2021-2022学年新教材高中英语 课时练习6 Unit 2 Extended reading .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时练习6 Unit Extended reading 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 练习
- 资源描述:
-
1、Unit 2Extended reading & Project【语用训练】. 单句语法填空1. The opposing(oppose) team were so convulsed with laughter that they almost forgot to hit the ball. 2. The food was excellentI had no cause for complaint(complain). 3. Our salesmen (salesman)call on their best account twice a month. 4. His plan backfir
2、ed(backfire), and he suffered great loss. 5. Had I hurt her, unintentionally(intentional), its surely against my will. 6. I need to find a handle that matches and that shouldnt take too long. 7. British Labor Day and International Labor Day are closely related(relate). 8. Its that kind of courage an
3、d determination that makes him such a remarkable(remark)character. 9. Which of the following words in the first paragraph is used literally(literal)? 10. Thomas Rane scolded Peters for his cruelty(cruel) to the cat. . 选择适当的介、副词填空1. Originally, people were opposed to letting outsiders into their vill
4、age. 2. On several occasions she had remarked on the boys improvement. 3. Only strong people prefer to smile and value their life instead of crying and complaining about something. 4. Success of a man is directly related to the choice made by himself. 5. This tradition has now found its way into pre
5、sent-day culture. . 完成句子1. I got to the point where I couldnt wait to get home to my books. 我迫不及待地想回家看书。 2. Getting up early requires motivation, at least initially. 早起需要动机, 至少最初是这样。3. This English poem is far too hard to translate. 这首英文诗非常难译。4. No pain, no gain. Just work hard, and you will have wh
6、at you want to get. 一分耕耘, 一分收获。只要努力工作, 你就会得到你想要的。 5. The fire is thought to have started in an upstairs room. 这火被认为是从楼上的一间房开始的。 【主题阅读】阅读理解A(2021保定高二检测)More than 30 years ago, there was a well-known boxer named Eugene Hart. Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer, Ant
7、uofermo. It was said that the only thing that Antuofermo could do was “he bled well”. However, here was an important thing. He had good qualities that you couldnt see. During the fight, Hart controlled Antuofermo, knocking him down and giving him a good beating. Antuofermo absorbed the punishment th
8、at was dealt to him by his naturally superior opponent, and he did it so well that Hart became discouraged. In the fifth round, Hart began to tire, not physically but mentally. Taking advantage of the situation, Antuofermo attacked and knocked Hart down, thus ending the fight. When the fighters went
9、 back to their temporary restrooms, only a thin curtain was between them. Harts room was quiet, but on the other side he could hear Antuofermos coach talking about who would take the fighter to the hospital. Finally he heard Antuofermo saying, “Every time he hit me with that left hook(左勾拳)to the bod
10、y, I thought I was going to quit. After the second round, I thought if he hit me there again, Id quit. I thought the same thing after the fourth round. But he stopped hitting me there. ”At that moment, Hart began to weep. He was crying because for the first time he understood that Antuofermo had fel
11、t the same way he had and even worse. And the only thing that distinguished the guy who was talking from the guy who was crying was perseverance(毅力). The coward (懦夫)and the hero had the same emotions. They were both humans. The important question to ask yourself here is this: How does each man respo
12、nd to the tough situation that they are experiencing? Maybe you are in a tough position right now or, if not, one might be coming. How will you react? Like a hero or a coward? 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述一名叫Antuofermo的拳手凭借自己的果断和坚持不懈打败了比自己强大的对手。1. What can we learn from Paragraph 1? A. Hart was an ordinary box
13、er. B. Antuofermo was hardly defeated. C. Hart was believed to win the game. D. Antuofermo was gifted in boxing. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段Hart was heavily favored to win his next round against an ungifted boxer, Antuofermo可知, Hart被认为会赢下比赛。故选C。2. How did Antuofermo win the fight? A. He trained hard before
14、 the fight. B. Hart became discouraged by his coach. C. He was confident about his boxing talent and power. D. He dealt with the punishment properly and grasped the chance. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段During the fight, Hart controlled. . . attacked and knocked Hart down, thus ending the fight可知, 他接受了Hart的惩罚
15、并且在哈特表现出疲惫的情况下抓住机会将其击倒在地。故选D。3. Why did Hart cry after the fight? A. He realized he was just mentally defeated. B. He was hurt and sent to a hospital. C. He lost the game easily. D. He was considered to be a coward. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段At that moment, Hart began to weep. . . both humans可知, Hart哭泣是因为
16、没有足够的意志力才被打败。打败他的是意志力也就是精神层面的。故选A。4. What are Antuofermos qualities? A. Hard-work and honesty. B. Humor and intelligence. C. Perseverance and determination. D. Enthusiasm and responsibility. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段Taking advantage of the situation, Antuofermo attacked and knocked Hart down, thus ending t
17、he fight可知, 他是一个果断的人。再根据文章第三段Every time he hit me with that left hook. . . stopped hitting me there可知, 每次Antuofermo都想放弃, 但每次他都没有放弃坚持了下来。说明Antuofermo是一个有决心有毅力的人。故选C。B(2021哈尔滨高二检测)If youve spent any amount of time boating, fishing, or bird-watching at lakes and rivers, you have most likely seen fishes
18、 jumping out of the water. I have seen it many times. Certainly, fishes will exit water in desperate attempts to escape enemies. Dolphins take advantage of the behavior, forming a circle and catching the frightened fishes in midair. But just as we may run fast from fun or from fear, different emotio
19、ns might motivate fishes to jump. Mobula rays (蝠鲼) arent motivated by fear when they throw their impressive bodiesup to a seventeen-foot wingspan (the distance from the end of one wing to the end of the other) and a ton in weightskyward in leap of up to ten feet. They do it in schools of hundreds. T
20、hey usually land on their bellies, but sometimes they land on their backs. Some scientists think it might be a way of removing parasites (寄生虫). But I think that the rays are enjoying themselves. In the clear waters of Floridas Chassahowitzka National Wildlife Refuge, I watched several schools of fif
21、ty or more mullets(鲻鱼) moving in beautiful formation. Their well-built bodies were most evident when they leaped from the water. Most of the time I saw one or two leaps by a fish, but one made a series of seven. They usually land on their sides. Each jump was about a foot clear of the water and two
22、to three feet in length. Nobody knows for sure why the fish leap. One idea is that they do it to take in oxygen. The idea is supported by the fact that mullets leap more when the water is lower in oxygen, but is challenged by the likelihood that jumping costs more energy than is gained by breathing
23、air. It is hard to imagine they will feel any fresher when back in water. Might these fishes also be leaping for fun? There is some new evidence. Gordon M. Burghardt recently published accounts of a dozen types of fishes leaping repeatedly, sometimes over floating objectssticks, plants, sunning turt
24、lefor no clear reason other than entertainment. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了鱼为何要跃出水面, 一些人认为是因为情绪的激发和要去除寄生虫, 但也有人认为这些鱼跃出水面可能是为了享受快乐。5. What can we say about the dolphins in Paragraph 1? A. They have great escaping skills. B. They are easily frightened. C. They are very clever. D. They love jumping. 【解析】选C。推理判
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385726.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
