2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT LIFE IN THE FUTURE SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版含解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家 阅读理解AAfter my son TJ. was diagnosed with autism(自闭症) at age 2, we went through all the emotions. Our motto in those early years was “Throw everything at him and lets see what happens.” We gave him every possible learning opportunity. If one thing wasnt working, we tried something el
2、se. We wanted to see what worked best for TJ. and what would make him the most successful.When TJ. started school, we aimed for the stars. For my husband and me, that meant trying to get him to college. I grew up with that mindset. But Im learning now that its not the best path for everyone. At age
3、17, TJ. got stressed out easily in a variety of situations and, with some assistance, could calm himself down. This past winter, as we watched friends with children of TJ.s age plan college tours, we quietly let go of that definition of success.We started considering what is the best thing for him.
4、Along the way, we have talked with TJ. about what he wants his future to look like. Now we are trying to find the best way to honor his ideas while overcoming some challenges to help him keep growing. His special educator is on_board_with this plan and is suggesting options for his future. We visite
5、d a great residential(提供住宿的) program over spring break, which allows kids to live together, with 24hour care, and provides opportunities to take a collegelevel course. We worked with TJ. to structure this program to meet his needs.We are actively planning his actual future, with him involved every s
6、tep of the way. It doesnt look like the college tours a typical high school junior takes, but we are happy with what it is: opportunity and challenge for him and us! We will find our way, together.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者儿子患有自闭症,在面临是否要参加大学考试的时候,她决定让孩子选择一条适合自己的道路。1What can we learn about TJ.s life in the ea
7、rly years?AHis teachers didnt give him enough attention.BHis parents tried every means to help him grow.CHe became strong to deal with all the situations.DHe would be too stressed to calm himself down.B解析:细节理解题。根据第一段的“Throw everything at him and lets see what happens. we tried something else.”可知,在T.
8、J.的早年生活中,作者及丈夫千方百计地帮助儿子成长。2What was the authors definition of success for her son at first?AGoing to college.BBeing a happy person.CDeveloping an interest.DBecoming independent.A解析:细节理解题。根据第二段的“When TJ. started school, we aimed for the stars.meant trying to get him to college.”可知,作者原本对儿子取得成功的定义是上大学。
9、3The underlined phrase “on board with” in Paragraph 3 can be replaced by “_”Ain favor ofBproud ofCworried aboutDdoubtful aboutA解析:词义猜测题。根据第三段的“Now we are trying to find the best way to honor his ideas”及“.is suggesting options for his future.”可知,作者的计划得到了儿子的老师的赞同。4What can we infer about TJ.s future s
10、tudy?AHe will learn to face challenges alone.BHe will live happily on the new campus.CHe will make progress with his parents help.DHe will keep a balance between life and study.C解析:推理判断题。根据最后一段的“.with him involved every step of the way.We will find our way, together.”可推断,T.J.会在父母的帮助下取得进步。BToday, the
11、 number of single adults in the US. and many other nations is unprecedented(前所未有的)The condition has left some in panic.Some Americans worry that the countrys moral values may get worse, and one of their top reasons is the large number of single people.But instead of worrying,maybe we should celebrat
12、e.Im a social scientist, and Ive spent the past two decades researching and writing about single people. Ive found that the rise of single living is beneficial to our society and personal relationships.This trend(趋势) has the chance to redefine the traditional meaning of home and community.For years,
13、communities across the country have been organized by families living in suburban(郊区的) homes.According to a national survey ongoing since 1974,American families have never been less likely to be friends with their neighbors than they are now.But studies have shown that single people are changing the
14、 situation.Single people are more likely than married people to stay in touch with their families and socialize with their friends and neighbors.They tend to participate in more public groups and events,take more art and music classes,and go out to dinner more often.Single people also volunteer more
15、 for social service organizations and educational groups.They are also found to develop more confidence and undergo more personal growth and development.For example,they value meaningful work more than married people do.As the potential for living a meaningful single life becomes more widely known,
16、single living will become more of a real choice.And when single living is a real choice, then getting married will be,too.Fewer people will marry as a way of escaping from single life or simply doing what they are expected to do,and more will choose it because its what they really want.If current tr
17、ends continue,future generations will have more opportunities to pursue the life that suits them best.【解题导语】单身人数的增加并不值得恐慌,因为它会对社会和人际关系带来积极影响,同时有利于人们选择适合自己的生活方式。5We can learn from the passage that the author_Ahas long experience of studying married peopleBis positive about the rise of single livingCi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432611.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
