河南省许昌市市一高2020届高三英语预测卷(九)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 许昌市 市一高 2020 届高三 英语 预测 解析
- 资源描述:
-
1、河南省许昌市市一高2020届高三英语预测卷(九)(含解析)第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A B.C和D四个选项中,选出最佳选项。AMathematical InductionBy Titu Andreescu & Vlad CrisanISBN: 9780996874595Price: US $ 84. 63Buy now at a 20% discount!I serves as a very good resource and teaching material for anyone who wants to
2、 discover the beauty of induction(归纳法) and its applications. The authors explore 10 different areas of mathematics, including topics that are not usually discussed in an Olympiad-oriented book on the subject.The Flight of a Buttrfly or the Path of a Bullet ?By Larry CubanISBN: 9781682531372Price: US
3、 $ 32.00Buy now at a 10% discount!In this book, Larry Cuban looks at the uses and effects of digital technologies in K-12 classrooms, exploring if and how technology has transformed teaching and learning. In particular, he examines forty-one classrooms across six districts in Silicon Valley that hav
4、e devoted much to including digital technologies into their education practices.The Fight for Americas SchoolsBy Barbara FermanISBN: 9781 682530962Price: US $ 60. 00Buy now at a 15% discount!This book examines how parents ,communities ,teachers, unions,and students are working together to oppose mar
5、ket-based reforms in education. Drawing on a series of rich case studies, the book explains how different groups work together toward common goals.The White Chalk of DaysBy Mark AndryczykISBN: 9781618116611Price: US $ 27.05Buy now at a 10% discount!It presents translations of literary works that ima
6、ginatively involve important problems in todays Ukraine and express its suffering and happiness. Featuring poetry,fiction, and essays by fifteen Ukrainian writers, the anthology (选集) offers English-language readers a wide collection of the most appealing literature written in Ukraine in the past fif
7、ty years.1. How much is Mathematical Induction now?A. About $ 16. 93.B. About $ 64. 63.C. About $ 67. 70.D. About $ 84. 63.2. What do we know about the book written by Larry Cuban?A. It focuses on technological reform in education.B. It aims to improve pre-school education.C. It helps with students
8、mathematical ability.D. It is based on various academic studies.3. Which book is the most culture-specfic?A. Mathematical Induction.B. The Flight of a Butterfly or the Path of a Bullet? .C. The Fight for Americas Schools.D. The White Chalk of Days.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了四本书关于数学、数学技术纳入教育
9、实践、反对以市场为基础的教育改革,乌克兰文集。【1题详解】细节理解题。根据Mathematical Induction部分的Price: US $ 84. 63 Buy now at a 20% discount!信息可知,数学归纳法这本书的价格是84.63*(1-0.2) = $67. 70,故选C。【2题详解】推理判断题。根据The Flight of a Buttrfly or the Path of a Bullet ?部分的In particular, he examines forty-one classrooms across six districts in Silicon V
10、alley that have devoted much to including digital technologies into their education practices.(他特别考察了硅谷6个地区的41个教室,这些地区致力于将数字技术纳入他们的教育实践)可知,关于Larry Cuban的书我们知道它侧重于教育的技术改革。故选A。【3题详解】推理判断题,根据The White Chalk of Days 部分的Featuring poetry,fiction, and essays by fifteen Ukrainian writers, the anthology (选集)
11、 offers English-language readers a wide collection of the most appealing literature written in Ukraine in the past fifty years.(这本选集收录了15位乌克兰作家的诗歌、小说和散文,为英语读者提供了过去50年来乌克兰最吸引人的文学作品)可知,The White Chalk of Days这本书为英语读者提供了过去50年来乌克兰最吸引人的文学作品,由此可知,The White Chalk of Days这本书最具有文化特色。故选D。BWhen I first got to
12、the dojo( 柔道馆) at around 6, the first thing that I remember seeing was these groups of people,lined up to fight each other, which shook me. I really didnt want to come back. But I did. I stayed until my Blue Belt. After that, progressing was a little frightening. But my friends and instructors got m
