2020高中英语人教版必修5作业:UNIT 3 SECTION Ⅰ PRE-READING (WARMING UP & READING) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高中英语人教版必修5作业:UNIT SECTION PRE-READING WARMING UP READING WORD版含解析 2020 高中英语 人教版 必修 作业 UNIT PRE
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 3Life in the future Section Prereading (Warming Up & Reading)对应学生用书P25基础题单词拼写1.When it comes to the job interviews,first _ (印象) are very important.答案:impressions2.Only in this way can we live in more comfortable and beautiful _ (环境).答案:surroundings3.When walking in the street,a
2、car suddenly _ (闪烁) its headlights at me.答案:flashed4.(2017江苏高考)We are therefore not talking about adapting to a new standard,but to a _ (不断地) shifting set of conditions.答案:constantly5.Although he was badly ill,he was _ (乐观的) about his life.答案:optimistic6.Who was the p_ owner of the old house?答案:prev
3、ious7.Jims real problem is that he l_ confidence.答案:lacks8.Their boss is strict and wont t_ any mistakes in their daily work.答案:tolerate9.The doctor told him to take two t_ of aspirin before every meal.答案:tablets10.Youd better make some a_ before handing in your paper.答案:adjustments单句语法填空1.The book
4、aims to cover all _ (aspect) of city life.答案:aspects句意:这本书旨在涵盖城市生活的各个方面。由句意及“all”一词可知应填复数形式。2.To make a good impression _ others,you should pay special attention to your facial expressions.答案:on句意:为了给别人留下好印象,你应该特别注意自己的面部表情。make a good impression on . 为固定搭配,意为“给留下好印象”。故填on。3.Our school wont tolerate
5、_(cheat) on exams. If you are caught,you will get severely punished.答案:cheating句意:我们学校不会容忍考试作弊。如果你被逮住的话,你会受到严厉的惩罚。tolerate后面要跟v.ing作宾语。4.The accident caused 3 deaths and 20 got injured,which happened previous _ his arrival there.答案:to句意:这次事故造成了3人死亡,20多人受伤,这次事故发生在他到达那儿之前。previous to . “在之前”。5.Its a g
6、ood idea for children and parents _ (switch) roles occasionally.答案:to switchIt is n.for sb. to do sth.,是一个固定结构。表示“某人做某事怎么样”。6.A diet _ (lack) in nutritional value will not keep a person healthy.答案:lacking句意:缺乏营养价值的饮食不会让一个人保持健康。lacking in “缺乏”,现在分词作后置定语,修饰前面的名词diet。7.When things happen at such a fast
7、 pace,it is easy to lose sight _ what you are learning.答案:of句意:当事情以这么快的速度发生时,很容易忽略你正在了解的事情。lose sight of 为固定搭配,意为“忽略;忘记”。8._ (suffer) from heart trouble for years,Mr Wang has to take some medicine with him wherever he goes.答案:Having suffered句意:王先生患心脏病好多年,他无论走到哪里都随身带着药。此处应用动词suffer的非谓语形式作句子的状语,其逻辑主语M
8、r Wang与suffer之间是主动关系,且是先于谓语动词之前就发生的动作,所以应用现在分词的完成式。故填 Having suffered。9.We shall be landing at Gatwick Airport shortly,please _ (fast) your seat belts.答案:fasten句意:我们将很快在Gatwick Airport着陆,请系好你的安全带。空格处是一个祈使句,应该使用动词原形,fast的动词形式是fasten。10.I wonder _ I can use your phone because I cant find mine.答案:if/wh
9、ether句意:不知我是否能用一下你的手机,因为我的找不到了。根据句意及句子结构可知,此处应用if或whether引导宾语从句,意为“是否”。能力题阅读理解(2019广西南宁三中上学期高三月考)Feeling blue about the world? “Cheer up.” says science writer Matt Ridley. “The world has never been a better place to live in,and it will keep on getting better both for humans and for nature.”Ridley ca
10、lls himself a rational optimistrational,because hes carefully weighed the evidence; optimistic,because that evidence shows human progress to be both unavoidable and good. And this is what hes set out to prove from a unique point of view in his most recent book,The Rational Optimist. He views mankind
11、 as a grand enterprise that,on the whole,has done little but progress for 100,000 years. He backs his findings with hard facts gathered through years of research.Heres how he explains his views.1)Shopping fuels inventionIt is reported that there are more than ten billion different products for sale
12、in London alone. Even allowing for the many people who still live in poverty,our own generation has access to more nutritious food,more convenient transport,bigger houses,better cars,and,of course,more pounds and dollars than any who lived before us. This will continue as long as we use these things
13、 to make other things. The more we specialize and exchange,the better off well be.2)Brilliant advancesOne reason we are richer,healthier,taller,cleverer,longerlived and freer than ever before is that the four most basic human needsfood,clothing,fuel and shelterhave grown a lot cheaper. Take one exam
14、ple. In 1800 a candle providing one hours light cost six hours work. In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes work to pay for. In 1950 it was eight seconds. Today its half second.3)Lets not kill ourselves for climate changeMitigating (减轻) climate change could prove just as damagi
15、ng to human welfare as climate change itself. A child that dies from indoor smoke in a village,where the use of fossilfuel (化石燃料) electricity is forbidden by wellmeaning members of green political movements trying to save the world,is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by
16、 climate change. If climate change proves to be mild,but cutting carbon causes real pain,we may well find that we have stopped a nosebleed by putting a tourniquet (止血带) around our necks.篇章导读:本文是一篇议论文,作家Ridley对人类的未来很乐观,认为人类会越来越幸福,他提供了三个方面的证据证明自己的观点。1.What is the theme of Ridleys most recent book?A.Op
17、timism about human progress.B.Concern about climate change.C.Importance of practical thinking.D.Weakness of human nature.答案:A推理判断题。根据第二段第一、二句可知,Ridley对人类的未来十分乐观。这一观点也会体现在他的书里。故A项正确。2.How does Ridley look at shopping?A.It demands more fossil fuels.B.It results in shortage of goods.C.It encourages the
18、 creation of things.D.It causes a poverty problem.答案:C细节理解题。根据倒数第三段最后两句可知,只要我们使用这些东西去生产其他东西,幸福的生活就一直会继续下去。也就是说shopping鼓励生产。故C项正确。3.The candle and lamp example is used to show that _.A.oil lamps give off more light than candlesB.increased production rate leads to lower cost of goodsC.advanced technol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395761.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
