分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型河北省衡水中学2020届高三普通高等学校招生临考模拟(二)英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:347891
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:99KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省衡水中学2020届高三普通高等学校招生临考模拟二英语试题 WORD版含解析 河北省 衡水 中学 2020 届高三 普通高等学校 招生 模拟 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2020年普通高等学校招生模拟试题英语(二)本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三 部分的第二节和第四部分为非选择题。注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用 橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的 答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三

    2、个选项中选出 最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1. What does the man want the woman to do?A. Post some letters.B. Visit the dentist.C. Attend the managers meeting.2. Where does the conversation most probably take place?A. In a hospital.B. In an office.C. In a classroom.3. When will the speake

    3、rs probably get to the airport?A. At8:45. B. At9:15. C. At 11:15.4. What does the man mean?A. Sarah works really hard.B. Sarah skips lots of classes.C. Sarah did quite well in the past.5. Why will the woman stay at home in the evening?A. To watch a ball game on TV.B. To have dinner with a friend.C.

    4、To have an interview.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒 钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. Which subject is the woman good at?A. Science. B. Maths. C. Physics.7. What does the man think of physics?A. Difficult. B. Ea

    5、sy. C. Interesting.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the man? s uncle work?A. At a middle school.B. In a museum.C. At a college.9. What ancient culture does the man like best?A. French. B. Chinese. C. Egyptian.10. With whom will the man go on a trip?A. His parents. B. His classmates. C. His elder sister

    6、.听第8段材料,回答第11至13题。11. How many people are coming to the party?A. Four. B. Seven. C. Nine.12. Who will bring the com?A. The speakers brothers.B. The speakers neighbors.C. The speakers workmates.13. What will the mans sister prepare for the party?A. Some pie. B. Some cheese. C. Some drink.听第9段材料,回答第14

    7、至16题。14. What day is it today?A. Friday. B. Thursday. C. Wednesday.15. Who forgot the words during the play?A. Peter. B. Harry. C. Mark.16 What was Freds problem?A. He fell over a chair.B. He caused lights to be off.C. He gave up the play midway.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats the speaker talking about?

    8、A. Neighborhood surroundings.B. Downtown areas.C. Some flats.18. Which number should Jane ring if she needs a flat with a garden?A. 3733920. B.3893022. C.3873910.19. Which flat has the largest number of bedrooms?A. Fair Flat. B. Mansfield House. C. Chestnuts Flat.20. What is the biggest advantage of

    9、 the third flat?A. It has modem furniture.B. It is near the school.C. It has a car park.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhether they are already household names or a hidden figure deserving of more recognition, the following ladies changed the world with th

    10、eir enormous contributions.Ali StrokerAli Stroker took the theater world and, indeed, the very Internet by storm when, on June 9, 2019, she became the first performer in a wheelchair to take home a Tony Award. After becoming the first actor in a wheelchair in Broadway history in 2015, she won the aw

    11、ard for her powerhouse performance in the revival of Oklahoma .Junko TabeiTwenty-two years after the first-ever successful mission to the top of Mount Everest, Japanese mountaineer Junko Tabei became the first woman to reach the peak. She led a team of 15 women, accompanied by six Sherpas (夏尔巴人), an

    12、d reached the summit with one of the Sherpas on May 16, 1975.Gertrude EderleThe Queen of Waves, who also happened to be deaf, was the first woman to swim across the English Channel. Fighting through cold temperatures and strong tides that change direction every six hours for 22 miles, she clocked a

    13、time of 14 hours and 34 minutes. Virginia ApgarGenerations of parents owe this American doctor a huge thank you, as she developed the Apgar Score, the first standardized system of tests to assess if newborn babies were healthy once they made their way from womb to world. Apgar, who was a gifted cell

    14、ist and violinist in her spare time, also happens to hold the title of the first woman to be hired as a full professor at the medical school at Columbia University.1. Whose story may inspire the disabled?A. Stroker and Tabei.B. Stroker and Ederle.C. Ederle and Apgar.D. Ederle and Tabei.2. Why should

    15、 Apgar be appreciated by parents?A. She took home a big award.B. She saved many babies lives.C. She developed the Apgar Score.D. She became the first full professor.3. Who won the title of the Queen of Waves?A. Ali Stroker.B. Junko Tabei.C. Virginia Apgar.D. Gertrude Ederle.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】本文是

