2022秋新教材高中英语 Unit 1 People of Achievement 过关检测 新人教版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit People of Achievement 过关检测 新人教版选择性必修第一册 2022 新教材 高中英语 过关 检测 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、第一单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AYou probably know who Marie Curie was,but you may not have heard of Rachel Carson.Of the outstanding ladies listed below,who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams
2、(1860-1935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.Addams helped the poor and worked for peace.She encouraged a sense of community(社区) by creating shelters and promoting education and services for people in need.In 1931,Addams became the first American woman to wi
3、n the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(1907-1964)If it werent for Rachel Carson,the environmental movement might not exist today.Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Da
4、y OConnor(1930-present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School,in 1952,she could not find work at a law firm because she was a woman.She became an Arizona state senator(参议员) and,in 1981,the first woman to join the US Supreme Court.OConnor gave the deciding vote in
5、many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(1913-2005)On 1 December 1955,in Montgomery,Alabama,Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger.Her simple act landed Parks in prison.But it also set off the Montgomery bus boycott.It lasted for more than a y
6、ear,and kicked off the civil-rights movement.“The only tired I was,was tired of giving in,” said Parks.1.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Anyone who has ever been helped by a so
7、cial worker has Jane Addams to thank.”可知,任何曾经得到社会工作者帮助的人都要感谢Jane Addams,由此推知,她在历史上以社会工作者而闻名。故选A项。2.What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial condit
8、ions.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“.she could not find work at a law firm because she was a woman.”可知,她没能在法律事务所找到工作是因为她是一名女性,这是对于女性的歧视。故选C项。3.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the US?A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“.and kicked off
9、the civil-rights movement.”可知,Rosa Parks对民权运动做出了贡献。故选D项。BI always feel sorry for world leaders busy dealing with fights between nations.When my three children were young,most days it was hard to keep my house from becoming a battlefield.It got worse as they grew older.Three years ago,Zack,then 16,co
10、uldnt make it through a day without making his sisters,Alex 11 and Taryn 9,angry.My husband and I tried to be understanding the boy at such an age.We reasoned,punished,and left heartfelt notes on his bed about how he was hurting our family.His answer was “I say it because its true.”I even tried tell
11、ing the girls to fight back.Bad idea.Now I had three children at war.Whatever I said to them,they paid no attention.When there was no way out,I told everything to my sister,Mary,in an email.She replied,“Dont email me.Email him.”Our son was online every day,mailing and talking with his friends.Maybe
12、he would actually hear me this way.I didnt say anything different,but email just took the tension away.Thered be no shouting or door banging.Zack wouldnt feel under attack.Zack didnt reply for days.When he finally did,his entire message was four small words.I smiled when I read them:“Youre right.Im
13、sorry.”The children still fought,of course,but Zack changed.Best of all,I now have a better way to talk with not one but three of them.I like it that they dont tune me out as much as they used to.They like not having to listen to me shouting to them.Or as Alex says,“Youre so much nicer online.”All I
14、 know is that the house is quiet.But were talking.4.What was the trouble before the online talk in the family?A.The children couldnt get along peacefully.B.The writer failed to understand her daughters.C.The family found it difficult to keep the house clean.D.The parents were not willing to talk wit
15、h their children.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Three years ago,Zack,then 16,couldnt make it through a day without making his sisters,Alex 11 and Taryn 9,angry.”可知,在作者给儿子发邮件之前的日子里,孩子们不能和平相处。故选A项。5.The writer emailed her sister .A.to escape from the problemB.hoping shed email the boyC.to tell her about the famil
16、y problemD.asking about child-raising答案C解析细节理解题。根据第四段中的“When there was no way out,I told everything to my sister,Mary,in an email.”可知,作者在没有办法解决的情况下,给姐姐发了邮件说这个问题。故选C项。6.The underlined phrase “tune me out” in the passage probably means “”.A.pay no attention to meB.get angry with meC.quarrel with meD.k
17、eep me out of their rooms答案A解析词义猜测题。根据第四段中的“Whatever I said to them,they paid no attention.”可知,在以前孩子们不理会作者说的话,再根据画线词后的“as much as they used to”可知,本句意思是作者喜欢孩子们不像以前那样忽视她。故选A项。7.Why does the writer feel sorry for world leaders busy dealing with fights between nations?A.Because she doesnt think the lead
18、ers are successful.B.Because she doesnt think fights can be stopped.C.Because she has nothing to do with the leaders.D.Because she can understand that the leaders job is hard.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“When my three children were young,most days it was hard to keep my house from becoming a battlefield.”可知,作
