云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 弥勒 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第三次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省弥勒市第一中学2019-2020学年高二英语下学期第三次月考试题(含解析)I.听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation probably take place?A.In a bank.B. In a restaurant.C. In a hospital.2.What will the woman most probably do this Friday?A. Do some sho
2、pping.B. Watch a movie.C.Organize a sales promotion.3. What does the woman think of the trip to Indonesia?A. Safe.B. Dangerous.C. Exciting.4. How much does the man make in a year?A. 49,000.B. 50,000.C. 60,000.5. What are the speakers mainly talking about?A. The mans travel experience.B. A flight to
3、Romania.C. Family members.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.Who bought the Christmas tree?A. The womans grandpa.B. The womans mother.C.The womans father.7.How old is the tree?A.40 years old.B.75
4、 years old.C.80 years old.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8.Why did the man go to Big Sky this summer?A.To visit his wifeB.To take a holidayC.To study rare animals9.What does the woman want to do in Big Sky?A.Go fishing.B.Go hiking.C.Go skiing.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10.What did the man like doing the best as a c
5、hild?A. Reading books.B. Playing sports.C. Making new friends.11.When did the man begin going to the gym?A. When he was a child.B. When he studied in coliege.C.When he worked in a company.12.Whats the mans attitude towards going to the gym now?A.Opposed.B. Positive.C Iridifferent听下面一段对话,回答第13至第16四个小
6、题。13.When was Hariey stolen?A. Two years ago.B.Three years ago.C. Four years ago.14.What played a key role in helping the woman reunite with Harley?A. Jennifers phone number.B. Harleys microchip ID.C.The womans old address.15.Why did the woman know it was her dog?A. She saw its picture.B. Her daught
7、er confirmed it.C.Its features were described to her.16.How did the woman get to Arizona?A. By plane.B. By train.C. By car.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17.What kind of book is Frankenstein?A. Science fiction.B.Comedy.C.Biography.18.What did Morgan Library & Museum do to celebrate the books anniversary?A. I
8、t made a new television show.B. It introduced a new movie of it.C. It organized an exhibit related to it.19.What partly made the story still popular today?A. Its various different versions.B. Its simple ideas and themes.C. Its special writing style.20.What is the speaker doing?A. Giving a class pres
9、entation.B. Hosting a radio program.C. Receiving an interview.II.阅读理解ABest Christmas Markets around the WorldChristmas shopping doesnt have to mean joylessly battling through department store crowds or trawling the Internet for bargains Why not combine present-buying with some travel?Strasbourg, Fra
10、nceStrasbourg, in eastern France, is home to one of Europes oldest Christmas markets, with the first edition taking place in 1570.Before getting lost down Strasbourgs narrow alleyways and beautiful squares, visitors should be sure to head to Place Kleber, where theyll find the Great Christmas Tree,
11、a towering effort that puts the spruce (云杉)at New York Rockefeller Center to shame.Old Town Square and Wenceslas Square, Prague, Czech RepublicNo city lends itself to Christmas better than Prague.The citys two main Christmas markets, in Old Town Square and Wenceslas Square, are only five minutes wal
12、k from each other, so can both easily be explored in one day. Each one has the usual wooden huts found in similar markets across Europe, but the Czech treats are what really set them apart. Visitors can grab a klob sa ( Czech sausage) and wash it down with a Pilsner Urquell in the afternoon, then ha
13、ng around for the main tree to be lit up on Old Town Square. Both markets are open every day over the festive period until January 6, including Christmas Day.Grand Christmas Market, Montreal, CanadaMontreals Grand Christmas Market in Canada takes its inspiration from Europes biggest festive events.R
14、unning from December 1 to 24 in the pedestrian thoroughfare of Ste Catherine Street, it has more than 60 wooden houses plying their wares, from warming winter drinks to essential Christmas handicrafts. The market is especially good for kids, with an elves (精灵)workshop, Santas sleigh and even an iglo
