2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题五 BOOK1 UNIT5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题五 BOOK1 UNIT5 NELSON MANDELAA MODERN HERO WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空(2019天津高考)I was ready to pay for my bananas at the grocery one night, when fear seized me. My wallet was gone. I could only have left it on the G9 bus, which was now speeding in the dark to some _1_ station.The _2_ moment was quickly followed by mental math. How much time and money would it
2、 cost to replace the _3_ of that little wallet? The credit cards, the drivers license, the cash, all lost to the bus.Two hours later, back at my house, I heard a knock on the door. My husband _4_ it while I was on the phone in the dining room. “Does Jennifer live here?” I heard a lady say. In my hus
3、bands hand was my wallet, with not a penny _5_. She left before I could _6_ make it to the door to offer my thanks.After sharing the story online, I heard from someone, who _7_ the lady as Erin Smith. Without _8_, I called to thank her. She said she _9_ my wallet on a bus seat. She _10_ that going t
4、o a strangers house was a _11_ move, but she decided to take the chance. “If I were in that _12_, I would want someone to try to find me,” she said.This one stranger responded beautifully to my small _13_, but she actually wasnt the only one. Right after Erin _14_ my wallet on the bus, she posted a
5、picture of my drivers license to an online forum (论坛), trying to see _15_ anyone knew me. No sooner did she leave my doorstep than I had emails from two women whose kids go to my sons nursery and who recognized my face. Ive never _16_ words with those moms beyond small talk, but they wanted to help.
6、 I read that people are more divided than ever, but thats not how the people I _17_ tend to act._18_, I feel blessed someone had wanted to help a stranger. Erin had gone _19_ what almost anyone would have done, finding my house on a bitterly cold night, and for that I was extremely _20_.篇章导读:本文是一篇记叙
7、文。文章讲述了一位素不相识的女士在公交车上捡到作者的钱包,并根据钱包内的信息在寒冷的黑夜把钱包送到作者家中的故事。1A.accessible BhiddenCunknown Dconvenient答案:C这里表示公交车正驶向某一个未知的(unknown)车站,因此选C。2A.facesaving BbrainwashingCeyecatching Dheartstopping答案:D前文中作者发现自己钱包丢失的时候感到害怕(fear seized me),复合形容词heartstopping表示“令人非常害怕的”,与前文的fear在含义上是一致的,因此选D。facesaving “保全面子的”
8、;brainwashing “洗脑的”;eyecatching “引人注目的”。3A.parts BcontentsCdetails Dingredients答案:B由后面提到的信用卡、驾照和现金可知,这里指作者在想,要把那个小钱包里的东西都更换需要花多少时间和金钱。这里用contents表示“所容纳之物”,指作者丢失的钱包里装的那些物品。4A.ignored BansweredCexamined Dinterrupted答案:B根据下文内容可知,这里指作者在餐厅打电话的时候有人来敲门,作者的丈夫去开(answer)的门,因此选B。5A.missing BreturnedCremaining
9、Dabandoned答案:A根据下文的陈述可知,此处表示“一分钱都没有少”,形容词missing“丢失的”符合题意。6A.still BeverCyet Deven答案:D此处表示还没等作者到门口对来送钱包的人道谢,对方就已经走了,用副词even强调出乎意料。7A.selected BappointedCidentified Ddefined答案:C当作者在网上分享了这个故事之后,她收到了某个人的来信,这个人确认了(identify)那位女士是Erin Smith。8A.delay BalarmCregret Dinvitation答案:A当作者知道捡到自己的钱包并送到自己家的这位女士是谁之后
10、,就毫不犹豫地给对方打电话表示感谢。without delay “毫不耽搁地”,符合此处的语境。9A.moved BplacedCopened Dspotted答案:D根据语境“在公交车的座位上”判断选spotted,表示“看见,发现”。10A.disagreed BcomplainedCcalculated Drecommended答案:C由文章最后一段中的“on a bitterly cold night”可知,那天晚上非常冷。同时,Erin又不认识作者,由此推知,对方当时在考虑是否要把钱包送到失主家,因此用calculate表示“预测,估计”。11A.selfless BriskyCsl
