分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2022届新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十二(含解析)新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350505
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:36.93KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十二含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 综合测试 十二 解析 新人
    资源描述:

    1、综合测试卷十二(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What did the man do this morning?A.He attended class.B.He had a test.C.He got some sleep.2.What are the speakers talking about?A.Popular books

    2、.B.Birthday gifts.C.Weekend shopping.3.Which floor does Jane live on?A.The 8th floor.B.The 13th floor.C.The 20th floor.4.What team will the man try out for?A.Volleyball team.B.Swimming team.C.Basketball team.5.Where are the speakers most probably?A.In an office.B.In a library.C.In a bookstore.第二节(共1

    3、5小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6.What does the man want first?A.A Coke.B.Some noodles.C.A hot dog.7.How many egg cakes will the man buy?A.Two.B.Ten.C.Twenty.听第7段材料, 回答第8、9题。8.What is

    4、 the woman doing now?A.Making an invitation.B.Asking for help.C.Making a complaint.9.What does the man say about his house?A.It is too small for the womans party.B.He will live alone in the house later.C.The repainting will last for over 14 days.听第8段材料, 回答第10至12题。10.What is the probable relationship

    5、 between the speakers?A.Friends.B.Business partners.C.Passenger and flight attendant.11.Where is the man now probably?A.In Chicago.B.In Denver.C.In Munich.12.What does the man want to do?A.Ask the technician for help.B.Attend the meeting online.C.Have the meeting videotaped.听第9段材料, 回答第13至16题。 13.Wha

    6、t did the man do last night?A.He played a match.B.He practised tennis.C.He visited his teacher.14.What relation is Paul to the man?A.His classmate.B.His coach.C.His teammate.15.How often does the man have a tennis class?A.Once a week.B.Twice a week.C.Three times a week.16.When will the woman meet Pa

    7、ul?A.On Sunday.B.On Friday.C.On Wednesday.听第10段材料, 回答第17至20题。17.What is the speaker talking about?A.Students hobbies.B.Study experience.C.College life in the US.18.What doesnt satisfy the students?A.Few clubs.B.Studies alone.C.No advisors in organisations.19.What kind of clubs is mentioned in the pa

    8、ssage?A.Movie clubs.B.Music clubs.C.Ski clubs.20.What can you do if there is no club you are interested in?A.Set up your own club.B.Dont attend any club.C.Ask your friend for advice.第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020山东)In the mid-1990s, Tom Bissell

    9、taught English as a volunteer in Uzbekistan. He left after seven months, physically broken and having lost his mind. A few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea. His visit, however, ended up involving a lot

    10、more than that. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land,

    11、 and of the people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked up his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers. This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also i

    12、ts darker side of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral(葬礼) followed by a strange drinking party. And in Karakalpakstan, he is sadde

    13、ned by the dust storms, diseases and fishing boats stuck miles from the sea. Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan, seen from Western eyes. His judgment and references are decidedly American, as well as his d

    14、elicate stomach. As the author explains, this is neither a travel nor a history book, or even a piece of reportage. Whatever it is, the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions. 21.What made Mr Bissell return to Uzbekistan? A.His friends invitation. B.His inte

    15、rest in the country. C.His love for teaching. D.His desire to regain health. 22.What does the underlined word “that” in paragraph 2 refer to? A.Developing a serious mental disease. B.Taking a guided tour in Central Asia. C.Working as a volunteer in Uzbekistan. D.Writing an article about the Aral Sea

    16、. 23.What is the purpose of this text? A.To introduce a book. B.To explain a cultural phenomenon. C.To remember a writer. D.To recommend a travel destination. B(2020全国)Some parents will buy any high-tech toy if they think it will help their child, but researchers said puzzles help children with math

    17、-related skills. Psychologist Susan Levine, an expert on mathematics development in young children at the University of Chicago, found children who play with puzzles between ages 2 and 4 later develop better spatial skills. Puzzle play was found to be a significant predictor of cognition(认知) after c

    18、ontrolling for differences in parents income, education and the amount of parent talk, Levine said. The researchers analyzed video recordings of 53 child-parent pairs during everyday activities at home and found children who play with puzzles between 26 and 46 months of age have better spatial skill

