内蒙古赤峰市巴林右旗大板2021-2022学年高一上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古赤峰市巴林右旗大板2021-2022学年高一上学期开学考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 赤峰市 巴林右旗 2021 2022 学年 上学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试卷考试时间:100分钟注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)一、阅读选择AEndangered Species Books for KidsWill We Miss Them? Endangered Species Written from the unique view of a 13-year-old author, this book interests children in the lives and challenges of endangered species, helping other young people
2、 learn about these animals as the first step toward saving them. Author: Alexandra WrightPublication Date: September, 1991Almost Gone: The Worlds Rarest AnimalsHave you ever seen a wombat or an Eastern barred bandicoot? Probably not. These animals are almost gone from the earth, and theyre not alone
3、. Simple, informative text and cut-paper paintings introduce basic endangered species knowledge to young children. Author: Steve JenkinsPublication Date: January, 2006A Poetic Journey into the WildTake a journey across land and sea to meet 21 endangered and threatened animals. Lovely paintings and p
4、oems introduce amazing animals from around the globe and show the dangers they face. The book also lists activities and organizations that provide more detailed information about endangered species protection. Author: Rachel Allen DillonPublication Date: February, 2009Eyewitness: Endangered AnimalsT
5、his DK Eyewitness book is an exploration of endangered animals around the world, including factors that are driving them toward extinction and ways that we can help them survive. Blocks of text and various photographs keep readers turning the pages. Author: Ben HoarePublication Date: August, 20101.
6、Which book is written by a teenage author?A. Eyewitness: Endangered Animals.B. Will We Miss Them? Endangered Species.C. A Poetic Journey into the Wild.D. Almost Gone: The Worlds Rarest Animals.2. What can we find in A Poetic Journey into the Wild?A. Surroundings of the endangered wildlife.B. Paintin
7、gs about some extinct animals.C. Poems about amazing animals.D. Activities of hunting wildlife.3. What is the purpose of the text?A. To encourage protection of animals.B. To list some endangered animals.C. To call on readers to fight illegal hunting.D. To introduce endangered species books.【答案】1. B
8、2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇广告。文章主要介绍了四本与濒危物种有关的书。【1题详解】细节理解题。根据第一部分Will We Miss Them? Endangered Species中“Written from the unique view of a 13-year-old author,”(以一位13岁作家的独特视角撰写)可知,Will We Miss Them? Endangered Species的作者是一个青少年,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三部分A Poetic Journey into the Wild中“Lovely paintings and poem
9、s introduce amazing animals from around the globe and show the dangers they face.”(可爱的绘画和诗歌介绍了来自世界各地的神奇动物,并展示了它们面临的危险)可知,A Poetic Journey into the Wild中我们可以看到关于神奇动物的诗,故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章标题Endangered Species Books for Kids(关于濒危物种的儿童读物)可知,本文的主要目的是介绍关于濒危物种的书籍,故选D。【点睛】BWhen I was reading a post about t
10、aking someone to the movies, something happened a couple of years ago suddenly hit me.I used to drink Cokes and they had a competition where there was a code inside the bottle cap. You might win something so long as you went to a website and entered the code. I won some free Cokes. But what astonish
11、ed and delighted me was the Grand Prize I won then.The Grand Prize was free movies for a year. They pointed out that one movie a week was what free movies for a year meant. All of the tickets were valid(有效的)for one year from the day I received them. So I must use them in the following year. 1 used q
12、uite a few taking friends to movies we all wanted to see.Then I donated 20 tickets(all I had left by that time)to the local Womens Transition House. Women and children could go there when they want to avoid a bad situation in general and get help to make a new start. It was the best thing I did with
13、 the tickets.My workplace team had decided to help people in need, so we collected donations for that particular New Years Day. I knew that the Womens Transition House provided some childcare for the women so they could go for job interviews and things like that.I put those tickets in a box and wrot
14、e a note on the outside. And I asked the Womens Transition House staff to give movie tickets to women there over the holidays to have some fun to do, with or without their children, which made me really happy.4. How did the author get the tickets?A. By visiting a website by chance.B. By reading a po
15、st.C. By getting a code from a website.D. By winning the prize for drinking Cokes.5. How many tickets did the author donate?A. 10.B. 20.C. 30.D. 40.6. Which of the following best describe the author?A. Lucky and caring.B. Strict and careful.C. Responsible and patient.D. Brave and kind.7. Which of th