    16、说明文。文章介绍了四位在世界上做出突出贡献,影响力巨大的女性。【1题详解】推理判断题。根据文章Ali Stroker部分 she became the first performer in a wheelchair to take home a Tony Award.和Gertrude Ederle部分的who also happened to be deaf可知,Stroker是坐在轮椅上的成功演员,Ederle是横跨英吉利海峡的失聪的海浪女王。因此,她们的成功事例最能激励那些残疾人士。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一段Generations of parents owe this

    17、 American doctor a huge thank you, as she developed the Apgar Score可知,Apgar对父母们做出的贡献是她研发出了评估新生婴儿健康的标准体系Apgar Score。故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章Gertrude Ederle部分的首句The Queen of Waves, who also happened to be deaf, was the first woman to swim across the English Channel.可知,Gertrude Ederle被誉为Queen of Waves,是第一位

    18、游过英吉利海峡的女性。故选D。BMy students were taking midterms when my phone erupted with urgent messages. “A student is having a panic attack,” texted a teaching assistant. I ran out of my office, down a flight of stairs and found the student a pupil in my 350-person organic chemistry class lying motionless on t

    19、he ground outside the exam hall. “Did my exam really trigger a panic attack?” I asked myself. “Why am I not prepared to deal with a situation like this?”It was my first time teaching the course. But I knew that the subject was challenging for my students. This was a source of stress for premedical s

    20、tudents in particular, who feared that a low grade in organic chemistry would keep them from getting into medical school.The following day, I was scheduled to lecture to the same class. I knew that I had to address what had happened during the midterm. So, I started by saying: “I want to take some t

    21、ime today to talk about something important. How many of you think that this is a weed-out course?” Half of my students raised their hands carefully. “Im sorry to hear that,” I continued. “I want you all to know that I do not consider any of you to be weeds; you all deserve to be here.”I flashed a s

    22、lide of flowers in various shapes. I smiled at my students and said: “I think of you as flowers different flowers with different needs. You may not bloom at the same time, but you will bloom! You may not do well in the midterm exam, but you will learn from your mistakes and do better in the final ex

    23、am. I believe this. I believe in you.”From that point on, my office hours were packed. Some asked about lecture topics and study strategies; others opened up about personal issues. I was amazed that a simple, frank discussion in lecture could make such a difference.4. What made the pupil have a pani

    24、c attack?A. Hiding personal issues.B. The stress for high grades.C. Lacking study strategies.D. Failing to handle the situation.5. What does the underlined word “trigger” in Paragraph 1 most probably mean?A. Cure.B. Prevent.C. Frighten.D. Cause.6. Why did the author go to the same class the next day

    25、?A. To give the lesson according to the arrangement.B. To apologize and explain to the panicked student.C. To give a speech on what happened in the test.D. To persuade all the students to stay in the class.7. Which paragraph mainly shows the authors encouragement to students?A. Paragraph 2.B. Paragr

    26、aph 3.C. Paragraph 4.D. Paragraph 5.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】本文是记叙文。作者的一个班级在参加期中考试时,一位学生因为考试压力恐慌症发作。作者因此对自己的课程进行了分析,改变了教学方式,给予学生更多鼓励,学生们更自信,和老师能敞开心扉进行交流。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的But I knew that the subject was challenging for my students. This was a source of stress for premedical students in particular

    27、, who feared that a low grade in organic chemistry would keep them from getting into medical school.可知,但我知道这门课对我的学生来说很有挑战性。这对医科预科学生来说尤其是个压力的来源,他们担心有机化学的低分会让他们进不了医学院。由此推知,高分的压力使那名学生恐慌症发作。故选B。【5题详解】词义猜测题。根据上下文可知,一个学生在作者考试的时候,恐慌症发作,因此推断作者此处在自问:我这科目的考试会导致学生产生惊恐症吗?由此推知,划线词trigger表示“引起,促使”。故选D。【6题详解】细节理解题

    28、。根据第三段中的The following day, I was scheduled to lecture to the same class.可知,第二天,我被安排去上同一门课。由此可知,根据课程安排作者第二天又来到这个班上课。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第四段中的I think of you as flowers different flowers with different needs. You may not bloom at the same time, but you will bloom! You may not do well in the midterm exam,

    29、 but you will learn from your mistakes and do better in the final exam. I believe this. I believe in you.可知,我把你们当成花朵,不同的花朵,有不同的需要。你们可能不能同时开花,但你们会开花的!你们可能在期中考试中做得不好,但你们会从错误中吸取教训,在期末考试中做得更好。我相信这一点。我相信你们。由此可知,第四段是作者对学生的鼓励。故选C。CThe cognitive health and development of boys may be affected by their mother