    19、s when assessed at 54 months of age. “The children who played with puzzles performed better than those who did not, on tasks that assessed their ability to rotate(旋转) and translate shapes,” Levine said in a statement. The parents were asked to interact with their children as they normally would, and

    20、 about half of the children in the study played with puzzles at one time. Higher-income parents tended to have children play with puzzles more frequently, and both boys and girls who played with puzzles had better spatial skills. However, boys tended to play with more complex puzzles than girls, and

    21、 the parents of boys provided more spatial language and were more active during puzzle play than the parents of girls. The findings were published in the journal Developmental Science. 24.In which aspect do children benefit from puzzle play? A.Building confidence. B.Developing spatial skills. C.Lear

    22、ning self-control. D.Gaining high-tech knowledge. 25.What did Levine take into consideration when designing her experiment? A.Parents age. B.Childrens imagination. C.Parents education. D.Child-parent relationship. 26.How do boys differ from girls in puzzle play? A.They play with puzzles more often.

    23、B.They tend to talk less during the game. C.They prefer to use more spatial language. D.They are likely to play with tougher puzzles. 27.What is the text mainly about? A.A mathematical method.B.A scientific study. C.A woman psychologist. D.A teaching programme. CContrary to advertisements seen on te

    24、levision, read in magazines, or heard on the radio, spending a lot of money on a gift for a friend or loved one is totally unnecessary. Many people collect photos or mementos(纪念品) from special events, trips, or celebrations throughout their lives, throwing them in a drawer or cardboard box somewhere

    25、, intending to sort them out later. It seems, though, that “later” never comes. So, the next time youre ready to buy a silk scarf or a pair of leather gloves for that special someone, consider sorting through that junk drawer filled with mementos and special photos. For example, you can decorate an

    26、inexpensive picture frame with colourful buttons for your mother who is interested in sewing, or use tiny machine parts for your workshop-crazed brother. Inserting a special photo of you and that certain someone will create a gift that will be treasured forever. Shadow boxes are a wonderful way to d

    27、isplay several objects from a single special event, such as a wedding. Take the original wedding invitation, a dried flower from the table centrepiece, or anything else that you can gather from the wedding, and display them in the box. When you have many photos and mementos, make a photo album or sc

    28、rapbook(剪贴簿)for a friend or family member. Today, the options for decorating your book are nearly endless. Entering a scrapbooking store can make your head spin. If this happens to you on your first scrapbooking visit, consider taking an introductory class, which many stores offer. Of course, you wi

    29、ll have a much better idea of which scrapbook supplies to buy when the class ends. Pictures or books that can be enjoyed over and over again are one-of-a-kind, original gifts. There is nothing like receiving a gift that comes straight from the heart. Such gifts help people recall happy times and str

    30、engthen the bond between the giver and the receiver. 28.What is the authors attitude to gift advertisements? A.Tolerant.B.Doubtful.C.Uncaring. D.Disapproving. 29.According to paragraph 2, shadow boxes . A.are more expensive than picture framesB.are usually made of cheap materialsC.can be used to sho

    31、w mementosD.can be a precious wedding gift30.The introductory class mentioned in paragraph 3 will help you learn how to . A.take beautiful picturesB.decorate your scrapbookC.start a scrapbooking storeD.write a book on scrapbooking31.Which would be the best title for the text? A.A Gift from the Heart

    32、B.A Special Photo AlbumC.The First Scrapbooking VisitD.The Treasured Shadow BoxesDWe live in a world where the great majority of our attention is focused on what we can see. Whether were watching TV or working on a computer, sight has become the leading sense in modern life. But have we lost touch w

    33、ith our other senses? Dr Charles Spence of Oxford University thinks so. In his latest report, he argues that the use of all senses is central to health. However, sensory deprivation is common in modern life, and it is harmful to our health. Indeed, we take it for granted that most information we use

    34、 to understand our world comes through our eyes. But our other senses may be suffering. Consider the sense of touch. According to Dr Spence, children may grow up “touch-hungry” because they are not getting enough tactile(触觉的) sensations. He suggests that we put more tactile objects into our schools

