河北省衡水中学2020届高三英语下学期四调试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 衡水 中学 2020 届高三 英语 下学 调试 解析
- 资源描述:
-
1、河北省衡水中学2020届高三英语下学期四调试题(含解析)第一部分 听力(共两节,每小题1.5分满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。1. Where does this conversation most likely take place?A. At a flower shop. B. On a hill. C. In a garden.2. What will the man probably do?A. Go outside. B. Read a magazine. C. Listen to a prog
2、ram.3. How does the girl usually get back to school?A. By car. B. By bus. C. By taxi.4. What do we know about the woman speaker?A. Shes strict. B. Shes regretful. C. Shes caring.5. What is the man speaker doing?A. Making a suggestion. B. Doing housework. C. Leaning a skill.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
3、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why was Alice late?A. She made a call. B. She got up late. C. She set off late.7. What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student.
4、 B. Father and daughter. C. Boss and employee.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the weather mostly like during their camping trip?A. Its hot. B. Its cold. C. Its rainy.9. How does Linda feel about the man?A. Mysterious. B. Considerate. C. Disgusting.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the speakers talking about?A
5、. Housekeeping. B. Shopping. C. Cooking.11. Whose price has just increased at the highest rate?A. Cheeses. B. Bacons. C. Meats.12. Why is the woman unwilling to buy instant coffee?A. Because its bitter. B. Because its unpopular. C. Because its expensive.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is probably the man
6、speaker?A. A chemist. B. A dentist. C. A patient.14. When does the woman have an appointment with Dr. Williams?A. This morning. B. At five oclock. C. Next week.15. What does the man suggest the woman do?A. Wait for Dr. Williams. B. Be cautious about her diet. C. Go to the dentists directly.16. What
7、will the man do to help the woman?A. Give her what she wants. B. Ring Dr. Williams for her. C. Make an appointment for her.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where can students keep fit?A. In the recreation center. B. In a fast food restaurant. C. In the student health center.18. What do we know about the supply
8、 of healthy food in most university restaurants?A. Its short. B. Its abundant. C. Its reasonable.19. Which of the following do students find extremely good?A. Fitness activities. B. The smoking ban. C. Medical care.20. What is the speaker mainly talking about?A. Convenience in exercise. B. Healthy l
9、ife in universities. C. Medical care for university students.第二部分 阅读理解(共两节,每小题2分满分40分)ASummer ActivitiesStudents should read the list with their parents/careers, and select two activities they would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and retur
10、n to school. Before choices are finalised, parents/careers will be asked to sign to confirm their childs choices.ActivityDescriptionMember of staffCostOutdoor Adventure (OUT)Take yourself out of your comfort zone for a week, discover new personal qualities, and learn new skills. You will be able to
11、take part in a number of activities from canoeing to wild camping on Dartmoor. Learn rock climbing and work as a team, and enjoy the great outdoor environment.Mr. Clemens140WWI Battlefields and Paris(WBP)On Monday we travel to London. After staying overnight in London, we travel on Day 2 to northern
12、 France to visit the World War I battlefields. On Day 3 we cross into Belgium. Thursday sees us make the short journey to Paris where we will visit Disneyland Paris park, staying until late to see the parade and the fireworks. Our final day, Friday, sees us visit central Paris and tour the main sigh
13、ts.Mrs. Wilson425CraftyFoxes(CRF)Four days of product design centred around textiles. Making lovely objects using recycled and made materials. Bags, cushions and decorations.Learn skills and leave with modern and unusual textiles.Mrs. Goode30Potty about Potter(POT)Visit Warner Bros Studio, shop stop
14、 to buy picnic, stay overnight in an approved Youth Hostel in Streatley-on-Thames, guided tour of Oxford to see the film locations, picnic lunch outside Oxfords Christchurch, boating on the River Cherwell through the University Parks, before heading back to Exeter.Miss Drake1501. Which activity will
15、 you choose if you want to go camping?A. OUTB. WBPC. CRFD. POT2. What will the students do on Tuesday with Mrs. Wilson?A. Travel to London.B. See a parade and fireworks.C. Tour central Paris.D. Visit the WWI battlefields.3. How long does Potty about Potter last?A. Two days.B. Four days.C. Five days.
