about the good old days._18_Whether you buy another set of clothes that she used to wear or put

    56、together a collection of old photos in a photo album can make her feel special. These are probably the best types of gifts to give if you can pull it off.Give her a surprise.Its always fun to surprise our mothers and to see the joy on their faces. _19_If there is no possibility of it, take her out t

    57、o an event or dining experience that is new and different. She may be surprised at how much fun she had.Send her a handmade gift._20_Sometimes, buying gifts can be a good choice on Mothers Day. However, making a gift by hand shows the thought and care spent in giving the best gift for our mothers. T

    58、ry something different like making her favorite food or knitting light blankets for the coming autumn season.A. Making gifts are always better than buying gifts.B. Sometimes a hug and a kiss can be the best gift of all.C. Giving a gift that brings back memories can go a long way.D. Colorful fresh-cu

    59、t flowers are universally loved and will brighten her day.E. Holding a surprise party for your mom can really make her feel appreciated.F. Nowadays, many people dont know what to buy for mothers on this special day.G. But that doesnt mean you should burn a hole in your pocket to buy the most wanted

    60、gift.【答案】16. F 17. G 18. C 19. E 20. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章讲述的是在母亲节买份完美的礼物会很痛苦。与其买一件妈妈可能永远不会用的昂贵礼物,不如看看这些小窍门,帮你挑选合适的礼物。文章介绍了一些在母亲节为母亲买礼物的建议。【16题详解】根据上文“Lets face it, shopping for that perfect gift on Mothers Day can be very painful.(让我们面对现实吧,在母亲节买一份完美的礼物是非常痛苦的)”可知,上文提到了母亲节买礼物很痛苦,本句承接上文继续说明原因:许多人不知道在这个

    61、特别的日子给母亲买什么。故F选项“现在,许多人不知道在这个特别的日子给母亲买什么”符合语境,故选F。【17题详解】根据上文“Mothers Day is a very special day.(母亲节是一个非常特殊的日子)”以及后文“You should try to buy gifts that attach importance to all the little things she loves. For example, choose gifts that are centered around her favorite foods, childhood memories, hobbi

    62、es, etc. This will not only show that you care, but your gift will also be meaningful.(你应该尽量买那些注重她所喜爱的小物件的礼物。例如,选择围绕她喜欢的食物、童年回忆、爱好等主题的礼物。这不仅表明你的关心,而且你的礼物也是有意义的)”可知,后文提到了应该买什么样的礼物,可知本句与上文构成转折,指出不应该买什么样的礼物。故G选项“但这并不意味着你应该破费去买最想要的礼物”符合语境,故选G。【18题详解】根据后文“Whether you buy another set of clothes that she u

    63、sed to wear or put together a collection of old photos in a photo album can make her feel special. These are probably the best types of gifts to give if you can pull it off.(不管你是买一套她以前穿的衣服,还是把她的旧照片放在相册里,都能让她觉得自己很特别。如果你能做到的话,这些可能是最好的礼物)”可知,本段主要是关于送有特殊回忆的礼物的建议,故C选项“送一个能唤起回忆的礼物大有作用”符合语境,故选C。【19题详解】根据后文

    64、“If there is no possibility of it, take her out to an event or dining experience that is new and different. She may be surprised at how much fun she had.(如果不可能,那就带她去参加一个新、不同的活动或用餐体验。 她可能会对自己的快乐感到惊讶)”可知,后文提到了带母亲参加用餐体验,可知本句是在对其它可以从事的活动提出建议。故E选项“为你的妈妈举办一个惊喜派对可以让她感到感激”符合语境,故选E。【20题详解】根据后文“Sometimes, buy

    65、ing gifts can be a good choice on Mothers Day. However, making a gift by hand shows the thought and care spent in giving the best gift for our mothers. Try something different like making her favorite food or knitting light blankets for the coming autumn season.(有时候,在母亲节买礼物是个不错的选择。 然而,手工制作礼物显示了我们在给母

