2022届高考英语一轮总复习 练案35 选修7 Unit 5 Travelling abroad练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案35 选修7 Unit Travelling abroad练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 35 选修 abroad 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修七Unit 5Travelling abroad.完形填空(2021沈阳市质检)From the moment the iron bird landed in the roaring noise ofBoston Logan International Airport with its wings proudly spread,my wings withered quietly in this unfamiliar country.“I think. I dont know. I just want to say .” My voice 1.B into the noise of the
2、grand dining hall of DeerfieldAcademy, 2.C listening. Like most of the Asian students, Ifound myself able to 3.A my head, only in math class. Allthis made me puzzled and 4.D .“Helen, what is your name in Chinese?” Rosie asked me one morning as I 5.C my backpack onto the seat next to her.“Gao Yushen”
3、, I 6.A clearly in standard Chinese, slightly surprised by the 7.D .“Why?”“Just interested. Can you write it there?” She 8.D at the board. I printed my name in Chinese characters “高雨莘” in the center of the board.“Yushen (雨莘) is my 9.B name. Yu(雨) means to give rain andshen means many. To give rain t
4、o the many 10.C my parents hope that I can nourish the many people around me.”Mild laughter, even one or two whistles 11.A from the silence. “Wow.” “Cool!”“But I am new.” I murmured, “I think I need your 12.B more than you need mine.” “So, what are the four little 13.D in the character for rain ?” R
5、osie asked.“They are rain drops.”“ 14.C I put eight dots in it?”“Hmm.Big rain, then.” I answered 15.B .For the first time since my 16.A at the school, I laughed with such abandon and my old 17.C . Helen Keller, after whom I 18.D myself in English, magically managed to 19.A with the world and “nouris
6、hed the many” 20.A her loss of vision and hearing.文章大意:本文主要讲述了作者最初去美国的时候,因为不熟悉环境而感到困惑和沮丧,但是同学Rosie询问她的中文名及其含义的举动,让她消除了这种情绪。1A.picked upBdied awayCsent out Dcarried away解析:根据空前一句“I think.I dont know.I just want to say.”并结合语境可知,作者由于不熟悉环境,不敢大声说话,声音也逐渐减弱了下来。die away“逐渐减弱”。2A.anybodyBsomebodyCnobodyDever
7、ybody解析:根据上文中的“My voice 1 into the noise of the grand dining hall ofDeerfieldAcademy”可知,由于作者声音微弱,没有人听她说话。3A.raise BholdCturnDshake解析:根据语境和常识可知,亚裔学生数学一般较好,所以在数学课上能够(自信地)抬起头来。4A.sensitive BinnocentCconservative Dupset解析:根据语境可知,所有的不适应让作者感到困惑和沮丧(upset)。conservative“保守的”。5A.seized BcastCdropped Dfound解析:
8、根据语境及空后的“onto”可知,作者把双肩包放在Rosie旁边的座位上。drop“使落下”符合语境。seize“抓住”;cast“扔,掷”。6A.pronounced BwroteCannounced Dyelled解析:结合语境和空前的“Gao Yushen”可知,作者用标准的普通话念出了自己的名字。7A.expression BrequestCcommand Dquestion解析:根据上文Rosie询问作者的中文名可知,作者对这个问题感到有点惊讶。command“命令”不符合语境。8A.glared Baimed CkeptDpointed解析:结合语境可知,Rosie指着(point
9、ed)黑板让作者把名字写在黑板上。9A.full Bfirst Cfamily Doriginal解析:根据常识可知,雨莘是作者的名字。first name“名字”。10A.stands by Bstands outCstands for Dstands back解析:结合上文中的“Yu(雨)means to give rain and shen means many”和语境可知,作者在介绍自己名字的寓意,stand for“代表”符合语境。 stand by“袖手旁观”;stand out“显眼,突出”;stand back“退后,置身事外”。11A.rose BrangedCescaped
10、 Dmade解析:轻微的笑声,甚至一两声口哨声从寂静中传来。rise“(声音)听得到”符合语境。12A.comfort BhelpCsympathyDcontribution解析:根据语境和上文中的“But I am new”可知,作者初来乍到,还无法如她名字所表达的那样帮助很多人,因此她说自己更需要别人的帮助。13A.characters BsignsCsignalsDdots解析:根据汉字“雨”的结构和下文中的“They are rain drops”可知,此处所说的是该字里面四个点的含义。dot“点”符合语境。下文中的“I put eight dots in it”也是提示。14A.Ho