13、e to keep coming.I was progressing well, but that took a turn as soon as I reached the Red Belt. My parents were switching jobs, and it was very difficult to match our schedules so that 1 could come to the dojo. During that year, 1 didnt come to the dojo as much. It was hard for my parents, as well
14、as myself, to be able to fit it into our schedule as often.When I finally started coming regularly, it was bitter for me to see that all of my friends and peers were ahead. And that taught me a lesson: You should never be upset about yourself if other people are achieving something that you arent.If
15、 anything, you should do the opposite for them. After that year, everything was back up to speed, and I entered Level 3. I couldnt believe how fast my training was going, and I was finally into the Brown Belt.Getting through the Brown Belt tests as a young student, and a girl, was very tough. And he
16、re, in one of the last stages before my First Degree Black Belt, I learned the biggest lesson - - I could do anything that I wanted to and I was capable of anything that I set my mind to. I just didnt think I could. But I proved myself wrong, and I was able to do it.Finally, getting my First Degree
17、Black Belt is a dream that comes true, literally. I have been dreaming about these I days for months on end, and it never loses the excitement that it gives me. And even after my ceremony, I think I will I look back on this day,and remember every second,every moment.4. How did the author feel when s
18、he first got to the dojo?A. Scared.B. Thrilled.C. Annoyed.D. Disappointed.5. What made the author unable to come to the dojo regularly?A. Her dislike of her instructors.B. Her parents not supporting herC. Her little progress in the training.D. Her parents changes of jobs.6. The author thinks that wh
19、en others did better than you, you shouldA. be respectful to themB. be happy for themC. learn from them modestlyD. work harder and harder7. Which saying can conclude the biggest lesson the author learmed?A. No pain, no gain.B. Well begun is half done.C. Nothing is impossible to a willing heart.D. Al
20、l things are difficult before they are easy.【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文。主要讲的是作者从自己学习柔道的经历中得出了心之所愿,无事不成的心得的道理。【4题详解】细节理解题。根据第一段的When I first got to the dojo( 柔道馆) at around 6, the first thing that I remember seeing was these groups of people, lined up to fight each other, which shook me.(当我
21、在6点左右第一次到达柔道馆时,我记得的第一件事就是看到这些人排成一排互相厮打,这让我很震惊)可知,作者第一次到柔道馆时感到害怕。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段的My parents were switching jobs, and it was very difficult to match our schedules so that I couldnt come to the dojo.(我的父母换了工作,他们的时间和我们的时间表冲突,所以我不能来道场)可知,作者父母工作变化的原因使作者不能经常来柔道馆。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段的You should never
22、 be upset about yourself if other people are achieving something that you arent.If anything, you should do the opposite for them(如果别人取得了你没有取得的成就,你不应该为自己感到沮丧如果有的话,你应该为他们做相反的事情。)可知,作者认为,当别人比你做得更好时,你应该为他们感到高兴。故选B。【7题详解】推理判断题。根据倒数第二段的I learned the biggest lesson - - I could do anything that I wanted to
23、and I was capable of anything that I set my mind to.(我从教训中学到的经验我可以做任何我想做的事,我可以做任何我下定决心要做的事)由此判断出,作者得到最大的启示和教训是心之所愿,无事不成。故选C。COur dog Sandy is a golden retriever( 寻回犬). Once we performed an experiment to see how keen his nose was.There was one particular pile that must have had hundreds of sticks. We
24、 picked up one stick carved an X on it, walked away from the pile and then threw it back into the pile, not once but a dozen times into the pile. It was impossible for us to tell with any certainty which stick we had originally chosen. Each time he brought back that stick. It wasnt the shape or the
25、size or the look of the stick that he used to pick it out from all the others. It was the smell we left on the stick. It is hard to imagine, but for dogs every living creature has its own distinctive smell.The noses of people have about 5 million cells that sense smell. Dogs noses have anywhere from
