2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版
- 资源描述:
-
1、题型组合课时练(十四).阅读理解 【导学号:47562195】The new highspeed railway line between Urumqi,capital of the Xinjiang Uygur Selfgoverning Region,and Lanzhou,capital of Gansu Province,has cut train travel time by half to less than 12 hours.The dramatic improvement will benefit many families planning reunions for Spri
2、ng Festival.“For the first time,I feel home is not that far away after all,”said Liang Shaofu as he boarded a highspeed train in Urumqi with six members of his family.The 35yearold left Lanzhou to set up a dry fruit business in Xinjiang eight years ago,and he has now settled in Urumqi.The 1,776km li
3、ne,which passes through Qinghai Province and is the countrys first highspeed railway to be built in a highaltitude region,came into service on Dec.26.“We normally drive home for Spring Festival to avoid the difficulties of buying seven train tickets for the whole family during the peak season,”Liang
4、 said.“Driving can be very tiring and dangerous sometimes,so one year we even decided not to go back to Lanzhou simply to avoid the trip.”More than 600,000 passengers traveled on the line during its first month,and the Urumqi Railway Bureau said the introduction of highspeed services will ease trans
5、port pressure during the Spring Festival peak season.The existing usual railway line could no longer support Xinjiangs development.All passenger trains will gradually shift to the new link,leaving the old one to be used for goods.As a result,Xinjiangs annual goods ability could reach 200 million met
6、ric tons from the current 70 million.The line passes through areas that experience high winds,and it also crosses parts of the deserted QinghaiTibet Plateau and the bonedry sands of the Gobi Desert.The project could help China to promote its highspeed railway technology abroad,said Ma Xizhang,direct
7、or of the LanzhouXinjiang railway projects management department in Xinjiang.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。被称为“钢铁丝绸之路”的兰新高铁的开通将乌鲁木齐到兰州的行程时间缩短至原来的一半,极大地方便了当地群众的出行,也促进了新疆的发展。1How long did it take to go from Urumqi to Lanzhou by the usual train before?AAbout 12 hours.BAbout 6 hours.CAbout 18 hours.DAbout 24 hours.【解
8、析】推理判断题。根据第一段中“has cut train travel time by half to less than 12 hours”可知,兰新高铁将乌鲁木齐到兰州的行程时间缩短至原来的一半,不到12个小时;由此可推知,原来需要24个小时左右。故选D。【答案】D2Whats the main advantage of the new highspeed railway?AIt takes more time to go from Urumqi to Lanzhou.BIt will be more convenient for people all over the country t
9、o go to Xinjiang.CAll the people in Lanzhou can return home on festivals.DIt helps to improve Xinjiangs development.【解析】推理判断题。根据倒数第三段可知,原来的铁路线将被用来运输货物,这将极大地提高新疆的货运能力,更好地促进新疆的经济发展。故选D。A项与第一段意思相反;B项中“all over the country to Xinjiang”和C项中“All the people in Lanzhou”的说法过于绝对。【答案】D3From the passage we can
10、learn AXinjiangs annual goods ability can increase nearly four timesBthe new railway technology may help more railway lines to be built abroadCthe highspeed railway lines cant be built across the bonedry sandsDthe old railway lines can only carry goods now【解析】细节理解题。根据最后一段中“The project could help Chi
11、na to promote its highspeed railway technology abroad”可知,B项正确。【答案】B4Which of the following is true according to the passage?AThe new highspeed railway line is good for all people to go home.BThe new highspeed railway line benefits businessmen to carry goods.CTaking the new train is safer than drivin
12、g home from Urumqi to Lanzhou.DBusinessmen seldom went home for Spring Festival before.【解析】推理判断题。根据第六段第二句中“Driving can be very tiring and dangerous sometimes”可推知,乘坐高铁要比开车安全。故选C。A、D两项说法过于绝对;根据倒数第三段可知,新开通的高铁主要用于客运,原来的线路改为货运,故B项错误。【答案】C.完形填空I loved working with my dad,but I hated the summer job he gave
13、 me.He owned a small 1 in Bank Street.In his shop,the most recently 2 person got the worst job,and the bosss son was also 3 .I didnt want to spend hours 4 the frost on the ceiling of the walkin freezer,and it was the Saturday afternoons job that I hated most.We received fresh 5 every day.Chicken sat
14、 in wooden boxes and was 6 with crushed ice.During the week,the ice and the blood of the chicken slowly leaked into the containers 7 the chicken,creating its bloody smell.There was only one 8 to get rid of the blood and wash the containers:hold my 9 and carefully slide the containers from under the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432135.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