15、o. Although it closes its doors on Christmas Eve, Montreals Grand market reopens a week later to see in the New Year.Viennese Christmas Market, Vienna, AustriaFew cities steep (沉浸)themselves in the festive spirit like Vienna. The Austrian capitals first Christmas Market was held in 1298 and today th
16、e city has more than 20 events to choose from. With around 151 stalls serving everything from boozy Christmas punch to gut busting Austrian sausages, the market also boasts a huge ice rink (溜冰场)for skating and reindeer rides for kids.1. What makes markets in Czech Republic different from other marke
17、ts in Europe?A. The fact that there are two markets near each other.B. The fact that Czech has its own specialties .C. The fact that the markets are open every day.D. The fact that the Christmas tree there is the highest one .2. According to the text, which of the following statements is TRUE?A. Chr
18、istmas shopping tends to be joyless.B. Strasbourg is the oldest Christmas market in the world.C. Grand Christmas Market was inspired by Europes largest festive events.D. Montreals market is especially intended for kids to explore on Christmas Eve.3. If you want to enjoy a Christmas on ice, which mar
19、ket should you go?A. Viennese Christmas Market.B. Grand Christmas Market.C. Strasbourg.D. Wenceslas Square .【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了世界各地最好的圣诞节市场。【1题详解】细节理解题。根据第二标题下第二段中Each one has the usual wooden huts found in similar markets across Europe, but the Czech treats are what really set them
20、apart. 可知,在欧洲各地类似的市场上,每家餐厅都有常见的木屋,但真正让它们与众不同的是捷克美食。所以捷克的美食使得它和其他欧洲国家得以区分,即捷克有自己的特色,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三标题下第一段Montreals Grand Christmas Market in Canada takes its inspiration from Europes biggest festive events. 可知,加拿大蒙特利尔的圣诞大市场的灵感来自欧洲最大的节日活动。所以盛大圣诞市场的灵感来自欧洲最大的节日活动。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第四标题中的the market
21、also boasts a huge ice rink (溜冰场)for skating and reindeer rides for kids.可知,该市场还有一个供溜冰的大型溜冰场,还有供孩子们骑驯鹿的游乐设施。所以如果你想享受一个冰上的圣诞节,你应该去维也纳的圣诞节市场。故选A。BGranny had just bought a sandwich for her office and was stopped at a red light in the city center. She had the window rolled down to enjoy the soft wind wh
22、en a man rushed up to the drivers side window to rob her. The robber broke into the open window with one hand in his pocket. He ordered Granny to get out of the car, or he would shoot her. A word like that would have frightened anyone else. Instead, Granny saw it as a challenge.Completely unafraid s
23、he said that if he really had a gun, he would have pulled it out. She was right. The criminal had no gun actually and tried to pull her out of the car. Granny sounded the horn and started shouting out to draw others attention. With the door now open, she started kicking the man anywhere her foot cou
24、ld reach. After a kick to his stomach, the man attempted to escape. But Granny wouldnt stand for that. It was now her turn to grab onto him. That poor fool didnt have a chance. She called for help to bystanders, and they rushed to her aid. With Granny leading the charge, a group of strangers came to
25、gether and took the man to the sidewalk, holding him there until the police came.When asked by a young reporter covering the story why she fought back and wasnt afraid, Grannys answer was surprisingly simple: She had had her new car for less than two days and a pack of good sandwiches for her office
26、. And there was no way for the robber to get either of those. Although we were angry with her because she could have gotten herself killed, we all learned an important lesson from her that day.4. Why did Granny think the incident as a challenge?A. She was afraid of the robber,B. She has never experi
27、enced the robbery before.C. There was possibility that the robber didnt have a gun.D. There was possibility that her new car would be robbed5. What does the author think of the robber?A. He looked very terrible.B. He had a poor memory.C. He was not strong enough.D. He was foolish and unlucky.6. What
28、 was the main reason that the robber attempted to escape?A. Granny kicked his stomach violently.B. Granny kicked him anywhere her foot could reach.C. Grannys reaction was beyond his expectation.D. Granny managed to grab onto him.7. Grannys families thought her behavior to be _.A. illegalB. annoyingC
29、. admirableD. confusing【答案】4. C 5. D 6. C 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章描述了Granny在市中心等红灯的时候被一个男人抢劫的故事。令人意想不到的是,Granny不仅没被抢劫成功,还通过努力把这个抢劫犯抓住了。【4题详解】细节理解题。根据第一段中He ordered Granny to get out of the car, or he would shoot her. A word like that would have frightened anyone else. Instead, Granny saw it as a challenge
