新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:单元素养提升UNIT 2 IMPROVING YOURSELF WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语外研版选择性必修第二册练习:单元素养提升UNIT IMPROVING YOURSELF WORD版含答案
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(二) Unit 2. 单句语法填空1. We are constantly (constant) being reminded to cut down the amount of fat we take in. 2. Some children miss out because their parents cant afford to pay for school trips. 3. While parents are busy, a cellphone i
2、s usually used to keep their kids occupied (occupy) for hours. 4. We can rely on it that the government will take effective measures to solve the air pollution. 5. The government has invested heavily in public transport. 6. Equipping (equip) themselves for the journey, the students set out immediate
3、ly. 7. I intend to take (take) full advantage of this trip to buy the things we need. 8. The proposed national identity card system would help to tighten security (secure) against tricks. 9. Some questions in this connection had been clarified (clarify) and we had a meeting to discuss them further.
4、10. What they had been motivated (motivate) to do was their personal interest; they are now having an inner motivation. . 选词填空switch on, thanks to, believe in, be responsible for, in control of, put aside, on reflection, be occupied with, throw in the towel, rely on1. Linda was occupied with the wor
5、k of redecorating her house. 2. On reflection, we can reasonably expect to see interest continue to rise in the future. 3. Dont rely on him to do anything. Hes just a talker. 4. Do you mind if I switch on the radio? 5. He promised he would never throw in the towel. 6. Thanks to his effort, it is mor
6、e successful than we have expected. 7. You should be in control of your fate. 8. She is my child, and I am responsible for her. 9. He has a little money put aside for a rainy day. 10. You can believe in him; hell never let you down. . 完成句子1. What if our plane is delayed and we cant make it to New Yo
7、rk tomorrow? 如果我们的飞机晚点了, 明天不能到达纽约怎么办? 2. It is said that not owning a car helps him save over $5, 000 per year and gives him so much financial freedom. 据说, 没有汽车每年他能省下5 000多美元, 也有很大的财务自由。3. By the window sat a young woman with a book in her hand. 窗边坐着一个年轻女子, 手里拿着一本书。4. The young mans aim is to start
8、up his own company after graduation. 那个年轻人的目标是毕业后开办一家自己的公司。5. David said that it was because of his strong interest in literature that he chose the course. 大卫说他选择这门课是因为他对文学的浓厚兴趣。. 阅读理解A(2021宁波高二检测)Two things changed my life: my mother and a white, plastic, daisy bike basket. I have thought long and
9、hard about it and its true. I would be a different person if my mom hadnt turned a silly bicycle accessory (配件) into a life lesson I carry with me today. It was summer and, one day, my mother drove me to the bike shop to get a tire fixed and there it was in the window. White, shiny, plastic and deco
10、rated with daisies, the basket seemed so appealing and I knew I had to have it. “Mom, please can I please, please get it? Ill do extra chores for as long as you say. Ill do anything, but I need that basket. Please, Mom. Please? ”“You know, ” she said, gently rubbing my back while we both stared at w
11、hat I believed was the coolest thing ever, “If you save up, you could buy this yourself. ”“By the time I make enough itll be gone! ”“Maybe Roger here could hold it for you, ” She smiled at Roger, the bike guy. “For that long? He cant hold it for that long, Mom. Someone else will buy it. Please, Mom,
12、 please? ”“There might be another choice, ” she said. My mother bought the beautiful basket and put it safely out of reach in some hiding place I couldnt find. Each week I eagerly counted my growing nest egg earned by extra work here and there (washing the car, helping my mother make dinner, deliver