    30、s body mass index ( BMI) (体重 指数) while pregnant with them, according to research from Columbia University and the University of Texas at Austin.The study, which was published in the journal BMC Pediatrics on Friday, observed 368 subjects from low-income African American and Dominican women during th

    31、e second half of their pregnancies, and then evaluated their children three and seven years later. Researchers found that the sons of women whose BMIs indicated that they were overweight or obese when they became pregnant were more likely to show less developed athletic skills as 3-year-olds and low

    32、er intelligence as 7-year-olds compared to boys whose mothers were at “normal” weights during pregnancy.Among boys, the study found, mothers overweight and obesity connected with IQ scores between 4.6 and almost 9 points lower than those of boys whose mothers weights were in the “normal” range befor

    33、e pregnancy. Researchers did not observe the same phenomenon among daughters whose mothers had been obese.“These findings arent meant to shame or scare anyone,” Elizabeth Widen, assistant professor of nutritional sciences at UT Austin and one of the studys co-authors, said in a press release. “We ar

    34、e just beginning to understand some of these interactions between mothers weight and the health of their babies.”Why mothers obesity appeared to affect childhood IQ was unclear but earlier research has suggested that there is a relationship between a mothers diet and her childs later IQ, according t

    35、o Columbia University. Researchers did not control for what the mothers ate, the press release noted.The studys authors wrote that because childhood IQ has been shown to be an indicator of later success in life, studying how a mothers obesity could affect the IQ of her child is worthwhile.8. How did

    36、 researchers carry out the study?A. By measuring mothers body mass index.B. By watching mothers and babies for years.C. By comparing 3-year-old babies with 7-year-olds.D. By evaluating the health of mothers and their babies.9. Whats the main purpose of the study?A. To show links between mothers weig

    37、ht and babies IQ.B. To make those overweight mothers shameful and scared.C. To warn some fat mothers to keep a balanced diet.D. To persuade more obese mothers to lose weight.10. What do the researchers think of the study?A. Doubtful.B. Worrying.C. Significant.D. Interesting.11. In which section of a

    38、 newspaper may the text appear?A. Entertainment.B. Novel.C. Education.D. Health.【答案】8. B 9. A 10. C 11. D【解析】本文是说明文。新的研究表明,孕期或孕前妈妈们肥胖的话可能会影响男孩宝宝们后面的智力发育。相对比正常体重指数的妈妈们,肥胖的妈妈们的男孩后面发育的智力会低一点。但是,为什么妈妈的肥胖影响孩子的智商还不清楚。【8题详解】细节理解题。根据第二段叙述可知,研究人员观察368名女性及她们的孩子们3岁及7岁时期的情况。因此,研究人员是通过几年对妈妈们和孩子们的观察进行研究的。故选B。【9题详

    39、解】推理判断题。根据第四段首尾句内容可知,这项研究结果并不是有意去吓唬或者让那些妈妈们感到羞愧,其目的是让人们明白怀孕妈妈们的体重和未来孩子们的智力发育有重大关系。故选A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段内容,特别是studying how a mothers obesity could affect the IQ of her child is worthwhile可知,研究人员认为这项研究是非常值得的。故选C。【11题详解】推理判断题。本文主要叙述宝妈们在孕期肥胖对男宝后面的智力发育有一定的影响。因此,文章主要是健康方面的话题。故选D。DMore than half of the b

    40、irds in Washington are at risk of extinction because of climate change. Thats according to a new national report from the Audubon Society, which gives detailed analysis of climate effects on about 600 species of North American birds.Its based on more than 140 million observations of birds across the

    41、 US, Mexico and Canada. Audubon scientists looked at the likely effects of sea-level rise, urbanization, drought, extreme spring heat, increased fires, heavy rain and other factors.But it doesnt just spell out a doomsday scenario (世界末日).Instead, it offers a range of effects and warming, depending on

    42、 how much carbon humans add to the atmosphere.It is truly an existential threat (威胁), not only to birds but to people,” said Doug Santoni, board chair of Audubon Washington, who looked into the report as soon as it came out.Santoni says he was struck to see the vulnerability (脆弱)of a common “ backya

    43、rd bird , the dark-eyed junco. Its one that many first-time birders become familiar with as they learn how to identify species based on their markings and other traits. Currently in Washington, you can count on juncos to show up at your feeder, year round. Extreme spring heat, increased fires and he

    44、avy rain are the kinds of changes that will force birds like these north, or kill them off if they fail to adapt.Trina Bayard, director of bird conservation at Audubons Washington chapter, says, Its certainly a very serious warning report, but adds that theres still hope. “If we can stabilize curren

