河南省南阳市第一中学校上期2020-2021学年高二第三次考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省南阳市第一中学校上期2020-2021学年高二第三次考试英语试题 WORD版含解析 河南省 南阳市 第一 学校 上期 2020 2021 学年 第三次 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、南阳市一中 2020 秋期高二第三次月考英语试题第二部分阅读理解(共两节, 满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AChoosing where to live may be one of the biggest decisions youll make when you move to Sydney, but youll have plenty of help.Temporary arrival accommodationBefore you move to Sydney, we reco
2、mmend that you book a temporary place to stay. Once you get here, you can look for longer-term accommodation.-sydney.edu.au/accommodation/short-termOn-campus-residential colleges (fully catered饮食全包的)The University has eight residential colleges on the Camperdown/Darlington Campus, including Internat
3、ional House, a residential community of global scholars. Colleges provide comfortable, fully furnished single rooms and daily meals, along with sporting, cultural, leadership and social programs. They also include on-site tutorials(辅导课) in addition to campus-based classes.-sydney.edu.au/collegesOn-c
4、ampus residences (self-catered饮食自理的)The University has two self-run residencesQueen Mary Building (QMB) and Abercrombie Student Accommodationon the Camperdown/Darlington Campus. Both just under a year old, they house up to 1000 students. These residences provide modern single-study rooms with large
5、common living, learning and study spaces, shared kitchens, a theatre, gyms, soundproofed music rooms, art studios, sky lounges and rooftop gardens.-sydney.edu.au/campus-life/accommodation/live-on-campus.htmlOff-campus livingMore than 90 percent of our students live off campus. The University is clos
6、e to many dynamic and multicultural suburbs such as Annandale, Newtown, Chippendale and Glebe. A great place to search is our large online database of properties.-sydney.edu.au/campus-life/accommodation/live-off-campus.html1. Where can you find a place to live temporarily?A. On “sydney.edu.au/colleg
7、es”.B. On “sydney.edu.au/accommodation/short-term”.C. On “sydney.edu.au/campus-life/accommodation/live-on-campus.html”.D. On “sydney.edu.au/campus-life/accommodation/live-off-campus.html”.2. What do students living in QMB have access to?A. Their own kitchens.B. On-site tutorials.C. Daily meals.D. Gy
8、ms.3. What is the most popular choice among students?A. Living off campus.B. Living in host families.C. Living in self-catered flats on campus.D. Living in fully catered houses on campus.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】本文是一篇广告布告类阅读。文章介绍了当你搬到悉尼的时候,选择在哪儿居住也许是你要做的最大的决定之一。本文对你会有一定的帮助。【1题详解】细节理解题。根据Temporary arriv
9、al accommodation部分的Before you move to Sydney, we recommend that you book a temporary place to stay. Once you get here, you can look for longer-term accommodation.可知,在你去悉尼以前,你可以预订一个临时居住的地方。一旦你到那里以后,你可以寻找长期居住的地方。再结合下面提供的网址信息-sydney.edu.au/accommodation/short-term,可以找到答案。B选项正确。【2题详解】细节理解题。根据On-campus r
10、esidences (self-catered)部分的These residences provide modern single-study rooms with large common living, learning and study spaces, shared kitchens, a theatre, gyms, soundproofed music rooms, art studios, sky lounges and rooftop gardens.可知,生活在QMB的学生是可以进入体育馆的。故D选项正确。【3题详解】推理判断题。由Off-campus living部分第一句
11、 “More than 90 percent of our students live off campus.”可推知,超过90学生选择外宿。故A选项正确。BIn many films, when the owner is in trouble, his or her beloved dog would run home to seek help without fail Yet. while this image has become an unforgettable part of our pop culture, few people knew that the same sort of
12、 response applied to service dogs.Once a blind man fell flat on his face, which was awful but finally harmless. His service dog, however, was trained to get an adult if the owner had a seizure (癲痫),and it was sure this was a seizure. However, while the dog did what it was taught, the woman it found
13、was merely annoyed but not alarmed. Thankfully, the dogs owner was not in the situation of a medical emergency. However, the experience inspired him to share this information on social media.“If a service dog without a person approaches you. it means the person is down and in need of help. the owner