    35、to help develop this sense. Dr Spence may be exploring something deeper than our five senses. Life in the industrialised world is often far removed from nature, and it is no accident. For example, whether it is day or night no longer matters as much. Video arcades(电子游乐场) are open around the clock. I

    36、n some places of entertainment, there are no clocks, no windows, just the ringing of slot machines and cold hard coins. The owners there want you to lose track of time, and to be cut off from reality. Ironically, most popular video games are those modelled on real-life experiences. You can surf, sno

    37、wboard or even fish!But again, you dont feel the rise of the waves, the softness of snow, or the slipperiness of a freshly caught fish. It is upsetting that on weekends we rush to crowded video arcades for unreal experiences. Theres nothing wrong with a little stimulation, but theres more to life. W

    38、e mustnt forget to feed our other senses. Right now, theyre starving, and that may not be good for our health. 32.What does the underlined phrase “sensory deprivation” probably refer to? A.The inadequate use of a sense. B.The excessive dependence on one sense. C.The loss of a sense related to poor h

    39、ealth. D.The failure for a sense to function properly. 33.In addition to the senses, what else is Dr Spence probably exploring? A.The development of industrialisation. B.The availability of various means of entertainment. C.The disconnection between modern life and nature. D.The comfort and ease of

    40、life brought by businesses. 34.What is ironical about video games? A.People could be crazy about them. B.They stop us from contacting the real world. C.They enable people to do things they cant do in reality. D.People turn to the unreal world for the enjoyment of the real one. 35.What is the purpose

    41、 of the passage? A.To call for a return to the full use of all senses. B.To warn of the danger of modern entertainment. C.To show the consequences of losing other senses. D.To criticise the hunger for profits in the industrialised world. 第二节(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有

    42、两项为多余选项。(2020全国)A housewarming party is a special party to be held when someone buys or moves into a new apartment or house. The person who bought the house or moved is the one who throws the party. The party is a chance for friends and family to congratulate the person on the new home. 36 And it is

    43、 a good time to fill the new space with love and hopefully presents. 37 Some people register a list of things they want or need for their new home at a local store or stores. Some common things people will put on a gift registry include kitchen tools like knives and things like curtains. Even if the

    44、re isnt a registry, a good housewarming gift is something to decorate the new house with, like a piece of art or a plant. 38 This is often appreciated since at a housewarming there isnt a lot of food served. There are usually no planned activities like games at a housewarming party. The host or host

    45、ess of the party will, however, probably give all the guests a tour of their new home. Sometimes, because a housewarming party happens shortly after a person moves into their new home, people may be asked to help unpack boxes. 39Housewarming parties get their name from the fact that a long time ago

    46、people would actually bring firewood to a new home as a gift. 40 Now most homes have central heating and dont use fires to keep warm. A.This isnt usual though. B.It is traditional to bring a gift to a housewarming party. C.You can also bring food or drinks to share with the other guests. D.If youre

    47、lucky enough to receive gifts, keep them in a safe place. E.It also gives people a chance to see what the new home looks like. F.The best housewarming parties encourage old friends to get together. G.This was so that the person could keep their home warm for the winter. 第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题

    48、; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Mary Anna Martin grew up during the Depression (经济大萧条). Her family, despite its poverty, was rich in love and 41 filled their home. Her father was a baker, but he 42 his bakeshop during the Depression. He had to take any job he could to feed th

    49、e family. Finally, he found a job as a 43. Mary Anna said,“My life was carefree 44 I started junior high. I knew Daddy was a cleaner, but I didnt know where, until that 45 day during lunch break.” Mary Anna was having lunch with her new friends when she heard a teacher call her fathers name in a lou

    50、d voice. Someone had dropped their tray (托盘), and food and milk 46 the table and floor. She saw him walk toward the table, carrying a mop and old rags. One of the girls asked Mary Anna,“That cleaner has the same last name as yours. Do you know him?” Mary Anna 47 raised her head and watched the littl

    51、e, gray-haired man cleaning up the spilled food. She 48, then said,“Ive never seen him before.” A wave of 49 swept over her, but instantly she felt ashamed of 50 her fatherher dearest friend. She tried to 51 what she had done by singing to him and spending time with him. But no matter how hard she t