    45、t temperatures and decrease our emissions (排放), we can really reduce the effects to these birds thats very motivating. ”12. What can we know about the new report?A. It analyses the species of birds in detail.B. Its issued by watching 600 bird species.C. It shows the end of North American birds.D. It

    46、 reports the threat some birds are facing.13. What may Santoni probably agree with?A. Climate change is a threat only to birds.B. Its too late to take action to save the birds.C. The current situation of the birds is worrying.D. Its common that birds are affected by climate change.14. Which of the f

    47、ollowing can help these birds according to Trina?A. Lowering present temperatures.B. Reducing our daily emissions.C. Making them adapt to climate change.D. Encouraging people to protect them.15. What can be the best title for the text?A. Climate change threatens many Washington bird species.B. A new

    48、 report about 600 species of North American birds.C. Different attitudes towards the situation of bird species.D. Climate change makes different kinds of species at risk.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】本文是说明文。气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中,一项新的报道详细阐述了气候变化对北美600多种鸟类物种的影响。鸟类专家称“虽然情况很糟糕,但是通过稳定目前的温度和减少排放等方法,我们可

    49、以减少这些影响”。【12题详解】细节理解题。根据前三段中More than half of the birds in Washington are at risk of extinction because of climate change. 和But it doesnt just spell out a doomsday scenario (世界末日).可知,这篇新的报告详细叙述了气候变化对北美一些鸟类物种的影响,这种威胁是很严重的,但不是说这些鸟类的世界末日到了。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第四、五两段内容It is truly an existential threat (

    50、威胁), not only to birds but to people,和dark-eyed junco的例子可知,Santoni认为,气候变化是真正影响鸟类和人类生存的威胁。他对于这种普通的dark-eyed junco鸟类受到的伤害和影响感到很震惊。这些都说明鸟类的现状令人担忧,故选C项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中最后一句If we can stabilize current temperatures and decrease our emissions (排放), we can really reduce the effects to these birds thats

    51、very motivating. 可知,我们可以通过稳定目前的温度和减少排放来减少对这些鸟类的影响。故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段More than half of the birds in Washington are at risk of extinction because of climate change.及下文内容可知文章主要介绍:一项新的报告说明气候变化使得华盛顿州一半以上的鸟类处于危险之中。这项报告详细阐述了气候变化对北美600左右的鸟类物种的影响。Climate change threatens many Washington bird species.概括了

    52、全文内容,适合作为标题,故选A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项 为多余选项。Water skiing is an exciting water sport that can be a ton of fun. You will get to have a thrilling adventure every time you go out on the water. _16_ However, once you do, water skiing is a sport you can enjoy whenever y

    53、ou have a boat and enough flat water._17_Every water skier needs water skis these are different from snow skis and they also differ depending on the size of the skier and the experience level of the skier. Of course, no one can water ski alone, so you will need to find at least two people to go with

    54、 you on your water skiing adventure. You and everyone you go with will have more fun if the friends you go with also want to water ski. _18_ After you have the boat, the people, and the skis, you will also need a water skiing cable and a life jacket.For your first time water skiing, you may want to

    55、either take a lesson from an expert or find a friend that has experience and is willing to teach you._19_The observer rides in the boat, but watches the water skier for any signals and helps the driver know when to start and stop.Once you get going and are able to water ski with ease, you will disco

    56、ver that there are many different types of water skiing. Most people just enjoy regular water skiing, but you may want to check out some of these more specialized types of water skiing. _20_A. You need a boat, naturally.B. It takes a little patience to learn.C. The idea is to ski on the surface of t

    57、he water.D. Your ski tips should be pointing out of the water.E. Before you start water skiing, there are a few supplies you 11 need.F. Of your two helpers you need one to drive the boat and one to observe.G. In trick skiing, the water skier attempts gymnastic-like tricks while water skiing.【答案】16.

