2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5THE POWER OF NATURE WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版 一轮 复习 题型 组合 课时
- 资源描述:
-
1、题型组合课时练(三十).阅读理解 【导学号:47562227】Raised in a motherless home,my father was extremely tightfisted towards us children.His attitude didnt soften as I grew into adulthood and went to college.I had to ride the bus whenever I came home.Though the bus stopped about two miles from home,Dad never met me,even
2、in severe weather.If I grumbled,hed say in his loudest fathervoice,“Thats what your legs are for!”The walk didnt bother me as much as the fear of walking alone along the highway and country roads.I also felt less than valued that my father didnt seem concerned about my safety.But that feeling was ca
3、nceled one spring evening.It had been a particularly difficult week at college after long hours in labs.I longed for home.When the bus reached the stop,I stepped off and dragged my suitcase to begin the long journey home.A row of hedges(树篱)edged the driveway that climbed the hill to our house.Once I
4、 had turned off the highway to start the last lap of my journey,I always had a sense of relief to see the hedges because it meant that I was almost home.On that particular evening,the hedges had just come into view when I saw something gray moving along the top of the hedges,moving toward the house.
5、Upon closer observation,I realized it was the top of my fathers head.Then I knew,each time Id come home,he had stood behind the hedges,watching,until he knew I had arrived safely.I swallowed hard against the tears.He did care,after all.On later visits,that spot of gray became my watchtower.I could h
6、ardly wait until I was close enough to watch for its secret movement above the greenery.Upon reaching home,I would find my father sitting innocently in his chair.“So,my son,its you!”hed say,his face lengthening into pretended surprise.I replied,“Yes,Dad,its me.Im home.”【语篇解读】这是一篇记叙文。本文主要讲述了父亲对作者从小严格
7、要求,从来不曾到车站接过他。但是,在一个春天的晚上,作者偶然发现父亲在默默地关心着他。1What does the underlined word “grumbled”in Paragraph 1 probably mean?AAccepted happily.BExplained clearly.CAgreed willingly.DSpoke unhappily.【解析】词义猜测题。根据第一段中的“Though the bus stopped about two miles from home,Dad never met me,even in severe weather”以及本段最后一句
8、父亲的话“Thats what your legs are for!”可知,作者是在抱怨,因此选择D。【答案】D2What made the author feel upset was Athe tiredness after long hours in labsBthe fear of seeing something movingCthe feeling of being less than valuedDthe loneliness of riding the bus home【解析】细节理解题。根据第二段中的“I also felt less than valued that my f
9、ather didnt seem concerned about my safety”可知,作者感觉不受父亲重视。【答案】C3The authors father watched behind the hedges because Ahe was concerned about his sons safetyBhe wanted to help his son build up courageChe didnt want to meet his son at the doorwayDhe didnt think his son was old enough to walk alone【解析】推
10、理判断题。根据第四段的“until he knew I had arrived safely”以及“He did care,after all”可推知,父亲是很在意作者的安全的。【答案】A4Which of the following can be the best title for the text?AMy Fathers SecretBMy College LifeCMy Terrible Journey HomeDRiding the Bus Alone【解析】标题判断题。通读全文可知,父亲以独特的不表露出来的爱陪伴着作者的成长,最后作者发现了父亲的这个秘密,并体会到了父亲的关爱。因此
11、A项“父亲的秘密”最切合文章的主题。【答案】A.完形填空A wave of recent research has pointed to the risks of overpraising a child.And it seems that how to draw a line between too little praise and too much has become a highpressure 1 act for parents.Selfesteem(自尊)serves as a kind of tool to measure how much children feel valu
12、ed and accepted by 2 This sensitivity to others 3 develops because of humans need for social acceptance,which is considered to be 4 to survival.As early as aged 8,childrens selfesteem tends to rise and fall in response to feedbacks about 5 peers see them as likable or attractive. 6 ,it can also be b
13、eneficial for kids to feel bad about themselves occasionally,if they behave in selfish,mean or hurtful ways that might 7 their ability to maintain relationships or hold a job in the future.In the past,many parents and educators believed that high selfesteem 8 happiness and success,and kids could gai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432141.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《语文》第17课《宋词四首》课件(粤教版必修3).ppt