    66、亲最好的礼物中花费的思想和关心。尝试一些不同的东西,比如做她最喜欢的食物或为即将到来的秋天编织轻便的毯子)”可知,本段主要说明了亲手制作母亲节礼物的好处,故A选项“制作礼物总是比买礼物好”符合语境,故选A。第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节(共20小题:每小题1,5分,满分30分)阅读下面短文, 从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was walking home from school one day and it happened to be a particularly cold and windy day. It was _and

    67、 I was crazy enough to forget my hats and scarf. You can imagine my cheeks were rosy _22_ and my hands were as numb as they can be.All of a sudden, an old lady _23_ up beside me and asked if I would like a ride _24_. At first, I said it was OK and her _25_smile melted(融化) away the thought that I sho

    68、uld never talk to _26_! We had an amazing chat and she was just _27_ a good woman. She told me her _28_and she dropped me off.I didnt see her or talk to her for about a month and one night as I_29_ her kind gesture, I decided to return the favor. So, I made a lot of _30_ and walked down to her house

    69、 with my friend. At first I was a bit _31_she wouldnt remember me or think that I was a bad man who poisoned cookies but luckily, I was _32_ wrong. She was so happy, and she hugged me and kissed me and seemed so _33_ that someone would do something like that!When I got home my mom told me that she _

    70、34_and told my mom on the phone that she _35_because she was so touched. She said she would never _36_ the kindness that was given to her! That filled me with such _37_! There really is nothing else joyful like helping _38_and making someones day _39_!Let us never forget the joy we get _40_ giving o

    71、thers a hand!. A. blowingB. freezingC. flowingD. flying22. A. redB. pureC. whiteD. pale23. A. pickedB. turnedC. droveD. took24. A. hospitalB. familyC. schoolD. home25. A. warmB. easyC. simpleD. strange26. A. womenB. driversC. strangersD. neighbors27. A. soB. suchC. thatD. as28. A. numbersB. carC. fa

    72、milyD. address29. A. rememberedB. forgotC. repeatedD. regretted30. A. breadB. saladC. cookiesD. sweets31. A. nervousB. disappointedC. confusedD. worried32. A. generallyB. completelyC. hardlyD. usually33. A. puzzledB. surprisedC. satisfiedD. fearful34. A. visitedB. cameC. droveD. called35. A. criedB.

    73、 sleptC. leftD. laughed36. A. permitB. pardonC. forgetD. imagine37. A. sadnessB. interestC. puzzleD. happiness38. A. othersB. the otherC. anotherD. other39. A. busierB. brighterC. easierD. harder40. A. forB. inC. byD. on【答案】. B 22. A 23. C 24. D 25. A 26. C 27. B 28. D 29. A 30. C 31. D 32. B 33. B

    74、34. D 35. A 36. C 37. D 38. A 39. B 40. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者去看望在一个寒冷的天气里让自己搭车回家的老妇人,并认识到没有什么事情比帮助他人能让人感到更快乐了。【题详解】考查形容词辨析。根据本空前的a particularly cold and windy day可知天气非常寒冷。A. blowing刮起;B. freezing严寒的;C. flowing流动的;D. flying飞行的,故选B。【22题详解】考查形容词辨析。根据本空前的forget my hats and scarf.可知在这么冷的天气里没有戴帽子和围巾,我的

    75、脸被冻得通红red。A. red红的;B. pure纯的;C. white白色的;D. pale苍白的,故选A。【23题详解】考查动词辨析。根据本空后的asked if I would like a ride可知一位老妇人开车赶到我身旁,问我是否需要搭车。A. picked挑选;B. turned转动;C. drove驾驶;D. took拿,故选C。【24题详解】考查名词辨析。根据上文I was walking home from school可知我是在放学回家的路上。A. hospital医院;B. family家庭;C. school学校;D. home家,故选D。【25题详解】考查形容词