    58、B 17. E 18. A 19. F 20. G【解析】这是一篇说明文。文章介绍了滑水运动,包括其准备工作和具体操作过程。【16题详解】本段对滑水运动做了概括性介绍。空白前句表明滑水运动刺激好玩,空白后则用However表转折,引出了“一旦学会,就可尽情享受”,B选项“这学习起来需要一些耐心”与后句可以形成转折的逻辑关系,句意上也顺承得比较自然,符合文意。故选B项。【17题详解】本段讲述滑水运动的准备工作。空白处位于段首,E选项“在开始滑水之前,有一些东西需要准备”涵盖了这一段落主题,适合作为段首句总领本段。故选E项。【18题详解】本段讲述滑水运动的准备工作。空白前面已经提到了需要滑水板、需

    59、要他人陪同,从后句内容“you have the boat, the people, and the skis”来看,第三项准备工作应该就是船,A选项“自然,你需要一艘船”完美切合,符合文意。故选A项。【19题详解】本段讲述首次滑水须知事项。空白前句指出“第一次滑水,可能你要么希望有专业人士指导,要么有玩过的朋友愿意教你”,F选项“对于你的两个助手来说,一个要驾驶船只,另一个要负责观察”可以与后句中的observer和driver对应起来,符合文意。故选F项。【20题详解】本段讲述常规的滑水之外还有其他类型的滑水运动。空白前句表明“大多数人只玩过常规滑水,但是你可能也想了解那些更具特色的滑水类

    60、型”,G选项“在花式滑水中,滑水者会做出一些类似体操动作的花式动作”顺承前句句意,列举出了一种特色的滑水类型,符合文意。故选G项。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白 处的最佳选项。Since the age of three, Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer. The only thing that she loved was dance. That_21_nearly ended one night i

    61、n 2010, when Hill was in a car accident that put her in the hospital for 51 days and left her_22_from the waist down. For most people, that would have _23_ any hope of a dancing career. For Hill, it was the _24_. Far from being an obstacle, her wheelchair made her brave and _25_. She wanted to prove

    62、 to her community and to herself that she was still normal , whatever normal _26_ .Normal for her meant dancing, so Hill did it in her_27_right alongside her non disabled high school dance team. Half of her body was _28_her, and she had to move it with her hands. It _29_ took a lot of learning and p

    63、atience.After graduation, Hill wanted to_30_her dance network to include women like her. She _31_ people online who had suffered various spinal cord injuries (脊髓损伤)and shared her _32_, and she invited them to dance with her. The experience was so _33_ .Hoping to_34_more people in a larger city, Hill

    64、 moved to Los Angeles and formed a team of dancers with _35_ she called the Rollettes. She wants to break down the fixed general_36_of wheelchair users and show that dance is dance, whether youre walking or youre _37_Hill has_38_what many of us never will: her childhood dream. Shes a dancer. Every y

    65、ear she_39_a dance camp for wheelchair users of all ages. And in 2019, 173 _40_ from ten countries attended.21. A. ambitionB. ideaC. performanceD. attempt22. A. separatedB. absentC. disabledD. destroyed23. A. foundB. raisedC. builtD. ruined24. A. endingB. beginningC. sufferingD. shortcoming25. A. co

    66、mfortableB. energeticC. confidentD. aggressive26. A. lackedB. hidC. requiredD. meant27. A. wheelchairB. roomC. schoolD. hospital28. A. made forB. exposed toC. taken away fromD. knocked out of29. A. hardlyB. eventuallyC. surelyD. originally30. A. expandB. learnC. attendD. distribute31. A. hiredB. met

    67、C. curedD. fed32. A. secretB. sorrowC. troubleD. determination33. A. amazingB. frighteningC. boringD. puzzling34. A. urgeB. informC. remindD. reach35. A. talentsB. disabilitiesC. qualificationsD. dreams36. A. usageB. gloryC. reportD. impression37. A. dancingB. rollingC. sinkingD. shaking38. A. trans

    68、formedB. achievedC. abandonedD. understood39. A. registersB. missesC. holdsD. introduces40. A. participantsB. studentsC. volunteersD. patients【答案】21. A 22. C 23. D 24. B 25. C 26. D 27. A 28. C 29. C 30. A 31. B 32. D 33. A 34. D 35. B 36. D 37. B 38. B 39. C 40. A【解析】本文是记叙文。Hill从小就梦想成为一名舞蹈演员。但不幸的是,

    69、一场车祸让她的希望破灭,她的腰部以下都瘫痪了。坐在轮椅上的她,并没有放弃希望,而是通过自己的努力依旧走上了舞蹈之路。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:这一志向在2010年的一个晚上几乎破灭了。A. ambition抱负;B. idea想法;C. performance表演;D. attempt尝试。她的舞蹈志向(ambition)在2010年的一场车祸中无情地破灭了。故选A。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:当时,她遭遇了一场车祸,在医院住了51天,腰部以下也残疾了。A. separated分开的;B. absent缺席的;C. disabled残疾的;D. destroyed遭破坏