    52、ried, nothing made her feel better. The years passed, and her father 52 Alzheimers disease (阿尔茨海默病). He hardly knew her. One day she started crying when sitting with him. Her mother asked her what was wrong, and Mary Anna told her what had been 53 her for more than fifteen years. Her mother held her

    53、 tightly.“Honey,” she said,“your daddy knew you loved him, and he would have 54 you even if he had known about your being 55 of him when you were young.” Suddenly Mary Anna felt at peace with herself for the first time since she was in junior high. 41.A.laughterB.silenceC.kindnessD.loneliness42.A.fo

    54、rgotB.expandedC.lostD.started43.A.bakerB.waiterC.cookD.cleaner44.A.becauseB.beforeC.thoughD.after45.A.preciousB.coldC.strangeD.awful46.A.floodedB.touchedC.changedD.covered47.A.eagerlyB.politelyC.secretlyD.slowly48.A.regrettedB.hesitatedC.complainedD.agreed49.A.embarrassmentB.reliefC.disappointmentD.

    55、fear50.A.blamingB.denyingC.cheatingD.ignoring51.A.get rid ofB.face up toC.make up forD.take advantage of52.A.died ofB.discoveredC.suffered fromD.survived53.A.attackingB.botheringC.challengingD.surprising54.A.forgivenB.understoodC.lovedD.comforted55.A.tiredB.ashamedC.proudD.afraid第二节(共10小题; 每小题1.5分,

    56、满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国)Decorating with Plants, Fruits and Flowers for Chinese New YearChinese New Year is a 56.(celebrate) marking the end of the winter season and the beginning of spring. This is why decorating with plants, fruits and flowers 57.(carry) special significance.

    57、 They represent the earth 58.(come) back to life and best wishes for new beginnings. These are some of the most popular in many parts of the country: Oranges: Orange trees are more 59. decoration; they are a symbol of good fortune and wealth. They make great gifts and you see them many times 60.(dec

    58、orate) with red envelopes and messages of good fortune. Bamboo: Chinese love their “Lucky Bamboo” plants and you will see them often in their homes and offices. 61.(certain) during the holiday period, this plant is a must. Bamboo plants are associated 62. health, abundance and a happy home. They are

    59、 easy 63.(care) for and make great presents. Branches of Plum Blossoms(梅花): The 64.(beauty) long branches covered with pink-colored buds (蓓蕾) make fantastic decorations. The plum trees are 65. first to flower even as the snow is melting (融化). They represent the promise of spring and a renewal of lif

    60、e. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假设你是李华, 在你校学习的新西兰交换生Oliver即将回国, 想带回一件有中国文化特色的礼物送给朋友。请你根据以下内容用英语给他写封邮件:1.表达对Oliver的不舍之情;2.推荐一种礼物并说明原因。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。A woman who had a stroke(中风) while on a video call with her sister said the

    61、technology saved her life. Esmee Russell, head of the Stroke Association, said, “A stroke can happen to anyone, at any age, and at any time. Thats why its so important that people know how to act fast: it could save a life.” Strokes happen when the blood supply to part of the brain is cut off by a c

    62、lot(凝块), or damaged by bleeding that causes brain cells in the affected area to die.Opokua Kwapong, who lives alone in New York, was on a call with her sister, Adumea Sapong, in Manchester, when Mrs Sapong noticed that her elder sister “didnt look right”. And she also noticed her sisters voice was i

    63、ndistinct(不清楚的). Ms Kwapong said she had not realised how serious the situation was.58-year-old Kwapong had just woken from an afternoon sleep when Mrs Sapong called her on the Internet. Ms Kwapong said,“My sister looked at me and said she could see that my face didnt look right. She also said that

    64、I was slurring my words, but I thought she was making a fuss(大惊小怪) and I didnt believe her.”Mrs Sapong said,“When I called Kwapong, she said that shed not been feeling well but she had been feeling tired and had been also having some difficulty walking. I said, Perhaps you need to take some medicine

    65、. She tried to pick up a glass of water but wasnt able to. Then I noticed on the video call that her face was drooping(垂下). I told her she needed to hang up and immediately see a doctor. She thought I was making a fuss so I then called one of my other sisters, who is a doctor, and she could hear her

