海南省北京师范大学万宁附中2020-2021学年高二下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省北京师范大学万宁附中2020-2021学年高二下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 海南省 北京师范大学 万宁 附中 2020 2021 学年 下学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、北师大万宁附中2020-2021学年下学期高二第一次月考英语试题(考试时间120分钟 满分150分 )考生注意:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在试卷和答题卡上,并将考生号条形码粘贴在答题题卡上的指定位置。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题纸上。第一节: (共5 小題:每小題1.5分
2、,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读-遍。1 What will the young man probably do tomorrow morning?A. Go to Peters house. B. Help his mother. C. Do his homework.2. How many people will have dinner together tomorrow night?A. Two. B. Three. C
3、. Four.3. What are the speakers mainly talking about?A. Phone bills. B. The mans company. C. Mistakes online.4. What does the woman mean?A. The ending of the book will be boringB. The man should check with his professor.C. The man needs to finish the book.5. What is the probable relationship between
4、 the speakers?A. Professor and student. B. Tutor(辅导老师) and pupil. C. Advisor and researcher.第二节: (共I5小题; 每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6. What does the woman think of the necklace?A.
5、 It is too old. B. It is very fancy(精致的). C. It is simple but beautiful.7. What will the man probably do next?A. Take a break. B. Serve other customers. C. Find another necklace.听第7段材料,回答第810题。8. Where does the woman want to go?A. To Ocean Avenue. B. To Parker Street. C. To Bradley Drive.9. When doe
6、s the woman need to arrive?A. At 10:30. B. At 10:45. C. At 11:00.10. How will the woman reach her destination?A. By car. B. By taxi. C. By bus.听第8段材料,回答第1113题。11. How did the woman know where to go?A. Jesse told her. B. The police called her. C. Dr. Andrews phoned her.12. How might Jesse get injured
7、?A He caused an accident. B. His car crashed into a tree. C. A tree fell on his car.13. What does the man want to do in a few hours?A. Call the police. B. Get something to eat. C. Give the woman more information.听第9段材料,回答1417题。14. Where is the meat section(区域)?A. In the back of the store. B. To the
8、left of the speaker. C. On the other side from the bakery.15. How often does the man go to the supermarket?A. Once a week. B. Once a fortnight. C. Once a month.16. What does the woman offer to do for the man?A. Find some oranges for him. B. Help organize the locations.C. Share his opinion with her m
9、anager.17. What is the man likely to buy?A. Soap. B. Bread. C. Pork.听第10段材料,回答第1820題。18. How many cities and towns does the subway system serve in San Francisco?A. 5. B. 12. C. 45.19. What is the average speed of the trains?A. 35 miles per hour. B. 50 miles per hour. C. 80 miles per hour.,20. What c
10、an we learn about the subway system?A. Trains always come every 5-10 minutes. B. Most of the stations are underground.C. The cost of a ticket depends on the distance.第二部分阅读理解(共两节 , 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFeel like a family day trip outside London? Here ar
11、e some of the best choices.Harry Potter StudioThe Harry Potter Studio tour is one of the easiest day trips from London. Just read the directions on the website where you buy tickets and follow the crowds from the train to the bus. It is a unique experience. A walk through the studio allows families
12、to appreciate every little detail that was put into the production of the Harry Potter movies from the costumes to the sets. Visitors can view the Potions Classroom, board the Hogwarts Express, and walk through the Dursleys house.Leeds CastleLeeds Castle is one of the most beautiful castles in the U
13、K. It is surrounded by a river and gardens, making it a relaxing and peaceful place. Leeds Castle is open for self-guided tours, and there are kid-friendly shows. Leeds Castle has a wonderfully-designed maze (迷宫), which has a surprise at the center that will appeal to all ages, not just children loo
14、king for a place to play. Leeds Castle also has a big playground, one part of which is set aside for small kids while the other inspires teenagers in an old game of hide-and-seek.Windsor CastleWindsor Castle is used by the current British royal family. This makes it the longest-occupied palace in Eu
