2022届高考英语一轮总复习 练案13 必修3 Unit 3 The Million Pound Bank Note练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案13 必修3 Unit The Million Pound Bank Note练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 13 必修 Note 练习 解析
- 资源描述:
-
1、必修三Unit 3The Million Pound Bank Note.阅读理解A(2020广东惠州市高三二调)I realized something this morning. I have been writing now for 34 years. It all started when I was just 18 years old.As a boy I had read literally hundreds of books. I had a thirst for knowledge that seemingly could never fade. Then suddenly I
2、 found I had something I wanted to share. I tried to ignore it,but as any writer tells you once the ideas awaken inside of you they wont leave you alone until you write them down. I didnt have a computer, word processor, or even a typewriter. Still, I grabbed a pen and lined notebook paper and wrote
3、 everything that was burning inside of me.When I was done I didnt know how to share it. There was no Internet back then, no smart phones, and no social media. I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written. He was a good man full of both wisdom and kin
4、dness. He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to write. I continued to write new articles each week and shared them first with other local papers and later online as well. Years later at the urging of my readers I even self-published two collections of m
5、y stories in book form.Through my writing I slowly became more than I was. In my writings I encountered my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well. I also found
6、 that we all are writers whether we put pen to paper or not. With every choice we make, with every thought we hold, and with everything we do, we are writing our own life story.Lance Wubbels once wrote:“I hope you realize your life is truly your life. It belongs to you. It is your story to write wit
7、h love. Day by day, line by line, write it well.”文章大意:本文是一篇记叙文。作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历。从这个过程中,作者认识到了写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。1As a boy, when the author found he had something to share, A .Ahe wrote it downBhe ignored itChe shared it on social mediaDhe told it to a writer解析:细节理解题。根据第一段中的“Then
8、 suddenly I found I had something I wanted to share.I tried to ignore it.wrote everything that was burning inside of me.”可知,作者一开始想忽略内心的想法,但是后来还是写了下来。故选A。2How did the author begin his writing career? D AHe was hired as a newspaper editor.BHe put his stories online by himself.CHe self-published two bo
9、oks.DHe was helped by a local newspaper editor.解析:细节理解题。根据第二段中的“I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written.”“He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to write.”可知,作者是在当地报纸的一位编辑的帮助下开始了自己的写作事业。故选D。3What doe
10、s the author think of writing? B AWriting takes practice and efforts.BWriting can benefit oneself and others.CWriting helps people tell right from wrong.DOnly with a pen can one write his life story.解析:推理判断题。根据第三段中的“In my writings I encountered my highest self.In my writings I discovered the goodnes
11、s and light that lie in us all.In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well.”可知,作者在自己的作品中,遇到了最好的自己,发现了所有的人身上都有的善良和光明,还找到了伟大的爱和欢乐,并鼓励别人也选择爱和欢乐。由此可推知,作者认为写作利己利人。故选B。4Which of the following can be the best title for the text? C AA Way to Be a WriterBA W
12、ay to Share IdeasCLiving Is WritingDWriting Is the Source of Love解析:标题判断题。从全文的内容可知,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历;再结合最后一段,作者引用了Lance Wubbels的名言表达自己对写作的感悟可知,从这个过程中,作者认识到写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。故选C。B(2020杭州市二模)If you grew up in a household that had its fair share of bookshelves, it might say somethi
13、ng positive about your personality when youre all grown-up.This new study found that people who grew up in book-filled homes have higher levels of reading, math, and technological skills. The researchers analyzed data featuring 160,000 adults aged 25 to 65 across 31 nations. All participants were as
14、ked how many books there were in their home when they were 16 years old. They chose from a series of alternatives ranging from “10 or less” to “more than 500”If a household held at least 80 books, then participants went on to display the average level of literacy (读写能力) and numeracy (计算能力). The leve
15、l of literacy continued to increase in parallel to the number of books a household contained until the level didnt increase from 350 books onwards. Furthermore, young teenagers who grew up around books were shown to have the same levels of literacy and numeracy as university graduates who had only g
16、rown up around a few books.Literacy was clarified as “the ability to read effectively to participate in society and achieve personal goals”. Participants took tests that “captured a range of basics of advanced comprehension skills, from reading brief texts for a single piece of information to synthe
17、sizing (综合)information from complex texts”. Numeracy tests measured the “ability to use mathematical concepts in everyday life”, while IT-related tests“ assessed the ability to use digital technology to communicate with others, as well as to gather,analyze,and synthesize information”The results sugg
18、est those books made a long-term difference. “Growing up with home libraries improves adult skills in these areas beyond the benefits from parental education, or ones own educational or occupational attainment,” the researchers reported. Not surprisingly, the biggest effect was on reading ability. “
19、The total effects of home library size on literacy are large everywhere,”the researchers reported.文章大意:本文是一篇说明文。研究发现,在充满书籍的家庭中长大的人有更高的阅读、数学和技术技能水平。5What can we learn from the new study? A AHomes filled with books do much benefit to ones growth. BOnes literacy and numeracy are finally shaped at the a
20、ge of 16.CAll participants need to have ten to more than 500 books at home.DThose reading a lot are more competent than university graduates.解析:细节理解题。根据文章第二段第一句可知,在充满书籍的家庭中长大的人有更高的阅读、数学和技术技能水平。故选A。6What is paragraph 4 mainly about? B A. The benefit of literacy,numeracy and IT ability.BThe measuremen
21、t of literacy,numeracy and IT ability.CThe relation between literacy,numeracy and IT ability.DThe difference between literacy, numeracy and IT ability.解析:段落大意题。根据第四段的内容可知,该段主要介绍了读写能力测试、计算能力测试和与信息技术相关的测试这三种测试所测试的内容。故选B。7According to the text, books influence ones D most.Aparental educationBoccupation
22、al attainmentCcalculating abilityDreading ability解析:细节理解题。根据第五段第三句“Not surprisingly, the biggest effect was on reading ability.”可知,家庭藏书量对一个人的阅读能力的影响最大。故选D。8What is the writers purpose in writing the text? B A To describe the importance of receiving good education.BTo clarify the effect of home libra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347404.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
