云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省昆明市东川区明月中学2018-2019学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 云南省 昆明市 东川 明月 中学 2018 2019 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019年春季学期高二年级期中考试英语学科试题(考试时间:120分钟 满分:150分)注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,试卷满分150分。2. 答题前,考生务必将自己的年级、班级、姓名、考场号、座位号填写在答题卡相应的位置。3. 全部答案应在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第I卷 选择题部分 (共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分;满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What will the man have?A. Coffee with milk. B.Tea with sweet cream.
2、 C. Tea with sugar.2. What does the man think of going to Aspen?A. It costs too much. B. It sounds very interesting. C. He needs to think about it.3. Why didnt the woman answer her phone?A. She lost her phoneB. She didnt want to talk to the man.C. She was not allowed to use the phone then.4. What di
3、d the woman try to do?A. Create a new password.B. Get some information for the man.C. Go online using the mans new password.5. When is the assignment due?A. Later today. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。听第6段材料,回答第6至7题。6. How does the girl feel in the
4、 beginning?A. Tired. B. Angry. C. Stressed.7. When will the man help the woman?A. Tomorrow after school. B.All night tonight. C.On Friday.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Mother and son. C. Husband and wife.9. When does this convers
5、ation probably take place?A. At night just before bedtime. B. In the early morning. C. In the afternoon.10. How will the man learn about the exciting part?A. By asking the woman to skip over the boring parts.B. By reading the book himself.C. By listening to the woman read the whole story.听第8段材料,回答第1
6、1至13题。11. What is the womans complaint?A. Its too hot in the room. .B. The speeches are very boring.C. She only has crossword puzzles to keep her busy.12 What does the man probably do?A. A TV show host. B. A newspaper reporter. C. A worker at a charity.13. Why shouldnt the woman listen to her iPod?A
7、. It would seem impolite.B. It would be too loud.C. It would make her fall asleep.听第9段材料,回答第14至16题。14. What will happen if the man eats the bread right now?A. Hell find that the bread is quite cold.B. The bread will taste disgusting.C. The bread will be too soft inside.15. Who will be coming to visi
8、t?A. The womans sister. B. The mans manager. C. The speakers friend.16. How does the man seem to feel about Kay?A. He thinks shes a great cook.B. He isnt really looking forward to seeing her.C Hes very excited about her coming.听第10段材料,回答第17至20题。17. How old was the person in the first case?A.15. B. 2
9、0. C. 40.18. Where was the Diablo 3 player from?A. Taiwan. B. New York. C. The UK.19. What did the man from the UK die from?A. Thirst. B. Heart attack. C. Blood clot(血块).20. What does the speaker want to tell the audience?A.Children should never play video games.B. Limit the time spent in front of t
10、he TV or computer.C. Go to the hospital after sitting for too long.第二部分: 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AFrom an innocent childrens cartoon character to a top cultural icon, Peppa Pig, a British preschool animated TV series, has undergone an amazing journey
11、in adapting to Chinese culture and Chinas market.2015In June, the Peppa Pig TV series was introduced to the Chinese market by Entertainment One and first aired on the CCTV Childrens Channel. Shortly after its publication, Peppa Pig attracted billions of views on social media platforms like iQiyi, Yo
12、uku and Tudou.2016The Peppa Pig TV series was broadcast on the CCTV Childrens Channel for a second round. It also gained more viewers on the Golden Eagle Animation Channel, Hunan TV.2017The phrase “Peppa Pig Girl” became one of the hottest buzzwords(时髦术语) on Chinas Internet. It refers to a girl who
13、holds a positive attitude toward life even though she tends to be lazy in her daily life. She might look a bit silly and often have tasty food as a top priority on her mind.2018Rumors claimed that Peppa Pig was banned from Douyin, Chinas major video sharing platform, saying it “violates the communit
