2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语人教版一轮练习课时提能练10 必修2UNIT 5MUSIC WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 练习 课时 提能练 10 必修 UNIT MUSIC WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(十)必修2Unit 5MusicA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)I used to decline 1.invitations (invite) to parties because I was 2.sensitive (sense) to alcohol. But three years ago, when I visited a tourist 3.attraction (attract) in Jiangsu, I turned up at a party where I met my wife, a 4.musician (musi
2、c), for the first time. When asked to give a 5.performance (perform) at the party, we both responded to the request warmly, full of 6.confidence (confident). We fell in love because we left each other a good impression. 7.Briefly (brief) speaking, she appreciated my 8.humourous (humour) words and gr
3、aceful behaviour, and I was conquered by her beauty and elegant style.B(考查动词)Wu Dong 9.earns (earn) his living by walking from town to town, 10.performing (perform) martial arts (Chinese kung fu) to pedestrians. Times are difficult for him. Sometimes he has 11.to rely (rely) on his friends for finan
4、cial assistance. One day, from the news 12.broadcast (broadcast) on the radio, he learned that a homeless child was badly ill in hospital. There was no sense 13.pretending (pretend) that didnt happen. What could he do for him? An idea later 14.formed (form) in his mind. He sent the child a large box
5、 of chocolates, to which a note 15.was attached (attach), saying, “Youre not alone!”C(考查句型)Ten years ago Wang Lin left his village, 16.to which he was never to return. He came to Shenzhen and found a job in a factory. He works hard, trying to make as much money as possible 17.before he grows too old
6、. In his factory there are hundreds of employees, most of 18.whom come from the countryside. They all attach great importance to 19.becoming (become) wealthy, being aware that they cannot survive easily in society 20.without being well paid. Wang Lin also hopes to send his two children to key school
7、s and universities for a good education, because he doesnt want his children to experience hardships just as he used to.根据提示补全句子 1我正筹备最新的普通话和广东话唱片,两种唱片都会在今天早上推出。 Im preparing my latest Putonghua and Cantonese albums,both of which will be released this morning.2这些报刊和杂志刊登了许多专家的文章。 The newspapers and m
8、agazines carry a lot of articles written by famous experts.3没有科学技术我们就不能发展国民经济。We cannot develop our national economy without science and technology.4令我们宽慰的是,他的病远没有我们想象的那么严重。To our relief, his disease turned out to be much less serious than we had expected.5要是我们这次考试不及格会怎么样呢?What if we fail in the exa
9、m this time?B:能力层面.阅读理解AMany people find that music lifts their spirits.Now a new study shows that music therapy can be a useful treatment for depression.The finding that music therapy offers a real medical benefit to depression sufferers comes from a review by Cochrane,a nonprofit group that review
10、s health care issues.Some studies looked at the effects of providing music therapy to patients who were receiving drug treatment for depression.Others compared music therapy to traditional talk therapy.In four out of five of the trials,music therapy worked better at easing depression symptoms than t
11、herapies that did not employ music,the researchers found.“ While the evidence came from a few small studies,it suggests that this is an area that is well worth further investigation,” said lead author Anna Maratos.Ms.Maratos notes that music therapy might be particularly useful for adolescents who m
12、ay reject a traditional form of counseling.Some older patients also may not be comfortable talking about their feelings but do tend to express themselves through songs.There are two main types of music therapy.Sometimes,a therapist will listen to music with a patient and talk about the feelings or m
13、emories that it arouses.In another form,the therapist is a skilled musician and will improvise (即兴创作) music with the patient.If the patient doesnt play an instrument,he or she might be given a simple percussion instrument (打击乐器) and the therapist will play along.Other studies have shown a benefit fr
14、om music therapy in the treatment for dementia,learning disabilities,strokes and pain management during labor (分娩)The problem is that there isnt very much highquality research.“It doesnt easily attract serious research funding.Its difficult to do highquality,largescale trials,” said Ms.Maratos.【语篇解读
15、】一项新的研究表明,音乐有助于治疗抑郁症。它比药物治疗和谈心疗法在减轻抑郁症症状上更有效果,对痴呆、学习障碍、中风等治疗也有益处。但由于缺乏大量研究资金支持,研究人员在音乐疗法的疗效方面无法进行高质量、大规模的研究。1Which of the following treatments is NOT mentioned in the research?ADrug treatment.BTalk therapy.CMusic therapy. DPlay therapy.D细节理解题。根据第二段中的“who were receiving drug treatment for depression.
