2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语一轮复习外研版练习:必修5 MODULE WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 外研版 练习 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分必修五Module 5.阅读理解A(2016云南师范大学附中月考)More and more Chinese are jogging to get and stay fit.Most joggers will run alone,but some will jog with friends or even coaches.Many parks in the cities are packed with runners in the evening,after work or at weekends.Jogging after a whole days w
2、ork can be a way to relax.It is true for He Lin,whose workplace is right near the park.She discovered her athletic talent at the age of seven when she began playing tennis.Then she turned to jogging,and she has persevered with it for 10 years.She says she prefers jogging alone,for she can focus bett
3、er.She loves jogging,even during the rainy days.For those who are not so athletic,jogging also has its attractions.Wu Zhibin started roughly two years ago when he was severely obese.Within two months,his weight dropped from 82 kilograms to 64 kilograms.The success helped him recover health,and he ha
4、s made a girlfriend.But persevering with jogging is not always easy.Jogging is beneficial for heartlung function and the skeletal system,but doctors say improper technique damages the joints,especially the knees and ankles.“Poor technique harms the muscles and skeleton,and can cause secondary injuri
5、es.And,jogging in a bad environment can cause circulation problems,” said Dr.Lu,Sports Hospital,General Administration of Sports.Dr.Lu has some tips for joggers and those who are thinking of taking it up.He says people should first evaluate their physical condition to decide the amount and type of e
6、xercise,and jogging in the open air is better than running on a treadmill(跑步机)It is recommended to jog three or four times a week and 30 to 60 minutes each time.The best time to jog is around 4 pm.5 pm.文章大意:本文介绍了慢跑运动在中国越来越受欢迎的现象,由此引出了慢跑的益处,并给出了如何合理进行健康慢跑的建议。1What do we learn about jogging from the t
7、ext?_B_AIt is an athletic talent.BIt is a way for relaxation.CIt is required by doctors.DIt is suitable for everyone.解析推理判断题。根据文章第二段第一句Jogging after a whole days work can be a way to relax.可知,慢跑是一种在工作之余放松的方式,故选B项。2How did jogging influence Wu Zhibins life?_B_AHe became obese.BHe recovered from obesi
8、ty.CHe met an athletic girlfriend.DHe kept his weight in balance.解析细节理解题。根据文章第三段最后一句The success helped him recover health,and he has made a girlfriend.可知,慢跑让他恢复健康并交上了女朋友。故选B项。3What does Paragraph 4 mainly talk about?_B_ADisadvantages of jogging.BPersevering with jogging is a hard course.CImproper te
9、chnique damages humans body.DBenefits of jogging and matters needing attention.解析主旨大意题。根据文章第四段第一句But persevering with jogging is not always easy.以及第二句中but后的damages the joints可知,慢跑有益,但也有可能带来伤害。B项意为“坚持慢跑是一个艰难的过程”符合文意,故选B项。本题考生易误选A项“慢跑的缺点”,原因在于原文的damages the joints以及cause secondary injuries等描述慢跑可能带来的伤害
10、。但是根据文章的内容,这些伤害的前提是improper technique以及a bad environment等慢跑者自身技巧不当或者糟糕的运动环境,而非慢跑本身的缺陷。4According to Dr.Lu,before taking up jogging,people _A_.Ashould know well about this exerciseBare more willing to jog in the open airChad better consider their mental conditionDshould have three or four times a wee
11、k for jogging解析细节理解题。根据文章第五段第二句He says people should first evaluate their physical condition to decide the amount and type of exercise.可知,考虑选择慢跑的人应该首先评估一下自己的身体状况再决定锻炼的强度和类型。A项“充分了解这项锻炼”符合文意,故选A项。BIn America, parents tend to encourage their children to develop their potential (潜能) to the fullest exte
12、nt. Fathers and mothers frequently teach their children both ambition and the confidence necessary to work toward their goals. American parents are always active in concentrating on what their kids can do, not what they cant. As a result, millions of American boys and girls grow up hoping to become
13、actors and athletes, diplomats and doctors. Many of them even want to become president. American parents often encourage their children to become involved in extra activities of all types at school, such as student government, sports and music. They believe that only through taking part in these act
14、ivities can their children become mature young adults. As we all know, schoolwork is important. But parents should realize that the social skills their children learn form natural conversations with each other are as important as schoolwork and the skills they will need in the future work. Whats mor
15、e important in their work is that their children should have a sound knowledge of physics or the ability to communicate effectively. As a rule, Chinese parents dont educate their children about the same kind of ambition and confidence as Americans do, nor do they encourage the same level of particip
16、ation in extra activities. Children are typically advised to study hard and pass exams. They have to spend a lot of time in doing much schoolwork every day. It is a great waste of time to do so.Now more and more Chinese parents have recognized that they should pay attention to developing the potenti
17、al of their children. I hope that leaders in Chinese educational circles should take some measures to develop the potential of their children. I am very confident about it.文章大意:本文是教育议论文。文章主要比较了中国父母和美国父母不同的教育方式,可喜的是中国的父母已经意识到自己的不足,今后会更加注意孩子社交技能的培养。5From the passage, we know the American parents pay m
18、uch more attention to _A_.Athe social skills than Chinese parentsBtheir childrens studying hard and wellCwhat their children want but they cantDextra activities than schoolwork解析判断推理题。根据题干关键词“the American parents pay much more attention to”找到文章对应段落是文章第四段的“As a rule, Chinese parents dont educate thei
19、r children about the same kind of ambition and confidence as Americans do”,再根据前三段美国父母对孩子的社交技能的培养推断美国的父母比中国的父母更重视孩子社交技能的培养。故选A。6According to the passage, Chinese parents _D_. Aknow more than American parents to educate their children Bthink owning ambition and confidence is necessary and important Cp
20、ay much more attention to their childrens fine future Ddont encourage their children to participate in extra activities解析细节理解题。根据题干关键词Chinese parents找到文章对应段落是第四段,其中的“nor do they encourage the same level of participation in extra activities”可知中国的父母不鼓励孩子参与额外的活动。故选D。7From the passage, we can infer _D_.
21、AAmerican children are brave and adventurousBAmerican children are more active in their studiesCChinese children have the ability to communicate effectivelyDSomething should be done to develop the potential of the children in China解析判断推理题。根据文章最后一段的“Now more and more Chinese parents have recognized t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431598.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