16、e following proverb can best explain the main idea of this article?A. Actions speak louder than words.B. Good luck favors those who are always ready.C. The roses in their hands, the flavor in mine.D. God helps those who help themselves.【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在一次活动中赢得了一年的免费电影
17、(一周一部电影)的电影票,在邀请同事看了几场电影后,他决定把剩余的电影票捐给他人。事情虽小,但是自己却获得了心灵的满足。【详解】1.细节理解题。由文章第二段中的“I used to drink Cokes and they had a competition where there was a code inside the bottle cap. You might win something so long as you went to a website and entered the code. I won some free Cokes. But what astonished an
18、d delighted me was the Grand Prize I won then.(我过去常常喝可乐,它们瓶盖内有一个密码可以参加比赛。只要你上网,把密码输进它的网站,你就有可能赢得奖励。我赢得了很多免费的可乐。但是最令我惊讶和高兴的是一次赢得的大奖。)”和第三段首句“The Grand Prize was free movies for a year. (大奖是一年的免费电影票。)”可知,作者是通过喝可口可乐赢得的电影票。故选D。2.细节理解题。由第四段第一句“Then I donated 20 tickets(all I had left by that time)to the
19、local Womens Transition House. (然后我捐赠了20张票(当时我所剩下的)给当地的女性过渡之家。)可知,作者将当时剩余的20张票捐赠给了当地的妇女过渡之家)”,选项B符合题意,故选B。3.推理判断题。由第二段中的“But what astonished and delighted me was the Grand Prize I won then.(但是最令我惊讶和高兴的是一次赢得的大奖。)”可知,作者是很幸运的。由第五段中的“My workplace team had decided to help people in need, so we collected
20、donations for that particular New Years Day.(我的工作团队已经决定去帮助有需要的人,因此我们为那个新年收集了一些捐赠品)”可知,作者还是很关心别人的。A. Lucky and caring幸运的,关心别人的; B. Creative and careful富有创造力的,仔细地;C. Responsible and cheerful负责人的,欢乐的; D. Thankful and generous充满感恩的,大方的。选项A符合题意,故选A。4.主旨大意题。由文章最后一段中的“I put those tickets in a box and wrote
21、 a note on the outside, asking the Womens Transition House staff to give movie tickets to women there over the holidays to have some fun to do, with or without their children, which made me really happy(我把票放在一个盒子里,在外边写了张纸条,让妇女过渡之家的成员将票给在那里过春节的妇女,让她们有有趣的事去做,不管是不是和孩子在一起,这真的让我很开心)”可知,作者开心的真正原因是他能给别人付出一
22、些东西,也让别人开心。所以选项C“The roses in their hands, the flavor in mine.”(赠人玫瑰,手有余香)符合作者的感受。故选C。CIn south Africas Limpopo province, a baobab tree (猴面包树) once grew so large and stood so strong that its human neighbors decided to build a pub inside the living trees thousand-year-old hollow trunk(树干). For 20 yea
23、rs, “The Big Baobab Pub” attracted tourists all over the world. But in August 2016, one of “the walls” broke. Eight months later, another huge piece broke, too. Now, five of the giant stems have collapsed and died, leaving only half of the tree standing.Though it could sound like a result of human v
24、isitation, its part of an alarming trend: many of the oldest, largest baobab trees in Africa have died within the last 12 years.Stephan Woodbourne, an African scientist, said: “Of the oldest trees that weve looked at in Southern Africa, the three trees that are older than 2,000 years have all died i
25、n the past 10 years. Of the 11 trees that are 1,000 to 2,000 years old, six of them have died.”A report published in the journal Nature Plants claims scores of the ancient baobab trees, some of which are up to 3,000 years old, are now dying because of rising global temperatures.Researchers believe i
26、t is impossible that such a high number of old baobab trees die in such a short time due to natural causes. They think it may be associated with huge change of climate conditions that affect southern Africa in particular.8. What has happened to The Big Baobab Pub?A. The pub has largely been destroye
27、d.B. More tourists from the world visit it.C. The pub has a long history of 2,000 years.D. The Baobab Tree grows larger and stronger.9. The paragraphs from 2 to 4 mainly tell us that _.A. all the oldest baobab trees have been deadB. the oldest baobab trees will die out soonC. ancient baobab trees ar
28、e in the face of dangerD. Humans visits lead to ancient baobab trees deaths10. What is probably the main reason for the trees death?A. Many pubs foundation.B. Global climate changes.C. Human visitation.D. Natural causes.11. Whats the best title of the passage?A. Research on Baobab Tree.B. Facts abou
29、t Baobab Tree.C. Baobab Tree in Africa.D. Tree of Life is Dying.【答案】8. A 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇记说明文,通过讲述南非一个猴面包树酒吧倒塌的情况,介绍非洲猴面包树近年死亡的现状及原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段倒数三句“But in August 2016, one of the walls broke. Eight months later, another huge piece broke, too. Now, five of the giant stems have coll
30、apsed and died, leaving only half of the tree standing.”(但在2016年8月,其中一堵 “墙”破了。八个月后,另一面也断裂了。现在,五根巨大的树干已经倒塌死亡,只剩下一半的树还屹立着。)可知,猴面包树酒吧已残破不堪。故选A项。【9题详解】主旨大意题。第二段阐述了在过去12年里许多最古老的最大的猴面包树都死了;第三段通过非洲一位科学家的话可知各种年龄的猴面包树的死亡数量;第四段引用杂志上的报道:由于全球气温上升,一些已经有3000年历史的树正在死亡。综上可知,这几段都在写猴面包树面临着危险。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第四段“A
31、 report published in the journal Nature Plants claims scores of the ancient baobab trees, some of which are up to 3,000 years old, are now dying because of rising global temperatures.”可知,发表在自然植物杂志上的一份报告称,由于全球气温上升,几十棵古老的猴面包树正在死亡,其中一些树龄已达3000年。由此可知,造成猴面包树死亡的原因是气候变化。故选B项。【11题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其第四段“A