14、y regulations and has not passed censorship ”. In May, however, representatives from Douyin said the app was not forbidding Peppa Pig.2019According to Entertainment One, more than 40 million Peppa Pig books have been sold since its second round broadcast on CCTV. In the year of the Pig, more compani
15、es are adding Peppa-themed elements to their products for promotion.1. Since _, more than 40 million Peppa Pig books have been sold.A. 2015B. 2016C. 2017D. 20182. Which of the following social media platforms first broadcast the Peppa Pig TV series?A. CCTV Childrens ChannelB. iQiyiC. YoukuD. Tudou.3
16、. What can we learn about Peppa Pig according to the passage?A. The TV series was first broadcast on Hunan TV.B. Food is the favorite of a Peppa Pig Girl, who is silly.C. Year of the Pig will help promote the sales of the Peppa-themed products.D. Peppa Pig was banned in Douyin because it broke the l
17、aw.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章按照时间顺序介绍了小猪佩奇在中国的广泛影响,自2015年被引进央视少儿频道开始,到2019年小猪佩奇的书籍出版。【1题详解】细节理解题。根据最后一段中According to Entertainment One, more than 40 million Peppa Pig books have been sold since its second round broadcast on CCTV.可知据Entertainment One统计,自第二次在中央电视台播出以来,小猪佩奇的销量已经超过4000万本。以及2016部分第
18、一句The Peppa Pig TV series was broadcast on the CCTV Childrens Channel for a second round.可知小猪佩奇电视剧在央视少儿频道播出第二次。由此可知,自2016年以来,小猪佩奇的销量超过了4000万本。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二段第一句In June, the Peppa Pig TV series was introduced to the Chinese market by Entertainment One and first aired on the CCTV Childrens Chann
19、el.可知今年6月,小猪佩奇电视连续剧由Entertainment One引入中国市场,并首次在央视少儿频道播出。由此可知,中央电视台儿童频道最先播放了小猪佩奇。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中In the year of the Pig, more companies are adding Peppa-themed elements to their products for promotion.可知在猪年,越来越多的公司在他们的产品中加入了以“佩奇”为主题的元素来进行宣传。由此可推知,猪年有助于促进以“佩奇”为主题的产品的销售。故选C。BLong time ago, ther
20、e was an apple tree. A little boy loved to come and play with it every day. He climbed to the tree top, ate the apples. He loved the tree and the tree loved him.Time went by. the little boy had grown up and he no longer played around the tree every day. One day, the boy came back to the tree. “Come
21、and play with me,” the tree asked the boy. “I am no longer a kid; I dont play around trees anymore.” The boy replied, “I want toys. I need money to buy them.” “Sorry, but I dont have money. But you can pick all my apples and sell them. So, you will have money.” The boy was so excited. He picked all
22、the apples on the tree and left happily. The boy never came back after he picked the apples. The tree was sad.One day, the boy returned and the tree was so excited. “Come and play with me,” the tree said. “I dont have time to play. I have to work for my family. We need a house for shelter. Can you h
23、elp me?” “Sorry, but I dont have a house. But you can cut off my branches to build your house.” So the boy cut all the branches off the tree and left happily. The tree was glad to see him happy but the boy never came back since then. The tree was again lonely and sad.Finally, the boy returned after
24、he left for so many years. “Sorry, my boy. But I dont have anything for you anymore. the only thing left is my dying roots,” the tree said with tears.“I dont need much now, just a place to rest. I am tired after all these years.” The boy replied.“Good! Old tree root is the best place to rest. Come,
25、Come to sit down with me and rest.” The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.4. Why did the tree feel sad?A. Because her apples were eaten.B. Because the boy had grown up.C. Because she lost all her branches.D. Because the boy never came back to see her.5. Which one is the most i
26、mportant for the tree?A. The boy can play with him.B. The boy is happy.C. The boy comes back to see him.D. A and C.6. What does the tree stand for in our real life?A. Our friends.B. Our parentsC. Our teachers.D. Strangers.7. Who does the passage write for?A. Children.B. Parents.C. Builders.D. Everyo
