2022秋新教材高中英语 Unit 5 Working the Land 过关检测 新人教版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022秋新教材高中英语 Unit Working the Land 过关检测 新人教版选择性必修第一册 2022 新教材 高中英语 过关 检测 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、第五单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe University of Tokyo has several museums covering various fields such as medicine,agriculture and art.Here are brief introductions to their histories and exhibits.The University MuseumHaving collec
2、ted over three million academic materials for its collection since the University of Tokyo was founded in 1877,the University Museum is the largest museum of its kind in Japan.From the time its reorganisation into an independent entity in May 1996,the University Museum has held exhibitions over 60 t
3、imes.The Museum of Health and MedicineThe Museum of Health and Medicine seeks to provide information about health and medicine for the general public and advanced education for students studying medicine.The museum features both a permanent exhibition space and a temporary exhibition space,with the
4、latter focusing on topics related to medical care and the study of medicine.The Agricultural MuseumThe Agricultural Museum displays materials from the collection of the Universitys Graduate School of Agricultural and Life Sciences.Notable items on display include the documents and portraits of scien
5、tists attached to the university,inner organs of Japans famous dog Hachiko,and drawings showing German agriculture and the varieties of Japanese cows.The Farm MuseumThe Farm Museum opened in 2007 within a rebuilt dairy barn.The barn was built in 1934 as part of the moving of the University of Tokyos
6、 farm from Komaba to Tanashi,an area in western Tokyo.The museum features both permanent and temporary exhibitions.Permanent exhibitions include European farming tools used on the Komaba Farm,tools for agricultural experiments,agricultural machinery,American tractors and drawings showing German agri
7、culture.1.What can we know about the University Museum?A.It was founded in 1877.B.It has held over 60 exhibitions.C.It has the most items collected.D.It is the largest museum in Japan.答案B解析细节理解题。根据The University Museum中“From the time its reorganisation into an independent entity in May 1996,the Univ
8、ersity Museum has held exhibitions over 60 times.”可知,该博物馆举办过60多次展览。故选B项。2.Which should you visit if you are interested in all kinds of Japanese cows?A.The Farm Museum.B.The University Museum.C.The Agricultural Museum.D.The Museum of Health and Medicine.答案C解析细节理解题。根据The Agricultural Museum中“Notable i
9、tems on display.and the varieties of Japanese cows.”可知,如果你对各种日本奶牛感兴趣可以来农业博物馆。故选C项。3.Whats the purpose of the text?A.To introduce museums.B.To give the university some advice.C.To make the university famous.D.To attract visitors to museums.答案A解析推理判断题。根据第一段中“Here are brief introductions to their histo
10、ries and exhibits.”可知,本文主要目的是介绍东京大学几个博物馆以及它们的历史和展品。故选A项。BThe situation of the worlds plants is not good.One fifth of the kinds of plants are in danger of disappearing,according to a report.“Plants are very vital to human beings,” said Kathy Willis,who led the new report.“Plants provide us with every
11、thingfood,fuel,medicine,and they are very important for our climate controlling.Without plants we would not be here.” The good news is that deforestation rates(森林砍伐率) around the world have dropped largely since the 1950s.However,this report on the health of plants around the world shows that there i
12、s much more to be done.The report predicts that there are now 390,900 kinds of plants.And about 21 percent of those plants are in danger of disappearing.“The good side is that were still discovering lots of new plants,about 2,000 each year,” said Dr Willis.“The bad side is that weve seen a huge chan
13、ge in land cover,mainly caused by cultural activity,with a little bit of climate change as well.”Human activity has a great effect on the danger of plants disappearing.As humans cut down forests to make room for agriculture,towns and cities,biodiversity(生物多样性) is lost.This could not only affect our
14、own food supply directly,but also it could affect the food chain.4.What does the underlined word “vital” in paragraph 2 probably mean?A.Useless.B.Friendly.C.Equal.D.Important.答案D解析词义猜测题。根据后文“Plants provide us with everythingfood,fuel,medicine,and they are very important for our climate controlling.W
15、ithout plants we would not be here.”可知植物为我们提供了一切食物、燃料、药物,它们对我们的气候控制非常重要。没有植物,我们就不会在这里。故Kathy Willis说的是植物对人类非常重要。可知画线单词意思为“重要的”。故选D项。5.Which of the following does Dr Willis agree with?A.New plants are more than ever before.B.About half the plants will disappear soon.C.Many new plants are found every
16、year.D.Plants mustnt be used to produce medicine.答案C解析推理判断题。根据第四段中的“The good side is that were still discovering lots of new plants,about 2,000 each year,said Dr Willis.”并结合选项可知Willis博士会同意每年都发现许多新植物的说法。故选C项。6.What do we learn from the third paragraph?A.We have made little progress.B.There is a long
17、way for us to go.C.We have achieved our goal.D.There will be nothing we can do.答案B解析细节理解题。根据第三段中“However,this report on the health of plants around the world shows that there is much more to be done.”可知,我们还有很长的路要走。故选B项。7.What is the best title for the text?A.Biodiversity Being LostB.Human Social Act
18、ivityC.Environmental ProtectionD.Nature Climate Change答案A解析标题归纳题。结合文章可知,文章主要讲述植物物种面临消失,植物对人类非常重要,植物所面临的险境会导致生物多样性丧失,这种变化最终将会危害到人类自身。可知A选项“生物多样性正在丧失”符合文章标题。故选A项。CNo one knows who invented the button.It has existed as early as 2000 BC.When it first started,it was just something pretty yet replaceable