30、.可知,他命令Granny下车,否则他会开枪打死她。那样的话会吓坏别人的。相反,Granny认为这是一个挑战。以及第二段中Completely unafraid she said that if he really had a gun, he would have pulled it out.可知,她毫不畏惧地说,如果他真有枪,他会把它拔出来。由此可知,Granny认为这是一个挑战,因为抢劫犯有可能没有枪。故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第二段中After a kick to his stomach, the man attempted to escape. But Granny wou
31、ldnt stand for that. It was now her turn to grab onto him. That poor fool didnt have a chance. She called for help to bystanders, and they rushed to her aid. With Granny leading the charge, a group of strangers came together and took the man to the sidewalk, holding him there until the police came.可
32、知,那人肚子上挨了一脚,企图逃跑。但是Granny不会容忍的。现在轮到她抓住他了。那个可怜的傻瓜没有机会了。她向周围的人呼救,他们急忙赶来帮助她。在Granny的带领下,一群陌生人走到一起,把这名男子带到人行道上,把他扣留在那里,直到警察来。由此可知,通过描述这个抢劫犯被追打的过程,作者认为这个抢劫犯是愚蠢且不幸的。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第二段中Completely unafraid she said that if he really had a gun, he would have pulled it out. She was right. The criminal had
33、 no gun actually and tried to pull her out of the car. Granny sounded the horn and started shouting out to draw others attention. With the door now open, she started kicking the man anywhere her foot could reach. After a kick to his stomach, the man attempted to escape.可知,她毫不畏惧地说,如果他真有枪,他会把它拔出来。她是对的
34、。罪犯实际上没有枪,并试图把她从车里拉出来。Granny按响了喇叭,开始大声喊叫以引起别人的注意。现在门打开了,她开始把那个男人踢到她脚能踢到的任何地方。那人肚子上挨了一脚,企图逃跑。由此可知,抢劫犯企图逃跑的主要原因是Granny的反应出乎他的意料。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中Although we were angry with her because she could have gotten herself killed, we all learned an important lesson from her that day.可知,虽然我们对她很生气,因为她可能会
35、让自己被杀害,但那天我们都从她身上学到了重要的一课。由此可知,Granny的家人认为她的行为是令人钦佩的。故选C项。CAre you wondering whether its worth going for a little jog? Dont hesitate, and get your sports shoes on. A new study shows that proper running lowers the risk of premature (过早的) death.In an analysis of 14 previous studies from the US and Den
36、mark, the group of researchers from institutes in Australia and Finland concluded that increasing running participation would probably lead to substantial improvements in population health and longevity. The studies involved 232,149 participants over time periods ranging from 5.5 to 35 years.Overall
37、, people running any distance were associated with a 27% lower risk of death from all causes than those who did not, the analysis shows. Running was also associated with a 30% and 23% lower risk of death from cardiovascular (心血管的) disease and cancer, respectively.Previous studies had concluded “inco
38、nsistent findings” about whether running could lower the risk of premature death, according to the researchers. Lead researcher Jim White, a professor at Victoria University in Melbourne, told CNN, “Our recent findings may motivate physically inactive individuals to take up running and those who alr
39、eady run to keep on doing it.”He added that doctors may be encouraged by our findings to promote running as a part of “lifestyle medicine”. In their paper, which will be published in the British Journal of Sports Medicine, the researchers say health professionals are sometimes wary of promoting runn
40、ing because vigorous (剧烈的) use of it has been linked with sudden cardiac death.Jim and his team countered this by noting that the benefit of running outweighs the risk. However, they did say advice should be given on a case-by-case basis, as running might not be appropriate for everyone. Although ru
41、nning has a clear overall health benefit, the researchers point out that higher “doses” of running may not reduce the risk of premature death further. According to the WHOs guidelines, adults aged between 18 and 64 should take 150 minutes of gentle exercise or 75 minutes of vigorous exercise each we
42、ek.8. What did the new study focus on?A. The benefit of jog.B. Peoples lifestyles.C. Peoples living conditions.D. The popularity of jog.9. What will the study contribute to according to Jim?A. Researchers promotion of sport.B. Peoples involvement in running.C. Doctors quicker treatment.D. Peoples lo
43、sing weight.10. What does the underlined word “wary” in paragraph 5 mean?A. Certain.B. Capable.C. Confident.D. Cautious.11. Whats the last paragraph mainly about?A. The risk of exercising vigorously.B. The suggestion on running appropriately.C. The reason why people should keep running.D. The argume