    66、 speaking and could also tell that her speech was indistinct. We both told her to call for help at once.”Ms Kwapong hung up and then dialed the number of the emergency services. Ms Kwapong said,“There is no doubt that the Internet and technology saved my life.” 答案:附:听力原文(Text 1)M: I decided to skip

    67、this mornings class because I needed more sleep. I stayed up too late last night.W: Well, you missed a lot. We had a test and got our papers back.M: What? You had a test this morning? You must be joking.(Text 2)M: Have you decided what to buy for Janes birthday?W: Well, I want to get her a special g

    68、ift, maybe a purse. How about you?M: Oh, I havent made up my mind yet. Maybe a popular book, or a dictionary.(Text 3)M: Where do you live, Carol?W: I have a flat on the north side of town. Its a really tall, modern building. It has over twenty floors. I live on the thirteenth floor. Our colleague Ja

    69、ne lives five floors under mine.M: Really? You must enjoy living there.(Text 4)W: Are you going to try out for the basketball team?M: No. I dont like basketball anymore. I like swimming, but I dont think Im fast enough to make the team. Im going to try to make the volleyball team.(Text 5)M: Excuse m

    70、e, madam.W: Yes?M: How long can I keep the book?W: For two weeks. Please make sure you return the book before its due.(Text 6)W: Hello. Whats your order?M: Id like a tea with milk and some noodles, please.W: I dont sell those here.M: OK. How about a Coke and a hot dog?W: No, no! You cant buy those i

    71、n my shop!M: What can I get to eat, then? Ive been waiting in this line for forty minutes and Im hungry!W: I only make egg cakes. My egg cakes are world-famous.M: They must be good. Ill take two.W: Theyre very tiny. Usually, people buy at least ten at a time.M: Ill take twenty, then.(Text 7)W: Alex.

    72、 Are you free now? I want to have a talk with you.M: OK.W: You see. Christy and I are going to give a party and we want to invite a lot of people. But you know our apartment isnt big enough. We wonder if its possible to have it at your place, just for one evening.M: Well, Id love to. But Im having m

    73、y house repainted now because I want to take my parents here.W: It wouldnt be now. It will be in about two weeks.M: Unfortunately the job wont be finished until the end of the month.W: Oh, thats a shame.(Text 8)M: Hello, Lily? This is Simon. My flight from Munich was held up, so I missed my booked f

    74、light here.W: Im sorry to hear that. Can you come to the meeting on time?M: The earliest flight I can catch leaves at 4:30 p.m. and arrives in Denver at 7 p.m., so I cant attend the meeting at 3 p.m. today.W: Unfortunately, we cant change the time of the meeting, because our client Sam has to return

    75、 to Boston tonight.M: I know. Is there any possibility of making it a video meeting on the Internet? That way, I could take part in it in Chicago.W: OK, Ill talk with our technician, and Ill reply to you soon. Meanwhile, go ahead and book the 4:30 flight. In the worst case, well videotape the meetin

    76、g and you can watch it tonight after you arrive.(Text 9)W: Did you win your match last night, Andy?M: Yes. Im much better since I started having tennis lessons with the excellent player, Paul. Ive learnt a lot from him and improved a lot.W: How often do you have lessons?M: Every Wednesday, because t

    77、he only other day he teaches is Friday and I cant go then. You like tennis. Why dont you come too, Rosie?W: Hmm. How much are the lessons? Thats the first question my parents will ask!M: I give Paul twelve pounds and he teaches me for an hour. Its not expensive.W: No. Maria pays eighteen pounds an h

    78、our.M: But she goes to the tennis club. Paul works at the tennis courts in Gerald Street.W: How do you spell that?M: G-E-R-A-L-D.W: OK. And what times your lesson? Can I come and meet Paul next time?M: Yes. I start at six fifteen and play until a quarter past seven. You can come at the same time.W:

    79、OK. What should I wear?M: You dont need to wear a tennis dress. Shorts and a T-shirt will be fine.W: All right. See you then.(Text 10)M: Hello, my friends! How much do you know about the life in American colleges? Here in the US, college life can be as interesting as you can imagine. It is a time to

    80、 experience new things and studies alone do not satisfy the students. This is where out-of-class activities come in. These activities range from clubs, organisations and groups to sports. They are all directed by students themselves. Each organisation has an advisor, but student members plan all act

    81、ivities and events. In a university, there are as many as hundreds of student organisations for students to choose from. Each student is sure to have a club or group that fits his needs or interests. The clubs range from hobbies to community service, and sports. For example, there are ski clubs, yog

    82、a clubs, dance clubs, etc. If you cannot find a club that you are interested in, you can have an idea for a new club, and form one yourself. All you have to do is to pass the idea through the school and find an advisor and if the school agrees, youll have a new student organisation!1.C2.B3.A4.A5.B6.