16、D. One week.【答案】1. A 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇广告布告类说明文。文中讲述了家长和孩子一起挑选可以参加的活动。文中分别对这些活动的名称,活动内容,活动特色和活动组织工作人员还有活动的价格进行了详细的描述。【1题详解】细节理解题。根据题干中的go camping,我们可以迅速浏览到第一个活动当中的wild camping (野外露营)这个关键信息。故选A。【2题详解】细节理解题。根据题干中的with Wilson,我们可以锁定第二个活动。根据On Monday we travel to London. After staying overnight in L
17、ondon, we travel on Day 2 to northern France to visit the World War battlefields.可知,星期一是去往伦敦并在伦敦住一夜,第二天也就是星期二到法国北部去参观一战的战场。故选D。【3题详解】细节理解题。根据题干中的信息Potty about Potter last我们从最后一种活动来寻找答案。关键信息overnight意为“一夜的逗留”。故这个活动是持续两天。故选A。【点睛】做广告布告类说明文题型时一定要先看题干,再从文中找答案。我们可以清楚的看到:这三道题是互相之间没有联系的并且都是根据题干中的关键信息就可以锁定某一
18、段落直接找答案的。BMany of us love July because its the month when natures berries and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels form British Columbias fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, although, because
19、 of their seeds, raspberries contain a little more protein (蛋白质), iron and zinc (not that fruits have much protein). Blueberries are particularly high in antioxidants (抗氧化物质). The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxid
20、ants. As for cherries (樱桃), they are so delicious who cares? However, they are rich in vitamin C.When combined with berries of slices of other fruits, frozen bananas make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat “ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as
21、they are much sweeter. Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen bananas will last several weeks, depending on their ripeness and the temperature of the freezer.If you ha
22、ve a juicer, you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit. Out comes a “soft-serve” creamy dessert, to be eaten right away. This makes a fun activity for a childrens party; they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream
23、 come out below.4. What does the author seem to like about cherries?A. They contain protein.B. They are high in vitamin A.C. They have a pleasant taste.D. They are rich in antioxidants.5. Why is fresh lemon juice used in freezing bananas?A. To make them smell better.B. To keep their colour.C. To spe
24、ed up their ripening.D. To improve their nutrition.6. What is “a juicer” in the last paragraph?A. A dessert.B. A drink.C. A container.D. A machine.7. From which is the text probably taken?A. A biology textbook.B. A health magazine.C. A research paper.D. A travel brochure.【答案】4. C 5. B 6. D 7. B【解析】本
25、文是一篇日常生活类说明文。文中讲述了人们热爱水果丰盛的7月,这时候各种水果营养丰富且含有对人体有益的微量元素,尤其是香蕉。我们可以利用它做一些孩子喜欢的甜点或冰淇淋。【4题详解】细节理解题。题干问的是,作者喜欢樱桃什么。根据第二段中As for cherries (樱桃), they are so delicious who cares?(至于樱桃,因为它们很好吃谁在乎呢?)可知,作者在乎的是它的美味。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent th
26、em turning brown.可知,往香蕉上滴新鲜的柠檬汁是为了防止香蕉变成褐色,故新鲜的柠檬汁是被用来保持香蕉的颜色的。故选B。【6题详解】词义猜测题。根据最后一段中they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below可知,孩子们喜欢把一些水果和冷冻的香蕉放入到这台机器的上部,然后看到冰激凌从下面出来。故可以推出a juicer就是一台机器。故选D。【7题详解】文章出处题。文章首先指出七月是水果盛产的季节,并指
27、出各种水果富含的营养,最后一段指出我们可以用a juicer为孩子们做一些甜点和冰激凌,故最可能是从健康杂志上摘取的文章。A项意为:生物教科书;B项意为:一本健康杂志;C项意为:一篇研究论文;D项意为:一本旅游手册。故选B。点睛:做词义猜测题时我们要注意观察,划线单词的构成结构。如本题背划线的单词是juicer,我们都知道“er”是单词的后缀。它既可以表示人,又可以表示物。如:cleaner既可以表示清洁工,又可以表示清洁工具。根据下文中的意思,可以判断出本题中的a juicer是表示物。CTeens and younger children are reading a lot less fo
28、r fun, according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives, and indicates how parents might help encourage more reading.According to the repor
29、ts key findings, “the proportion (比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children, ages 28, remain largely
30、the same. But the amount of time spent in reading each session has declined, from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading, the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on readin
31、g. It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids
32、and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books in the home, more books purchased for them, parents who read more often, and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches, and school vacation reading lists loom(逼近) ahead, parents might
33、take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.8. What is the Common Sense Media report probably about?A. Childrens reading habits.B. Quality of childrens books.C. Childrens after-class activities.D. Parent-child relationships.9.