16、traditional talk therapy” 和“music therapy worked better”可知,研究中未提到游戏疗法,故选D。2Whats the attitude of Anna Maratos to music therapy?APositive.BNegative.CIndifferent. DNeutral.A观点态度题。根据第三段的内容可知,Anna Maratos认为音乐疗法值得深入研究,它对于青少年和一些年龄较大的病人来说可能更有用。故选A项。3According to the passage,music therapy might not be benef
17、icial to a patient of _AdepressionBlearning disabilitiesCheart attacksDstrokesC细节理解题。根据尾段第一句可知,其他研究表明,音乐疗法在治疗痴呆症、学习障碍、中风和分娩期间的疼痛管理方面也有益处,并结合上文提到的用音乐疗法治疗抑郁症可知,选项A、B、D与文意相符。文章没有提到其对治疗心脏病的益处,故选C项。4We can learn from the passage that _Aa middleaged patient wont benefit from music therapyBpatients using m
18、usic therapy must be able to play an instrumentConly patients suffering from depression benefit from music therapyDhighquality research on the effects of music therapy is limited by fundingD推理判断题。根据尾段中的“It doesnt easily attract serious research funding. Its difficult to do highquality,largescale tri
19、als”可知,这项研究不易吸引大量的研究资金,因此进行高质量、大规模的试验是困难的,即高质量的对音乐疗法疗效的研究受资金限制,故选D项。【干扰项分析】此题易误选C项。部分考生受文章第一段中的“music therapy can be a useful treatment for depression”的影响,误以为只有抑郁症患者能从音乐疗法中受益。尾段第一句表明,音乐疗法对多种疾病都起作用,并不仅仅是抑郁症,故排除C项。BWe all know the feeling of waking up in the middle of the night with a pounding heart a
20、nd sweaty palms.Relax,you say to yourselfit was just a bad dream.Well,it may be that you really should relax,because nightmares might actually be good for you.According to New York magazine,bad dreams can improve your mental health.A bad dream tends to be based on a reallife concern,for example,an a
21、pproaching test or a fear of a person.To eliminate these worries, the brain turns the dream into a story in the form of a bad dream.A bad dream enables you to distance yourself from your anxieties,and turn something youre worried about now into a memory.The result is that when you wake up youre able
22、 to move forward and face the future.A study,featured in The Atlantic magazine,showed something similar.In a survey of more than 700 French students taking a medical school entrance exam,over 60 percent had negative dreams about the test the night before.These included not finishing on time,leaving
23、a question blank,or being late.Those who reported dreams about the exam,even bad ones,did better on it than those who didnt,suggesting that nightmares do in fact prepare us for the future.“ We think nightmares are so common that they have some purpose to process stressors,” Anne Germain,director of
24、the Sleep Center at the University of Pittsburgh,said. So,the next time you lie awake at night after a bad dream,remember that it may be the brains way of putting your fears behind you and readying you for the future.Although a nightmare may make you afraid in the short term,it might be helping you
25、to move on from the bad stuff you might be facing in the real world.Perhaps we should try to accept our nightmares rather than allow them to keep us awake.After all,lack of sleep causes far more problems than dreams do.【语篇解读】我们都有做噩梦的经历,都有过半夜醒来时心脏怦怦直跳、手心冒汗的感觉。但是研究发现,噩梦可能对我们有好处,噩梦可以改善我们的精神健康。5Which of
26、 the following best explains “eliminate” in Paragraph 2?ARemove. BReflect.CSatisfy. DStrengthen.A词义猜测题。根据第三段第一句“A bad dream enables you to distance yourself from your anxieties,and turn something youre worried about now into a memory”可知,一个糟糕的梦能让你远离焦虑,把你现在担心的事情变成记忆。由此可推知,画线词的含义与“remove”的含义相近,故A项符合题意。
27、6Why does the author mention the study in the fourth paragraph?ATo show medical school entrance exams will cause anxiety.BTo show those who have nightmares will do worse in an exam.CTo show most of the students will be stressed before an exam.DTo show nightmares help students perform better in an ex
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421911.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《同步参考》2014高中语文人教版必修三配套课件:第4课 蜀道难.ppt