19、者之所以理解国家领导人的难处,是因为她难以处理孩子们之间的矛盾。故选D项。CWhen Albert Einstein was young,he was a quiet child who spent much of his time alone.He was slow to talk and had difficulty in learning to read.When Albert was five years old,his father gave him a compass.Albert was filled with wonder when he discovered that the
20、 compass needle always pointed in the same directionthe north.He asked his father and his uncle what caused the needle to move.Their answers were difficult for Albert to understand.Yet he spent a lot of time thinking about them.He said later that he felt something must be hidden behind things.Albert
21、 didnt like school.The German schools of that time were not pleasant.Students couldnt ask questions.Albert said he felt as if he were in prison.One day Albert told his uncle Jacob how much he hated school,especially mathematics.His uncle told him to solve mathematical problems by pretending to be a
22、policeman.“You are looking for someone,” he said,“but you dont know who he is.Call him .Find him by using your mathematical tools.”Albert learnt to love mathematics.He was studying the complex mathematics of calculus(微积分) while all his friends were still studying simple mathematics.Instead of playin
23、g with his friends he thought about things such as “What would happen if people could travel at the speed of light?”Albert wanted to teach mathematics and physics.He graduated with honours,but it was a pity that he could not get a teaching job.8.According to paragraph 2,we can learn that Albert Eins
24、tein .A.was interested in the compassB.wanted to be a great scientistC.was not clever enoughD.didnt like thinking by himself答案A解析推理判断题。根据第二段中的“Albert was filled with wonder when he discovered that the compass needle always pointed in the same directionthe north.”可知,爱因斯坦对指南针很感兴趣。故选A项。9.Why did Albert
25、 Einstein hate school?A.He couldnt play with his friends there.B.Students were not allowed to ask questions.C.The schools were like prisons at that time.D.He had to learn mathematics that he didnt like.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“The German schools of that time were not pleasant.Students couldnt ask question
26、s.”可知,德国学校不允许学生问问题,因此,爱因斯坦不喜欢学校。故选B项。10.What does the underlined word “complex” probably mean?A.Useful.B.Difficult.C.Boring.D.Interesting.答案B解析词义猜测题。根据本句“He was studying the complex mathematics of calculus while all his friends were still studying simple mathematics.”说明该词与simple是反义词。difficult“困难的”符合
27、语境。故选B项。11.We can learn from the passage that .A.Einstein became a mathematics teacher after graduationB.Einstein gradually loved mathematics with his uncles helpC.Einsteins uncle was a policemanD.Einstein liked playing with other children答案B解析推理判断题。根据文章倒数第二、三段内容可知他的叔叔教他如何学习数学,他是在叔叔的影响下喜欢上数学的。故选B项。D
28、If your job requires a lot of sitting,you could be putting your health at danger.The American Journal of Epidemiology(流行病学) did a study in 2010 on the correlation(关联) between sitting and an individuals physical health.In the study,53,440 working men and 69,776 working women were surveyed on their ti
29、me spent sitting.The subjects were all disease free when employed.The researchers identified 11,307 deaths in men and 7,923 deaths in women during the 14-year follow-up.The findings:Women who reported sitting for more than six hours per day had an approximately 40 higher all-cause death rate than th
30、ose who reported less than three hours a day,and men had an approximately 20 higher death rate.Well,nows a fine time to get this information.But why didnt they tell me this years ago?I would have planned on taking a more active job instead of the sedentary(需要久坐的) job of an editor.So what can you do
31、if you have to work for a living at a job that requires a lot of sitting?Here are some ideas:First,take frequent breaks.It is recommended that workers vary activities,change their position,and take short breaks every 20 minutes to rest muscles and increase blood circulation.Second,get a standing des
32、k.Some studies have shown that working from an upright position may be better for health.The serious fitness people can even purchase a treadmill(跑步机) desk.It only goes about one mile per hour.Third,have a walking meeting.If your group is kind of small,going for a walk while discussing topics is a g
33、ood alternative.12.According to the text,the study in 2010 .A.found men reporting shorter sitting time than womenB.surveyed more men than women on their daily sitting timeC.identified fewer deaths in men than in women during the 14-year follow-upD.discovered correlation between sitting and physical
34、health in men and in women答案D解析细节理解题。根据文章第二段中的“The American Journal of Epidemiology did a study in 2010 on the correlation between sitting and an individuals physical health.”可知,美国流行病学杂志在2010年做了一个关于久坐和个人身体健康关联的研究调查。故选D项。13.We can infer from the text that the author did not recommend .A.using a stand
35、ing deskB.resting ones musclesC.quitting sedentary jobsD.taking a walk while discussing答案C解析推理判断题。根据最后一段可知,作者建议那些长时间坐着工作的人使用立式办公桌,放松肌肉或者边走边讨论,并没有提到放弃久坐不动的工作。故选C项。14.What does the underlined word “subjects” in paragraph 2 mean?A.Things being discussed.B.People being studied.C.Areas of knowledge being
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348765.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件-22 富饶的西沙群岛∣人教新课标 (共24张PPT).pptx
