2022届高考英语一轮总复习 练案16 必修4 Unit 1 Women of achievement练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案16 必修4 Unit Women of achievement练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 16 必修 achievement 练习 解析
- 资源描述:
-
1、必修四Unit 1Women of achievement.阅读理解A(2021湖北省荆门市高三联考)Mary Anning was an English fossil collector, dealer and paleontologist(古生物学家). Her fossil-hunting helped change the way people thought about the world.Mary was born into a poor family in England on May 21, 1799. She lived in the seaside town of Lyme
2、 Regis, in Dorset. The family had nine children. Only Mary and her brother Joseph grew up. Marys father took his children along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors. Mary did not go to school much. Her family was too poor. And schools did not teach children about fossils.
3、Mary could read and write. She taught herself. She learned about rocks and how bodies are made.In 1811 when Mary and Joseph were fossil hunting, Joseph saw a bone sticking out of the rock. Mary had a hammer to chip away at the rock. Very carefully she uncovered it. She found the first complete fossi
4、l of the ichthyosaur(鱼龙)Since then, Mary became crazy about fossil hunting. She liked to hunt on the beach after a storm. The wind, rain and waves made the rocks crumble. It was easy to spot fossils. Most days Mary went fossil hunting with her dog, Tray.Rich friends helped Mary by selling fossils fo
5、r her. They sent her money. Scientists wrote letters and came to see her. One good friend was William Buckland, a professor at Oxford University. Mary also opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatted with visitors.Mary Anning died in 1847. How evolution(进化)works was explained by Ch
6、arles Darwin not long after Mary died. Her fossils had helped scientists understand how things began.文章大意:这是一篇人物传记。短文叙述了英国化石收藏家、商人和古生物学家玛丽安宁的故事。1Why did Marys father take his children along the beach? B ATo enjoy life.BTo make a living.CTo look for fossils.DTo teach them about fossils.解析:推理判断题。由第二段“
7、Mary was born into a poor family in England on May 21, 1799. Only Mary and her brother Joseph grew up. Marys father took his children along the beach. They picked up shells and stones to sell to visitors.”可知,1799年5月21日,玛丽出生于英国一个贫穷的家庭。玛丽的父亲经常带着他的孩子们沿着海滩走。他们捡贝壳和石头卖给游客。所以玛丽的父亲带孩子们去海边是为了谋生。故选B项。2What ca
8、n we learn about Mary? D AHer father was a paleontologist.BHer father educated her at home.CShe had nine brothers and sisters in all.DShe might be popular at that time.解析:推理判断题。由倒数第二段“Scientists wrote letters and came to see her. Mary also opened a shop to sell fossils, stones and shells. She chatte
9、d with visitors”可知,科学家写信要来拜访她。玛丽还开了一家商店出售化石、石头和贝壳且与到访的游客聊一些关于化石的信息。所以通过关键词“Scientists wrote letters and came to see her. She chatted with visitors.”可以判断出,在那个时候她很有名,很受欢迎。故选D项。3Who was the first one to catch sight of the rock containing the first complete ichthyosaur fossil? D ACharles Darwin.BMarys d
10、og.CMary.DJoseph.解析:细节理解题。由第三段“In 1811 when Mary and Joseph were fossil hunting, Joseph saw a bone sticking out of the rock.”可知,1811年,当玛丽和约瑟夫在寻找化石时,约瑟夫看到一根骨头从岩石中伸出来了。所以约瑟夫是第一个看到含有第一个完整鱼龙化石的人。故选D项。4What does the underlined word “crumble” in the fourth paragraph means? A ABreak.BShake.CFloat.DDive.解析:
11、词义猜测题。由第四段“She liked to hunt on the beach after a storm. The wind, rain and waves made the rocks crumble. It was easy to spot fossils.”可知,暴风雨过后她喜欢在海滩上寻找化石。风、雨、浪使岩石变得碎裂,很容易发现化石。所以通过上下文语境可以判断出第四段画线的“crumble”是break“破裂”的意思。故选A项。B(2020菏泽市6月训练)Daphne Soares, a biologist, makes an amazing discovery about a
12、lligators (短吻鳄). The first time she got really close to an alligator was when she was helping to hold down an eight-foot American alligator. It was then that she noticed its face was covered with little black spots. This led to the discovery of the little black dots.She started her study of the blac
13、k dots. When she read the books and the scientific journals, she learned that people had noticed the dots, but no one really knew what the dots were for.To find out the secret, she placed electrodes (电极) on nerves coming from some of the dots. When the nerves fired, they sent a message to the brain
14、and created a tiny electric current (电流). Just then she heard a small sound over a loudspeaker. She tried to see if the dots acted like eyes and temperature sensors, but nothing worked.One day she was careless with dropping a tool into an alligators tank. When she put her hand in the tank to get the
15、 tool out, she made small waves in the water. When they reached the alligators face, she heard a noise over the speaker. She then realized that the dots must be sensitive to the changes in pressure when hit by waves of water.After that, she is now studying blind cavefish. She is trying to learn whet
16、her they are blind from birth or lose their sight as they grow up. She is also doing more research on crocodilians. She wants to find out how the genes of alligators with pressure sensors only on their faces differ from the genes of crocodilians that have pressure sensors all over their body.文章大意:本文
17、是记叙文,主题语境是“人与自然”。文章讲述了生物学家达芙妮索雷斯(Daphne Soares)偶然发现短吻鳄脸上小黑点的作用的故事,以及她在其他方面的研究工作。5Why did Daphne Soares first get close to the alligator? D ATo observe its black dots.BTo find the secret of its dots.CTo help others to hold it up.DTo prevent it from moving.解析:细节理解题。根据第一段中的“The first time she got reall
18、y close to an alligator was when she was helping to hold down an eight-foot American alligator.”可知,达芙妮索雷斯第一次近距离接触短吻鳄是因为要帮忙按住它。故选D项。6What happened when Daphne Soares first put electrodes on the nerves of some black dots? A AA little noise was sent out.BAn electric current created a message.CThe nerve
19、s were on fire suddenly.DThe nerves sensed temperature changes.解析:细节理解题。根据第三段中的“When the nerves fired,they sent a message to the brain and created a tiny electric current (电流)Just then she heard a small sound over a loudspeaker.”可知,通电之后通过扬声器她听到了细小的声音。故选A项。7How did Daphne Soares first find the functi
20、on of alligators black dots? C ABy experiment.BBy reference.CBy accident. DBy comparison.解析:推理判断题。根据第四段描述的达芙妮索雷斯发现短吻鳄脸上斑点作用的过程可推知,她是通过一次小意外发现的(她不小心把一个工具掉进了短吻鳄所在的水池里,她伸手进去拿的时候引起了涟漪,涟漪碰到短吻鳄的脸,然后她听到扬声器发出了声音)。故选C项。8What can be inferred from the last paragraph? B ACavefish lose sight as they grow up.BDap
21、hne Soares devotes her energy to research work.CAlligators genes are the same as crocodilians.DDaphne Soares discovered a new species of alligator.解析:推理判断题。根据尾段内容可知,达芙妮索雷斯除了研究短吻鳄,还在研究洞穴鱼,并对鳄目动物进行更多的研究工作,由此可知,达芙妮索雷斯把自己的精力投入到研究工作中。故选B项。.阅读七选五(2021济南五校联考)Wanda Austin, an internationally celebrated engi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347407.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