15、rope. Afraid that your young children might feel dull? Dont worry. There is a kids audio tour available as well as an activity that features crafts (手工艺), coloring and dress-up for little ones. And in the summer months, parents will be happy to know that there is a place to get an ice cream for thei
16、r kids centrally located in the castle complex (建筑群).1. What can visitors do on the Harry Potter Studio tour?A. Buy some costumes.B. Ride on a special train.C. See Harry Potter movies.D. Study in the Potions Classroom.2. What can we learn about Leeds Castle?A. Visitors must go on a tour with a guide
17、.B. The gardens are meant for hide-and-seek.C. Kids can have a fun time on the playground.D. The maze is especially popular among grown-ups.3. How might children like the trip to Windsor Castle?A. Tiresome.B. Comfortable.C. Adventurous.D. Interesting.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了伦敦郊外一些适合家庭一日
18、游的地方。【1题详解】细节理解题。根据Harry Potter Studio中“Visitors can view the Potions Classroom, board the Hogwarts Express, and walk through the Dursleys house(游客可以参观魔药课教室,登上霍格沃茨特快列车,穿行在德思礼家。)”由此可知,游客可以搭乘霍格沃茨特快列车这列特殊的火车,故选B。【2题详解】推理判断题。根据Leeds Castle中“Leeds Castle also has a big playground, one part of which is se
19、t aside for small kids while the other inspires teenagers in an old game of hide-and-seek.(Leeds Castle有一个大操场,一部分留给小孩子玩,另一部分可以让青少年玩捉迷藏这个古老游戏。) ”由此可知,这个大操场是给孩子们玩的,孩子们可以在这玩得开心,故选C。【3题详解】推理判断题。根据Windsor Castle中“There is a kids audio tour available as well as an activity that features crafts, coloring a
20、nd dress-up for little ones. And in the summer months, parents will be happy to know that there is a place to get an ice cream for their kids centrally located in the castle complex.(有一个音频巡演和一个以手工艺品,涂色和为小孩子打扮为特点的活动。夏天的时候,家长能高兴地在建筑群中央给孩子们拿到冰淇淋。)”由此可知,这里有专门为孩子们准备的有趣的、形式多样的活动和食物,所以孩子们会觉得这里很有趣。故选D。BLiu
21、Jichen, 23, a student from Tsinghua University, has developed a WeChat mini-program called “Clear Your Plate”. After a meal, users can open the mini-program and take a picture of their empty plates. Once the image is recognized by the AI (Artificial Intelligence), students can collect points and use
22、 them to buy gifts or purchase charity meals to children in impoverished (贫困的) rural areas.Liu and his team, together with other organizations, launched the “Clear Your Plate” campaign in November for the third year. It has swept over 1,017 universities across the country. The one-month campaign att
23、racted almost 1.6 million participants and collectively reduced food waste by 862 tons and carbon emissions (碳排放) by 3,337 tons.“Technological innovation is a good way to reduce food waste,” Liu thought. He organized a team of 20 members to work on the project at the end of 2017. To solve the AIs pr
24、oblem of identifying photos of empty plates, the team spent half a year collecting over 100,000 samples in canteens and restaurants. In 2018, the mini-program was officially put into operation on Oct 16, World Food Day. They then launched a campaign later that year.“There were so many unknowns in re
25、search and development. For our team members, the biggest challenge was whether we were confident enough to complete it,” Liu said. They not only achieved their goal, but now, the mini-program has more than 5 million registered users, according to Liu. “We hope our efforts can start a new trend amon
26、g the younger generation by encouraging them to cherish (珍惜) their food and develop the habit of thrift(节约),” Liu added.4. What can we know about the “Clear Your Plate” mini-program?A. It aims to put an end to waste and encourage thrift.B. Its 6 million users are mostly students.C. It helped reduce
27、food waste by 3, 337 tons.D. It is an exchange of food for rewards.5. What challenge did Liu and his team face?A. They found it tough to promote the campaign.B. They felt uncertain whether they could complete the project.C. They lacked professional technical support.D. They had difficulty gathering
28、enough samples.6. Which of the following best describes Liu Jichen?A. Optimistic and demanding.B. Generous and responsible.C. Talented and humorous.D. Creative and determined.7. Where is the text probably from?A. A guidebook.B. A news report.C. A book review.D. A textbook.【答案】4. D 5. B 6. D 7. B【解析】