44、nt about whether running benefits people.【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究结果,即跑步可能会改善人口健康和寿命,所以研究结果可能会鼓励身体不活动的人开始跑步。【8题详解】细节理解题。根据第二段的In a survey of 14 previous studies from the US and Denmark, the group of researchers from institutes in Australia and Finland concluded that running w
45、ould probably lead to improvements in population health and longevity. The studies involved 232,149 participants over time periods ranging from 5.5 to 35 years.( 来自澳大利亚和芬兰研究机构的研究人员对美国和丹麦此前的14项研究进行了调查,得出结论称,跑步可能会改善人们的健康和寿命。研究涉及232149名参与者,时间跨度从5.5年到35年不等)可知,这项新研究的重点是慢跑的好处。A. The benefit of jog.(跑步的好处)
46、符合以上说法,故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第五段的He added that doctors may be encouraged by our findings to promote running as a part of “lifestyle medicine”.(他补充说,我们的发现可能会鼓励医生将跑步作为“生活方式医学”的一部分来推广)可知,据吉姆说,这项研究将有助于人们对跑步的参与。B. Peoples involvement in running.(人们对跑步的参与)符合以上说法,故选B项。【10题详解】词义猜测题。根据划线词所在句子He added that docto
47、rs may be encouraged by our findings to promote running as a part of “lifestyle medicine”. In their paper, which will be published in the British Journal of Sports Medicine, the researchers say health professionals are sometimes wary of promoting running because vigorous use of it has been linked wi
48、th sudden heart death.可知,他补充说,我们的发现可能会鼓励医生将跑步作为“生活方式医学”的一部分来推广。在他们将发表在英国运动医学杂志上的论文中,研究人员说,健康专业人士有时对促进跑步持wary态度,因为大力使用跑步会导致心脏猝死。根据句意,尤其是it has been linked with sudden heart death可猜测划线部分的意思是“谨慎的”。D. Cautious.(警惕的)符合以上说法,故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段的主要内容,尤其是However, they did say advice should be given on a
49、 case-by-case basis, as running might not be appropriate for everyone.(不过,他们也表示,建议应该根据具体情况给出,因为跑步可能并不适合所有人)可知,本段主要提出一些关于适当跑步的建议。B. The suggestion on running appropriately.(关于适当跑步的建议)符合以上说法,故选B项。DOne of the biggest problems when we are talking is the awkward silence. Encountering this situation is so
50、 uncomfortable that you would avoid meeting new people in the first place. In the past, I struggled with this and I even thought it had to do with my DNA or something But later I learned that once you know how to keep those words flowing, you can meet and talk to anyone you like, which helps create
51、great possibilities for friendship, fun and shared activities that you would otherwise have missed out on.After studying this in depth, I had different opinions and found that one of these common behaviors is the habit of filtering (过滤)holding back from saying something until youve checked to make s
52、ure that what youre about to say is cool, impressive and interesting. Another problem is not learning to get in the mood for conversation. If you dont know how to change from subjects, then it can take a lot of time to warm up.It is the reflex (习惯性思维) that allows you to say whatever goes on in your
53、mind. Its fun to realize that youre allowed to say whatever is on your mind. As long as you dont say anything that could land you in jail (监狱).All of the Oh! Thats interesting Hmm, Ive never heard of that Hmm, cool! expressions are reactionary (保守的) bits of conversation that prove to the other perso
54、n that youre really listening. This works 99% of the time. So, if you show some interest, theyll hang around and want to talk to you even more.Everyone knows that stories juice-up conversations, but most people only talk about stories of their own lives. When someone mentions something related to an
55、y of them, just tell the story, even if its not from your life. The more interesting, stranger or more frightening they are, the harder they are to forget.12. If people can deal with the awkward silence, they can _.A. train their working skillB. improve their life qualityC. enrich their social lifeD
56、. establish their working relationship13. When talking with others, we should_.A. to coolB. think twiceC. be free to expressD. avoid breaking in14. According to the passage, what do the speakers care much about?A. The attractive topics of conversation.B. The atmosphere of the conversation.C. The lis
57、teners experiences and tastes.D. The listeners curiosity and concern.15. What does the underlined part juice-up conversations mean?A. making conversations more difficultB. making conversations livelierC. making conversations smootherD. making conversations more relaxing【答案】12. C 13. C 14. D 15. B【解析
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433102.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