    76、辨析。根据本空后的melted(消除) away the thought可知这位老妇人温暖的笑容打消了我原有的想法。A. warm温暖的;B. easy容易的;C. simple简单的;D. strange奇怪的,故选A。【26题详解】考查名词辨析。根据上文内容可知,我与这位老妇人素不相识,此处是说她温暖的笑容打消了我不与陌生人说话的想法。A. women女人;B. drivers司机; C. strangers陌生人;D. neighbours邻居,故选C。【27题详解】考查形容词辨析。根据文章语境可知,通过聊天我发现她是如此好的一个人。“such+a(n)+形容词+单数名词”为固定结构,表

    77、示“如此的一个”。故选B。【28题详解】考查名词辨析。根据下文walked down to her house with my friend.可知这位老妇人告诉了我她的地址。A. numbers数字;B. car汽车;C. family家庭;D. address地址,故选D。【29题详解】考查动词辨析。根据本空后的I decided to return the favor.可知一个月后的一个晚上我想起了这位老妇人的善行,我决定为她做一点事情。A. remembered想起;B. forgot忘记; C. repeated重复;D. regretted后悔,故选A。【30题详解】考查名词辨析。根

    78、据下文think that I was a bad man who poisoned cookies可知,我为她做了很多饼干。A. bread面包;B. salad沙拉;C. cookies饼干;D. sweets糖果,故选C。【31题详解】考查形容词辨析。根据本空后的she wouldnt remember me or think that I was a bad man who poisoned cookies可知我担心她不记得我或把我当成坏人。A. nervous紧张的; B. disappointed失望的;C. confused困惑的;D. worried担心的,故选D。【32题详解

    79、】考查副词辨析。根据本空后的She was so happy, and she hugged me and kissed me可知事实证明我的想法完全错误,她看到我很高兴并热情地拥抱亲吻了我。A. generally一般地;B. completely完全地;C. hardly几乎不;D. usually通常,故选B。【33题详解】考查形容词辨析。根据本空后的that someone would do something like that! 可知我的做法让她感到很惊讶。A. puzzled困惑的;B. surprised吃惊的;C. satisfied满意的;D. fearful可怕的,故选B

    80、。【34题详解】考查动词辨析。根据本空后的told my mom on the phone可知这位老妇人打电话给我妈妈。A. visited拜访;B. came来;C. drove驾驶;D. called打电话,故选D。【35题详解】考查动词辨析。根据本空后的because she was so touched可知她感动得哭了。A. cried哭了; B. slept睡觉;C. left离开;D. laughed笑,故选A。【36题详解】考查动词辨析。根据文章语境可知,她说永远也不会忘记我的好意。A. permit允许; B. pardon原谅;C. forget忘记;D. imagine想象

    81、,故选C。【37题详解】考查名词辨析。根据本空后的There really is nothing else joyful可知,听到老妇人这样说,我的心里充满了幸福。A. sadness悲哀;B. interest兴趣;C. puzzle困惑;D. happiness幸福,故选D。【38题详解】考查代词辨析。根据文章语境可知,此处是说没有什么事情比帮助他人更让人感到快乐的事情了。A. others其他人;B. the other另一个;C. another另一个;D. other另外一个,故选A。【39题详解】考查形容词辨析。上文说帮助他人,此处是说使别人的天空变得更明亮。A. busier更忙

    82、碌; B. brighter更明亮;C. easier更容易;D. harder更难的,故选B。【40题详解】考查介词辨析。根据文章语境可知,此处是说让我们永远不要忘记通过帮助别人而获得的快乐。A. for为了;B. in在之内;C. by通过;D. on在之上,故选C。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Feeling hungry? If youre feeling extremely hungry, whats the easiest way _41_(satisfy) your hunger

    83、? The majority of us are likely to look through a takeaway menu and order some delicious but_42_(possible) unhealthy food. And our increasingly busy _43_(life) add to our need to buy ready-made food on the go or delivered to home.Eating options are_44_(end), and new technology means we can feed our

