2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 16 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、.阅读理解(2016重庆三峡名校联盟12月联考)When I was six,my mother placed me in a boarding school. For the next nine years,I never slept in a room that contained less than 30 other kids in it. So,when I was promoted to senior at the high school for my final year there,I had the greatest pleasure of rooming with just
2、one other classmate,and the added feature of a semiprivate bathroom.We seniors also had the privilege of walking around the campus in special hats,we called senior bonnets,so all the other kids would know we were the highest in the high school. As seniors,we frequently went on field trips outside th
3、e campus,including city museums,city hall,courts,colleges,sports events and theaters. The highlight was a senior class trip to Washington,D.C.,where we sat in on a session of Congress,visited the Smithsonian and visited many other government sites around the city.Another benefit of being seniors was
4、 that many of us on athletic and other extracurricular teams were elected to high rankings for the year. I had the honor and pleasure of being chosen captain of our state championship swim team,while my roommate was voted president of the dramatic club.Graduation services were on a sunny day in June
5、. Each of us had looked forward to this moment for ten years,from first grade through our senior year. Now we were going out on our own to complete freedom,and we should have been flooded with joy. However,to my surprise,I found myself crying,something I hadnt done for years. I noticed many of my cl
6、assmates,also usually proud of their macho guy(大男子气概) attitudes,were also wiping away tears. We knew we would never be together again as we were on that graduation day. Our senior year ended with deep feelings of sadness for our loss,as well as joy for our emerging into a new world beyond the school
7、 campus.语篇导读作者回忆了自己高中毕业前的生活,特别是毕业时的伤感心情。1What made the author feel most pleasant after becoming a senior for his final year?AHe neednt study in a boarding school from then on.BThere would be at least 30 classmates in his class.CHe would share a room with only one classmate.DHis best friend would sha
8、re a room with him.解析:C细节理解题。根据第一段第三句可知作者因两人一个卧室而欣喜,所以选C项。 2Why did the author and his classmates wear senior bonnets at campus?AThey could prove that they were from rich families.BThey would be respected by the girls in their class.CThey would look fashionable and attractive.DStudents of the lower
9、grades would know their grades.解析:D推理判断题。第二段第一句的“all the other kids would know we were the highest in the high school”是当时的作者和他的同学们戴这种帽子的特殊原因。 3The word “highlight” in Paragraph 2 can be replaced by_.Atall lampBthe best partCmain topicDbenefit and advantage解析:B词义猜测题。根据构词法和上下文进行猜测,highlight 由high 和lig
10、ht 构成,说明该词指代的是最值得炫耀的地方或者最抢眼的地方,结合本段所说到的作者的经历可知B项最合适。4The author and his classmates cant help crying at graduation services as_.Athey failed to pass the testBthey would say goodbye to the school and face new challengesCthey were not admitted to their dream universitiesDthe headmaster gave a moving sp
11、eech at the meeting解析:B推理判断题。最后一段最后一句说明了原因。(2016广西南宁第二次适应性测试)About a quarter of the world drives on the left,and the countries that do are mostly old British colonies(殖民地) like Australia,and Ireland. But Thailand,Indonesia and Japan also do so.This strange quirk(奇事) puzzles the rest of the world; ho
12、wever,there is a perfectly good reason. Up to the late 1700s,everybody travelled on the left side of the road because its the sensible option for feudal(封建的),violent societies of mostly righthanded people. Soldiers with their swords under their right arm naturally passed on each others right,and if
13、you passed a stranger on the road you walked on the left to ensure that your protective sword arm was between yourself and him.Revolutionary France,however,overturned this practice as part of its sweeping social rethink. A change was carried out all over continental Europe by Napoleon. It changed un
14、der Napoleon because he was lefthanded. His armies had to march on the right so he could keep his sword arm between him and any opponent. From then on,any part colonized by the French travelled on the right. After the American Revolutionary War(17751783),the US became independent and decided to make
15、 traffic drive on the right in order to cast off all remaining links with its British colonial past. As America became the center of the car industry,if you wanted a good reliable vehicle,you bought American righthanddrive cars. From then on,many countries changed out of necessity.Today,the EU would
16、 like Britain to fall into line with the rest of Europe,but this is no longer possible. It would cost billions of pounds to change everything round. The last European country to change driving on the right was Sweden in 1967. While everyone was getting used to the new system,they paid more attention
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