    83、B7.C8.B9.C10.B11.A12.B13.A14.B15.A16.C17.C18.B19.C20.A【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了比斯尔先生重回乌兹别克斯坦, 将旅途中所见所闻写成一本书, 融入历史洞见和文化内涵, 从西方人的角度全方位地再现乌兹别克斯坦的现状。21.B细节理解题。由第一段第三句可知, 比斯尔先生之所以回到乌兹别克斯坦, 是因为他被这个国家深深吸引了。故选B项。22.D代词指代题。由第一段末句以及第二段第一句可知, that指代上文中出现的比斯尔回到乌兹别克斯坦后写的一篇关于咸海消失的文章。故选D项。23.A写作意图题。作者开门见山, 提到比斯尔先生回到乌

    84、兹别克斯坦后写了一篇关于咸海消失的文章。接下来介绍他此行(的收获)远远超越了这一点, 他出版了追寻大海: 消失在中亚帝国的魂魄中一书, 他在书中讲述了旅途中的种种经历。最后一段指出, 比斯尔以高超的技艺将历史洞见和文化内涵融入他的故事中, 从西方人的视角全方位地再现了乌兹别克斯坦的现状。所以本文作者旨在推荐一本书。故选A项。【语篇导读】本文是一篇说明文。研究人员发现, 玩拼图游戏能帮助孩子们掌握与数学相关的技能, 尤其是空间想象技能。24.B细节理解题。根据第二段第一句可知, 两岁到四岁之间的孩子玩拼图, 能够更好地发展空间技能。故选B项。25.C细节理解题。根据第二段最后一句可知, 设计实验

    85、时, 莱文考虑到了父母的收入以及受教育的程度。故选C项。26.D细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知, 男孩们倾向于玩更复杂一些的拼图。故选D项。27.B主旨大意题。文章主要介绍了有关玩拼图的研究发现, 再结合最后一段内容不难推断出文章的主旨。故选B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。作者介绍了如何变废为宝, 制作用心的礼物。28.D推理判断题。根据第一段第一句 “Contrary to advertisements. spending a lot of money on a gift for a friend or loved one is totally unnecessary.” 以及下

    86、文作者介绍如何动手去做礼物可知, 作者对礼物广告持反对的态度。29.C细节理解题。根据第二段中的 “Shadow boxes are a wonderful way to display several objects from a single special event, such as a wedding.” 可知, 陈列框可以用来展示纪念品。30.B细节理解题。根据第三段最后两句可知, 入门课将帮助你学会如何装饰剪贴簿。31.A标题归纳题。通读全文可知, 本文介绍了如何变废为宝, 制作用心的礼物。最后一段中的 “There is nothing like receiving a gif

    87、t that comes straight from the heart.” 有点题的作用。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了牛津大学的查尔斯斯宾塞博士关于感官的发现和观点。32.A词义猜测题。根据第一段最后一句 “But have we lost touch with our other senses?” 以及第二段第二句中的 “. he argues that the use of all senses is central to health.” 可知, 博士认为所有感官的使用对人都重要, 但是现在人们往往依赖视觉, 而不太重视其他感官, 导致其他感觉的缺乏。因此答案为A项。3

    88、3.C推理判断题。根据第四段第二句 “Life in the industrialised world is often far removed from nature, and it is no accident.” 可知, 工业化世界的生活与自然界的联系太不紧密, 这绝非偶然; 再结合该段后面的例子可知选C项。34.D细节理解题。根据第五段第一句 “Ironically, most popular video games are those modelled on real-life experiences.” 可知, 具有讽刺意味的是, 大多数受欢迎的电子游戏是那些模拟真实生活体验的游戏

