2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 27 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、.阅读理解(状元桥原创)The housing crisis and lack of spending on roads and railways is leading to longer commutes for workers,a study has shown.The number of people spending more than two hours travelling to and from work every day has jumped by 72% over the past decade to more than 3 million,according to res
2、earch by the TUC The analysis also showed that the number of commuters travelling for three or more hours a day had risen by 75%,from 500,000 to 880,000 over the past decade.Women have suffered the largest increase in long commuting,with a 131% rise in those travelling three hours or more since 2004
3、.The biggest increases in long commutes have been in the southeast,southwest,east Midlands and Wales.The union organisation said soaring rents and high house prices,coupled with the UKs “creaking” infrastructure(岌岌可危的基础设施),had led to people having to spend longer getting to work.More low paid worker
4、s in particular are facing longer and costlier commutes,the TUC said.On average,UK commuting times rose by three minutes a day between 2004 and 2014,from 52 to 55 minutes.TUC general secretary Frances OGrady said:“Its bad enough most of us spend an hour a day getting to and from work,but spare a tho
5、ught for those extreme commuters who travel for more than 10,or even 15 hours a week. Employers need to address the problem that many of their staff are spending an everincreasing number of hours getting to and from work.”OGrady said more home and flexible working could easily be introduced to allow
6、 people to cut their commutes and save money. “This would not only be popular with workers,but fewer,betterspaced journeys would help to beat overcrowding on the roads and railways,” she said.Phil Flaxton,chief executive of campaign group Work Wise,said:“Are we really prepared to move into winter wi
7、th the same long and often disrupted commutes? Or,are we going to change the way we work by commuting less with the aid of internet and mobile technologies?”“Employers should grasp this opportunity by changing the way employees work and commute,and introduce more flexibility to cut out these restric
8、tive influences on business performance as well as the wellbeing of their employees.”语篇导读调查显示,租金和房价飙升,再加上英国“摇摇欲坠”的基础设施,导致人们不得不花更多的时间用在上下班的路上。1Why did the writer list some figures in the second paragraph?ATo support his opinion.BTo prove him to be knowledgeable.CTo introduce his topic.DTo show the cr
9、isis to be serious.解析:A写作意图题。作者在第一段开门见山地将自己的观点说了出来:房地产危机和缺乏公路和铁路上的支出导致职工在通勤上花费了更长的时间。因此,他在第二段引用一些数据,目的是支撑上文的观点,故选A项。 2Who spend more hours on the road?AMen.BWomen.CManagers. DEmployers.解析:B细节理解题。第三段和第六段表明:低收入的女职工花费在通勤上的时间更多,故B项符合题意。3What Phil Flaxton and OGrady have in common according to what they
10、said?AIt is immoral for employers to force their employees to spend too much time on the road.BGovernment should spend more money to get more roads constructed.CEmployers shouldnt set so many restrictions for their workers.DMore flexible working hours and ways should be introduced.解析:D细节理解题。 根据文章提到的
11、这两位所说的话可知:他们的观点基本相同,即:“雇主应抓住机会,通过改变员工的工作方式和上下班的方式,并引入更多的灵活性作息时间”,故D项符合题意。4Which section may this passage be taken from the newspaper?AScience.BHealth.CTechnology.DSociety.解析:D推理判断题。作者在本文第一段就将主旨大意告诉了我们。之后通过用数据和相关人士的观点来分析产生这一问题的原因,以及解决问题的办法。这应是在一份报纸的 “社会”栏目里出现的文章,故D项符合题意。Perhaps you have heard of the
12、expression “When in Rome,do as the Romans do”. So when you want to do business in France,you have to get to know French culture,to make marketing plans,and to run your business by local laws._5_ The French take great pride in their language,so anyone who does not speak it may run the risk of being d
13、isrespected by his French colleagues or business partners. Also,another reason why learning French is important is that it is a great way to show every possible French business partner that you care and respect their countrys culture and language.The first thing that you should do when meeting someo
14、ne new is to shake his hand firmly and always look the person in the eye. In social meetings with friends,kissing is common.Use first names only after being invited to. _6_ The French will sometimes introduce themselves using their surname first,followed by their first name.Dress well. _7_ Your busi
15、ness clothing is a reflection of your success and social status. Always try to be tasteful and stylish. Women are advised to dress simply but elegantly. Wearing makeup is practiced widely by business women.The French are passionate about food,so lunches are common in doing business in France,which u
16、sually consist of an appetizer,main meal with wine,cheese,dessert and coffee,and normally take up to two hours. _8_Do not begin eating until the host says “bon appetite”. Pass dishes to the left,keep wrists above the table and try to eat everything on the plate. _9_ This may suggest that you find th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
