2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案 2018 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 40 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、.阅读理解(2016河南百校联盟高三质监)You may think,salt is just a simple cooking element we shake on our food for a little extra taste. But salt is much more than that. Without salt our muscles would not move. Our nervous systems would not operate. Our hearts would not beat.But do not think rubbing salt in a wound
2、will help. Doing that would be painful and not heal the wound. To rub salt in a wound is an idiom that means to purposefully make a bad situation worse.Early humans got the salt they needed to stay alive from the animals they killed. But advances in agriculture led to a diet low in salt. So,humans n
3、eeded to find other sources. Those who lived near the ocean or other natural sources for salt were lucky. Those who did not had to trade for salt. In fact,people used salt as a method of payment in many parts of the ancient world. The word “salary” comes from the word “salt”Salt also played an impor
4、tant part in population movement and world exploration. Explorers understood that if they could keep food fresh,they could travel longer distances. So they used salt to preserve food and explore the world.Salt was so important that,according to food historians,it was traded poundforpound for gold. T
5、oday,people still use the expressions “to be worth ones salt” or “worth ones weight in salt”. The expressions describe a person of value.A person might also be called salt of the earth. That description means he or she is dependable and trustworthy. However,when you say “I think we should take what
6、he said with a grain of salt” you say you accept it but maintain a degree of doubt about its truth.语篇导读 盐不只是烹饪调味品,没有盐,我们的肌肉就动不了,神经系统不会运转,心脏不会跳动。此外,有关于盐的俗语也在英语中有了很好的体现。1What can we learn from the first paragraph?ASalt plays an important part in our life.BSalt makes food tasty.CSalt is considered to b
7、e part of our muscles.DSalt is sure to damage nervous systems.解析:A细节理解题。从第一段可知,盐不仅是作为调味品,还对我们的身体非常重要。因此盐在我们的生命中起到了重要的作用。2A beggars bread was stolen last night,which means _.Asalt of the earthBrubbing salt in a woundCa diet low in saltDworth his salt解析:B细节理解题。由第二段第三句可知rubbing salt in a wound意思是“伤口撒盐”
8、,即:让情况变得更糟糕,符合题意。3If you describe a person as a great help,you say _.Ahe is called salt of the earthBhe is often taken as a grain of saltChe often uses salt to preserve meatDhe is worth his weight in salt解析:D细节理解题。根据第五段可知,worth ones weight in salt意思是“用来表述一个人的价值”,因此选择D项。4Which of the following is the
9、 best title for the passage?ASalt Is More Than a FourLetter WordBSalt Is a Basic Element in CookingCSalt Is a Word with a Long HistoryDSalt Is Popular with Different Persons解析:A标题归纳题。通读全文可知盐不仅是调料,对人类还有重要的作用,因此文章说明了salt不单单是四个字母表面上的意义。(2016福建厦门一中期中)Living near the beach may come with an extra perk(利益)
10、:better health. A new study analyzed information from more than 48 million people in England and found that the nearer they lived to the coast,the more likely people were to report good health within the past year.“Living near the coast may be associated with better health because the seaside enviro
11、nment reduces stress,” the researchers said.They pointed to another British study that found that people who took trips to the coast experienced more feelings of calmness and relaxation than those who visited urban parks or the countryside.The difference from living near the coast was relatively sma
12、ll. “But a small effect,when applied to an entire population,can have a substantial impact on public health,” said a study researcher Ben Wheeler of Peninsula College of Medicine and Dentistry in Exeter,England.“However,its too soon to advise people to hit the beach to improve health,” Wheeler said.
13、 The study only found an association,not a causeeffect link,and its possible that other factors could explain the results. “For instance,it could be that people who are wealthier,and therefore healthier,are more able to move to desired locations such as the coast,” Wheeler said,“a phenomenon known a
14、s the migrant effect.” “But the study did find that the association between coastal living and better health was strongest for those living in the poorest areas,which perhaps indicates that wealth cannot explain the results,” Wheeler said.Because the study looked at only Englandan island country in
15、which everyone lives within 72 miles of the coastits not clear whether the findings would apply to other populations. Far from England,a health expert not involved in the study said that while the British research certainly doesnt prove that peoples health and the place they live are linked,its poss
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
