2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版 一轮 复习 题型 组合 课时 部分
- 资源描述:
-
1、题型组合课时练(七).阅读理解 【导学号:47562181】Being physically active three times a week reduces the odds of being depressed by about 16%,according to new UCL research carried out as part of the Public Health Research Centre.The study,published in JAMA Psychiatry,found a twoway relationship between depression and p
2、hysical activity.People who increased their weekly activity were reported to have fewer depressive symptoms but those with more depressive symptoms were less active,particularly at younger ages.Researchers followed 11,135 people born in 1958 up until the age of 50,recording depressive symptoms and l
3、evels of physical activity at regular intervals in adulthood.They found that each additional activity period per week reduced odds of depression by 6%.In England 19% of men and 26% of women are currently classed as “inactive”,and this study suggests that activity could significantly improve their me
4、ntal as well as physical health.“Assuming the association is causal,physical activity has a protective effect against depression.If an adult between his twenties and forties who isnt physically active became active three times per week,he would reduce his risks of depression by about 16%,”said Dr. S
5、nehal of the UCL Institute of Child Health,lead author of the study.Professor Mark,Director of the Public Health Research Centre,said:“Many people are already aware of the benefits of physical activity on their general health,but now we are seeing more evidence that suggests it also has a positive e
6、ffect on a persons mental wellbeing.The latest research highlights just how important it is to ensure that people are working and living in environments that allow them to be both physically active and mentally healthy.”【语篇解读】最新研究表明,增加每周锻炼身体的次数能降低人们患抑郁症的风险。1The underlined word “odds”in Paragraph 1 p
7、robably means“ ”AbenefitsBintervalsCrisksDages【解析】词义猜测题。根据第四段中的“If an adult between his twenties and forties who isnt physically active became active three times per week,he would reduce his risks of depression by about 16%”可知,人们每周锻炼三次,能让患抑郁症的可能性降低大约16%。由此可推断出,odds和risks的意思一样,故C项正确。【答案】C2According t
8、o the second paragraph,if people increase their weekly activity, Atheir depressive symptoms will be fewerBtheir depressive symptoms will be moreCthey will become much youngerDthey will become more depressive【解析】细节理解题。根据第二段中的“People who increased their weekly activity were reported to have fewer depr
9、essive symptoms.”可知,如果人们增加他们每周锻炼的次数,就会有较少的抑郁症状,故A项正确。【答案】A3Which of the following statements is TRUE according to the passage?ADr. Snehal thinks it is important to be both physically and mentally healthy.BThe research shows men are more active in physical activity than women.CAdults who insist on ph
10、ysical activity will avoid depression completely.DIncreasing physical activity can free people from depression in a way.【解析】推理判断题。根据第一段中的“Being physically active three times a week reduces the odds of being depressed by about 16%”可推知,增加锻炼身体的次数在某种程度上能降低患抑郁症的可能性,故D项正确。【答案】D4What is the authors purpose
11、 in writing the passage?ATo tell us a fun story about how to protect us against depression.BTo introduce a research on the link between physical activity and depression.CTo persuade readers to increase their weekly activity.DTo describe the disadvantages of physical activity.【解析】写作意图题。本文主要向读者介绍了一项科学
12、研究成果,这份研究讲述的是身体锻炼和抑郁症之间的联系,故B项正确。【答案】B.完形填空I felt very depressed the other day.The weather had been dark and rainy, and I just didnt feel so 1 As I was sitting at my desk, I 2 it was the birthday of a dear longtime friend a single, middleaged woman who has devoted the past 30 years to nursing and lo
13、ving her 3 Knowing that she didnt have family in town, I 4 to give her a call.Sure enough, she was on her shift, 5 to work late into the evening, and wouldnt have 6 time of a birthday this year.As always, though, she 7 cheerful and was happy that I 8 After I hung up,I couldnt 9 the feeling that she
14、would really appreciate a little attention on her special day. 10 feeling a little depressed myself, I tried to put it out of my mind, but as the day passed, I couldnt shake the thought.I 11 gave in, and set off to the hospital with a card, a cheese cake, and some balloons that evening.My friends gr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432145.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