14、 explained. Dont get scared, dont get annoyed, follow the dog! If the first person doesnt cooperate, it moves on.Referring to the accident, a TV presenter asked a dog trainer, Olivia, some basic questions about service dogs, including how humans should react if an unaccompanied service dog approache
15、s them.“What theyre going to do is sniff and gently push your leg the trainer explained, specifically noting that service dogs are not usually trained to jump or bark.“If you see a dog in vest without a person around it, follow it. When asked if one should say something to indicate theyre prepared t
16、o follow the dog, Olivia said theres no clear command. “The spoken language is not going to be a secret password. she said.“You can say. What? or Where? or just start walking wherever the dog leads. Olivia concluded the TV show by adding that those who rely on service dogs can train their companion
17、to move along to someone else, if the first person the dogs come upon reacted negatively to its request Doing s0 could finally save the owners life.4. What do we know about service dogs?A. They cant understand others spoken language.B. They often make people annoyed.C. They are seldom known by most
18、people.D. They only exist in the pop culture.5. In the owners emergency, a service dog will generally_.A. run home for help from familiesB. ask the nearby person for help.C. jump or bark to draw humans notice .D. stay beside the owner until he or she recovers6. How should people react to a separate
19、service dog?A. Follow it to anywhere it leads.B. Communicate with it through commands.C. Keep it home until finding its owner.D. Take it to the nearest police station.7. What is the authors purpose of sharing the story?A. To encourage everyone to help disabled peopleB. To introduce a talk show about
20、 service dogs.C. To teach how to train service dogs wellD To spread knowledge of dealing with service dogs.【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】这是一篇说明文。文章主要讲了服务犬经过训练,在他的主人突发紧急情况时,服务犬可以向附近的人求助。对于如何与服务犬打交道,作者也进行了说明。【4题详解】细节理解题。根据第一段while this image has become an unforgettable part of our pop culture, few people
21、 knew that the same sort of response applied to service dogs.(虽然这个影像已经成为我们流行文化中令人难忘的一部分,但很少有人知道同样的反应也适用于服务犬)可知服务犬很少被大多数人所了解。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段His service dog, however, was trained to get an adult if the owner had a seizure (癲痫),and it was sure this was a seizure.(然而,他的服务犬经过训练,如果主人癫痫发作,并且它确信这是癫痫发作
22、,它会找一个成年人)可知在主人遇到紧急情况时,服务犬通常会向附近的人寻求帮助。故选B。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段If you see a dog in vest without a person around it, follow it.(如果你看到一只狗穿着背心,周围没有人,跟着它)和or just start walking wherever the dog leads. (或者狗狗带你去哪就去哪)可知对于一只单独的服务犬,人们应该跟着它走。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第三段Referring to the accident, a TV presenter asked
23、a dog trainer, Olivia, some basic questions about service dogs, including how humans should react if an unaccompanied service dog approaches them.(针对这起事故,一位电视主持人问了驯狗师奥利维亚一些有关服务犬的基本问题,包括当无人陪伴的服务犬接近人类时,人类应该如何反应)以及最后一段Olivia concluded the TV show by adding that those who rely on service dogs can train
24、their companion to move along to someone else, if the first person the dogs come upon reacted negatively to its request Doing s0 could finally save the owners life.(奥利维亚在节目的最后补充说,那些依赖服务犬的人可以训练他们的伙伴转向其他人,如果狗狗遇到的第一个人对它的要求反应消极,那么这样做最终可以挽救主人的生命)可推知,作者分享这个故事的目的是传播与服务犬打交道的知识。故选D。CMicroplastics are everywh
25、ere in our environment. Its hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.Measuring 50 to 500 microns in length, microplastics come from a variety of sources, including large plastics th
26、at break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body, as well as their impact on human health.Hoping to fill in some of these gaps, a research team led by Kieran Cox, a PhD candidate at the University of Vi
27、ctoria, looked at 26 papers assessing the amount of microplastics in commonly consumed food items, among which are seafood, sugars, salts, honey, alcohol and water. The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入)using previously reported data on microplasti