11、w aboutBHow comeCWhat if DWhat about解析:根据下文中的“Hmm.Big rain,then”可知,Rosie询问如果加八个点的话会怎样。how come“为什么,怎么会”;what if“要是的话会怎样”。15A.carefullyBjokinglyCfranklyDangrily解析:根据常识可知,“雨”字只有四个点,加八个点成为“大雨”的说法为开玩笑的说法。jokingly“开玩笑地”。16A.arrival BdepartureCapplicationDapproach解析:结合语境可知,这次经历是作者来到新环境以来第一次笑得那么放纵,又像以前那样自在
12、(ease)。17A.patience BcautionCeaseDinterest解析:参见上题解析。18A.taught BpreparedCdevotedDnamed解析:结合上文中的“Helen,what is your name in Chinese?”和语境可知,作者的英文名为Helen,取自Helen Keller。name“命名,给取名”符合语境。19A.communicate BconsultCdiscuss Dlive解析:结合语境和常识可知,尽管海伦凯勒失去了听力和视力,她还是设法与世界交流,并滋养大多数人。20A.despite Buntil Cfor Dexcept解
13、析:参见上题解析。.阅读理解(2021成都市毕业班摸底)“Hungary?” I looked at my school headmaster in confusion.“I never mentioned wanting to go to Hungary.”And with that, my adventure started.My name is Jonathan Diamond and I just finished an amazing school exchange year in Hungary.Going on an exchange had always been my dre
14、am.When my high school offered an all-year program, I jumped at the opportunity.It would pay for almost everything and all I had to do was buy a plane ticket.I knew where I wanted to go: Spain, the country of dancers wearing flowing red dresses.So when I heard that I was going to Hungary, I was pret
15、ty shocked.But I decided to make the best of it, since it was, after all, a once-in-a-lifetime opportunity.Before I knew it, I was on the airplane, leaving for Budapest Ferenc Liszt International Airport, Hungary.I had difficult times when I almost gave up.Hungarian is the hardest language on the pl
16、anet.Cultural differences occasionally embarrassed both my peers and me.I had to give up eating carrots, my beautiful favorite, for Hungarians think carrots are rubbish in their country.The change in the landscape was amazing, looking nothing like skyscrapers, bullet trains, cars, and people in tiny
17、 houses that I had been accustomed to.Gradually, I fell in love with the relaxing lifestyle, the warmhearted people, and getting home at 2: 30 pm.at the latest from school.And I was sad to leave on my very last day.Having the host family who took me as one of their own members was the best thing Ive
18、 ever experienced.From my little sisters, I learned how to embrace life to its fullest.From my brothers I learned that its OK for a boy to run around the house.From my host parents I learned to stay positive, to smile and that when you pick the right people and take their hands, suddenly, you become
19、 friends.文章大意:本文是一篇记叙文。讲述作者作为一个交换生在国外学习的经历和感受。1How did Jonathan feel when he was told to go to Hungary? B AExcited and satisfied.BConfused and shocked.CAmazed and embarrassed.DDelighted and interested.解析:细节理解题。根据首段中的“I looked at my school headmaster in confusion.”可知,作者听到这个消息很迷惑,再结合第三段中的“So when I he
20、ard that I was going to Hungary, I was pretty shocked.”可知,选项B正确。2Why did Jonathan still decide to go to Hungary instead of Spain?AHe didnt like Spain.BHe wanted to learn Hungarian.CIt was a rare chance.DGoing to Hungary was much cheaper.解析:细节理解题。根据第三段中的“But I decided to make the best of it, since it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347435.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《状元之路》2017届高三数学一轮总复习课件:8-5 椭 圆 .ppt