    84、eagerness at the push of a button. Takeaway delivery apps make ordering food quick and_45_(convenience), and during the recent Coronavirus crisis, it did provide a lifeline to those who are stuck at home with nothing to cook or who lacked the skills to prepare a meal for_46_(they). Its no wonder we

    85、are persuaded to skip the grocery shopping, bypass the kitchen, and enjoy _47_ someone else has prepared. But_48_(order) a pizza or a box of noodles can come at a price in terms of economy and our health.Of course, reducing salt, sugar and fat _49_ (be) one way to make takeaway food healthier,as wel

    86、l as offering smaller sizes. But the best advice _50_ you might want to take away from this Takeaway English is to find a book on cooking and try making your own nutritious meal.【答案】41. to satisfy 42. possibly 43. lives 44. endless 45. convenient 46. themselves 47. what 48. ordering 49. is 50. that【

    87、解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章叙述了当今人们选择外卖的原因,同时结合经济和健康的角度讲到我们是要付出代价的。最终提出,我们要找一本烹饪书,尝试做自己的营养餐。【41题详解】考查非谓语动词。句意:如果你感到极度饥饿,满足饥饿感最简单的方法是什么?修饰名词way后跟不定式作后置定语。故填to satisfy。【42题详解】考查副词。句意:大多数人都会浏览外卖菜单,点一些美味但可能不健康的食物。修饰后文形容词unhealthy,作状语,应用副词possibly。故填possibly。【43题详解】考查名词的数。句意:我们日益忙碌的生活增加了我们购买即食食品或外卖到家的需求。life为可数名词

    88、,结合上文our可知数量大于一应用复数形式。故填lives。44题详解】考查形容词。句意:吃的选择是无穷无尽的,而新技术意味着我们只需按下一个按钮就能满足自己的渴望。空处作表语,表示“无穷无尽的”应用形容词endless。故填endless。【45题详解】考查形容词。句意:外卖应用程序让点餐变得快捷方便,在最近的冠状病毒危机期间,它确实为那些被困在家里没有东西做饭或缺乏自己做饭技能的人提供了一条生命线。空处作宾补,表示“便利的”应用形容词convenient。故填convenient。【46题详解】考查代词。句意:外卖应用程序让点餐变得快捷方便,在最近的冠状病毒危机期间,它确实为那些被困在家里

    89、没有东西做饭或缺乏自己做饭技能的人提供了一条生命线。结合句意表示“他们自己”应用反身代词themselves。故填themselves。【47题详解】考查宾语从句。句意:难怪我们会被劝说跳过杂货店购物,绕过厨房,享受别人准备的东西。空处引导宾语从句,从句中缺少宾语,指事物应用what引导。故填what。【48题详解】考查非谓语动词。句意:但是,点一份披萨或一盒面条可能会在经济和健康方面付出代价。此处句子缺少主语,order应用动名词形式作主语。故填ordering。【49题详解】考查主谓一致和时态。句意:当然,减少盐、糖和脂肪是使外卖食品更健康的一种方法,也可以提供小包装食品。陈述客观事实用一

    90、般现在时,主语为动名词短语reducing salt, sugar and fat,谓语用单数。故填is。【50题详解】考查定语从句。句意:但是,你可能想要从这篇外卖英语中得到的最好建议是,找一本烹饪方面的书,试着自己做一顿营养大餐。此处为定语从句修饰先行词advice,先行词在从句中作宾语,且由最高级修饰,只能用关系代词that引导。故填that。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加

    91、:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Sir ,Im a middle school student. I am willing to a volunteer to help others. Although I am busy, I still wanted to visit Old Peoples Home as a volunteer. Apart from do some cleaning

    92、for the old people, giving some performances with my friends are another thing I can do. I believe Ill be the person who can get on good with the old there. Besides, I am ready to give a hand to sick children in hospital.I love children but Ill devote myself to taking good care of him. In a word, I