11、ow Dpersonal答案:B下文中短语take the chance表示“冒险”,由此可知,这里说的是她觉得到陌生人的家里去会有点儿危险,因此选B项。12A.site BdirectionCsituation Datmosphere答案:CErin在为失主设身处地地考虑,用in that situation表示“处于那种境遇”,因此选C。13A.crisis BdangerCthreat Dfailure答案:A本空指前文提到的作者丢失钱包这件事,从前文的fear判断这里用crisis表示“危机,危难”。14A.got rid of Bmade use ofChad control of
12、Dtook possession of答案:DErin在公交车上捡到作者丢失的钱包,因此用take possession of表示“拥有”。get rid of “摆脱”;make use of “利用”;have control of “控制”。15A.if BwhereChow Dwhen答案:A这里用if引导宾语从句:Erin把作者的驾照照片发布到网上论坛中,看看是否有人认识作者。16A.recalled BexchangedCrepeated Dwhispered答案:B作者跟那些妈妈们除了闲聊之外从来没有深入地交谈过。exchange words表示“交流,交谈”。17A.encou
13、nter BfollowCconsult Daccompany答案:A作者遇到的这些人与前面提到的那些人不一样,用动词encounter表示“遇到,遭遇”。18A.Going away BTurning aroundCLooking back DComing along答案:C作者在这里发表自己的感慨,用look back表示“回顾”。19A.into BagainstCover Dbeyond答案:Dgo beyond表示“超出,超越”。句意:Erin的所作所为已经超越了几乎任何人都会做的事情。20A.longing BenthusiasticCconcerned Dgrateful答案:D
14、由上文提到的“offer my thanks”和“called to thank her”可知,作者心存感激,因此选grateful。.阅读理解(2020河南省焦作市高三定位考试)Brian Hamiltons life changed in a prison when he was accompanying his friend, Reverend Robert J. Harris, who often went to local prisons to do his work. During the visit, Hamilton started talking to one of the
15、prisoners and asked what he was going to do when he got out.“He said he was going to get a job,” Hamilton recalls (回忆). “I thought to myself, wow, thats going to be difficult with a criminal background.”The conversation made Hamilton consider how prisoners could benefit from entrepreneurship,_someth
16、ing he thought about for years. Finally in 2008, 16 years after that initial conversation, Hamilton created Inmates to Entrepreneurs, a nonprofit organization that helps people with criminal backgrounds start their own small businesses. “Harris and I taught our first course at a prison called How to
17、 Start Your Own Business When You Get Out,” he recalls.At the time, Hamilton was building his own company, Sageworks. As Sageworks grew, so did Hamiltons time spent teaching at prisons throughout North Carolina.Eventually, Hamilton decided it was time to change his focus to his true passion. In May
18、2018, he sold his stake (股份) in Sageworks, focusing his commitment on Inmates to Entrepreneurs.“Now, anyone is able to access the curriculum, either to become an instructor to go into prisons to teach it or to access it for themselves as a prisoner or part of the general population,” Hamilton explai
19、ns. In addition, he visits middle schools and presents the curriculum to atrisk students as a preventative measure against crime.The free curriculum is funded by the recently established Brian Hamilton Foundation, which offers assistance to military members as they adjust to civilian life and provid
20、es loans to small businesses. “Were giving prisoners something they can do independent of a system that isnt working for them. If you can let people know that other people care about them, it makes a difference.”篇章导读:本文是一篇人物传记。文章叙述了Brian Hamilton成功创业的故事,Hamilton创建了“Inmates to Entrepreneurs”这个组织,这是一个
21、帮助有犯罪背景的人创业的非营利组织。1Why did Brian Hamilton think the prisoner couldnt easily find a job after getting out?AHe didnt have any special skills.BHe would have his criminal background with him. CHe would break the criminal law again and again.DHe couldnt access the courses provided by the prison.答案:B细节理解题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349336.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
