2022年新教材高中英语 Unit 5 Learning from nature Section Ⅳ Expanding your world基础训练(含解析)外研版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高中英语 Unit Learning from nature Section Expanding your world基础训练含解析外研版选择性必修第三册 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Learning from nature Section Expanding your world. 语境填词1.Some famous foreign architects (建筑师) are invited to lead the design of landmark buildings in China.2.Ben was finally persuaded of the wisdom (智慧)of the decision.3.For the past three years he has been employed (雇用) as a firefighter.4.His
2、 words had sowed (播种) the seeds of suspicion in their minds.5.Having collected and evaluated (评估)the information, I help other scientists to predict it.6.Can work really bring such contentment and fulfillment (满足感) to your life?7.More women are attaining (获得) positions of power in public life in Chi
3、na.8.I make it clear to him that I reject (拒绝) his proposal.9.A footballer was accused of taking money for deliberately (故意地) not scoring goals so as to let the other team win.10.It is a truly delightful place, which looks the same as it must have done 100 years ago with its winding streets and pret
4、ty cottages (乡村小屋). 同义替换in harmony with, seek solutions to, takefor granted, be covered in, take inspiration from, in other words, at ease, respond to, add to, along with1.I always find ways to deal with problems and work together with her cooperatively. seek solutions to 2.Im ready to get a good id
5、ea from them, just as I hope they will be ready to accept what I offer them. take inspiration from 3.Dont think to yourself that they will support you. take it for granted 4.And you must accustom yourself to feeling more relaxed with people when you are with them. at ease 5.What will be included thi
6、s years reform of the EUs telecom rules be covered in 6.By reacting to changes quickly in the markets, small farmers can keep one step ahead of the big guys. responding to 7.Human life is regarded as part of nature and the only way for us to survive is to live harmoniously with nature. in harmony wi
7、th 8.Together with the increase of tax rates came an increase in benefits. Along with 9.Whatever rooms you might attach to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding. add to 10.That is to say, gossip is satisfying because it gives people a sense of belonging. In other words .
8、翻译句子1.他是如此聪明, 以至于他能回答这个问题。(sothat)He is so smart that he can answer this question. 2.没有什么地方比在旅馆房间里学习更好的了。(否定词+比较级)Nowhere is more better than studying in the hotel room. 3.他们现在走进一条狭窄的小街, 刚才他们就是从这里走出来的。(“介词+关系代词”引导定语从句)They now entered into the narrow side street from which they had emerged. 4.没有比在宾馆
9、房间里更能突出这一点的地方了。(否定词+比较级)Nowhere is this more marked than in the hotel room. 素养综合练. 阅读理解A(2021河南新乡高二期中)Hundreds of years ago there was a king of Scotland whose name was Robert Bruce. The king of England was at war with him, and had led a great army into Scotland. Bruce led his people in the defense o
10、f their country.Battle after battle he had fought with England. Six times Bruce had led his brave little army against his enemies. Six times his men had been beaten. At last the army of Scotland was entirely defeated, and the king was forced to hide in the woods and in lonely places among the mounta
11、ins.One rainy day, Bruce lay in a cave, tired and felt sick at heart, ready to give up all hope. It seemed that there was no use for him to try to do anything more.As he lay thinking, he noticed a spider over his head, getting ready to weave her web. He watched her as she worked slowly and with grea
12、t care. Six times she tried to throw her in thread from one edge of the cave wall to another. Six times her thread fell short.“Poor thing!” said Bruce. “You, too, know what its like to fail six times in a row.”But the spider did not lose hope. With still more care, she was ready to try for a seventh
13、 time. Robert almost forgot his own trouble as he watched, fascinated. She swung herself out on the slender thread. Would she fail again? No! The thread was carried safely to the cave all, and fastened there.“Yes!” cried Bruce, “I, too, will try a seventh time!”So he got up and called his men togeth
14、er. He told them his plans, and sent them out with hopeful messages to cheer the discouraged people. Soon there was an army of brave men around him. A seventh battle was fought, and this time the King of England was forced to retreat back to his own country.1.How did King Bruce feel after his army w
15、as beaten six times?A.Easy.B.Cheerful.C.Angry.D.Hopeless.2.What does the underlined word “slender” in Paragraph 6 mean?A.Thick.B.Thin.C.Short.D.Smooth.3.What encouraged King Bruce to fight again?A.His powerful army.B.Peoples service and support.C.Aid from neighboring countries.D.The spiders efforts
16、to weave the web.4.What can we learn from the text?A.Never give up.B.Things of one kind come together.C.As one door closes, another door opens.D.All things in their being are good for something.答案:1.D解析:1.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了苏格兰的布鲁斯国王六战六败, 受到蜘蛛织网不放弃的启发, 第七次终于成功打败了英格兰国王的入侵, 保卫了自己国家的故事。【命题立意】推理判断题。【解题思
17、路】根据第三段“One rainy day, Bruce lay in a cave, tired and felt sick at heart, ready to give up all hope. It seemed that there was no use for him to try to do anything more.”可知, 布鲁斯国王的军队被打败六次后, 他感到绝望。故选D项。答案:2.B 解析:2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】 根据第六段中“She swung herself out on the slender thread. Would she fail ag
18、ain? No! The thread was carried safely to the cave all, and fastened there.”可知, 蜘蛛不畏惧失败, 用纤细的丝织网, 最终成功。所以画线词slender意为“细长的, 纤细的”。 故选B项。答案:3.D 解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第六段中“Would she fail again? No! The thread was carried safely to the cave all, and fastened there.”以及第七段中“Yes! cried Bruce, I, too, wil
19、l try a seventh time!”可知, 蜘蛛织网的努力促使布鲁斯国王再次参战。故选D项。答案:4.A 解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中“Six times Bruce had led his brave little army against his enemies. Six times his men had been beaten.”, 第七段“Yes! cried Bruce, I, too, will try a seventh time!”, 以及最后一段中“A seventh battle was fought, and this time t
20、he King of England was forced to retreat back to his own country.”可知, 文章通过讲述布鲁斯国王六战六败, 受到蜘蛛织网不放弃的启发, 第七次终于成功保卫了自己国家的故事, 告诉了我们“永不放弃”的道理。故选A项。深度解析词汇积累defense n. 防御, 防护 weave vt. 编, 织 with great care非常小心 in a row连续; 成一排 fasten ot. 使固定; 扎牢 fascinated adj. 入迷的; 极感兴趣的 B(2020河南新乡高二期中)More than half of the
21、population of the worlds wild tiger is threatened by roads built dangerously close to their habitats, and giant projects planned across Asia could put tigers at even greater risk.Tigers habitats have reduced by 40% since 2006, leaving fewer than 4,000 of the animals in the wild. Those living near ro
22、ads are particularly attacked because they are at risk of being hit by vehicles, have more difficulties finding food, and are easier to be killed. Using a global dataset, Neil Carter at the University of Michigan and his colleagues calculated that the tigers current range, which mostly distributed i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349628.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