13、ing milk around the neighborhood). And then, weeks later maybe, I counted, re-counted and jumped for joy. Oh, happy day! I made it! I finally had the exact amount wed agreed upon. Days later, the unthinkable happened. A neighborhood girl Id played with millions of times appeared with the exact same
14、basket fixed to her shiny, new bike that already had all the bells and whistles. I rode my bike fast home to tell my mother about this disaster, this horrible turn of events. And then came the lesson Ive taken with me through my life: “Honey, your basket is extra-special, ” Mom said, gently wiping a
15、way my hot tears. “Your basket is special because you paid for it yourself. ”【文章大意】本文为一篇记叙文。作者回忆了自己的母亲对孩子不同寻常的教育方法。通过一个自行车篮子的事情, 母亲教会作者什么事情都要自力更生, 通过自己的努力得到的东西才是珍贵的。1. In Paragraph 1, the writer shows a sense of _. A. lonelinessB. gratitudeC. brightnessD. regret【解析】选B。推理判断题。根据第一段内容可知, 有两件事改变了作者的一生,
16、要不是妈妈把一个不实用的自行车配件变成了作者今天随身携带的人生教训, 作者的人生将会完全不同。由此判断出, 作者表现出一种感激之情。故选B项。2. The writer finally got the basket she desired by _. A. waiting and sharingB. crying and beggingC. working and savingD. borrowing and returning【解析】选C。细节理解题。根据倒数第三段内容可知, 作者通过工作和攒钱得到了她想要的篮子。故选C项。3. What lesson did the mother want
17、 to teach the author? A. The fruit of ones labor tastes sweeter. B. After rain comes fair weather. C. Hard work leads to success. D. Tolerance and patience bring happiness. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段Your basket is special because you paid for it yourself. 可知, 你的篮子很特别, 因为它是你自己付钱买的。结合短文的主要内容, 通过一个自行车篮子的事情, 母
18、亲教会作者什么事情都要自力更生, 通过自己的努力得到的东西才是珍贵的。由此判断出, 这位母亲想告诉孩子劳动换来的果实尝起来更甜。故选A项。B(2021衡水高二检测)Mom was a good cook. Her homemade chili sauce was second to none, and the things she could do with a chicken. . . well, it makes my mouth water to think about it. And I once offered to make my sister Kathys bed for a w
19、eek if she would give me the last slice of toast made by Mom. No doubt about it, Mom was a great cook most of the time. If a beef steak was placed in her frying pan, she turned into the anti-cook. She could turn that finest meat into a piece of hard protein with the smell of shoe leather. Of course,
20、 she really tried. One day, my brother Bud took me out for lunch in a popular restaurant and he ordered beef steaks. Since he was paying, I thought I should have at least one or two bites. But when the waitress served our steaks, I was surprised at how good they smelled. Suddenly I understood why ot
21、hers spoke of beef steaks lovingly. I wolfed down my steak. I was a born-again beef-eater. “You know, ” I said to Bud, “I used to think Mom was a great cook. But its hard to believe that her steaks came from the same animal as these steaks. ”“Mom is really a great cook, ” Bud said. “Think about it.
22、She grew up during the Great Depression. Thats when she learned to cook. How often do you think they had steaks? It is only recently that they could afford to buy steaks. So it isnt that she isnt a good cook. ”Its that way with all of us, isnt it? Even our strengths have elements (成分) of weakness. T
23、hats why great athletes still train and great actors still practice. Greatness isnt something we are; it is something we become. And that process of becoming includes learning and growing through both success and failure. 【文章大意】本文为夹叙夹议类文章。作者的母亲厨艺很好, 但是也有例外, 她做的牛排很糟糕。通过这个例子, 作者告诉我们, 一个人擅长的东西也会有弱点。所以优
24、秀的运动员仍然坚持锻炼, 优秀的演员依旧需要排练, 因为他们需要不断学习才能一直优秀。4. What does the underlined sentence mean? A. The authors mom was a good cook. B. The author loved his family members. C. Mom loved Kathy more than the author. D. The toast made by Mom was the authors favorite. 【解析】选A。句意猜测题。根据上文得知, 妈妈是一个不错的厨师。结合画线句句意“有一次为了吃
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347113.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《高考考案》2015届高三数学(文)第一轮复习课件:第四单元总结.ppt