28、c concentrations in the air and the Environmental Protection Agencys reported respiration rates. Based on these data, the researchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles. When microplastics taken in through inhalation are
29、taken into account, the range jumps to between 74,000 and 121,000 particles per year.The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water. This shows t
30、hat small decisions, over the course of a year, really matter and have an impact. Cox says. The new study, according to its authors, was the first to investigate the accumulative human exposure to microplastics. But in all likelihood, the research tells only a small part of the entire story. Collect
31、ively, the food and drink that the researchers analyzed represent 15 percent of Americans caloric intake. The team could not account for food groups like fruits, vegetables and grains because there simply is not enough data on their microplastic content.For those worried about microplastic consumpti
32、on, cutting down bottled water is a good place to start. But to the heart of the problem, we have to stop producing and using so much plastic.8. What makes it difficult to know microplastics commonly exist in the human body?A. The quality.B. The quantity.C. The shape.D. The size.9. How did Kieran Co
33、xs team calculate the potential consumption of microplastics?A. By studying papers.B. By comparing the impacts.C. By analyzing the data.D. By conducting experiments.10. Which of the following is true according to the text?A. Drinking less plastic bottled water helps to take in fewer microplastics.B.
34、 The study is among the earliest to investigate human exposure to microplastics.C. Coxs team gained comprehensive information of microplastics taken in by humans.D. People consume 74,000 to 121,000 particles of microplastics per year from food and drink.11. What is the best title for the text?A. The
35、 Potential Problems of MicroplasticsB. Microplastics Coming From Various SourcesC. Microplastics Found Within Human BodiesD. The Impact of Microplastics on Human Health【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“Measuring 50 to 500 microns in length, microplast
36、ics come from a variety of sources, including large plastics that break down into smaller and smaller pieces. Therefore, much remains unknown about the common existence of these materials within the human body”可知,微塑料颗粒的长度在50到500微米之间,有多种来源,包括可以分解成越来越小的碎片的较大塑料,因此,关于这些物质在人体的普遍存在还有很多未知之处,由此可知,微塑料颗粒的大小让我
37、们很难知道它们普遍存在于人体中,故D项正确。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的“The team also evaluated the potential consumption of microplastics through inhalation (吸入)using previously reported data on microplastic concentrations in the air and the Environmental Protection Agencys reported respiration rates. Based on these data, the r
38、esearchers calculated that our annual consumption of microplastics via food and drink ranges from 39,000 to 52,000 particles.”可知,基兰考克斯的研究小组还利用先前报告的空气中微塑性物质浓度数据和环境保护署报告的呼吸速率,评估了吸入过程中微塑料的潜在消耗量,根据这些数据,研究人员计算出,我们通过食品和饮料每年消耗的微塑料颗粒从39000到52000不等,由此可知,基兰考克斯的研究小组是通过分析数据来计算微塑料的潜在消耗量的,故C项正确。【10题详解】细节理解题。根据第四段
39、中的“The authors of the study found that people who drink exclusively from plastic water bottles absorb an additional 90,000 microplastics each year, compared to 4,000 among those who only consume tap water.”可知,这项研究的作者发现,那些只喝塑料瓶装水的人每年会摄入90000个微塑料颗粒,而那些只喝自来水的人每年摄入4000个微塑料颗粒,由此可知,少喝塑料瓶装水有助于减少微塑料的摄入,故A项正
40、确。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“Microplastics are everywhere in our environment. Its hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.”可知,微塑料在我们的环境中无处不在,在人类身上也发现这些微小的碎片并不奇怪,一项新的研究表明,美国人每年消耗的微塑
41、料颗粒多达12.1万个,由此可知,本文主要介绍的是研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒,故C项正确。【点睛】文章标题形式的主旨大意题难度在于被选选项要有高度的概括性,准确全面地概括出文章内容,因此抓住文章主题是关键,科普类说明文通常在第一段就会点明文章主题,例如本篇第4题,通读全文,特别是根据第一段“Microplastics are everywhere in our environment. Its hardly surprising that the tiny fragments have also been found in humans. A new study shows that