29、【分析】本文是一篇新闻报道。文章讲述了清华大学学生,23岁的刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序,用技术创新来帮助减少食物浪费。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“After a meal, users can open the mini-program and take a picture of their empty plates. Once the image is recognized by the AI (Artificial Intelligence), students can collect points and use them to buy gifts or purc
30、hase charity meals to children in impoverished (贫困的) rural areas.(饭后,用户可以打开这个小程序,为自己的空盘子拍照。一旦图像被AI (人工智能)识别,学生们就可以收集积分,用这些积分来购买礼物或为贫困农村地区的儿童购买慈善餐)”可知,通过拍空盘子的照片到这个小程序,参与者可以获得积分,同时可以利用积分来购买礼物或购买捐赠给贫困农村地区儿童的慈善餐。所以这是善意获得回报的一种交换。故选D。【5题详解】细节理解题。根据最后一段中“There were so many unknowns in research and developm
31、ent. For our team members, the biggest challenge was whether we were confident enough to complete it,” Liu said. (“在研发方面有很多未知因素。对于我们的团队成员来说,最大的挑战是我们是否有足够的信心去完成它,”刘说)”可知,对于是否能完成这个任务刘的团队是不确定的。选项B。【6题详解】推理判断题。根据第一段第一句“Liu Jichen,23, a student from Tsinghua University, has developed a WeChat mini-progra
32、m called “Clear Your Plate”.(23岁的清华大学学生刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序)”及第三段第一句“The idea to develop such mini-program came from Lius experience in canteen.(开发这样一个微型项目的想法来自于刘在食堂的经验)”可知,刘继臣是极具创造性的人;倒数第二段中“To solve the AIs problem of identifying photos of empty plates, the team spent half a year collecting over 1
33、00,000 samples in canteens and restaurants. In 2018, the mini-program was officially put into operation on Oct 16, World Food Day. (为了解决人工智能识别空盘子照片的问题,研究小组花了半年时间,在食堂和餐馆收集了超过10万个样本。2018年10月16日,世界粮食日,迷你项目正式投入运行)”可知,刘和他的团队是意志坚定的。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段第一句“Liu Jichen, 23, a student from Tsinghua Universit
34、y, has developed a WeChat mini-program called “Clear Your Plate”. (23岁的清华大学学生刘继臣开发了一个名为“清盘”的微信小程序)”可知,本文主要讲述了23岁的刘继臣发明了“清盘”的微信小程序。由此推知,本文最有可能是一篇新闻报道。故选B。CYawning is something we all do - maybe because were bored carrying out boring tasks or because were tired. Sometimes, just seeing other people yaw
35、n can set you off. But is this biological function really contagious, and why do we do it in the first place?Many of us think we open our mouths when we yawn to take in more oxygen, but in fact it appears there is no clear biological reason. According to BBC Bitesize, new research suggests it might
36、be because yawning cools the brain down and prevents it from overheating, much like the fan in your laptop. This might be why were more likely to feel sleepy and yawn in warm temperatures.What is clear is that we yawn more when were exhausted and ready for a nap, and we cant control when we do it -
37、once we start, theres no stopping us! But its also true that yawning is a very contagious behavior. John Drury, a researcher from Sussex University found in his research that there is a connection with our social group and how close we are to the people in it. If we identify with the person who exhi
38、bits the behavior, we are likely to copy it too.Another research by the University of Nottingham in 2017 found similar results. They asked volunteers to watch other people yawn. They found their ability to resist yawning when others around them yawned was limited. And the urge to yawn was increased
39、when people were told they couldnt. They also found, when using electrical stimulation, that they were able to increase peoples desire to yawn. These findings, they say, could be useful in treating other conditions like Tourettes, which involve the same area of the brain.What is certain is that a ya
40、wn can creep up on us at any time even when we think were not tired -but, I hope, not when youre reading this article!8. Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “contagious”?A. Infectious.B. Active.C. Dangerous.D. Efficient.9. According to a new research, we yawn beca
41、useA. we are too exhausted.B. our brain needs more oxygen.C. we are bored with difficult tasks.D. our brain needs to be cooled down.10. What is the similarity between John Drurys findings and those of the university of Nottingham?A. Humans cant stop yawning as it is beneficial.B. When told not to ya
42、wn, we will yawn less frequently.C. Using electrical stimulation can stimulate people to yawn.D. We are more likely to yawn when someone around us yawns.11. What is the text mainly about?A. The reasons for yawning.B. The benefits of studying yawning.C. The necessity of yawning.D. The similarity of t