    70、的。那场车祸让她住院51天,并且腰部以下都残疾了(disabled)。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:对大多数人来说,这将毁掉他们从事舞蹈事业的任何希望。A. found发现;B. raised举起;C. built建筑;D. ruined毁掉。对于大多数人而言,身体瘫痪可以毁掉(ruined)一个以舞蹈为职业的人的任何希望。故选D。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:对Hill来说,这只是个开始。A. ending结束;B. beginning开始;C. suffering痛苦;D. shortcoming缺点。然而,对于Hill来说,这只不过是她舞蹈人生的开始(beginn

    71、ing)。她依旧继续追逐自己的舞蹈梦。故选B。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:她的轮椅非但没有成为障碍,反而使她变得勇敢和自信。A. comfortable舒服的;B. energetic精力充沛的;C. confident自信的;D. aggressive有进取心的。轮椅对她来说远不是一个障碍,而是能让她变得更加勇敢和自信(confident)。故选C。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:她想向她的社区和她自己证明,她仍然是“正常的”,不管正常意味着什么。A. lacked缺乏;B. hid隐藏;C. required要求;D. meant意味着。根据下文Normal for he

    72、r meant dancing可知这里意思是不管正常意味着(meant)什么,她都想向社区和自己证明自己是正常的。故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:对她来说“正常”意味着跳舞,所以Hill坐在轮椅上,和她没有残疾的高中舞蹈队一起跳。A. wheelchair轮椅;B. room房间;C. school学校;D. hospital医院。她继续学习跳舞。但是现在是坐在轮椅(wheelchair)上跳舞。故选A。【28题详解】考查动词短语词义辨析。句意:她的一半身体被夺走了,她不得不用手移动它。A. made for有助于;B. exposed to曝光于;C. taken away f

    73、rom夺走;D. knocked out of从敲出来。由于她一半的身体在车祸中从身躯中被夺走(taken away from)了,她只能用手来移动。故选C。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:这肯定需要大量的学习和耐心。A. hardly几乎不;B. eventually最终;C. surely肯定;D. originally起初。而这样做肯定(surely)需要大量的练习和耐心。故选C。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:毕业后,Hill想把自己的舞蹈圈子扩大到像她这样的女性。A. expand扩大;B. learn学习;C. attend参加;D. distribute分配。她想吸收

    74、更多像她一样的女性,来扩大(expand)舞蹈团队。故选A。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:她在网上遇到了很多脊髓受伤的人,分享了自己的决心,并邀请她们一起跳舞。A. hired雇佣;B. met与见面;C. cured治愈;D. fed喂食。她主要是通过网络和同样遭受各种脊髓损伤的女性们见面(met)及联络。故选B。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:她在网上遇到了很多脊髓受伤的人,分享了自己的决心,并邀请他们一起跳舞。A. secret秘密;B. sorrow悲伤;C. trouble困难;D. determination决心。她邀请那些女性和她一起跳舞。是因为她们也遭受各种脊髓损

    75、伤,并且和Hill一样拥有战胜残疾,勇于挑战的决心(determination)。故选D。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:这样的经历太神奇了。A. amazing神奇的;B. frightening令人害怕的;C. boring乏味的;D. puzzling令人迷惑的。能和志同道合的人们一起追逐梦想,这经历真是太神奇了(amazing)。故选A。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:为了能在更大的城市里接触到更多的人,Hill搬到了洛杉矶,组建了一个残疾舞蹈队,她称之为“Rollettes”。A. urge敦促;B. inform通知;C. remind提醒;D. reach接触。为了

    76、能接触到(reach)更多这样的人,Hill搬到了大城市洛杉矶。故选D。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:为了能在更大的城市里接触到更多的人,Hill搬到了洛杉矶,组建了一个残疾舞蹈队,她称之为“Rollettes”。A. talents天才;B. disabilities残疾人;C. qualifications资格;D. dreams梦想。根据下文She wants to break down the fixed general16of wheelchair users and show that dance is dance, whether youre walking or you

    77、re 17可知在洛杉矶,Hill组建了一支由残疾(disabilities)人组成的舞蹈队。故选B。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:她想打破人们对轮椅使用者的固有印象,向人们展示舞蹈就是舞蹈,无论你是在行走还是在滚动。A. usage使用;B. glory光荣;C. report报告;D. impression 印象。Hill想打破坐轮椅的人在人们心中固有的印象(impression)。故选D。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:她想打破人们对轮椅使用者的固有印象,向人们展示舞蹈就是舞蹈,无论你是在行走还是在滚动。A. dancing跳舞;B. rolling滚动;C. sinking

