2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 35 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、.阅读理解(2017广东天河区模拟)Holidays are really important. Many of us have childhood memories of summer holidays where we were taken away from home to experience new environments and learn in different ways.But holidays are expensive and,for those on low wages or living on benefits,they are often unobtainable
2、. Even the cheapest holidays require travel and other additional costs that are difficult for many families to meet.For working parents,the long summer break can be a very difficult problem for childcare. When an annual leave allowance amounts to only five weeks,there is a need to spread this across
3、 the year. Couples can find themselves taking leave in turn in order to care for children who are on holiday. For some,this makes even an affordable family holiday difficult.The schools that I visit in Nottingham are full of experienced staff committed(承诺) to giving our children a caring and inspiri
4、ng learning environment. The number of children receiving free school meals is quite large in Nottingham and many schools have breakfast clubs to make sure that children get a healthy start to the day. Most schools undertake programs of group or individual educational support. Schools also have an i
5、mportant role in safeguarding childrens welfare through the ongoing touch and support with their pupils. During the long summer holidays,much of this is missed.While teachers are holidaying in the UK,many of their pupils spend the whole six weeks on the street where they live. The lack of free schoo
6、l meals for six weeks can result in pressure on a family budget and an inability to afford the inspiring experiences that help children to continue their learning.In setting out its plans for a fiveterm year,Nottingham City Council(委员会) is seeking to reduce the summer holiday down to four and a half
7、 weeks,with a more balanced five terms of roughly eight weeks,each followed by a twoweek break. We believe this will give real “down time” for school staff and pupils alike but will be short enough not to cause a real break in learning.We acknowledge that this change may be difficult for some school
8、 staff,particularly whose own children are educated in other authorities. However,this must be weighed against the benefits for city children for whom we all have the greatest duty of care.语篇导读在漫长的假期里,家长需要照料孩子,给他们安排旅游等活动,这给一些家庭造成了一定的困扰。英国诺丁汉城市委员会提出计划把学生假期缩短至4周半。1What does the text mainly talk about?
9、AThe importance of the holiday.BThe holiday reduction plan.CThe balance of holidays and school days.DThe necessity of cutting down the long holiday.解析:D主旨大意题。文章介绍了长假期给一些家庭,尤其是低收入的家庭带来了困难。英国诺丁汉城市委员会提出缩短学生假期,这样既可以给学校教职工减压,又可以让学生不会因为假期长而太过放松。故选D项。2The underlined word “they” in the second paragraph refe
10、rs to _.AholidaysBfamiliesCsalariesDbenefits解析:A代词指代题。由第二段第一句前半句可知,假期对于低薪或靠救济生活的家庭来说很昂贵,故它们(即前半句所提到的“holidays”)是无法拥有的,故选A项。3The plans for a shorter summer holiday will help students _.Aobtain the cheapest holidays without additional costsBget a chance to spend 8 weeks a term with teachers in schoolC
11、benefit more from the caring and inspiring learning environmentDhave more school days to receive free school meals解析:C推理判断题。根据第四段第一句话可知如果假期缩短,学生就可以更多地享受学校提供的照顾和鼓舞人心的学习环境。4It can be inferred from the text that _.Aworking parents can enjoy a fiveweek break to care for their childrenBsome school staff
12、may say “No” to the plans for a shorter summer holidayCthe long summer holiday gives teachers and students real “down time”Dthe suggested plans for a fiveterm school year can hardly be carried out解析:B推理判断题。由最后一段第一句可知,这个改变对于一些教职工,尤其是对于家里的孩子在其他机构接受教育的家庭来说是很难接受的。可推知一些学校教职工会反对这项计划。When many of us take a
13、 vacation,relaxing is what we want.But we usually return home tired and weak. It doesnt have to be this way.Come home refreshed after an active trip!Dont be too tired!Active vacations are often the most relaxing of all. Its all in defining(定义) what an active vacation is. We dont expect you to run sl
14、owly,or go backpacking. Well,we ask the vacationers who are not active not to sit too long but to spend two to four hours a day doing things,such as walking the city streets,exploring a nature reserve,going to a zoo or biking along the ocean.These kinds of activities arent just good for your physica
15、l health. They improve your mental health,even your spiritual health. And they make vacations memorable and worthwhile. And after all,isnt that what you want from your vacation? Here are some fresh ideas to make your vacations as pleasurable as they are active and healthy.A walk at dawn or dusk is n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