26、 125 to 300 million cells. Moreover, these cells are closer to the surface than cells in our noses, and more active. It has been estimated that dogs such as Sandy have noses that are a million times more sensitive than ours. Clothes that we havent worn for week,and places weve only touched lightly i
27、ndicate our presence to dogs.His ears are also remarkable. He can hear sounds that humans cant and at distances which are astonishing. It is over our head to know and understand that world. Yet we have the advantage of being able to imagine what his experience is like, though he probably doesnt thin
28、k too much about how we see the world.The environment is the world that all living things share. Living creatures are born into the environment and are part of it. Yet there is no creature who perceives (感知到) all of what is and what happens. For a dog like Sandy a book isnt much different than a sti
29、ck, whereas for us one stick is pretty much like every other stick. There is no one world experienced by all living creatures.8. Why did the author conduct the experiment?A. To train Sandy to pick out sticks.B. To show how fast Sandy found sticks.C. To prove sensitivity of Sandys nose.D. To teach Sa
30、ndy to tell different smells.9. What does the author intend to do in paragraph 2?A. Support the conclusion with numbers.B. Summarize the previous paragraph.C. Provide some advice for the readers.D. Introduce a new topic for discussion.10. What does the underlined idiom in paragraph 3 mean?A. Amazing
31、.B. Difficult.C. Reasonable.D. Inconvenient.11. Which of the following best expresses the authors opinion in the last paragraph?A. Worlds to experience.B. An environment to share.C. No environment, no creatures.D. One environment, many worlds.【答案】8. C 9. A 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。作者做了一个实验证明Sandy的鼻子非
32、常灵敏,耳朵也非常灵敏,借此说明环境是所有生物共享的世界,不同的物种对于环境有不同的感知。【8题详解】细节理解题。根据第一段的Once we performed an experiment to see how keen his nose was.(我们做了一个实验,看看他的鼻子有多尖)可知,作者做这个实验是为了证明桑迪的鼻子很敏感。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第二段的The noses of people have about 5 million cells that sense smell. Dogs noses have anywhere from 125 to 300 mill
33、ion cells.(人类的鼻子有大约500万个可以感知气味的细胞。狗的鼻子有1亿2千5百万到3亿个细胞)可知,第二段用人类鼻子和狗的鼻子的细胞数进行对比来说明狗鼻子的灵敏度,由此判断出,作者在第二段中用数字来支持结论。故选A。【10题详解】词义猜测题。根据第三段的It is over our head to know and understand that world. Yet we have the advantage of being able to imagine what his experience is like(我们无法了解那个世界。然而,我们的优势是能够想象他的经历是什么样的
34、)可知句中yet意为“然而”,跟前句是转折关系,we have the advantage of意为“我们有的优势”,所以对比前文的over our head是与之相反的意思,over our head意为“困难的”,相当于difficult,故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的The environment is the world that all living things share. Living creatures are born into the environment and are part of it. Yet there is no creature who
35、 perceives all of what is and what happensThere is no one world experienced by all living creatures.(环境是所有生物共享的世界。生物出生在环境中,是环境的一部分。然而,没有一种生物能感知一切的存在和发生。没有一个世界是所有生物都经历过的)可知,任何一种生物都不能完全地体会到一个世界,由此判断出,最能表达作者观点的是一个环境、多个世界。故选D。DCrude oil (原油) taken from fields in Alaskas North Slope near Prudhoe Bay is c
36、arried by tube to the port of Valdez. From there it is shipped by tanker to the West Coast of the United States. Just after midnight on March24, 1989,the Exxon Valdez, a tanker more than three football fields long, went off course in Prince William Sound near Valdez and hit rocks underwater. About 4
37、2 million liters of oil poured out from several slices in the ship, creating the worst escape of oil ever in the U. s. waters.In 1990,the National Transportation Safety Board NTSB) found the captain of the tanker guilty of drinking before sailing and of leaving the bridge and turning over the ship t
38、o an inexperienced and tired third mate. The NTSB ruled that the accident was the result of drinking of the captain, an overworked crew member, and inadequate traffic control by the Coast Guard.In the early 1970s, conservationists said that a large, damaging oil escape would occur in these dangerous
