2021-2022学年新教材高中英语 课时练习三 Unit 1 Developing ideas(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时练习三 Unit Developing ideas含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、Unit 1Developing ideas. 单句语法填空1. (2019天津高考)Most of us, in fact, progressively narrow the variety (vary) of our lives. 2. We came to the conclusion(conclude) that someone was not telling the truth. 3. I sometimes have difficulty distinguishing Spanish from Portuguese. 4. Responses to our advertisemen
2、t have been disappointing. 5. Discover how eating raw food helps balance your body and aids digestion(digest). 6. Harrys courage during his illness was evident(evidence) to everyone. 7. A great many graduates have found(find) jobs so far. 8. I was curious to check(check)some facts about the construc
3、tion of the memorial hall. 9. Obviously we are disappointed but the committee could do nothing less than stick to the rules. 10. People can see, at a glance, what your main points are without any effort. . 选词填空in consequence of, in conclusion, at a glance, after all, lay aside, fall in love with, a
4、variety of, for the first time, devote oneself to, such as1. They have a variety of whisky. 2. He started to study ecology and decided to devote himself to the science. 3. The eyes behind the lenses were dark and quick-moving, taking in everything at a glance. 4. Maternity services were to be reduce
5、d in consequence of falling birth rates. 5. In conclusion, I would like to wish you all a happy and prosperous New Year. 6. It is an appeal for us all to lay aside our prejudices. 7. I know many of them, such as John, Peter, and Tom. 8. Ill never forget seeing you for the first time. 9. You should f
6、orgive him for his forgetfulness; after all, he is over seventy. 10. Working with Ford closely, I fell in love with the cinema. 完成句子1. What would you have me do? 你要我做什么? 2. Her parents thought it was difficult for an artist to find a job. 她父母认为艺术家很难找到工作。3. (2018北京高考)However, here are some examples:
7、being cut off in traffic, a deadline approaching, experiencing physical pain, and much more. 然而, 这里有一些例子: 被切断交通, 最后期限临近, 经历身体疼痛等。4. (2019天津高考)Tom is so independent that he never asks his parents opinion unless he wants their support. 汤姆很独立, 除非他需要父母的支持, 否则他从不征求父母的意见。5. Theres no evidence that a real
8、link exists between looks and competence. 没有证据证明外表和能力之间真的有联系。. 阅读理解AMy son Leons passion (热爱) for surfing began at the age of 13. Before and after school each day, he put on his wet suit, picked up his equipment, swam out beyond the surf line and waited to be challenged by his friends. One afternoon
9、, the lifeguard reported over the phone to my husband Wilson that Leons eye was badly injured by his board. Wilson rushed him to the emergency room, where he received 26 stitches (缝线) from the corner of his eye to the bridge of his nose. I was on an airplane flying home from a meeting while Leons ey
10、e was being stitched. Wilson drove directly to the airport after they left the doctors office. He greeted me at the gate and told me Leon was waiting in the car. “Leon? ” I questioned. I remember thinking the waves must have been bad that day. “Hes been in an accident, but hes going to be fine, ” sa
11、id my husband. A traveling working mothers worst nightmare (噩梦) had come true. I ran to the car so fast that the heel of my shoe broke off. I swung open the door, to see that my youngest son had a patch (眼罩) over his eye and was leaning toward me crying, “Oh, Mom, Im so glad youre home. ” I cried in
12、 his arms, telling him how awful I felt about not being there when the lifeguard called. “Its OK, Mom, ” he comforted me. “You dont know how to surf anyway. ”“What? ” I asked, confused by his logic. “Ill be fine. The doctor says I can go back in the water in 8 days, ” said my son. I wanted to tell h
13、im he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but instead I bit my tongue and hoped he would forget about surfing. For the next 7 days he kept pressing me to let him surf again. One day after I had repeated “No” to him for the 100th time, he beat me at my own game. “Mom, you taught us
14、never to give up what we love, ” he said. And I gave in. Back then Leon was just a boy with a passion for surfing. Now he is a man with a responsibility. He ranks among the top 25 professional surfers in the world. Passionate people stick to what they love and never give up. 【文章大意】这是一篇记叙文。作者的儿子非常喜欢冲
15、浪, 在一次受伤后, 作者决定不让儿子再去冲浪, 但儿子对冲浪充满了激情和热爱, 最终作者被儿子说服, 儿子后来成了冲浪高手。1. How did the author feel when she knew Leon was at the airport? A. Delighted. B. Angry. C. Excited. D. Surprised. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段的“Leon? ” I questioned. I remember thinking the waves must have been bad that day. 可知, 作者在听到丈夫说儿子在车里等着时
16、感到很意外。2. What did Leon do after being injured? A. He still held on to his dream firmly. B. He decided to follow his moms advice. C. He felt like the accident was a nightmare. D. He felt disappointed for being unable to surf for long. 【解析】选A。 细节理解题。根据第六段可知, 儿子一直在坚持要去冲浪, 最后, 作者被儿子说服了。由此可知, 儿子受伤后依然坚持自己
17、的梦想。3. Which of the following words can best describe Leon? A. Brave and creative. B. Optimistic and reliable. C. Responsible and humorous. D. Enthusiastic and determined. 【解析】选D。 推理判断题。根据文中提到Leon受伤后依然坚持自己的梦想, 尤其是根据最后一段作者对儿子的评价Back then Leon was just a boy with a passion for surfing. . . Passionate
18、people stick to what they love and never give up. 可推测出Leon是一个意志坚定、充满激情的人。4. What does the author mainly want to tell us through the passage? A. Hard work will always pay off. B. Its dangerous for beginners to surf. C. We should stick to our passions whatever happens. D. Parents cant care about child
19、rens safety too much. 【解析】选C。 推理判断题。作者讲述了儿子受伤后依然坚持冲浪, 通过儿子的故事, 尤其是最后一段的Passionate people stick to what they love and never give up. 可知, 作者通过这篇文章想要告诉我们不管发生什么事, 我们都应该坚持自己的梦想。B(2021邯郸高二检测)Do you always agree to do things that you are unwilling to do? Are you the type of person who always says “yes”? Iv
20、e come to learn that it is very important to learn to say NO! Its okay. People are still going to like you. They may even respect you more because they know you are honest. Im not saying to say “no” to someone who really needs your help. Im talking about refusing that meeting that you really do not
21、want to attend or that birthday party that you dont want to be a guest at. Think for a moment how you feel when you say YES to something that you really dont want to do. If youre like I once was, you cant sleep at night and you think about it too much. It weighs on your mind. You try to find ways ou
22、t. Whatever youre saying to yourself, if you really wanted to go, you wouldnt have all of these thoughts. So, why not just say NO from the beginning? Maybe you feel like if you dont show up at the meeting (by the way, it is not the one you must attend) your boss isnt going to like you or your co-wor
23、kers wont respect you. Maybe you feel as if your mom, dad or sisters wont love you as much if you dont do everything for them that they ask every occasion. If these people are your true friends, family members, or a good boss, they will like or love you the same no matter what. People treat you the
24、way you teach them to, and if youre someone who always says “yes”, then thats what theyre expecting. You need to do what is right for you. Of course we do have real obligations in life to fulfill, but we do not have to do everything others want us to do. 【文章大意】这是一篇议论文。这篇文章主要讲了当你不愿意做某事时, 要勇敢地说“不”, 你真
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385732.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