27、ne.【答案】4. D 5. B 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。短文通过一棵苹果树为了这个男孩的快乐幸福而牺牲自己,别无所求的故事,使我们想到了我们的父母,他们为了我们任劳任怨。从这个故事我们学到了应该感激我们的父母。【4题详解】细节理解题。根据第二段中The boy never came back after he picked the apples. The tree was sad.可知男孩摘了苹果后就再也没有回来。树很伤心。以及第三段中The tree was glad to see him happy but the boy never came back since t
28、hen. The tree was again lonely and sad.可知树看到他高兴的样子,很高兴,可是从那以后,那个男孩再也没有回来。树又一次孤独地伤心起来。由此可知,苹果树感到悲伤是因为男孩再也没有回来看她。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第一段The boy was so excited.根据第三段The tree was glad to see him happy.男孩每一次来向苹果树索取时,苹果树都用自己拥有的东西来满足男孩,看到男孩高兴的样子,苹果树也会很高兴,由此可推知,对于苹果树来说,男孩快乐是最重要的。故选B。【6题详解】推理判断题。根据文章内容,男孩每天都喜欢
29、来和一棵苹果树玩耍,到后面小男孩长大了,不再每天围着树玩了,之后男孩回来过几次,分别是要钱买玩具和盖房子,都是在有困难的时候回来,可知现实生活中男孩象征不断向父母索取的孩子,苹果树象征着无私奉献的父母。故选B。【7题详解】推理判断题。短文通过一棵苹果树为了这个男孩的快乐幸福而牺牲自己,别无所求的故事,这使我们想到了我们的父母,他们为了我们任劳任怨。从这个故事中我们学到了应该感激我们的父母。由此可推知,这篇短文是为每个人写的。故选D。CChina has entered the cinematic(电影制作的) space race. Wandering Earth, the countrys
30、first blockbuster science fiction film, is on track to be one of the highest grossing (票房收入) films in Chinas history.The film has brought in more than 2bn yuan (232m) in the six days since its release on February 5. So far, it is the highest-grossing film released over the holiday season, a peak tim
31、e for the Chinese box office(票房收入).Wandering Earth is based on the work of Liu Cixin, the author of the Three-Body Problem series and the first Chinese author to win a Hugo award.“Wandering Earth fills the gap in Chinese science fiction movies. It means that Chinas science fiction movies have offici
32、ally set sail,” one fan of the film wrote on the review site Douban.The film is seen by some as the dawn of Chinese sci-fi a genre(类型;体裁) that has long been led by Hollywood. Several other Chinese-made sci-fi films are due to debut (首映) this year, including Shanghai Fortress, about an alien invasion
33、, and Pathfinder, which follows a spaceship that has crashed on a deserted planet.Frant Gwo, the director of Wandering Earth, said, “2019 could be remembered as year zero of Chinese science-fiction blockbusters. It is not just about one successful movie but about multiple films.”Critics of the film
34、have pointed out the plot holes(剧情漏洞) and cloying of sentimentality(刻意煽情) something Wandering Earth shares with its Hollywood peers.In response to plot criticisms about the necessity of ejecting (喷射) Earth from the solar system, Liu said: “Of course we dont need to escape soon. Thats why its a movie
35、 instead of a real-life crisis.”8. Whats the Chinese meaning of the underlined word?A. 非常成功的事物B. 非常成功的人C. 外星人D. 英雄人物9. What is the fans attitude toward the film according to Paragraph 4?A. Doubtful.B. Negative.C. PositiveD. Uncaring.10. Which of the following does not belong to Chinese-made sci-fi f
36、ilm?A. Shanghai FortressB. Wandering EarthC. PathfinderD. Avatar11. Which aspect do the critics think is a shortcoming of the film?A. The theory.B. The ending.C. The special effects.D. The plot holes.【答案】8. A 9. C 10. D 11. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要叙述各界人士对于Wandering Earth这部中国第一部轰动一时的科幻电影的评价和看法。【8题详解】词义
37、猜测题。根据下文is on track to be one of the highest grossing (票房收入) films in Chinas history.可知流浪地球即将成为电影史上最高票房电影之一,可知本部电影取得巨大成功。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第四段第一句Wandering Earth fills the gap in Chinese science fiction movies. It means that Chinas science fiction movies have officially set sail,“可知影迷认为Wandering Eart
38、h填补了中国科幻电影的空白。它意味着中国的科幻电影已经正式起航。由此判断出影迷对电影的态度是积极的,故选C。【10题详解】细节理解题。根据到时倒数第四段Several other Chinese-made sci-fi films are due to debut (首映) this year, including Shanghai Fortress, about an alien invasion, and Pathfinder, which follows a spaceship that has crashed on a deserted planet.可知中国制作的科幻片除了Wande