    89、。35.A写作意图题。根据最后一段最后两句 “We mustnt forget to feed our other senses. Right now, theyre starving, and that may not be good for our health.” 以及全文内容可知, 作者希望通过博士的发现来呼吁我们应该充分使用各种感官。36.E37.B38.C39.A40.G【语篇导读】本文是一篇记叙文。玛丽安马丁在学校偶遇做清洁工的父亲, 却羞于向朋友承认这就是自己的父亲, 为此, 她多年无法释怀。41.A根据本空前的rich in love可推测, 尽管玛丽安一家很贫困, 但是他们

    90、相亲相爱, 家中充满了 “笑声(laughter)”。42.C根据本段中的the Depression及下句内容可知, 在经济大萧条时期, 玛丽安的父亲 “失去了(lost)” 自己的面包店, 没了经济来源, 因此他为了养家, 需要接受任何他所能做的工作。43.D下段中的 “I knew Daddy was a cleaner.” 提示了本题答案。44.B根据下文内容, 尤其是文章最后一句 “Suddenly Mary Anna felt at peace with herself for the first time since she was in junior high.” 可知, 玛丽

    91、安在上初中 “前(before)” 的生活一直都是无忧无虑的。45.D根据下文内容可知, 那天发生的事情让玛丽安惭愧了很多年。因此, 对她来说那是 “糟糕的(awful)” 一天。46.D托盘掉了, 食物和牛奶应该是 “洒到了(covered)” 桌子和地板上。47.D参考第48题解析。48.B根据下段中的her fatherher dearest friend可知, 玛丽安与父亲关系很好, 所以她当时内心很纠结,“缓缓地(slowly)” 抬起了头注视着父亲,“犹豫了(hesitated)” 一会儿, 然后才否认自己认识父亲。49.A参考第50题解析。50.B根据上段中的 “Ive neve

    92、r seen him before.” 可知, 玛丽安 “否认(denying)” 了父亲, 因为她觉得父亲在自己所在的学校做清洁工让她很 “尴尬(embarrassment)”, 可是这也让她觉得羞愧。51.C根据本空后的 “. singing to him and spending time with him.” 可知, 玛丽安经常给父亲唱歌, 还经常陪父亲, 这说明当时玛丽安在努力地 “弥补(make up for)” 自己所做的事情。52.C根据下句内容可知, 父亲 “得了(suffered from)” 阿尔茨海默病, 几乎不认识自己了。53.B根据全文内容可知, 玛丽安一直因为否认

    93、父亲而感到 “不安(bothering)”。54.C参考第55题解析。55.B根据本句中的even if可以推测, 即使父亲知道当年玛丽安因为自己感到 “羞耻(ashamed)”, 父亲还是会 “爱(loved)” 她的。56.celebration57.carriesing59.than60.decorated61.Certainly62.with63.to care64.beautiful65.the写作第一节Dear Oliver,Knowing that you are returning to your homeland, I am really unwilling to say g

    94、oodbye to you.As for the gift, after careful consideration, I recommend you the Chinese knot. Made of red threads, it always represents happiness, luck and unity, though in different shapes. It is a tradition for Chinese to hang it in houses as a decoration. It is usually given as a precious gift to

    95、 close friends. I think it can convey your best wishes to your friend.Hope my advice can be of some help.Yours,Li Hua第二节Ms Kwapong hung up and then dialed the number of the emergency services. The ambulance rushed to her house and nurses sent her to hospital. In hospital, Ms Kwapong was diagnosed wi

    96、th stroke and should stay in hospital for at least one week. Her sister Adumea Sapong looked after her. Her doctor said she was lucky to receive treatment quickly or she could have had much trouble.Ms Kwapong said,“There is no doubt that the Internet and technology saved my life. If my sister had no

    97、t noticed that something was wrong, things could have been so different. Not only did technology save my life, but it now also allows me to live my life. I rely a lot on the Internet as Im not able to travel as much as I did previously. We heard a lot of negative stories about the Internet and technology, but I think this is an example of how technology can help us in daily life.”

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届新教材高考英语一轮复习 综合测试卷十二(含解析)新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350505.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1