32、report published in the journal Nature Plants claims scores of the ancient baobab trees, some of which are up to 3,000 years old, are now dying because of rising global temperatures.(发表在自然植物杂志上的一份报告称,由于全球气温上升,几十棵古老的猴面包树正在死亡,其中一些树龄已达3000年) ”可知,本文主要讲述的是猴面包树逐年死亡的现状及造成这种情况的原因。由此可知D项“树的生命正在消亡”可以作为本文的最佳标题
33、。故选D项。【点睛】DMany facts suggest that children are overweight and the situation is getting worse, according to the doctors. I feel there are a number of reasons for this.Some people blame the fact that we are surrounded by shops selling unhealthy, fatty foods, such as fried chicken and ice cream, at lo
34、w prices. This has turned out a whole generation of grown-ups who seldom cook a meal for themselves. If there were fewer of these restaurants, then probably children would buy less take-away food.There is another argument that blames parents for allowing their children to become overweight. I agree
35、with this, because good eating habits begin early in life, long before children start to visit fast food shops. If children are given fried chicken and chocolate rather than healthy food, or are always allowed to choose what they eat, they will go for sweet and salty foods every time, and this will
36、carry on throughout their lives.There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They do not walk to school. When they get home, they sit in front of the television or their computers and play computer games. Not only is this an unhealthy pastime (消遣), it al
37、so gives them time to eat more unhealthy food. What they need is to go outside and play active games or sports.The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more active, as well as steering them away from fast food shops and bad eating habits.
38、12. According to the text, what kind of children may eat more unhealthy food?A. Those who often do sportsB. Those who often walk to schoolC. Those who often watch televisionD. Those who often have meals at home13. The author thinks that children are becoming overweight because _.A. their parents oft
39、en cook meals for themB. they are too busy to go out and playC. they cant choose what to eatD. there are too many fast food shops around14. What does the underlined word steering in the last sentence most probably means?A. movingB. forcing.C. drivingD. guiding.15 The main purpose of the text is to _
40、.A. tell a storyB. provide factsC. give adviceD. compare opinions【答案】12. C 13. D 14. C 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。短文说明了儿童超重的情况正在恶化并分析了超重的原因。【12题详解】细节理解题。根据第四段“There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They do not walk to school. When they get home, they sit
41、 in front of the television or their computers and play computer games. Not only is this an unhealthy pastime (消遣), it also gives them time to eat more unhealthy food.”可知,出现这种情况还有第三个原因。现在的孩子很少锻炼。他们不步行去学校。当他们回到家,他们坐在电视机或电脑前玩电脑游戏。这不仅是一种不健康的消遣,也让他们有时间吃更多不健康的食物。由此可知,经常看电视的孩子更可能吃不健康的食品。故选C项。【13题详解】推理判断题。
42、根据第二段“Some people blame the fact that we are surrounded by shops selling unhealthy, fatty foods, such as fried chicken and ice cream, at low prices. This has turned out a whole generation of grown-ups who seldom cook a meal for themselves.If there were fewer of these restaurants, then probably child
43、ren would buy less take-away food.”可知,有人指责我们周围都是低价出售炸鸡、冰淇淋等不健康、高脂肪食品的商店。结果是整整一代的成年人很少为自己做饭。如果这些餐馆少一点,那么孩子们可能会少买外卖食品。由此可知,作者认为孩子们变得超重是因为周围快餐店太多了。故选D项。【14题详解】词句猜测题。根据最后一段“The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more active”(以上是这个问题的主要原因,因此
44、我们必须鼓励年轻人更加积极)以及“fast food shops and bad eating habits.”(快餐店和不良的饮食习惯)可知,同时引导他们远离快餐店和不良的饮食习惯。因此划线词的意思是“驱使”。故选C项。【15题详解】推理判断题。短文说明了儿童超重的情况正在恶化并分析了超重的原因。再根据最后一段“The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more active, as well as steering them a
45、way from fast food shops and bad eating habits.”可知,以上是这个问题的主要原因,因此我们必须鼓励年轻人更加积极,同时引导他们远离快餐店和不良的饮食习惯。由此判断出短文的目的是给出建议。故选C项。二、七选五Ways to Put Down Your SmartphoneFor most people, when they wake up in the morning, the first thing coming to their mind is to find their smartphone. If it is the same to you,
46、 it is time for you to put your smartphone down._16_Pick up a newspaperRead a newspaper and be amazed at how relaxing it is to read through the days news. We will find our attention has increased and we will enjoy reading it._17_Even the New York Times is only $9 a week for home delivery, plus digit
47、al access._18_Take your old radio out again, plug it in, and be amazed at how vital radio still can be. More importantly, you wont be attracted to check other apps and websites.Cut off social media tiesWe love Facebook or Twitter to communicate with friends and relations._19_And turn off app and ema
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395750.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