    78、下沉;D. shaking摇晃。她想告诉人们跳舞就是跳舞,无论你是行走中还是在滚动(rolling)中(指轮椅上的跳舞)。此处表明Hill认为她们和正常人一样是在用心真正地跳舞。故选B。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:希尔实现了我们许多人永远不会实现的梦想:她儿时的梦想。A. transformed改变;B. achieved实现;C. abandoned抛弃;D. understood理解。 Hill 即便这样都实现了(achieved)自己的梦想。这是我们中很多人实现不了的。故选B。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:每年她都会为所有年龄的轮椅使用者举办一个舞蹈营。A. regis

    79、ters登记;B. misses错过;C. holds举行;D. introduces介绍。Hill每年都举行(holds)一次舞蹈营活动,参加的都是坐轮椅的人们。故选C。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:2019年,来自10个国家的173名参与者参加了此次活动。A. participants参加者;B. students学生;C. volunteers志愿者;D. patients病人。在2019年的舞蹈营活动中,有173名来自十个不同国家的参加者(participants)参与了这次活动。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或

    80、括号内单词的正确形式。Black holes arent actually holes. They are _41_( object) that contain a lot of mass packed into a tiny area. Most black holes form when giant stars die and break down. As _42_ star dies, the material that it s made _43_ gets squeezed into a smaller and smaller space. Eventually it forms _

    81、44_ is called a stellar (恒星)mass black hole. Astronomers estimate that one of these relatively small black holes _45_(be) born every second.Supermassive black holes are much _46_( big), as their name suggests. Instead of containing the mass of one star, they can contain the mass of millions or billi

    82、ons of stars.Scientists first picked up signs of black holes in the late 1700s. But no one had actually seen one until _47_(recent). Because light cant leave a black hole, its not possible to see one with a regular telescope. But many black holes are surrounded by a swirling ring of gas and other ma

    83、terial. This ring, _48_(call) an accretion disk (吸积盘),heats up and gives off light. Scientists can study that light to learn about black holes.In early 2019, scientists _49_(share) the first picture of a black hole. They made this picture _50_ (use) a virtual telescope that combined the powers of ei

    84、ght observatories around the world.【答案】41. objects 42. a 43. of 44. what 45. is 46. bigger 47. recently 48. called 49. shared 50. using【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了黑洞的形成和科学家目前对它的了解。【41题详解】考查名词的数。分析句子可知,此处应填名词作表语,由they判断用该名词的复数形式,故填objects。【42题详解】考查冠词。句意:当一颗恒星死亡时,它的组成物质会被挤压到一个越来越小的空间里。根据句意可知,此处泛指一颗星星,应用不定冠词,又s

    85、tar是辅音音素开头,故填a。【43题详解】考查介词。此处是固定短语be made of“由组成”,故填of。【44题详解】考查连接词。分析句子可知,此处是宾语从句的连接词,从句缺少主语,且指代物,应用连接代词what,故填what。【45题详解】考查时态和主谓一致。分析句子可知,此处是宾语从句的谓语动词,由主句谓语动词estimate,判断从句用一般现在时,主语one of these relatively small black holes是第三人称单数,谓语动词应用第三人称单数形式,故填is。【46题详解】考查形容词比较级。分析句子可知,此处应用形容词作表语,由much判断,用big的比

    86、较级,故填bigger。【47题详解】考查副词。此处应用副词作为时间状语,故填recently。【48题详解】考查非谓语动词。分析句子可知,此处应用非谓语动词作定语,逻辑主语ring和call之间是被动关系,应用过去分词,故填called。【49题详解】考查时态。此处是句子谓语动词,由In early 2019,可知这是发生在过去的事情,用一般过去时,故填shared。【50题详解】考查非谓语动词。分析句子可知,此处应用非谓语动词作状语,逻辑主语they和use之间是主动关系,应用现在分词,故填using。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分

    87、)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除 或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()画掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1 .每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday afternoon after playing the tennis, I was about to leave the sports club while I saw Emma.

