2022届高考英语一轮总复习 练案34 选修7 Unit 4 Sharing练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案34 选修7 Unit Sharing练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 34 选修 Sharing 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修七Unit 4Sharing.阅读理解A(2020合肥市高三第三次质检)Sharon Okpoe has lived her entire 17 years in Makoko,known as the worlds largest “floating slum(贫民窟)”,built on a lake in Lagos, Nigeria. Okpoes father is a fisherman, and her mother sells smoked fish.As many as two-thirds of the citys 21 million residents live i
2、n slums. “Most girls are trapped in a terrible cycle of poverty. Many of them are not thinking of education, a plan for the future,”Abisoye Ajayi-Akinfolarin, a computer programmer in Lagos, recalled. But several times a week, girls like Okpoe get a glimpse of another world when they attend GirlsCod
3、ing, a free program run by the Pearls Africa Foundation that seeks to educate and excite girls about computer programming. Since 2012, the group has helped more than 400 disadvantaged girls gain the technical skills and confidence they need to transform their lives.Its the vision of Ajayi-Akinfolari
4、n, who left a successful career to devote herself to this work. Shed noticed how few women worked in this growing fielda 2013 government survey found that less than 8% of Nigerian women were employed in technology jobs. She wanted to fix the gender gap. “Technology is a space thats dominated by men.
5、 Why should we leave that to guys?” she said. “I believe girls need opportunities.”Now, dozens of girls aged 10 to 17 get trained in computer programming technology.“ I believe you can still find diamonds in these places ,” Ajayi-Akinfolarin said.“ They need to be shown another life.” One way her pr
6、ogram does this is by taking the students to visit technology companiesnot only showing them what technology can do, but also helping them visualize themselves joining the industry.Okpoe, for one, has taken this to heart. She helped create an app called Makoko Fresh, enabling fishermen like her fath
7、er to sell seafood directly to customers. She even wants to become a software engineer and hopes to study computer science at Harvard.“One thing I want my girls to hold onto is that, regardless of where they are coming from, they can make it,” Ajayi said. “They are coders. They are thinkers. Their f
8、uture is bright.”文章大意:本文是一篇说明文。文章介绍了为尼日利亚Makoko地区贫困女孩提供计算机编程培训的GirlsCoding项目的目的以及影响等。1What can we learn about GirlsCoding? D A It encourages girls to land a job in education.BIt offers Nigerian girls in need part-time jobs.CIt helps girls working in Lagos to fight poverty.DIt teaches girls in Makoko
9、 computer programming.解析:细节理解题。根据第二段中的“But several times a week,girls like Okpoe get a glimpse of another world when they attend GirlsCoding,a free program.that seeks to educate and excite girls about computer programming.”可知,GirlsCoding是一个免费的项目,它旨在教育女孩们关于计算机编程的知识和激发女孩们对计算机编程的兴趣。由此可知,GirlsCoding教生活在
10、Makoko地区的女孩们有关计算机编程的知识。故选D。2What did Ajayi-Akinfolarin think about the growing field in Paragraph 3? B A Men could do far better in technology jobs.BGirls should get equal work opportunities.CMen normally got paid more than women.DGirls tended to devote themselves to work.解析:细节理解题。根据第三段中的“She wanted
11、 to fix the gender gap.”以及“I believe girls need opportunities.”可知,Ajayi-Akinfolarin认为,女孩们在这个领域应该获得与男性同等的工作机会。故选B。3What does the underlined word “this” in Paragraph 4 refer to? C ARebuilding the girls confidence.BTraining the girls to find diamonds.CPresenting a different life to the girls.DTaking th
12、e girls to technology companies.解析:代词指代题。根据画线词上句“They need to be shown another life.”并结合语境可知,“this”在这里指代上句的内容,即向女孩们展现另一种生活。故选C。4What can we infer about Okpoe from the last paragraph? A AShe got fishermen to benefit from her app.BShe was admitted to Harvard University.CShe took her fathers suggestion
13、 to heart.DShe made some changes to computer science.解析:推理判断题。根据最后一段第二句“She helped create an app called Makoko Fresh,enabling fishermen like her father to sell seafood directly to customers.”可知,Okpoe帮助开发了一款名为Makoko Fresh的应用程序,让像她父亲一样的渔民可以直接向顾客出售海鲜。由此可以推断出,Okpoe让渔民从她开发的应用程序中获益。故选A。B(2020济南市6月针对性训练)We
14、re so attached to plastic, but were careless consumers. Waste plastic is entering our ecosystems and food chains with untold consequences. Cleaning up our polluted world of plastic may seem a noble, but thankless task. However, some people are seeing economic opportunity in the mission.Plastic Bank,
15、 a social enterprise from Canada, is monetizing plastic recycling while empowering those people most affected by the waste. It works to prevent waste plastic from entering oceans encouraging people in developing countries to collect plastic from their communities in exchange for cash, food, clean wa
16、ter or school tuition for their children. After collection, plastic is weighed, sorted, chipped, melted into balls and sold on as “raw material” to be made into everything from bottles for cleaning products to clothing.“I saw large quantities; I saw an opportunity,” CEO David Katz told the audience
17、at the Sustainable Brands Oceans Conference in Porto, Portugal on November 14. “We reveal the value in this material,” he added.Plastic Bank was founded in 2013 and launched the ground operations in 2014 in Haiti, one of the poorest countries in the Western Hemisphere, where close to 60% of the popu
18、lation live under the poverty line. As a result of poor waste disposal and recycling infrastructure (基础设施), plastic waste enters rivers or is burned and poses the health threats to the local residents.The company says it has over 2,000 collectors working in the country, with 63% of its full-time col
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347433.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