34、 Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?A. In paragraph 2.B. In paragraph 3.C. In paragraph 4.D. In paragraph 5.10. Why do many parents limit electronic reading?A. E-books are of poor quality.B. It could be a waste of time.C. It may harm childrens he
35、alth.D. E-readers are expensive.11. How should parents encourage their children to read more?A. Act as role models for them.B. Ask then to write book reports.C. Set up reading groups for them.D. Talk with their reading class teachers.【答案】8. A 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。据本周一公布的a Common Sense Med
36、ia report报告显示,青少年和年幼的孩子们读书的乐趣大大减少。文中从阅读的乐趣,阅读的时间,阅读方式和父母对孩子阅读的影响等角度展示了该报告的内容。【8题详解】推理判断题。题干问的是这篇报道可能是关于什么内容。根据整篇文章,我们可以看出这篇报道讲述了孩子们阅读的乐趣,孩子们阅读的时间,孩子们阅读方式和父母对孩子阅读的影响。A项意为:孩子们的阅读习惯;B项意为:孩子们所读书籍的质量;C项意为:孩子们的课后活动;D项意为:父母与孩子的关系。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的the proportion (比例) who say they hardly ever read for
37、fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.可知,很少为乐趣而阅读的人的比例已经分别从1984年的13岁的8%和17岁的9%上升到现在的22%和27%。也就是说,为乐趣而读书的人越来越少了。故选B。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段最后一句many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns a
38、bout increased screen time可知,许多家长仍然限制电子阅读,主要是由于担心看一些电子屏幕的时间越来越多,也即是担心会伤害孩子们的健康。故选C。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.可知,有明显的证据表明,父母为孩子们做榜样并为孩子们作重要指导能培养孩子的阅读习惯
39、。也即是说,父母可以通过给孩子们作榜样来鼓励孩子们阅读的。故选A。【点睛】作此类型的题时,一定要读懂第一段。第一段读懂了,整篇文章大意也就迎刃而解了。明白了大意,第28题我们也不难看出答案,本文讲的肯定不是质量,不是活动也不是关系。而是习惯,即孩子们的阅读习惯。DAccording to a new study, teens focus on rewards and have a hard time learning to avoid punishment or consider the consequences of alternative actions.University Colleg
40、e London researchers compared how teens and adults learn to make choices based on the available information. They tracked the way in which 18 volunteers aged 12-17 and 20 volunteers aged 18-32 completed tasks in which they had to choose between abstract symbols.Each symbol was consistently associate
41、d with a fixed chance of a reward, punishment, or no outcome. As the trial progressed , participants learned which symbols were likely to lead to each outcome and adjusted their choices accordingly. Teens and adults were equally good at learning to choose symbols associated with reward, but teens we
42、re less good at avoiding symbols associated with punishment. Adults also performed significantly better when they were told what would have happened if they had chosen the other symbol after each choice, while teens did not appear to take this information into account.“From this experimental lab stu
43、dy we can draw conclusions about learning during the teen years. We find that teens and adults learn in different ways, something that might be relevant to education, said lead author Dr. Stefano Palminteri. Unlike adults, teens are not so good at learning to adjust their choices to avoid punishment
44、. This suggests that incentive systems based on reward rather than punishment may be more effective for this age group. Additionally, we found that teens did not learn from being shown what would have happened if they made alternative choices.To interpret the results, the researchers developed compu
45、tational models of learning and ran simulations (模拟)applying them to the results of the study. The first was a simple model, one that learned from rewards, and the second model added to this by also learning from the option that was not chosen. The third model was the most complete and took the full
46、 context into account, with equal weight given to punishment avoidance and reward seeking. For example, obtaining no outcome rather than losing a point is weighted equally to gaining a point rather than having no outcome.Comparing the experimental data to the models the team found that teens behavio
47、r followed the simple reward-based model while adults behavior matched the complete, contextual model. “Our study suggests that teens are more receptive to rewards than they are to punishments of equal value, ” said senior author Dr. Sarah-Jayne Blakemore. “As a result, it may be useful for parents