19、sewn onto your clothes.About 3,000 years later,someone finally invented the buttonhole,and buttons were suddenly useful and applied to clothes universally.Before buttons,clothes were biggerthey had no fixed shapes.People felt as if they wrapped themselves in things.Because of the buttonhole,the fash
20、ion moved closer to the body as we discovered uses for the button.At one time,its the very way to make clothes fit well for the body.People are completely secure.The pattern of a button hasnt changed much since the Middle Ages.Its one of the most lasting designs in history,because it actually works
21、to keep our clothes shut.Zippers easily break and are hard to fix.Velcro is rackety,and it wears out after a while.However,if a button breaks,you just exactly sew another on.And you can do up your buttons without disturbing others.A button is there for the long run.Its not just the most important de
22、sign ever,but its thought to be a decisive factor in the development and innovation of clothes.Present design of clothes shows its influence obviously.If youre wearing a shirt,take a look at the position of buttons on it.If youre a male,the buttons would likely be on the right side,but for a female,
23、the buttons are usually found on the left.Once the buttons were all on the right,and the trend of buttons-on-the-left was set by wealthy women of the Victorian era.Their clothes were complex,consisting of corsets,petticoats,buttons and a wide range of beautiful accessories(配饰).Therefore,they needed
24、assistance while getting dressed.Keep this in mind,clothing makers made innovation and designed articles of clothing that were simple for servants to button up.Such designs of clothing became more and more popular over time,and eventually became the standard still being followed to this day.8.What c
25、an be learnt about early buttons in the first paragraph?A.They appeared a bit later than buttonholes.B.They served as an essential part of the clothes.C.Their popularity was driven by buttonholes greatly.D.They were invented by someone unknown accidently.答案C解析细节理解题。由第一段的“someone finally invented the
26、 buttonhole,and buttons were suddenly useful and applied to clothes universally”可知,由于扣眼的出现,纽扣变得有实际作用并开始被普遍地用在服装上。9.What does the underlined word “rackety” in paragraph 3 mean?A.Decorative.B.Practical.C.Expensive.D.Noisy.答案D解析词义猜测题。根据画线词前后的“Zippers easily break and are hard to fix”和“However,if a butt
27、on breaks,you just exactly sew another on”可知,此处是在对比纽扣与其他同作用的东西来说明它成为历史上最久远的设计之一的原因;由下文的“And you can do up your buttons without disturbing others”可知,纽扣与Velcro(尼龙搭扣)相比,扣纽扣不会打扰到他人,由此说明扣尼龙搭扣会发出噪声,故D项“Noisy”可解释画线词。10.Why did the design of buttons on womens clothes change in the Victorian era?A.To innovat
28、e old designs of clothes.B.To make it easier to button up.C.To beautify the clothes of women.D.To keep the standard widely followed.答案B解析细节理解题。由最后一段的“Their clothes were complex,consisting of corsets,petticoats,buttons and a wide range of beautiful accessories.Therefore,they needed assistance while g
29、etting dressed.Keep this in mind,clothing makers made innovation and designed articles of clothing that were simple for servants to button up.”可知,在维多利亚时代,女士服装上的扣子被设计在左侧是为了方便别人帮她们扣扣子。11.Which can be the title of the text?A.How buttons changed fashionB.What the real role of buttons isC.Why buttons wer
30、e inventedD.When buttons came into sight答案A解析标题归纳题。结合全文内容可知,文章主要讲了纽扣的普遍使用影响了服装的发展和变化。故A项适合用作本文标题。DHow does an ecosystem(生态系统) work?What makes the populations of different species the way they are?Why are there so many flies and so few wolves?To find an answer,scientists have built mathematical model
31、s of food webs,noting who eats whom and how much each one eats.With such models,scientists have found out some key principles operating in food webs.Most food webs,for instance,consist of many weak links rather than a few strong ones.When a predator(掠食动物) always eats huge numbers of single prey(猎物),
32、the two species are strongly linked;when a predator lives on various species,they are weakly linked.Food webs may be dominated by many weak links because that arrangement is more stable over the long term.If a predator can eat several species,it can survive the extinction(灭绝) of one of them.And if a
33、 predator can move on to another species that is easier to find when a prey species becomes rare,the switch allows the original prey to recover.The weak links may thus keep species from driving one another to extinction.Mathematical models have also revealed that food webs may be unstable,where smal
34、l changes of top predators can lead to big effects throughout entire ecosystems.In the 1960s,scientists proposed that predators at the top of a food web had a surprising amount of control over the size of populations of other speciesincluding species they did not directly attack.And unplanned human
35、activities have proved the idea of top-down control by top predators to be true.In the ocean,we fished for top predators such as cod on an industrial scale,while on land,we killed off large predators such as wolves.These actions have greatly affected the ecological balance.Scientists have built an e
36、arly-warning system based on mathematical models.Ideally,the system would tell us when to adapt human activities that are pushing an ecosystem toward a breakdown or would even allow us to pull an ecosystem back from the borderline.Prevention is key,scientists say,because once ecosystems pass their t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-348816.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