42、Americans are consuming as many as 121,000 particles each year.”可知,微塑料在我们的环境中无处不在,在人类身上也发现这些微小的碎片并不奇怪,一项新的研究表明,美国人每年消耗的微塑料颗粒多达12.1万个,由此可知,本文主要介绍的是研究发现人体内含有大量的微塑料颗粒,故C项(人体内发现的微塑料)最适合作文章标题。DTo learn new things, we must sometimes fail. But whats the right amount of failure? New research led by the Univ
43、ersity of Arizona proposes a mathematical answer to that question.Educators have long recognized that there is something of a sweet spot when it comes to learning. That is, we learn best when we are challenged to grasp something just outside of our existing knowledge. When a challenge is too simple,
44、 we dont learn anything new; likewise, we dont expand our knowledge when a challenge is so difficult that we fail entirely or give up.So where does the sweet spot lie? According to the new study, its when failure occurs 15% of the time. Put another way, its when the right answer is given 85%of the t
45、ime.Researchers at the University of Arizona came up with the so-called 85% Rule after conducting a series of machine-learning experiments in which they taught computers simple tasks, such as classifying different patterns into one of two categories.The computers learned fastest in situations in whi
46、ch the difficulty was such that they responded with 85% accuracy.If you have an error rate of 15% or accuracy of 85%, you are always maximizing your rate of learning in these two-choice tasks, said Professor Robert Wilson.When we think about how humans learn, the 85%Rule would mostly likely apply to
47、 perceptual(感知的)learning, in which we gradually learn through experience and examples, Wilson said. Imagine, for instance, a radiologist(放射科医生)learning to tell the difference between images of tumors(肿瘤)and non-tumors.You need examples to get better at figuring out theres a tumor in an image, Wilson
48、 said. If I give really easy examples, you get 100% right all the time and theres nothing left to learn. Youre not going to be taking as much from that as a situation where you are struggling a little hit. If I give really hard examples, youll he 50% correct and still not learning anything new, whil
49、e if I give you something in between, you can he at this sweet spot where you are getting the most information from each particular example.12. Which of the following is linked with the sweet spot?A. 15 percent accuracy.B. 50 percent accuracy.C. 85 percent accuracy.D. 100 percent right.13. Why did t
50、he researchers teach computers simple tasks?A. To find out where the sweet spot lies.B. To see how well computers carry out tasks.C. To compare the results of their experiments.D. To conduct some research on machine learning.14. What is the purpose of the examples mentioned in the last paragraph?A.
51、To teach what to do in the treatment of tumors.B. To teach how to determine there is a tumor.C. To help to remember what is learned.D. To help to learn how a tumor develops.15. According to the text, what is the most effective way of learning?A. Not taking failure too seriously.B. Learning through e
52、xperience and examples.C. Struggling a little bit, but not too much.D. Learning things that are completely new.【答案】12. C 13. A 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了学习的“八五定律”。学习的“最佳点”是百分之八十五的正确率,百分之十五的失败率,也就是说这时的学习效果最佳。学习太容易或太难都会导致学不到多少知识。【12题详解】细节理解题。根据第三段So where does the sweet spot lie? According to the
53、new study, its when failure occurs 15% of the time. Put another way, its when the right answer is given 85% of the time.可知那么,最佳点在哪里呢?根据这项新研究,失败发生的几率为15%。换句话说,就是85%的情况下给出了正确答案。由此可知,C选项“85%的准确率”与最佳点有关。故选C。【13题详解】推理判断题。根据第四段Researchers at the University of Arizona came up with the so-called 85% Rule af
54、ter conducting a series of machine-learning experiments in which they taught computers simple tasks, such as classifying different patterns into one of two categories.(亚利桑那大学的研究人员在进行了一系列机器学习实验后,提出了所谓的“85%规则”。在实验中,他们向计算机教授一些简单的任务,比如把不同的模式分成两类);第五段The computers learned fastest in situations in which t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346731.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
