2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版 一轮 复习 题型 组合 课时
- 资源描述:
-
1、题型组合课时练(九).阅读理解 【导学号:47562185】The poaching,or illegal killing,of rhinos(犀牛)in South Africa is growing worse each year.The government recently reported that a record number of rhinos were poached in 2014,a year which had more rhinos killing in South Africa than ever before.The World Wildlife Fund,or
2、WWF,says about 20,000 rhinos live in South Africa.That is more than 80 percent of the rhinos in the world.Edna Molewa,South Africas Environment Minister,says,“During 2014,we are sad to say this,1,215 rhinos were killed.This is a rise in the number of poached rhinos from 1,004 in 2013 and indeed very
3、 worring.”The animals are hunted for their horns(角)Many people in Asia believe the horn has curing power,which drives poachers,at all costs,mad for more horns.But there is no scientific evidence for this belief.The horn is made of keratin.That is the same thing as human hair,fingernails and toenails
4、.Ms.Molewa said 386 suspected poachers were arrested last year,an increase from the year before. But rhino protection workers say poachers often go unpunished after arrest.South Africas legal system is ineffective.Ms.Molewa said more needs to be done and South Africa is taking strong measures to pro
5、tect rhinos.The efforts include moving some of the animals to secret places in neighboring countries.“Now approximately 100 rhinos have been moved to neighboring states in the SADC region during 2014 and 200 more rhinos will be moved this year,”Molewa said.Jo Shaw,the rhino program manager at the WW
6、F,said,“Were talking about a loss of a hundred rhinos a month,or more than three a day.We really need to see effective action not just at a national level but internationally.”She says officials should find the criminal groups responsible for the poaching and punish them.Government officials are to
7、meet in Botswana in March at the Intergovernmental Conference on Illegal Wildlife Trade.【语篇解读】本文讲述了犀牛被猎杀的现状、原因及相关的应对策略。1What do we know about rhinos?AHalf of rhinos live in South Africa.BLess than 1,000 rhinos were killed in 2013.CThe killing reached the highest point in 2014.DThere are only 20,000
8、rhinos left in the world.【解析】推理判断题。根据第一段的第二句“The government recently reported that a record number of rhinos were poached in 2014,a year which had more rhinos killing in South Africa than even before.”可推知,2014年非法猎杀犀牛的数量是有史以来最多的,即C项正确。【答案】C2What is the main reason for people to hunt rhinos?ATo get mo
9、re keratin.BTo protect the farmland.CTo use them for decoration.DTo make money from horns.【解析】推理判断题。根据第三段的内容可推知,人们猎杀犀牛的主要原因是想用犀牛角来赚钱,即D项正确。【答案】D3Jo Shaw thinks that Amany criminal groups are well organizedBnew laws are needed to punish the killersCrhino protection needs international cooperationDcon
10、ferences about protecting rhinos are to be held every year【解析】细节理解题。根据最后一段中的“We really need to see effective action not just at a national level but internationally.”可知,Jo Shaw认为犀牛保护需要国际间的合作,即C项正确。【答案】C4What can we infer from the text?ARhino protection has a long way to go.BNo one would like to buy
11、horns in the future.CThe illegal killing of rhinos will soon disappear.DRhinos living in South Africa will move to other countries.【解析】推理判断题。根据第四段的第二句和第三句“But rhino protection workers say poachers often go unpunished after arrest.South Africas legal system is ineffective.”以及最后一段的内容可推知,保护犀牛还有很长的路要走,即
12、A项正确。【答案】A.完形填空It was a hot summer day and I was longing to go swimming at the local pool. 1 ,I was riding in the back seat of the car as my parents 2 to a friends house.They were going to 3 a hand to a church work camp repairing her roof and porch.As an eightyearold boy I knew that there wouldnt be
13、 much for me to do and I was 4 I ended up sitting in the yard, 5 The work camp was mostly made up of 6 who had given up part of their summer vacation to help others.They were managed by the pastor(牧师)and a few skilled carpenters who also worked free of charge.Most of that afternoon,I 7 in the shade
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432146.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
