2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018高三英语浙江专版一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4MAKING THE NEWS WORD版含答案 2018 英语 浙江 专版 一轮 复习 题型 组合 课时 24
- 资源描述:
-
1、题型组合课时练(二十四).阅读理解 【导学号:47562215】It is quite reasonable to blame traffic jams,the cost of gas and the great speed of modern life,but manners on the road are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men would become fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage,but
2、to have one in the drivers seat is another matter.Road politeness is not only good manners,but a good sense.It takes the most coolheaded drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude driving.On the other hand,a little politeness goes a long way towards reducing t
3、he possibility of quarrelling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of good will and becomes so necessary in modern traffic conditions.But such behavior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays dont even seem
4、able to recognize politeness when they see it.However,misplaced politeness can also be dangerous.A typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that may not be able to stop in time.The same goes for encouraging old ladies to cros
5、s the road wherever and whenever they want to.An experienced driver,whose manners are faultless,told me it would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stream without causing total blockages that give rise to unpleasant feelings.Unfortunately,modern drivers cant even learn to drive,le
6、t alone master the roadmanship(公路驾车技能)Years ago,experts warned us that the fast increase of the car ownership would demand more giveandtake(互谅互让)from all road users.It is high time for all of us to take this message to heart.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要讨论了行车礼貌的问题。1The passage mainly talks about Atraffic jamsBg
7、ood mannersCroad politenessDmodern drivers【解析】主旨大意题。根据全文的整体内容可知,本文主要讨论了驾驶员行车礼貌的问题,故选C项。【答案】C2Troubles on the road are often caused by Atraffic jamsBthe behavior of the driversCthe great speed of modern lifeDterrible road conditions【解析】推理判断题。根据第一段的第一句“It is quite reasonable to blame traffic jams,the
8、cost of gas and the great speed of modern life,but manners on the road are becoming horrible.”可推知,路上的麻烦大多是由驾驶员的不良行为引起的,行车礼貌问题正变得可怕,故选B项。【答案】B3According to the writer,a good driver should Aencourage children to cross the road whenever they want toBbeat back when forced to face rude drivingCbe able to
9、 recognize politeness when he sees itDjoin in a traffic stream quickly however other people feel【解析】推理判断题。根据第二段的最后两句“But such behavior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays dont even seem able to recognize politeness when they see it.”可推知,一个好的驾驶员应该能够认可道路礼貌行为,故选C项。【答案】C4It is not
10、always right for drivers to Amaster the roadmanshipBneglect politeness when they see itCgive a friendly nod in answer to an act of politenessDencourage old ladies to cross the road whenever and wherever they want to【解析】细节理解题。根据第三段的第一句“However,misplaced politeness can also be dangerous.”和最后一句“The sam
11、e goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.”可知,鼓动老妇人随时随地穿马路并不总是正确的,故选D项。【答案】D.完形填空 【导学号:47562216】Falling off a box car and landing on my head,I lost my sight when I was four years old.Now I am thirty-two.I can 1 remember the brightness of sunshine.It would
12、 be wonderful to see again, 2 a tragedy can do strange things to people.It 3 to me that I might not have come to love life as I do now if I hadnt been blind.My parents and my teachers saw something 4 me,and they made me want to 5 against blindness.The hardest 6 I had to learn was to believe in mysel
13、f.If I hadnt been able to do that,I would have 7 down and become a chair rocker for the rest of my life.When I say 8 in myself I am not talking about 9 the kind of selfconfidence that 10 me down an unfamiliar staircase alone.But I mean something bigger than that: an assurance that I am a real,positi
14、ve person 11 imperfections.It took me years to obtain this 12 It had to start with the 13 Once a man gave me an indoor 14 “I cant use this.” I said.“Take it with you,” he 15 me,“and roll it around.” The 16 stuck in my head.“Roll it around!” By rolling the ball I could hear where it went.This gave me
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432137.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022二年级语文上册 第三单元 口语交际:做手工配套课件 新人教版.pptx