    88、She is a cleaner in her sixty. She was talking to the owner of the club Mr. Black, asking some money. Her hand ached bad and she wanted to see a doctor. Mr. Black made some excuses and walks away.I felt sorry for her. Although I was outside the club, I turned back and opened her wallet. I knew I did

    89、nt have many, but I gave her whatever came out in my hand but said, “Emma, please see a doctor.” After that, whenever meet me, she smiles to me and says, “Hello, Gina.”【答案】第一处:去掉the第二处:while when第三处:sixty sixties第四处:asking后加for第五处:bad badly第六处:walks walked第七处:her my第八处:many much第九处:said前的but and第十处:

    90、meet meeting【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己帮助一个向体育俱乐部老板要钱看病无果的清洁工的故事。【详解】第一处:考查定冠词。句意:昨天下午打完网球后,我正要离开体育俱乐部,这时我看到了艾玛。表示“玩球”时,球类前不用定冠词修饰,the是多余的。故去掉the。第二处:考查固定句式。句意同上,be about to do when是固定句式,表示“正要做时突然某事发生”,故while改为when。第三处:考查固定搭配。句意:她六十多岁了,是个清洁工。in ones+基数词复数表示“某人处于多少岁的年龄段”。故sixty改为sixties。第四处:考查动词短语。句意:她正

    91、在和俱乐部的老板布莱克先生谈话,要一些钱。根据“some money”可知此处表示“要一些钱”,ask for表示“要、要求”。故asking后加for。第五处:考查副词。句意:她的手疼得厉害,因此她想去看医生。修饰动词ached,用副词。故bad改为badly。第六处:考查时态。句意:布莱克先生找了些借口走开了。事情发生在过去,应该用一般过去时。故walks改为walked。第七处:考查代词。句意:虽然我已经出了俱乐部,但我还是折回去,打开了我的钱包。根据句意可知,此处表示“我的”而不是“她的”。故her改为my。第八处:考查many与much的区别。句意:我知道我没有多少钱,但我把拿出来的

    92、钱都给了她,说:“艾玛,去看医生吧”。many修饰可数名词复数,much修饰不可数名词,此处相当于省略了不可数名词money,应该用后者。故many改为much。第九处:考查连词。句意同上,根据句意可知,gave与 said之间是并列而非转折关系。故said前的but改为and。第十处:考查非谓语动词。句意:在那之后,每次见到我,她都会微笑着对我说:“你好,吉娜”。分析句子结构可知,此处使用非谓语动词,she与meet之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作伴随状语。故meet改为meeting。第二节书面表达(满分25分)52.假定你是李华,你的英国好友Jonah发来邮件询问你们班上周

    93、末参观西安的情况。 请给他回一封邮件。1. 参观时间及内容;2.发出邀请。注意:1. 词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯参考词汇:兵马俑 the Terracotta Warriors 皮影戏 shadow play_【答案】Dear Jonah,Im glad you are interested in Xian. Now Id like to tell you something about our visit to Xian last weekend.We set off at 7:00 a.m. on Saturday. After arriving in Xian, w

    94、e went to visit the Terracotta Warriors, where we saw the wisdom of ancient Chinese people. The following day we went out to watch some shadow plays, an ancient form of Chinese storytelling. After that, we tasted some delicious local foods. I feel that I have learned a lot from the relaxing and sign

    95、ificant experience.Looking forward to your visiting Xian, I would be willing to show you around.Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。本篇要求考生给朋友Jonah写一封邮件,告诉他上周末参西安的情况。【详解】体裁:应用文时态:根据提示,时态应以一般过去时为主结构:总分总 要求:1. 参观时间及内容;2.发出邀请。第二步:列提纲(重点词组)be interested in/ would like to do sth./ pay a visit to/ arrive in/ look

    96、forward to/ be willing to do sth./ have a better understanding of/ show sb. around/ be glad to do sth./ be delighted to do sth第三步:连词成句1. Im delighted to know you are interested in Xian. 2. Now Id like to tell you something about our visit to Xian last weekend.3. We set off at 7:00 a.m. on Saturday.

    97、4. After arriving there, we paid a visit to the Terracotta Warriors, where we saw the wisdom of ancient Chinese people. 5. The following day we went out to watch some shadow plays, which is an ancient form of Chinese storytelling. 6. After that, we tasted some delicious local foods. 7. I feel I have

    98、 learned a lot from the relaxing and significant experience.8. Looking forward to your visiting Xian, I would be willing to show you around.第四步:连句成篇(加入衔接词或从句)表示并列的连词:and/but/or/so状语从句连词:because/ if/ though/ although定语从句连词:which/ that/ when/ where第五步:修改润色(加入高级词汇或短语)【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了一些主从复合句,例如:After arriving in Xian, we went to visit the Terracotta Warriors, where we saw the wisdom of ancient Chinese people.中where引导非限制性定语从句;I feel that I have learned a lot from the relaxing and significant experience.中that引导宾语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省衡水中学2020届高三普通高等学校招生临考模拟(二)英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347891.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1