39、ring Earth,还有Shanghai Fortress和Pathfinder,排除A、B、和C。故选D。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段第一句“Critics of the film have pointed out the plot holes”可知评论家们认为这部电影的缺点是情节漏洞,故选D。【点睛】阅读理解题有时可以通过排除法和常识法来确定答案。本篇中,根据常识Avatar为阿凡达,可轻松确定答案。也可根据倒数第四段Several other Chinese-made sci-fi films are due to debut (首映) this year, includi
40、ng Shanghai Fortress, about an alien invasion, and Pathfinder, which follows a spaceship that has crashed on a deserted planet. 可知中国制作的科幻片除了Wandering Earth,还有Shanghai Fortress和Pathfinder ,排除A、B、和C。故选 D 。,来进行排除。排除法必须四个选项认真看完,先排除明显的,再对比容易混淆的,最终确定答案。这个过程更为严谨科学,能大大提高准确率。DPrincess quiz time! How did Snow
41、 White survive? How did Cinderella (灰姑娘) leave her evil stepmother? How did Sleeping Beauty finally wake up?A kind-hearted person always comes to save the princess, like a prince or a godmother. Princesses cannot protect themselves, though they are very pretty and nice. They always need the help of
42、others.However, in fact, women cant put their life in the hands of a prince-like man. They need to work and even fight for their own happiness. The traditional image of a princess is getting out of date.Recently, Disney, a company famous for its princess movies, posted the “top 10 rules for being a
43、modern princess”. You will not find any rules related to beauty or looks. The rules focus on loyalty, honesty and other moral values. The rules say princesses need to believe in themselves and try their best to get out of trouble, instead of waiting for a princes help.Its not the first time Disney p
44、rincesses have caught up with societys development. In 1950, when peoples hearts were broken by World War II, Disney created Cinderella. In 1990, Princess Belle from Beauty and the Beast (美女与野兽) loved reading when education was a mans special right in the past. Belle showed the improvement of womens
45、 position in society. Now is Elsa from the film Frozen (冰雪奇缘), a symbol of modern princess.“This is brilliant The top 10 rules of being a modern princess (its) about time,” a group named Confidently Mom said on social media website Twitter. Princesses are still very beautiful, but inner character is
46、 the key to being a princess.12. What does the story think modern women should be like?A. They should turn to others for help.B. They should depend on themselves for their own happiness.C. They dont need to care about their appearances.D. They should depend on men to do most things.13. Disneys rules
47、 for being a modern princess focus on a girls _.A. looksB. educationC. position in societyD. thought14. The images were created to catch up with the societys development except _.A. BelleB. CinderellaC. GodmotherD. Elsa15. What does the group Confidently Mom think of the rules?A. FantasticB. Meaning
48、lessC. DoubtfulD. Social【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文,主要介绍了迪士尼动画影片中现代公主形象的新特点,它的发展及与时俱进所带来的引领作用。【12题详解】细节理解题。根据原文第三段中“However, in fact, women cant put their life in the hands of a prince-like man. They need to work and even fight for their own happiness.”可知其观点是现代女性不应该将自己的命运交给自己想象中的王子,而应该依靠自
49、己的努力,为自己的幸福而斗争,B项说现代女性应依靠自己去争取幸福,符合原文,故选B。【13题详解】细节理解题。根据原文第四段“Disney posted the “top 10 rules for being a modern princess”. You will not find any rules related to beauty or looks. The rules focus on loyalty, honesty and other moral values.”可知迪士尼创作公主形象首要的十条规则(标准),没有任何一条与美貌长相挂钩,这些规则都是集中于忠诚正直和其他道德价值观方
50、面(loyalty, honesty and other moral values),归结起来就是内在的思想(品质),D项thought符合这一内容,故选D。【14题详解】细节理解题。根据原文第五段首句“Its not the first time Disney princesses have caught up with societys development.”及整段所列举的例子:二战后创作灰姑娘(Cinderella)形象来抚慰人们的心灵;1990年美女与野兽中的贝儿公主(Princess Belle)酷爱阅读,过去是受教育权被男性垄断的旧时代,创作贝儿公主的形象展现了社会中女性地位的
51、提高;冰雪奇缘中艾尔莎(Elsa)是现代公主形象的标志之一。由此可知A、B、D均为顺应社会发展而创作的现代公主形象,且C中的教母(godmother)在文章开头出现过,属于传统童话故事中的形象,综上应选C。【15题详解】推理判断题。根据原文最后一段中“This is brilliant The top 10 rules of being a modern princess (its) about time,” a group named Confidently Mom said on social media website Twitter.可知,这一小组对此持肯定态度,brilliant(杰
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433649.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018届高考语文大一轮复习课件:专题九 图文转换 .ppt