48、and teachers to frame things in more positive terms.”12. It can be learned from the study that .A. adults made choices faster than teensB. adults understood rewards better than teensC. teens reacted better to reward than punishmentD. teens were aware of the outcome of each choice13. What do we know
49、about the three computational models?A. They reflected peoples strong desire for punishment avoidance.B. They gave circumstances different degrees of consideration.C. They paid equal attention to reward and punishment.D. They shaped the behavior of people at different ages.14 The underlined word “re
50、ceptive in the last paragraph probably means .A. accustomedB. opposedC. sympatheticD. responsive15. According to the writer, which of the following statements works best for teens?A. “If you insist on doing things in this way, you will lose ten points. B. “If we had talked about this earlier, you wo
51、uldnt have made the mistake. C. “ If you hand in your assignment ahead of time, you will get an extra bonus.D. “If you want to approach a problem differently , you can talk to your parents. 【答案】12. C 13. B 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。介绍了一项新研究,研究表明青少年们关注回报,很难学会避免惩罚或者考虑到不同行为的结果。【12题详解】推理判断题。根据最后一段中“Our stu
52、dy suggests that teens are more receptive to rewards than they are to punishments of equal value”可知,这个研究表明青少年们对于同样意义的回报和惩罚,更能接受回报而不是惩罚,意在表明青少年对于回报的回应比惩罚好,C项切题。故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第五段中“The first was a simple model, one that learned from rewards, and the second model added to this by also learning fro
53、m the option that was not chosen. The third model was the most complete and took the full context into account, with equal weight given to punishment avoidance and reward seeking.”可知第一个是简单模型,从回报中了解到的。第二个增加了一些从未被选的选择中了解的部分。第三个模型是完全考虑到了惩罚避免和追求回报的等量关系,这部分语境意在表示研究者给了环境不同程度的考虑。B项切题。故选B项。【14题详解】词义推测题。根据最后
54、一段中“Our study suggests that teens are more receptive to rewards than they are to punishments of equal value”,研究表明青少年们对于同样意义的回报和惩罚,更能接受回报而不是惩罚,意在表明青少年对于回报的回应比惩罚好。A. accustomed习惯;B. opposed相反;C. sympathetic同情的;D. responsive反应积极的。结合句子结构分析和翻译语境可知, D项切合题意。故选D项。【15题详解】推理判断题。通过阅读全文可知,本文主旨介绍了一项新研究,研究表明青少年们关
55、注回报,很难学会避免惩罚或者考虑到不同行为的结果。C项意为“如果你提前交作业,你会得到额外奖励”,符合原文关于青少年们关注回报的表述。故选C项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you are already making the time to exercise, it is good indeed! With such busy lives, it can be hard to try and find the time to work out. _16_ Working out in the
56、 morning provides additional benefits beyond being physically fit.Your productivity is improved. Exercising makes you more awake and ready to handle whatever is ahead of you for the day. _17_Your metabolism(新陈代谢) gets a head start. _18_ If you work out in the mornings, then you will be getting the c
57、alorie(卡路里) burning benefits for the whole day, not in your sleep._19_ Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who exercised in the evening. Exercise energizes you, so it is more difficult to relax and have a peaceful sleep when you are very excited._20_ If y
58、ou work out bright and early in the morning, you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day. Who would want to ruin their good workout by eating junk food? You will want to continue to focus on positive choices.There are a lot of benefits to working out, especially in th
59、e mornings. Set your alarm clock an hour early and push yourself to work out! You will feel energized all day long.A. You will stick to your diet.B. Your quality of sleep improves.C. You prefer healthy food to fast food.D. There is no reason you should exercise in the morning.E. You can keep your he
60、ad clear for 4-10 hours after exercise.F. After you exercise, you continue to burn calories throughout the day.G. If you are planning to do exercise regularly, or youre doing it now, then listen up!【答案】16. G 17. E 18. F 19. B 20. A【解析】【分析】这是一篇说明文。列举了早晨锻炼对人体的四条好处,号召人们早点起床,进行身体锻炼。【16题详解】根据空前的内容“生活忙碌没有
61、时间锻炼”和空后的内容“晨练除了身体健康之外,还能带来其他好处”,下文接着列举了晨练的其他好处。由此可知,此处缺一个承上启下句。G项中then listen up!(那么请仔细听!)很好的起到了承上启下的作用。故选G。【17题详解】根据上一句Exercising makes you more awake(锻炼能让你更清醒),E项(你可以在运动后保持头脑清醒4-10个小时。)是对上一句的进一步解释。故选E。【18题详解】空前句子是本段的主题句,晨练是新陈代谢的开始,空后句子说如果晨练,则你会得到卡路里一整天都在燃烧的益处,F项(锻炼之后,你一整天都在燃烧卡路里。)是空后句子的根据,空后句子是对F
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第6讲 形容词和副词-2022年中考英语精华知识榜中榜之语法专项突破课件.ppt
