2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习高考话题重组练6 阅读理解:科普类 WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版 一轮 复习 高考 话题 重组 阅读 理解 科普 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考话题重组练六(阅读理解:科普类)AContrary to peoples previous knowledge, its food shortage not dietary preference that motivates birds to migrate thousands of miles back and forth between breeding and nonbreeding areas each year, a new research shows.“Its not whether you eat insects,fruits or candy bars or where
2、you eat them that counts,but how reliable that daytoday food source is,” said the study leader WAlice Boyle of the University of Arizona.To figure out the underlying pressure that drives some birds to leave home for the season,Boyle examined 379 related species of New World flycatchers(捕蝇鸟) and comp
3、ared their sizes,food types, habitats, migratory behaviors and whether or not they fed in flocks.To compare the birds,the researchers constructed a “super tree” showing the exact evolutionary relationships among different species.A computer analysis then determined whether a particular species was m
4、igratory because it ran in the “family” or whether something in the birds environment was forcing it to leave each season. Boyle and her colleagues found that food shortage was the number one issue that predicted a species migratory behavior. “Food availability is the underlying pressure, not diet a
5、nd habitat,” Boyle said.An alternative strategy that the birds use to handle food shortage is to hunt in flocks, since a group is more likely to find a new source of food than an individual.“If you suffer from food shortage, you have two options,” Boyle said.“You can either hunt with other birds or
6、you can migrate.”【语篇解读】本文是一篇科普说明文。人们一直以为,对食物的偏好是驱使鸟类迁徙的原因;但是最新一项研究表明,食物的短缺才是引起鸟类迁徙的最根本原因。1Birds were thought to migrate in order to Aseek their favorite food in a new placeBavoid being constantly huntedCbreed more young in a new placeDadjust themselves to the changes of weather【解析】细节理解题。根据第一段第一句中“Co
7、ntrary to peoples previous knowledge, its food shortage not dietary preference that motivates birds to migrate”可知,是食物的短缺而不是对食物的偏好驱使鸟类迁徙,这一新的研究结果推翻了人们过去错误的认识,即人们过去认为:是对食物的偏爱驱使鸟类迁徙。故选A项。【答案】A2What is Paragraphs 3 and 4 mainly about?AThe aim of the research.BThe basis of the research.CThe process of th
8、e research.DThe findings of the research.【解析】段落大意题。根据第三段中“examined 379 related species of New World flycatchers(捕蝇鸟)”和“compared their sizes,food types,habitats,migratory.”可知,第三段介绍了采集样本、对比样本的过程。根据第四段中“constructed a supertree showing.”可知,第四段介绍了研究方法。由此可知,第三、四两段综合说明了此项研究是如何进行的。故选C项。【答案】C3The passage imp
9、lies that Athe birds food sources are getting rare in the worldBthe living surroundings are severe for birdsCbirds search for food separatelyDbirds can survive only by hunting in flocks【解析】推理判断题。根据文章第一句“.its food shortage not dietary preference that motivates birds to migrate thousands of miles back
10、 and forth.”可知,是食物的短缺而不是对食物的偏好驱使鸟类迁徙。由此可推知,世界上鸟类的食物资源正在减少。故选A项。【答案】A4For what purpose does the author write the text?AEducating readers.BInforming readers.CDrawing peoples attention.DCondemning the bad environment.【解析】写作意图题。文章从第一段提出重大发现到后面几段叙述研究过程,再到最后一段的研究结论可知,本文的写作目的是告知读者这一研究的新发现。故选B项。【答案】BBWhile
11、astronauts in space get to do many exciting things, they miss out on ordinary things that we all take for grantedbeing able to walk on firm ground, hanging out with family and digging into a slice of hot steaming pizza. Though not much can be done about the first two things, there may soon be a solu
12、tion to the third one, thanks to this cool 3D pizza printer!About a year ago, NASA offered $125,000 to Anjan Contractor, a 3D technology expert,to build a device(设备) that would allow astronauts to make pizza on demand. The mechanical engineer promised that his invention would produce pies in large q
13、uantities that looked, tasted and even smelled like pizza made in common ovens.Late last year, the engineer presented a video of his first prototype(原型) that begins by creating a single slice of dough(面团) that is cooked and printed at the same time. Then comes the tomato “sauce”a mix of tomato powde
14、r, oil and water and finally, a protein slice that resembles cheese. While the video doesnt show the baking process, the inventor says that once the pizza is printed, it can be ready to be consumed in 7 seconds.While the pie in the video looks delicious enough to attract any pizza lover, Anjan Contr
15、actor is far from ready for astronauts. Thats because he still has to find a solution to make the food container in the printer last for 30 years. Though that may sound unrealistic, actually it is not.Anjan Contractor believes that the only way that is possible is that the water is removed from all
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432150.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