39、 waters containing hidden rocks and frequented by icebergs and violent storms. They urged that Alaskan oil be brought to the lower 48 states by tube over land to reduce potential damage.Officials of Alyeska, a company formed by the seven oil companies taking oil from Alaskas North Slope, said that a
40、 tube would take too long to build and that a large escape of oil was highly unlikely. They assured Congress that they would be at the scene of any accident within five hours and have enough equipment and trained people to clean up any spill. However, when the S4-ilion Valdez leak occurred, Alyeska
41、and Exxon officials did too little too late.In the early 1970s, Secretary of the Interior Rogers Morton told Congress that all oil tankers using Alaskan waters would have double hulls( 船体). Later, under pressure from oil companies, the requirement was dropped. After the disaster,the oil industry had
42、 much to answer for. The accident led to an international push for double-hulled oil tankers.What if the Exxon Valdez had a double hull?12. What is the second paragraph mainly about?A. The consequence of drunk sailing.B. The cause of the Valdez accident.C. The responsibility of the captain.D. The ro
43、le of the Coast Guard in the accident.13. We can infer that conservationists advisedA. building an oil tube to save delivery timeB. stopping shipping oil in dangerous watersC. bringing Alaskan oil to the lower 48 statesD. making full preparations for any oil escape14. What did the author indicate in
44、 the end?A. The Exxon Valdez had a double dull.B. Morton worked for an oil company.C. The accident might be preventable.D. Oil companies favored the requirement.15. What is the best title for the text?A. Valdez: The Predicted Oil LeakB. Alyeska: Lessons Not LearntC. The Oil Accident: Who to BlameD.
45、The Valdez Disaster: What to Remember【答案】12. B 13. B 14. C 15. A【解析】本文是一篇说明文。本文主要的是Valdez石油泄漏的原因是人为原因造成的,而且如果停止危险的海陆运输石油,及其负责人员能有所作为,使用双层船体油轮,这次事故是可以避免的。【12题详解】主旨大意题。根据第二段的The NTSB ruled that the accident was the result of drinking of the captain, an overworked crew member, and inadequate traffic co
46、ntrol by the Coast Guard.(美国国家运输安全委员会裁定,这起事故是由于船长酗酒、一名过度工作的船员以及海岸警卫队对交通控制不力造成的)可知,第二段主要讲了Valdez事故的原因。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第二段In the early 1970s, conservationists said that a large, damaging oil escape would occur in these dangerous waters containing hidden rocks and frequented by icebergs and violent
47、storms. They urged that Alaskan oil be brought to the lower 48 states by tube over land to reduce potential damage.可知,环保人士曾说在这些危险的水域会发生一次大规模的破坏性石油泄漏,所以他们敦促通过陆路管道将石油运至美国的48个州,以减少潜在的损害,因此可以推断,环保人士建议停止在危险水域运输石油。故选B。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段的They assured Congress that they would be at the scene of any accide
48、nt within five hours and have enough equipment and trained people to clean up any spill. However, when the S4-ilion Valdez leak occurred, Alyeska and Exxon officials did too little too late.(他们向国会保证,他们将在5小时内到达事故现场,并拥有足够的设备和受过培训的人员来清理任何泄漏。当S4-ilion Valdez漏油事件发生时,阿列斯卡和埃克森美孚的管理人员做得太少,也太迟了。)根据最后一段The ac
49、cident led to an international push for double-hulled oil tankers. What if the Exxon Valdez had a double hull? (这起事故导致国际社会纷纷推出双层油轮,如果埃克森-瓦尔迪兹号有双层船体会怎么样呢?),由此判断出,作者在最后指出了事故也许是可以避免的。故选C。【15题详解】主旨大意题。通读全文,再根据第二段内容以及文章最后一段可知,本文主要讲述的是Valdez石油泄漏的原因是人为原因造成的,而且如果停止危险的海陆运输石油,及其负责人员能有所作为,使用双层船体油轮,这次事故是可以避免的,由
50、此可知,本文最好的标题是Valdez:可预测到的石油泄漏。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When it comes to creativity,one of our biggest concerns is usually how we can be more creative, or how to come up with better ideas. Ive gathered some of the most practical studies to help improve creativi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