43、he studies on yawning.【答案】8. A 9. D 10. D 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了我们打哈欠的原因,哈欠的传染性及不可人为控制。【8题详解】词义猜测题。根据文章第一段划线词前句“Sometimes, just seeing other people yawn can set you off.(有时候,仅仅是看到别人打哈欠就能让你兴奋起来)”和后半句“and why do we do it in the first place?(为什么我们一开始会打哈欠?)”可知,此处是说但是这种生物功能真的会传染吗?所以contagious为“传染”之意
44、。故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“According to BBC Bitesize, new research suggests it might be because yawning cools the brain down and prevents it from overheating, much like the fan in your laptop.(据英国广播公司Bitesize报道,新的研究表明,这可能是因为打哈欠可以给大脑降温,防止它过热,就像你笔记本电脑的风扇一样)”可知,我们打哈欠是因为大脑需要冷却。故选D。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“Joh
45、n Drury, a researcher from Sussex University found in his research that there is a connection with our social group and how close we are to the people in it. If we identify with the person who exhibits the behavior, we are likely to copy it too. (苏塞克斯大学的研究员John Drury在他的研究中发现,我们与社会群体的关系以及我们与社会群体中的人的亲
46、密程度是有联系的。如果我们认同表现出这种行为的人,我们很可能也会模仿他的行为)”和第四段“They found their ability to resist yawning when others around them yawned was limited. (他们发现,当周围的人打哈欠时,自己抵抗打哈欠的能力是有限的)”可知,John Drury的发现和诺丁汉大学的发现相似之处在于当周围的人打哈欠时,我们更容易打哈欠。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Sometimes, just seeing other people yawn can set you off. But
47、 is this biological function really contagious, and why do we do it in the first place? (有时候,仅仅是看到别人打哈欠就能让你兴奋起来。但是这种生物功能真的会传染吗?为什么我们一开始会打哈欠?)”及全文内容可知,文章介绍了我们打哈欠的原因,哈欠的传染性及不可人为控制。故选A。DMany college students turn to ADHD(注意缺陷障碍)medicine during the exam week, which is regarded as “smart drugs” that will
48、 help their academic(学术的)performance. The thinking is that if the drugs help students with ADHD improve their focus, they should provide the same benefit for people who dont have the disorder.But a new study shows that drugs can actually damage brain function of healthy students who take the drug ho
49、ping to boost their intelligence. “Its not a smart drug which will suddenly improve their ability to understand information they read,” said Lisa Weyandt, a professor at the University of Rhode Island.To test whether this effect is real or not, researchers organized 13 students to take part in two f
50、ive-hour study sessions(一段时间)in the lab. The students took the standard 30mg ADHD drugs before one session, and a sugar pill before the other. Students on ADHD drugs did experience an increase in their blood pressure and heart rates. “The medicine was having an effect on their brain,” Weyandt said.
51、The students also showed an improvement in their ability to focus, the researchers found.However, students on ADHD drugs experienced no improvement in reading comprehension, reading fluency or knowledge reviews, compared to when theyd taken a sugar pill. “We read aloud stories to them and asked them
52、 to recall information from the stories, ”she said. “That didnt improve.”Worse, the ADHD drug actually harms students memory. Its often misused because people pull all-nighters and theyre tired, and they think its going to keep them awake. Maybe it does, but its certainly not going to help their aca
53、demic work. The brain is still developing until the mid to late 20s. Its important to keep it healthy. Theres also a chance that ADHD drugs could endanger a students heart health.12. Why do some college students take ADHD drugs?A. To improve their sleeping.B. To get higher marks.C. To make them feel
54、 relaxed.D. To treat brain disorder.13. Which of the following is closest in meaning to the word “boost” in Paragragh 2?A. Analyze.B. Affect.C. Improve.D. Understand.14. What effect did ADHD drugs have on the students in the experiment?A. They became more focused.B. Their blood pressure was reduced.
55、C. Their reading fluency was greatly raised.D. They could remember better and more quickly.15. Where can we read this text?A. In a drug instruction.B. In a biology textbook.C. In a travel magazine.D. In a news report.【答案】12. B 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了科学家通过试验发现注意缺陷障碍药物并不能有效提高学生学习成绩,相反,还会
56、对学生的大脑造成损伤。【详解】1.细节理解题。根据文章第一段关键句“Many college students turn to ADHD medicine during the exam week, which is regarded as “smart drugs” that will help their academic performance. ”(许多大学生在考试周求助于注意缺陷障碍药物,这被认为是提高学习成绩的“聪明药物”)可知,一些大学生吃注意缺陷障碍药物是为了提高考试成绩。故选B项。2.词义猜测题。根据画线词后的“Its not a smart drug which will
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345504.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