    93、would like to help those people whom need help. Please get on touch with me by phone or by the mail.Warm-hearted,Jim【答案】1.在to后加be2. wantedwant3. dodoing4. areis5. goodwell6. butand/so7. himthem8. whomwho/that9. onin10.去掉mail前的the【解析】【分析】这是一篇应用文。作为一名中学生,作者罗列了自己的优点来申请做志愿者帮助别人。【详解】1.考查动词。句意:我愿意成为一名志愿者来

    94、帮助别人。be willing to do something为固定结构,意为“乐意做某事”,缺少动词be (成为)。故在to后加be。2.考查时态。句意:虽然我很忙,但我还是想作为一名志愿者去参观老人之家。根据前半句中的“am”,判断句子时态是一般现在时,所以不能用一般过去时,把wanted改成原形want符合题意。故将wanted改为want。3.考查动名词。句意:除了给老人打扫卫生外,和朋友们一起表演也是我能做的一件事。apart from是固定搭配,意为“除之外”,from是介词,需要用动名词形式。故把do改为 doing。4.考查主谓一致。句意:除了给老人打扫卫生外,和朋友们一起表演

    95、也是我能做的一件事。“giving some performances with my friends”是动名词短语,在句中做主语时,谓语用单数形式。故把are改为is。5.考查副词。句意:我相信我会是那个能和那里的老人和睦相处的人。get on well with意为“与相处融洽”,修饰动词短语 get on with需要用副词well。故把good改成well。6.考查连词。句意:我爱孩子,并且/因此我会致力于好好照顾他们。“爱孩子”和“要全身心地照顾他们”,整个句子在逻辑上是并列关系或因果关系,而非转折关系。故把but改为and/so。7.考查代词。句意:我爱孩子,并且/因此我会致力于好

    96、好照顾他们。“他们”的代词是用来代替“children”,所以用them符合题意。故把him改为them。8.考查定语从句引导词。句意:总之,我乐意帮助那些需要帮助的人。先行词those people是人,在从句中作主语,故用who/that。把whom改为who/that。9.考查介词。句意:请通过电话或者邮件与我联系。get in touch with sb.是固定搭配,意为“与某人取得联系”。故把介词on改成in。10.考查冠词。句意:请通过电话或者邮件与我联系。by +名词,表示通过使用,中间不加the。故去掉mail前的the。第二节 书面表达(共25分)52. 最近,粉丝为给偶像刷

    97、票“只要瓶盖不要奶”“成箱成箱地倒奶”的现象引起社会广泛关注,你校为此正在开展“根除陋习、创建文明校园”的活动。请你以此为主题用英语写一篇倡议书,向全校学生倡议:1.根除浪费食物、乱扔垃圾、吸烟等陋习;2.提倡讲礼貌、互助等。注意: 1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数。【答案】Dear friends,As is known to all, our school has launched a campaign against bad habits in order to establish a civilized campus. Bu

    98、t I have noticed that a lot of bad behavior still exists in our school, which does great harm to the image of our school.Therefore, I strongly suggest that we students stop throwing rubbish anywhere and spitting in public. Besides, no one should make dirty remarks or waste food. Such bad manners as

    99、smoking and fighting should also be removed from our campus. At the same time, we should have good manners wherever we are.Once again I call on everyone to take action and contribute to making our school a nicer place.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生以“根除陋习、创建文明校园”为主题写一封倡议书。【详解】1.词汇积累开始:startlaunch建立:build u

    100、pestablish对有害:be harmful todo great harm to此外:in additionbesides2.句式拓展简单句变复合句原句:As is known to all, our school has launched a campaign against bad habits in order to establish a civilized campus.拓展句:As is known to all, our school has launched a campaign against bad habits, whose aim is to establish a civilized campus.【点睛】高分句型1 But I have noticed that a lot of bad behavior still exists in our school, which does great harm to the image of our school. (运用了which引导非限制性定语从句)高分句型2 Therefore, I strongly suggest that we students stop throwing rubbish anywhere and spitting in public. (运用了that引导宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西省赣县第三中学2020-2021学年高一下学期五月月考英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344982.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1